תגובות למאמר: תלת מימד בקולנוע ביתי
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אין ממש הבדל עקרוני בין קולנוע ציבורי לביתי בהקשר הזה.moco כתב:למה בעצם?guyezra כתב:הכל במשקפיים זה לא "קולנועי"...
עזוב את הקטע החברתי של קולנוע ציבורי. אני משווה מול קולנוע ביתי....
אתה עדיין יושב, לרוב עם משפחה ו/או חברים וצופה במסך גדול, אוכל פופקורן (או נשנוש אחר כלשהו) עושה PAUSE כדי ללכת לשירותים וכו'.
משקפיים מונעים ממך את כל הדברים ההיקיפיים האלה (לטוב ולרע)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78806
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
yanivol,
יתכן שזה עייף אותך אבל הסיכוי שראית עם משקפי ACTIVE SHUTTER נמוך מאוד. אלה משקפיים יקרים מדי לשימוש בקולנוע ושם בדרך כלל משתמשים במשקפי REAL-D (שאם אני זוכר נכון, הסרט BEOWULF היה הראשון שהשתמש בהן באופן מסחרי).
משקפיים אלה מבוססות על הרעיון של פולריות מעגלית.
אגב, סביר להניח שהדור הראשון של משקפיים יהיה 120HZ (קרי, יהבהב ב-60HZ בכל עין) ושהדור הבא כבר יהיה ב-240HZ...
משקפיים כאלה כמובן יהיו מוגבלים מבחינת יחס ניגודיות (כי הן לרוב ישתמשו בווריאציה של טכנולוגיית LCD), כך שבהחלט יהיה פגיעה גם ביחס הניגודיות, תחושה של הבהוב (עייפות עין) והורדת הבהירות של המסך עצמו.
עם זאת, זוהי בהחלט הטכנולוגיה המבטיחה ביותר כעת.
הסיכוי שיעשו התאמה אחורה היא נמוכה גם מכיוון שזה דורש התאמות טכנולוגיות וגם בגלל הרצון של החברות לייצר גירסאת חומרה חדשה בכדי להחזיר אותנו בחזרה לחנות לשדרוג רסיבר/נגן/מסך.
לגבי מי ששאל על DOLBY 3D, לא מכיר את הטכנולוגיה. אני מכיר DOLBY 2Z, האם בזה מדובר?
יתכן שזה עייף אותך אבל הסיכוי שראית עם משקפי ACTIVE SHUTTER נמוך מאוד. אלה משקפיים יקרים מדי לשימוש בקולנוע ושם בדרך כלל משתמשים במשקפי REAL-D (שאם אני זוכר נכון, הסרט BEOWULF היה הראשון שהשתמש בהן באופן מסחרי).
אגב, סביר להניח שהדור הראשון של משקפיים יהיה 120HZ (קרי, יהבהב ב-60HZ בכל עין) ושהדור הבא כבר יהיה ב-240HZ...
משקפיים כאלה כמובן יהיו מוגבלים מבחינת יחס ניגודיות (כי הן לרוב ישתמשו בווריאציה של טכנולוגיית LCD), כך שבהחלט יהיה פגיעה גם ביחס הניגודיות, תחושה של הבהוב (עייפות עין) והורדת הבהירות של המסך עצמו.
הסיכוי שיעשו התאמה אחורה היא נמוכה גם מכיוון שזה דורש התאמות טכנולוגיות וגם בגלל הרצון של החברות לייצר גירסאת חומרה חדשה בכדי להחזיר אותנו בחזרה לחנות לשדרוג רסיבר/נגן/מסך.
לגבי מי ששאל על DOLBY 3D, לא מכיר את הטכנולוגיה. אני מכיר DOLBY 2Z, האם בזה מדובר?
עופר, כפי שכתבו לפני, המאמר אכן מעניין מאוד
. בייחוד הבעיות עם הכתוביות. אתה יכול לפרט על אתגרים נוספים שיש להתמודד איתם?
ויש משהו שלא ברור לי: אם המוטיבציה למעבר לתלת מימד היא כלכלית ומטרתה לעודד הליכה לקולנוע, מה הטעם בכך, אם חברות שעוסקות בק"ב מתחילות להערך לשינוי? איפה הרווח הכלכלי של מפיקי הסרטים?
