תגובות לביקורת: Panasonic 54Z1
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2079
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
ציינת שלמסך חיבור HDMI "מיוחד".
במה מתבטא זה שהוא "מיוחד"?
1. האם קופסת החיבורים המהוללת לא תעבוד עם כל מסך בחיבור לכניסת ה- HDMI שלו?
2. האם לא ניתן להשתמש במסך ללא קופסאת החיבורים (בעצם נדמה לי שאמרת שכן)?
3. האם השלט נקלט על ידי המסך, הקופסא, או שניהם?
4. במידה והשלט נקלט על ידי המסך, האם "המיוחדות" של חיבור ה- HDMI מתבטאת בשימוש בו כדי לשלוט על הקופסא? (CEC??)
במה מתבטא זה שהוא "מיוחד"?
1. האם קופסת החיבורים המהוללת לא תעבוד עם כל מסך בחיבור לכניסת ה- HDMI שלו?
2. האם לא ניתן להשתמש במסך ללא קופסאת החיבורים (בעצם נדמה לי שאמרת שכן)?
3. האם השלט נקלט על ידי המסך, הקופסא, או שניהם?
4. במידה והשלט נקלט על ידי המסך, האם "המיוחדות" של חיבור ה- HDMI מתבטאת בשימוש בו כדי לשלוט על הקופסא? (CEC??)
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
איזה מסך, איזו סקירה.
זה כבר מסך פרימיום, לא עוד מסך...
מדהים.
עופר - יש תכנית להפעלת החיבור האלחוטי או....?
נשמע לי דיי מאכזב הסיפור גם עם הDTT (לא שמישהו שקונה מסך כזה ישתמש) אבל יותר עם חוסר אפשרות הזרמת מדיה ברשת - ממש תמוה.
זה כבר מסך פרימיום, לא עוד מסך...
מדהים.
עופר - יש תכנית להפעלת החיבור האלחוטי או....?
נשמע לי דיי מאכזב הסיפור גם עם הDTT (לא שמישהו שקונה מסך כזה ישתמש) אבל יותר עם חוסר אפשרות הזרמת מדיה ברשת - ממש תמוה.
עופר אחלה סקירה,
הרבה תמונות ממחישות, ממש מעניין,
בתחילת הסקירה ציינת שההבדל בין סידרה Z1 ל V דרמתי ביותר,
בהמשך הסקירה ציינת רק 2 הבדלים לטובה - "מדידת הקונטרסט ANSI יצאה לי 1400:1 לעומת פחות מ-1000:1 עם ה-V10."
והפילטר האכותי של הפנאל שמונע החזרי אור.
בכל זאת מבחינת התכונות אין שום הבדל בין המסכים ה ISF, ה THX (שלא קיים בסידרה G) וכו...
האם היו דברים נוספים שעשו את ההבדל דרמתי ? או שבעצם עניין הקונטרסט הוא ההבדל הגדול.
אפשר להניח ממדידת ה הקונטרסט שגם ה V10 היתה פיזית לצידך בבדיקה ?! תוכל לפרט עוד קצת על ההבדלים בינהם ?
בכל זאת ההבדל במחיר בין הסדרות יותר מכפול במחיר, מה ההבדל שעושה זאת ?
מסך דק, עיצוב, קופסת חיבורים נפרדת אני מבין, אבל מה באיכות התמונה יותר טוב מעניין אותי יותר.
הרבה תמונות ממחישות, ממש מעניין,
בתחילת הסקירה ציינת שההבדל בין סידרה Z1 ל V דרמתי ביותר,
בהמשך הסקירה ציינת רק 2 הבדלים לטובה - "מדידת הקונטרסט ANSI יצאה לי 1400:1 לעומת פחות מ-1000:1 עם ה-V10."
והפילטר האכותי של הפנאל שמונע החזרי אור.
בכל זאת מבחינת התכונות אין שום הבדל בין המסכים ה ISF, ה THX (שלא קיים בסידרה G) וכו...
האם היו דברים נוספים שעשו את ההבדל דרמתי ? או שבעצם עניין הקונטרסט הוא ההבדל הגדול.
