לה פבוריטה - אספרסו כחול לבן.

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

hosq כתב:ג'וקר - כדי לשמור על טמפרטורת המים בזמן החליטה (כלומר בזמן שהם "ממתינים" בדרך לקפה הטחון) גם הצנרת והראש צריכים להיות בטמפרטורת חליטה. יש שתי שיטות לחימום הראש - הפשוטה היא לחבר את הראש לדוד עצמו ואז הראש חם גם הוא אבל זה לא חום מספיק "מדוייק". אגב רוב המכונות הביתיות כמו גאגיה משתמשות בשיטה זו. הטרמוסיפון הוא השיטה השניה, הראש נמצא איפשהו מחוץ לדוד, וצינור (=טרמוסיפון) מוביל מים רותחים מהדוד מסביב לראש. זו שיטה טובה יותר ומאפשרת גמישות במיקום הדוד והראש. אבל היא מורכבת יותר. ככל הידוע לי, רוב המכונות המסחריות משתמשות בשיטה זו.
...
תודה . הבנתי . אז המכונה הזו משתמשת אם כך בדוד שלה עצמה לחמם את המיים ?
ורציתי להבין משהו אולי אני טועה בזה , אבל כשיש דוד גדול אזי נכנסים מיים קרים ומתחממים , מה שיוצא הוא שכול הזמן הטמפרטורה של הדוד משתנה קצת , אזי כדי לשמור על טמפרטורה קבועה בראש יש תועלת לטרמוסיפון , במיוחד אם באמת משתמשים בהרבה כוסות
כאן אנו רואים דוד גדול יחסית וללא טרמוסיפון , אז לשימוש ביתי אתם לא תרגישו , אבל בשימוש משרדי יתכן ויהיו שינויי טמפרטורה בין כוס קפה אחת לאחרת (אם נכנסו פתאום די הרבה מיים קרים ), אז איך הם פותרים את הבעיה ? או שאולי אין כאן שום בעיה ואני מחמיץ כאן משהו ?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

מבחינת המים הקרים שנכנסים לדוד, זניח - הדודים בני מספר ליטרים
האמת שזה עניין שתמיד סקרן אותי, יציבות הטמפ' של הלה פבוריטה נחשבת טובה מאוד והיא ידועה כמכונה מצויינת לעבודה מסיבית של עשרות כוסות ברצף
אז מה החיסרון פה בעצם? כבעלים "גאה" של מכונה שיציבות טמפרטורה או תחכום כלשהו באופן כללי זה לא הצד החזק שלה, אני לא מכיר לעומק את העניין
נראה מה יגידו השאר
what's next?

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735

שליחה

בגדול, אני חש "גאוה" פטריוטית על העובדה שהרבה עשורים לפני פרוץ המגיפה הפלצנית של כולנו...היו כאן כבר בשנות החמישים אנשים שעשו, בנו, יצרו ואף תרמו לפיתוח תרבות הקפה בסקאלה הכי גבוה שיש. בעיניי זה די מקביל למה שעשה סטף וורטהיימר ל...תרבות הפנאי, התיירות והנסיעות העולם....ככה בערך... :mrgreen:

כך אני מחשיב גם את רם אבגי, איש תרבות הקפה האולטימטיבי.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335

שליחה

אכן לישראל יש תרבות קפה מפותחת הרבה יותר ממה שלעתים נראה לעין של הקהל הרחב.

כדאי בהזדמנות זו להזכיר גם את מיכה ריינר מאווא בהקשר של הכרת הקפה, תערובות וקלייה, וגם את אילן שנהב בהקשר של תרבות קפה ברמה גבוהה בבתי קפה, את שלמה שטרן, מחברו של ספר מצויין בנושא, ואני בטוח שיש עוד רבים אחרים שתרמו ונעשה עוול כי לא הזכרנו אותם (איתם הסליחה).

יש לישראל במה להתגאות!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”