ויש משהו שלא ברור לי: אם המוטיבציה למעבר לתלת מימד היא כלכלית ומטרתה לעודד הליכה לקולנוע, מה הטעם בכך, אם חברות שעוסקות בק"ב מתחילות להערך לשינוי? איפה הרווח הכלכלי של מפיקי הסרטים?
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בהחלט ייקרה ויש כבר חברות שהכריזו על מקרנים שהם 3D READY.istarmini כתב:מאמר מענין וממצה
מה הצפי/הסיכוי לראות את הטכנולוגיה הזו מיושמת במקרנים ביתיים מסוג LCD/DLP וכו.. ?...
אם המקרן מסוגל להציג 1080P בקצבי ריענון מספיק מהירים (120HZ ומעלה) אז זה ממש כמו מסך דק...
לא, אין ממש תוכניות כאלו מאף יצרן.nirzon כתב:עופר, מדוע לא הזכרת במאמר את Dolby 3D - האם אין נסיון להעביר אותו לשימוש ביתי?...
בודאי. סוני כבר הכריזה שה-PS3 כבר עכשיו תומך בזה ומדובר על שידרוג קושחה ואביזר נוסף שייתן את הפקודה למשקפיים וזהו.shay820 כתב:יופי של כתבה![]()
אתם חושבים שזה ישולב בקונסולת המשחקים?
ובדור הנוכחי של הקונסולות ?...
יותר מזה, הם מדברים על זה שמשחקים קיימים יוכלו להיות מועברים ב-3D....
הכתוביות ב-AVATAR אכן זזו גם בעומק שלהן ונעמדו בד"כ ליד האובייקט שדיבר.jacko-il כתב:אחלה כתבה,
גרם לי לתהות - מה קורה אז עם הכתוביות שרצות בסרט AVATAR בארץ ?
איך פתרו שם את הבעיה כדי שהם לא יציקו לעין ?...
עדיין זה ממש הפריע והשתדלתי לא להסתכל עליהן.
זה כלל לא מוזר.moco כתב:מה שמוזר לי בכל העיניין זה שכל הטכנולוגיות הן בכיוון של להקרין משהו על מסך ולפלטר בין העיניים על פי שיטה זו או אחרת ולא הולכים לכיוון שהכל במשקפיים, למרות שכבר יש מוצרים שמקרינים סרט במשקפיים.
זה עיניין כלכלי?...
יש לא מעט משקפי וידאו התומכים ב-3D ע"י זה שהן יודעות לתת לכל עין תמונה אחרת, הבעיה היא קודם כל איכות התמונה. הן רזולוציה והן יחס ניגודיות שלא מתקרב אפילו לאיכויות של מקרנים ומסכים דקים.
מעבר לזה, יותר כלכלי זה לייצר מקרן/מסך אחד ומשקפי פולרייזר/ACTIVE SHUTTER מאשר משקפי וידאו ל-200 צופים בקולנוע (שלא לדבר על הבלאי....)
כבר לפני 9 שנים קניתי כרטיס מסך (ASUS 7700 Deluxe) שהגיע עם משקפיים אקטיביות שהיו מתואמות לגרפיקה המוצגת, ואפשרו לשחק משחקים בתלת מימד!!
זה היה נראה מעולה, מכיוון שהכרטיס היה יודע את המרחק של האובייקטים המצויירים (הרי הוא זה שמבצע את כל עבודת הרינדור), ונתן מרחב תלת-מימדי מדוייק. עד כמה שאני זוכר, רוב העבודה נעשתה בדרייבר, וכל שהמשחק היה צריך לעשות זה פשוט לעבוד ב-Direct 3d.
הבעייה היחידה הייתה הריצוד שהיה מאוד מורגש בעיקר בגלל שתצוגה של 60/75 תמונות בשנייה דרשה מהמסך לעבוד בקצב של 120/150Hz, כדי להציג תמונה נפרדת לכל עין, וזה היה המקסימום שהמסך שלי היה מסוגל ברזולוציות הנמוכות (אם אני לא טועה 640x480/800x600 בהתאמה), וגם בגלל שההחשכה לכל עין לא הייתה מלאה, אלא שקופה במקצת.