אפשר להניח ממדידת ה הקונטרסט שגם ה V10 היתה פיזית לצידך בבדיקה ?! תוכל לפרט עוד קצת על ההבדלים בינהם ?
בכל זאת ההבדל במחיר בין הסדרות יותר מכפול במחיר, מה ההבדל שעושה זאת ?
מסך דק, עיצוב, קופסת חיבורים נפרדת אני מבין, אבל מה באיכות התמונה יותר טוב מעניין אותי יותר.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
מסך מדהים, בהשקה הוא הפיל אותי.
itsik123
לא הבנתי מה זה רק קונטרסט ואנסי יותר טובים, פאנל לא רפלקטיבי.....אלו הבדלים מהותיים בתמונה.
itsik123
לא הבנתי מה זה רק קונטרסט ואנסי יותר טובים, פאנל לא רפלקטיבי.....אלו הבדלים מהותיים בתמונה.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אני בכלל לא בטוח כי זה פאנל שונה.niko כתב:מסך מדהים, בהשקה הוא הפיל אותי.
itsik123
לא הבנתי מה זה רק קונטרסט ואנסי יותר טובים, פאנל לא רפלקטיבי.....אלו הבדלים מהותיים בתמונה....
בזמנו היה פילטר ל-פנסוניק ב-500$ שאפשר היה "להלביש" אותו על מסכים בסדרה PH/PF
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4962
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
התכוונתי ציפוי, לא משנה, הכוונה היא שבשורה התחתונה התוצאה היא יותר טובה.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
ברור כי התוצאה יותר טובה, זה אבל לא מצדיק את המחיר של 6000$niko כתב:התכוונתי ציפוי, לא משנה, הכוונה היא שבשורה התחתונה התוצאה היא יותר טובה....
יופי של מסך עם יופי של ביקורת.
פנסוניק מתקדמת בצעדים בטוחים לא רק באיכות, גם בשיפור החזות ועובי המסך.
נראה שמה שמתכנני ה LCD משפרים, יצרני הפלאזמה משפרים יותר.
גם סדרת ה C וה X של פנסוניק מתהדרים בקונטרסט גבוה אבל המסך שלהם מחזיר כל שביב אור שיש בחדר מה שהופך את הקונטרסט האמיתי להרבה יותר נמוך מהכתוב במפרט.
בסדרת ה G וה V כבר יש שיפור, ולפי עופר, סדרת ה Z כבר בולעת את התאורה הסביבתית כנראה בדומה ל LCD.
שני היתרונות הבולטים של מסכי ה LCD, בליעת תאורה ישירה והרזולוציה הגבוהה, "הובסו" במסך הזה. גם העובי.
תחי הפלאזמה
פנסוניק מתקדמת בצעדים בטוחים לא רק באיכות, גם בשיפור החזות ועובי המסך.
נראה שמה שמתכנני ה LCD משפרים, יצרני הפלאזמה משפרים יותר.
גם סדרת ה C וה X של פנסוניק מתהדרים בקונטרסט גבוה אבל המסך שלהם מחזיר כל שביב אור שיש בחדר מה שהופך את הקונטרסט האמיתי להרבה יותר נמוך מהכתוב במפרט.
בסדרת ה G וה V כבר יש שיפור, ולפי עופר, סדרת ה Z כבר בולעת את התאורה הסביבתית כנראה בדומה ל LCD.
שני היתרונות הבולטים של מסכי ה LCD, בליעת תאורה ישירה והרזולוציה הגבוהה, "הובסו" במסך הזה. גם העובי.
תחי הפלאזמה
מוטי
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
רק אל תשכח יתרון אחד של הפלזמות נשרף כלא היה, המחיר הנמוך בד"כ...motico כתב: שני היתרונות הבולטים של מסכי ה LCD, בליעת תאורה ישירה והרזולוציה הגבוהה, "הובסו" במסך הזה. גם העובי.
תחי הפלאזמה...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
קטלני,
המסך והביקורת..
אם כי מבחינה ויזואלית, תמיד העדפתי את גימור שחור Piano..
עופר תודה..
המסך והביקורת..
אם כי מבחינה ויזואלית, תמיד העדפתי את גימור שחור Piano..
