כתבה בערוץ 2 על מערכות בית חכם וציוד של האלפיון העליון

חדשות ועדכונים של HT Magazine
michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #21 

MartinHSabag כתב:michael123,

אתה מגזים, טועה ומטעה.
...
במה אני מגזים?
אני מכיר כמה פרויקטים..
אנו מדברים על אלפיון העליון, כן?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #22 

אתה מגזים בתיאור של רמת השירות שנדרשת ("תחזוקת IT....").
אם הפרוייקטים שאתה מכיר דורשים כזו התערבות של תחזוקה אז, צר לי, אבל המימוש של המערכת לא טוב או המערכת לא מתאימה ללקוח.

מערכות בית חכם, לפחות אלו שאני מכיר, לא דורשות יותר תחזוקה ממערכת חשמל קונבנציונאלי ולבטח לא מסבכות את התפעול של הבית אלא להיפך.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #23 

MartinHSabag כתב:אתה מגזים בתיאור של רמת השירות שנדרשת ("תחזוקת IT....").
אם הפרוייקטים שאתה מכיר דורשים כזו התערבות של תחזוקה אז, צר לי, אבל המימוש של המערכת לא טוב או המערכת לא מתאימה ללקוח.

מערכות בית חכם, לפחות אלו שאני מכיר, לא דורשות יותר תחזוקה ממערכת חשמל קונבנציונאלי ולבטח לא מסבכות את התפעול של הבית אלא להיפך.
...
מערכות אלה מורכבות מאוד
הרבה שרתים יעודים

firewalls, VOIP, שרת(ים) אוטומציה, video server, מתגים וציוד רשתות, לוחות חשמל חכם, ציוד אודיו, video conferencing, ציוד הבטחה, מצלמות והקלטות, תפעול כל מיני חלקים בבית..
דווקא מה שהוזכר בכתבה - הרמת תריסים אוטומטית - זה גימיק פשוט ביותר ליישום

לגבי תחזוקה - אני פשוט יודע שישנה לפחות חברה אחת כזאת שמתחזקת ביתים כאלה

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #24 

michael123
הכל תלוי בחברה או באנשים המממשים את המערכת,ישנם מערכות חשמל חכם אמינות מאוד שזוכות לאחריות יצרן
של 25 שנה, אם המערכת לא עובדת כצפוי אז אותה חברה שהתקינה צפויה להיעלם.
מערכות בקרה וחשמל חכם קיימות שנים בעולם הצבאי והמפעלי,העניין פה הוא להכניס מערכות כאלה לבית במחיר יחסית סביר, את המערכת שראו בכתבה, כל חשמלאי סביר יכול להתקין ורוב משתמשי הפורום הטכניים יוכלו לתכנת עם קצת הדרכה. אפשר להתקין מערכת כזאת המכילה בקר, כמה מפסקים אלחוטיים חיישנים וכו" כולל שליטה על טלויזיה ממיר מזרימדיה וכו" בפחות מ 10.000 ש"ח. תחשוב על זה כשלט חכם על סטרואידים.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #25 

arotman כתב:michael123
הכל תלוי בחברה או באנשים המממשים את המערכת,ישנם מערכות חשמל חכם אמינות מאוד שזוכות לאחריות יצרן
של 25 שנה, אם המערכת לא עובדת כצפוי אז אותה חברה שהתקינה צפויה להיעלם.
מערכות בקרה וחשמל חכם קיימות שנים בעולם הצבאי והמפעלי,העניין פה הוא להכניס מערכות כאלה לבית במחיר יחסית סביר, את המערכת שראו בכתבה, כל חשמלאי סביר יכול להתקין ורוב משתמשי הפורום הטכניים יוכלו לתכנת עם קצת הדרכה. אפשר להתקין מערכת כזאת המכילה בקר, כמה מפסקים אלחוטיים חיישנים וכו" כולל שליטה על טלויזיה ממיר מזרימדיה וכו" בפחות מ 10.000 ש"ח. תחשוב על זה כשלט חכם על סטרואידים.
...
אני מתייחס לכתבה בלבד
מה קשר בין מה שכתבת לכתבה?

אני לא מדבר על מערכת לבית ממוצע, אלא מערכות למעט מיליארדרים או מולטי-מיליונרים שגרים בארץ
להעביר קווים זה אחת, לחבר את זה לשאר רכיבי אוטומציה זה משהו אחר
ועוד לא דיברתי על תכנות של Lutron

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #26 

michael123
הייתה פה הבעת פליאה לגבי המחיר ולכן כתבתי את שכתבתי, בתור אחד שעוסק בנושא אני יכול לציין שכל דבר ניתן לתכנת הכל תלוי ביכולת הכספית של בעל הבית וביכולת הטכנית של החברה שעוסקת פרויקט.
זה אולי יפתיע אותך לגלות אבל באזור המרכז יש הרבה יותר בעלי אמצעים ממה שמקובל לחשוב,
כאשר מחיר דירת 4 חדרים ממוצעת ברמת השרון נוסק ל 2 מליון שקלים אז בהחלט מקובל היום גם אצל משפחות מהמעמד בינוני גבוה להשקיע כ 150,000 ש"ח ויותר על מערכות מסוג זה בעת בניית בית חדש או שיפוץ בית קיים. מה גם שרוב מערכות הבית החכם בשוק אינם מיועדות להיות מותקנים על ידי חובבים אלא על ידי אנשים שהוכשרו לכך, המערכת שמוצגת בכתבה יכולה להיות מסובכת או פשוטה בהתאם לדרישות.
כמו שאני תמיד אומר ללקוחות: ניתן לתכנת הכל חוץ מכפתור שעליו לוחצים ואז הילדים הולכים לישון"
טוב גם את זה ניתן לתכנת אבל זה דורש אמצעים שלא הייתי רוצה להשתמש בהם" :twisted:

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #27 

אתה צודק ואני לא מתווקח לא איתך ולא עם מרטין

כתבתי כי סה"כ שמה שהודגם בכתבה לא הרשים אותו במיוחד כי ראיתי מערכות מתקדמות באמת וגם יותר יקרות.
מיליארדרים לא מתקינים מערכות ב-150K אלא במליוני שקלים
רק שרת ווידאו של Kaleidescape יעלה יותר

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #28 

michael123 כתב:אתה צודק ואני לא מתווקח לא איתך ולא עם מרטין

כתבתי כי סה"כ שמה שהודגם בכתבה לא הרשים אותו במיוחד כי ראיתי מערכות מתקדמות באמת וגם יותר יקרות.
מיליארדרים לא מתקינים מערכות ב-150K אלא במליוני שקלים
רק שרת ווידאו של Kaleidescape יעלה יותר
...
האמת שאתה צודק, הבוס שלי באחד מחברות ההי טק שבהם עבדתי שילם לפני 10 שנים כ 3 מיליון ש"ח על מערכת
חשמל חכם שסך הכל שלטה על התאורה והתריסים, אני חושב שהחברים בערוץ 2 פשוט לא רצו יותר מידי להוציא את העיניים לרוב תושבי הארץ שבקושי מסוגלים לרכוש דירה ב 500,000 ש"ח.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”