הוצאת יותר ווקאל מרמקולים Haydn Grand

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #21 

אקוסטיקה היא דבר מאוד חשוב ביותר אם רוצים להפיק תועלת מרבית מהמערכת ואף להפיק יותר מ 100 אחוז במקרים מסויימים (שמעתי באיזשהו מוזיאון מוזיקה עם סאונד מרשים, שבדקתי מאיזה רמקולים היא מגיעה נדהמתי לגלות שמדובר ב רמקולים קטנים ופשוטים של JBL). במקרה של השירשור הזה אני אישית חושב שהבעיה הקריטית היא חוסר התאמה בין הרכיבים בחנות ובמיוחד אצלו בבית שהמקור הוא דיודי וכבלים שהתכונה המרכזית שלהם היא לרכך את הסאונד, הדבר האחרון שהוא צריך במערכת שלו.

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #22 

תודה וה ה משך להאיר אשמח להשתתף

נושא חשוב לכולם גם בסטיראו שני ערוצים
(ולא שתי ערוצים)

וגם בק"ב

(l)

אובססיבי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #23 

את ההיידן גראנד לא שמעתי, אבל את ההיידן הישן שמעתי, וגם את אחד הדגמים הרצפתיים של ויינה אקוסטיקס (אני חושב שזה היה המוצארט אבל לא סגור על זה. שודך למגבר של Krell). המשותף לשניהם היה סאונד מעולה דווקא בווקאל. ממש סאונד מעולה, מלטף ומאוד מאוד ברור. מזה אני מסיק שהבעייה לא אצלך ברמקול אלא במשהו מסביב - אמרו כאן לפני שהבעייה היא אקוסטיקה, ויש בהחלט מצב שזה העניין.

יכול להיות (וגם את זה אמרו לפני) שלפחות חלק מהבעייה היא ב source, משמע שאולי יש מקום לנגן CD יותר מתאים - אבל לדעתי יש יותר סיכוי שהבעייה לא בציוד אלא באקוסטיקה.

אני מתאר לעצמי שניסית להזיז את הרמקולים קדימה-אחורה-ימינה-שמאלה וכלום לא עבד. אז לפני שאתה מרפד את קירות הבית בקרטונים של ביצים ועובר לגור במלון כי אשתך השליכה אותך מהבית, אם יורשה לי להציע הצעה מהפכנית - שלא עולה גרוש:

נסה להעביר את הרמקולים (וכנראה שגם את כל המערכת) לצד השני של החדר או אפילו לקיר אחר. ככל הנראה זה יחייב שיתוף פעולה בעייתי מהאשה, כי זה עלול לשנות את כל התכנון והסידור של החדר, ואולי אפילו להיתקל בקשיים טכניים בגלל המיקום של הכבלים/לוויין וכו' ככל שמדובר בק"ב, אבל שווה ניסיון.

בלי שאני מומחה לאקוסטיקה, נראה לי שהכיוון ממנו מגיעים גלי הקול ייתקל בדיפיוזרים הטבעיים של החדר מכיוון חדש, ועשוי לתת תוצאות שלכל הפחות יעידו על הדרך לפתור את בעיית הסאונד הנעלם. במילים אחרות, אם עכשיו גלי הקול מתנגשים בשולחן הסלון ואז בספה, אולי אם הם יתנגשו קודם בכורסה ואז בקירות, תקבל צליל אחר ואפילו רצוי.

תמיד אפשר לקנות ציוד, אבל שווה לנסות את זה קודם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”