זה היה נראה מעולה, מכיוון שהכרטיס היה יודע את המרחק של האובייקטים המצויירים (הרי הוא זה שמבצע את כל עבודת הרינדור), ונתן מרחב תלת-מימדי מדוייק. עד כמה שאני זוכר, רוב העבודה נעשתה בדרייבר, וכל שהמשחק היה צריך לעשות זה פשוט לעבוד ב-Direct 3d.
הבעייה היחידה הייתה הריצוד שהיה מאוד מורגש בעיקר בגלל שתצוגה של 60/75 תמונות בשנייה דרשה מהמסך לעבוד בקצב של 120/150Hz, כדי להציג תמונה נפרדת לכל עין, וזה היה המקסימום שהמסך שלי היה מסוגל ברזולוציות הנמוכות (אם אני לא טועה 640x480/800x600 בהתאמה), וגם בגלל שההחשכה לכל עין לא הייתה מלאה, אלא שקופה במקצת.
- nirzon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1352
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 192 פעמים
לינק מתאים: http://www.dolby.com/professional/solut ... inema.htmloferlaor כתב:yanivol,
לגבי מי ששאל על DOLBY 3D, לא מכיר את הטכנולוגיה. אני מכיר DOLBY 2Z, האם בזה מדובר?...
אני ראיתי את אווטאר בשיטה הזו (ביס פלאנט חיפה) - ואני חייב לציין שמאוד התרשמתי מאיכות התמונה והצבעים. הרעיון של השיטה, בניגוד ל- REALD, כמו שאני הבנתי, הוא שיש הפרדה ספקטרלית בין עין ימין לעין שמאל, כמו שהיו עושים פעם, עם משקפיים אדומות-כחולות, רק שכאן דולבי חילקו את ספקטרום האור הנראה ככה שהתחום הספקטרלי של כל אור יסוד (אדום, ירוק, כחול) מחולק וכל עין מקבלת חלק ממנו. זה אומר שהמשקפיים יותר יקרות מאשר משקפי ה-REALD, אבל אין צורך במסך מיוחד, ולמעשה כל קולנוע שעבר כבר לשיטה הדיגיטלית, יכול להתחיל להקרין בקלות תלת-מימד (זו כנראה הסיבה שאווטאר לא מוקרן בסינמה סיטי ב-VIP, שם משתמשים ב-REALD. כנראה שב-VIP שם עוד לא התקינו מסך כזה).
לפי מספר מקורות ברשת המשקפיים האקטיביות של XpanD שנעשה בהם שימוש בסנימה סיטי מספקות איכות תמונה טובה יותר בכל פרמטר משיטת ה- Dolby 3D שיש ביס פלאנט. החסרון היחיד של שיטה זו הוא שהיא יקרה יותר למפעיל בגלל עלות המשקפיים.
אני ראיתי את AVATAR ביס פלאנט והחוויה גרמה לי לחוסר נוחות, בחילה וכאבי ראש. לאנשים אחרים שראו איתי לא הייתה בעייה כזו. חוץ מזה התמונה הייתה קופצנית מדי (judder), לא מספיק בהירה, וללא פירוט מספק באזורים כהים. בנוסף הצבעים היו יכולים ליהיות טובים יותר, כמו-גם crosstalk בין העיניים. סה"כ הצטערתי שלא ראיתי את הסרט ב- 2D או בסינמה סיטי, למרות שלאור הביקורות בשירשור כאן כנראה שהחוויה גם שם לא מספיק טובה.
אני ראיתי את AVATAR ביס פלאנט והחוויה גרמה לי לחוסר נוחות, בחילה וכאבי ראש. לאנשים אחרים שראו איתי לא הייתה בעייה כזו. חוץ מזה התמונה הייתה קופצנית מדי (judder), לא מספיק בהירה, וללא פירוט מספק באזורים כהים. בנוסף הצבעים היו יכולים ליהיות טובים יותר, כמו-גם crosstalk בין העיניים. סה"כ הצטערתי שלא ראיתי את הסרט ב- 2D או בסינמה סיטי, למרות שלאור הביקורות בשירשור כאן כנראה שהחוויה גם שם לא מספיק טובה.
- oren_vegas
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 200
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
MartinHSabag כתב:בהחלט ייקרה ויש כבר חברות שהכריזו על מקרנים שהם 3D READY.istarmini כתב:מאמר מענין וממצה
מה הצפי/הסיכוי לראות את הטכנולוגיה הזו מיושמת במקרנים ביתיים מסוג LCD/DLP וכו.. ?...