עופר תודה..
...
ביקורת מעולה ומסך מעולה
נהניתי מאוד לקרוא את הביקורת : ההסברים המפורטים וכמות התמונות ממש ללקק את האצבעות
.
לגבי המסך : יקרררר
המסך מתומחר עם היכולת האלחוטית , אנחנו משלמים עליה בקניית המסך אבל לא מקבלים אותה.
נהניתי מאוד לקרוא את הביקורת : ההסברים המפורטים וכמות התמונות ממש ללקק את האצבעות
לגבי המסך : יקרררר
המסך מתומחר עם היכולת האלחוטית , אנחנו משלמים עליה בקניית המסך אבל לא מקבלים אותה.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
ביקרות מצוינת. בהחלט נשמע כמו מסך מצוין. מה שחידש לי זה ש LCD LED הגיעו לרמה של פלזמות ברמה גבוהה (תקנו אותי אם אני טועה פה). מה שעדיין לא הצלחתי לקבל עליו תשובה זה מה המרחק הכולל מהקיר של טלויזיה דקה כמו זאת + מתלה?
תודה
תודה
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
לפני 8 חודשים בערך עליתי על המסוק הזה בווגאס, חוויה נחמדה ולא יקרה כל כך .....
ביקורת מהנה לקריאה
ביקורת מהנה לקריאה
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
אהבתי לקרוא.
השאלה באמת האם גם כאן העובי ולא הגודל זה מה שקובע ?!
השאלה באמת האם גם כאן העובי ולא הגודל זה מה שקובע ?!
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78827
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5384 פעמים
אוקיי, הרבה שאלות נשאלו ולא יכולתי לענות אז נרכז את כל התשובות במקום אחד:
1. יש כמה סיבות ככל הנראה למחיר של המסך:
א. הוא נדיר. ככל הנראה פנסוניק מייצרת כמויות מאוד קטנות של המסך ולארץ מגיעים מספר פריטים מאוד קטן. לפי משוואת היצע וביקוש, אם המחיר ירד, יהיה יותר ביקוש מכפי שיורוקום ככל הנראה תצליח לעמוד בו אי פעם ולכן המחיר אינו יכול לרדת (גם ככה, לפי הבנתי יש ביקוש גבוה למסך הזה).
ב. המחיר בחו"ל נקבע, בין היתר, בגלל העובדה שהמסך אמור להיות גם אלחוטי. מסכים אלחוטיים יקרים באופן משמעותי (ע"ע הסוני המקבילה). לרוע המזל, לא אישר משרד התקשורת ליורוקום לשווק את היחידה האלחוטית, אבל המחיר עקרונית לא היה יכול להשתנות משמעותית למרות זאת.
למי ששאל לגבי היכולות האלחוטיות. ככל הנראה לא יופעלו יכולות אלא כאן מכיוון שאין אישור להפעיל ציוד בתדר UWB שבו המסך מאפשר תקשורת זו (אם אני זוכר נכון, זה 300Ghz).
ג. המסך יקר ויוקרתי (אם כי יש מסכים יקרים בהרבה כולל בגודל הזה) , לא לשכוח שגם ה-KRP600 לא מאוד זול והיה יקר הרבה יותר כשיצא (וה-Z1 רק יצאה בארץ).
אם המחיר מוצדק או לא, קשה לי לשפוט, אני רק מעביר לכם את המידע הטכני. אם זה שווה או לא שווה רכישה יחליט כל אחד בהתאם למשכורתו/חשבון הבנק שלו.
2. חיבור ה-HDMI הוא מיוחד בכך שהוא מעביר עוד מידע שליטה נוסף דרך ה-HDMI אשר מאפשר לקופסאת החיבורים לעבוד כראוי. לא מדובר בחיבור CEC רגיל אלא ככל הנראה במידע נוסף שמתלבש על הסיגנל (כלומר CEC מורחב של פנסוניק).
חיבור ה-HDMI יכול לשמש כחיבור רגיל (במקרה כזה, יהיה למסך מעט יכולות דרך השלט, אין תפריטים ואין בעצם יכולת לשלוט על יחסי מסך, כיולים וכו' - אלא רק לכבות ולהדליק אותו).
השלט נקלט על ידי המסך (בעיקר כל נושא הדלקה וכיבוי), והמידע שלו מועבר לקופסא אשר בעצם מחליטה מה המסך ידע ולעשות עם זה ומה לא. כלומר, התקשורת היא כפולה, השלט שולט במסך, המידע עובר לקופסא והיא מחליטה איזה פונקציות מופעלות במסך ושולטת בו דרך ה-HDMI. מסובך? מה זה משנה, העיקר שזה עובד כראוי.
3. לגבי ההבדלים בין V10 ל-Z1. אכן, מבחינת פונקציות, ה-V10 וה-Z1 נראים די דומים בגירסא שהגיע לארץ.
בחו"ל ההבדלים יותר דרמטיים בשל ההוספה של יכולות הזרמה, אלחוט וכו'.
עם זאת, ההבדלים באיכות התמונה הם בהחלט משמעותיים. הניגודיות של ה-Z1 משמעותית טובה יותר (במדידות ANSI CONTRAST זה לא היה דרמטי אבל השחורים עמוקים משמעותית באופן אבסלוטי. הם היו בלתי מדידות ב-Z1, לעומת ה-V10 שהן כהות מאוד, אך בהחלט לא שחורות אבסלוטית.
היו הבדלים גם במדידת ה-ISF, המסכים לא היו זהים. ה-V10 במצב THX היה טיפה יותר מדוייק OUT OF THE BOX, אבל שניהם היו מצויינים בקטע זה.
גם עיבוד התמונה היה כמעט זהה.
לעומת זאת, הפילטר הקדמי של ה-Z1 משמעותית טוב יותר (בולע אור ברמה של KURO), והפילטר הפנימי גם הוא שיפר את איכות התמונה (לא היו רפלקציות פנימיות, וזה גם בין היתר גרם למסך להיות דק יותר).
המסך קריר למגע (לא זוכר איך ה-V10 היה במקרה הזה).
את ה-V10 בדקתי, אך מן הסתם אני חושב שזה לא הוגן לכתוב על כל כך הרבה מסכי פנסוניק, שהחלטנו לגנוז את המאמר וללכת על ה-Z1 במקום על ה-V10.
4. המסך חד מאוד, החלפתי בחודשים האחרונים כמה מצלמות והמסך הזה הוא הראשון שאני מצלם עם המצלמה החדשה שלי (D5000). אם יש בעיות בחדות התמונות (אני אישית לא שמתי לב לכך) יתכן שזו הסיבה לכך.
היו כמה תמונות שהגדלתי (כמו זו של התפריט הראשי שהוא קטן פשוט למדי,ולכן היה צריך להגדיל אותו).
ממליץ לפתוח (קליק על התמונות) את התמונות של ערוץ 5HD ואת השל הבלוריי (למשל ממזרים חסרי כבוד) ואז להגיד שהן לא חדות
1. יש כמה סיבות ככל הנראה למחיר של המסך:
א. הוא נדיר. ככל הנראה פנסוניק מייצרת כמויות מאוד קטנות של המסך ולארץ מגיעים מספר פריטים מאוד קטן. לפי משוואת היצע וביקוש, אם המחיר ירד, יהיה יותר ביקוש מכפי שיורוקום ככל הנראה תצליח לעמוד בו אי פעם ולכן המחיר אינו יכול לרדת (גם ככה, לפי הבנתי יש ביקוש גבוה למסך הזה).
ב. המחיר בחו"ל נקבע, בין היתר, בגלל העובדה שהמסך אמור להיות גם אלחוטי. מסכים אלחוטיים יקרים באופן משמעותי (ע"ע הסוני המקבילה). לרוע המזל, לא אישר משרד התקשורת ליורוקום לשווק את היחידה האלחוטית, אבל המחיר עקרונית לא היה יכול להשתנות משמעותית למרות זאת.
למי ששאל לגבי היכולות האלחוטיות. ככל הנראה לא יופעלו יכולות אלא כאן מכיוון שאין אישור להפעיל ציוד בתדר UWB שבו המסך מאפשר תקשורת זו (אם אני זוכר נכון, זה 300Ghz).
ג. המסך יקר ויוקרתי (אם כי יש מסכים יקרים בהרבה כולל בגודל הזה) , לא לשכוח שגם ה-KRP600 לא מאוד זול והיה יקר הרבה יותר כשיצא (וה-Z1 רק יצאה בארץ).
אם המחיר מוצדק או לא, קשה לי לשפוט, אני רק מעביר לכם את המידע הטכני. אם זה שווה או לא שווה רכישה יחליט כל אחד בהתאם למשכורתו/חשבון הבנק שלו.
2. חיבור ה-HDMI הוא מיוחד בכך שהוא מעביר עוד מידע שליטה נוסף דרך ה-HDMI אשר מאפשר לקופסאת החיבורים לעבוד כראוי. לא מדובר בחיבור CEC רגיל אלא ככל הנראה במידע נוסף שמתלבש על הסיגנל (כלומר CEC מורחב של פנסוניק).
חיבור ה-HDMI יכול לשמש כחיבור רגיל (במקרה כזה, יהיה למסך מעט יכולות דרך השלט, אין תפריטים ואין בעצם יכולת לשלוט על יחסי מסך, כיולים וכו' - אלא רק לכבות ולהדליק אותו).
השלט נקלט על ידי המסך (בעיקר כל נושא הדלקה וכיבוי), והמידע שלו מועבר לקופסא אשר בעצם מחליטה מה המסך ידע ולעשות עם זה ומה לא. כלומר, התקשורת היא כפולה, השלט שולט במסך, המידע עובר לקופסא והיא מחליטה איזה פונקציות מופעלות במסך ושולטת בו דרך ה-HDMI. מסובך? מה זה משנה, העיקר שזה עובד כראוי.
3. לגבי ההבדלים בין V10 ל-Z1. אכן, מבחינת פונקציות, ה-V10 וה-Z1 נראים די דומים בגירסא שהגיע לארץ.
בחו"ל ההבדלים יותר דרמטיים בשל ההוספה של יכולות הזרמה, אלחוט וכו'.
עם זאת, ההבדלים באיכות התמונה הם בהחלט משמעותיים. הניגודיות של ה-Z1 משמעותית טובה יותר (במדידות ANSI CONTRAST זה לא היה דרמטי אבל השחורים עמוקים משמעותית באופן אבסלוטי. הם היו בלתי מדידות ב-Z1, לעומת ה-V10 שהן כהות מאוד, אך בהחלט לא שחורות אבסלוטית.
היו הבדלים גם במדידת ה-ISF, המסכים לא היו זהים. ה-V10 במצב THX היה טיפה יותר מדוייק OUT OF THE BOX, אבל שניהם היו מצויינים בקטע זה.
גם עיבוד התמונה היה כמעט זהה.
לעומת זאת, הפילטר הקדמי של ה-Z1 משמעותית טוב יותר (בולע אור ברמה של KURO), והפילטר הפנימי גם הוא שיפר את איכות התמונה (לא היו רפלקציות פנימיות, וזה גם בין היתר גרם למסך להיות דק יותר).
המסך קריר למגע (לא זוכר איך ה-V10 היה במקרה הזה).
את ה-V10 בדקתי, אך מן הסתם אני חושב שזה לא הוגן לכתוב על כל כך הרבה מסכי פנסוניק, שהחלטנו לגנוז את המאמר וללכת על ה-Z1 במקום על ה-V10.
4. המסך חד מאוד, החלפתי בחודשים האחרונים כמה מצלמות והמסך הזה הוא הראשון שאני מצלם עם המצלמה החדשה שלי (D5000). אם יש בעיות בחדות התמונות (אני אישית לא שמתי לב לכך) יתכן שזו הסיבה לכך.
היו כמה תמונות שהגדלתי (כמו זו של התפריט הראשי שהוא קטן פשוט למדי,ולכן היה צריך להגדיל אותו).
ממליץ לפתוח (קליק על התמונות) את התמונות של ערוץ 5HD ואת השל הבלוריי (למשל ממזרים חסרי כבוד) ואז להגיד שהן לא חדות