אם המקרן מסוגל להציג 1080P בקצבי ריענון מספיק מהירים (120HZ ומעלה) אז זה ממש כמו מסך דק.......
אני ראיתי קטע קצר בזימקס בהרצליה במקרן EPSON TW5000, זה נראה נהדר..
היו שתי בעיות:
לא היה להם משקפיים מתאימים ולכן הצבעים לא היו אמיתיים..
ושנית.. הם דאגו שאשב ממש קרוב למסך שניים שלושה מטרים,שהתרחקתי לכיוון הספה האפקט לא היה מרשים
כמו שישבתי שניים שלושה מטרים מהמסך...
אשמח לשמוע חוות דעת שלכם...
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
עופר ממשיך ללמדנו דעת, כל הכבוד.
אני ראיתי פעם ראשונה סרט תלת מימד בקולנוע עם משקפים אדומים ירוקים. בתור ילד קטן (לפני - מבהיל - 60 שנה) ולא היו לי אז בעיות בעיניים.
והקיץ עם הנכדים ראינו את UP, ושם לפי הבנתי המשקפים נראו לי מהסוג המקוטב. והחסרון העיקרי שהם הורידו כחצי מעוצמת התאורה והם כבר היו מלוכלכים ושרוטים כרגיל במדינתנו.
השאלה כיצד המשקפיים האקטיביות מחזיקות מעמד, ואיך זה מסתדר עם משקפי ראיה?
והקיץ עם הנכדים ראינו את UP, ושם לפי הבנתי המשקפים נראו לי מהסוג המקוטב. והחסרון העיקרי שהם הורידו כחצי מעוצמת התאורה והם כבר היו מלוכלכים ושרוטים כרגיל במדינתנו.
השאלה כיצד המשקפיים האקטיביות מחזיקות מעמד, ואיך זה מסתדר עם משקפי ראיה?
השיטה הזו קיימת תיאורטית גם בישראל בסינימה סיטי.. טוב אמרתי רק בתיאוריה.. לפי אתר החברה:oferlaor כתב:yanivol,
לגבי מי ששאל על DOLBY 3D, לא מכיר את הטכנולוגיה. אני מכיר DOLBY 2Z, האם בזה מדובר?...
http://www.xpandcinema.com/world-map/
רואים כי סינימה סיטי בארץ נמנות עם אולמות בהן קיימת הטכנולוגיה.. אבל לאכזבתי בסינימה סיטי בפועל יש רק REAL-D .. אחרי שהתקשרתי לברר עם סינימה סיטי מה פשר הרישום שלהם באתר החברה ההיא.. הם לא ידעו לענות לי... לך תבין איך בכלל הם נכנסו לרשימה ההיא...
The more I see People the more like Pigs
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
אני מקווה שכבר עובדים על הכיווץ הבא
MKV 2-3D
MKV 2-3D
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
כי כשאתה, אישתך והילד רוצים ביחד לראות סרט, צריך שלושה מכשירים יקרים (כל אחד הוא בעצם טלויזיה)moco כתב:מה שמוזר לי בכל העיניין זה שכל הטכנולוגיות הן בכיוון של להקרין משהו על מסך ולפלטר בין העיניים על פי שיטה זו או אחרת ולא הולכים לכיוון שהכל במשקפיים, למרות שכבר יש מוצרים שמקרינים סרט במשקפיים.
זה עיניין כלכלי?...
ולא מכשיר אחד ו3 תוספים זולים.
היי עפר
סקירה מצוינת. כתבת בסקירה "מסכי פלזמה, שאין להם את תופעת המריחה, יכולים להיות מותאמים מהר מאוד לתלת מימד. מה שנותר רק הוא האפשרות לסנכרן את המשקפיים עם הסרט."
אי אפשר לסנכרן את המשקפיים בנגן ולהשתמש בפלזמה קיימת?
סקירה מצוינת. כתבת בסקירה "מסכי פלזמה, שאין להם את תופעת המריחה, יכולים להיות מותאמים מהר מאוד לתלת מימד. מה שנותר רק הוא האפשרות לסנכרן את המשקפיים עם הסרט."
אי אפשר לסנכרן את המשקפיים בנגן ולהשתמש בפלזמה קיימת?
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: