YURIA אותי מעצבן שוטרי תנועה או כל שוטר אחר
אשר רבים ממכם במקום ולתת דוגמא נוהגים בפרעות
ללא חגורת בטיחות , בשוליים והכי הכי מעצבן
שאתם לא יוצאים לנהג וליד כל ניידת אתה רואה נהג מסכן
שצריך לעמוד בסכנה ובחום או בגשם כאשר השוטר יושב לו בנוח בניידת
וכשאני מתקשר ל100 להתלונן תמיד יש למוקדן תשובה טיפשית
( ולא אני לא קיבלתי דוח כבר למעלה מעשור טפו טו)
יש לכם הרבה מה ללמוד מהמשטרה בארה"ב
ששם יש כבוד למשטרה!!!
אור שפע ואהבה
yairf
עוסק בתחום
תגובות: 9363
שליחה
ידוע לי על סוג מסויים של משבשי לייזר שנמכרים בארץ שהינם חוקיים למהדרין, לא ברור לי למה המשטרה מבזבזת על זה משאבים
אני חושב שדווקא השוטרים שמתחבאים הם אלו שגורמים לתאונות!
לא פעם ולא פעמיים יצא לי להיות נוכח בטיפשות שלהם.
עומדים בצד בלי אורות.
ופתאום-מבהילים את הנהג
אם זה על ידי פתיחת אורות.
קריאה ברמקול
יציאה לכביש מהיר ממהירות אפס
או שה מטומטם קופץ לאמצע הכביש.
אותי אישית עצר שוטר באמצע הכביש... בדיקת אלכוהול
ברגע ש צעקתי עליו מה הוא עושה באמצע הכביש-ושחס וחלילה הייתי מעביר תחנה ברדיו או כן... עונה לפלא עם דיבורית
וצעקתי לו את זה
הוא קופץ ואומר לחבר שלו.
הנה בוא תפסתי אחד על בטוח.
נב. אולי זה מתנדבים אבל בטוח הם מפגרים.
מי רוצה להסביר להם שזה יותר חמור מנהיגה מהירה?
yarino כתב:רוב תאונות הדרכים אינם נגרמות כתוצאה ממהירות מופרזת, המהירות לכשעצמה אינה יכולה לגרום לתאונה.
דווקא בגרמניה שבמקומות מסוימים אין הגבלת מהירות, תאונות הדרכים קטנות בהרבה מאצלנו, אז נכון שהאוטובן הוא לא בדיוק כביש איילון, אבל בכביש החוף למשל אפשר לנסוע הרבה מעבר ל 110 קמ"ש.
...
כל כמה זמן חוזרים פה באתר על הטיעון הפופולארי אך המוטעה שמהירות לא מסוכנת מכיוון שהיא לא גורמת לתאונה. נכון שלא גורמת ישירות לתאונה, אבל זה לא העיניין.
אני מפנה לתגובה שלי מהעבר: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 419#782419
כביש החוף הוא לא כביש טוב והוא לעתים קרובות צפוף, אז הוא האחרון שהייתי מעלה בו מהירות.
...
הוכח כבר עשרות פעמים שסטטיסטית אין כל קשר בין מהירות לתאונות, רק בארץ יש לנו חכמים גדולים שחושבים שהם יודעים הכל.
....
moco
גורו
תגובות: 20597
שליחה
מוזר, אני דווקא קראתי מחקרים שמראים בדיוק את ההיפך - שיש קורלציה בין מהירות לתאונות ובעיקר לחומרת התאונות ותוצאתן.
וה"חכמים" הם לא רק בארץ, כמעט בכל העולם יש מגבלות מהירות (ובגרמניה, איפה שאין, זה כל הזמן עולה לדיון. חוסר המגבלה שם בכלל לא נובע מזה שזה כביכול לא מסוכן. תאונה באוטובאן במהירות גבוהה מאוד כמעט תמיד מסתיימת עם הרוגים.)
הדוגמא המצוינת היא של ארה"ב. המהירויות שם הורדו ב1973 בגלל משבר הנפט, ולאחר שנוכחו לדעת שזה גרם גם לירידה במוות ופצועים, ברוב המדינות לא העלו את המגבלות חזרה בחלוף המשבר.
משה
זורו44
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
שליחה
yairf כתב:ידוע לי על סוג מסויים של משבשי לייזר שנמכרים בארץ שהינם חוקיים למהדרין, לא ברור לי למה המשטרה מבזבזת על זה משאבים
אני מאוד מסכים עם מה שאמרו חלק מקודמי - המהירות אינה הגורם לתאונות!!
מה שכן גורם הוא שיש לך מישהו שחושב שהוא נוסע מהר אבל בפועל נוסע 70-90 באיילון בנתיב השמאלי, או מהמתחכמים שאומרים אני יכול לנסוע גם בשמאל במהירות הזו כי 90 זו המהירות המותרת...
הרבה פעמים מי שנוסע מהר יהיה הרבה יותר מפוקס על הכביש!
כפי שאמר SHED, גם אותי מרתיח נהגים שמדברים בנייד תוך כדי נסיעה. זה דבר שמסיח את הדעת וגורם לנהג להיות לא מרוכז. גם אם הוא מדבר בדיבורית, אבל זה עוד יכול להתקבל למרות שעדיף לצמצם לדעתי.
מה שכן גורם לטעויות הוא כאשר הנהג אינו מרוכז בכביש, כאשר הוא אינו יכול להפעיל שיקול דעת. בדיוק מה שקורה כאשר הוא תחת השפעת אלכוהול, כאשר הוא מדבר בנייד ולמען האמת גם כאשר אמא נוסעת עם ילד או שניים והם בוכים ברכב...
חוקי המהירות נחקקו בקום המדינה כשהמכוניות בכביש היו עם אחיזת כביש אפסית, בלי ABS ומערכות מתקדמות שונות, בקיצור כרמל דוכס...
היום יש לנהג כל כך הרבה אביזרים, חווית ונוחות נהיגה, יכולת שליטה על הרכב באופן כזה שכשאתה נוסע 120 ויותר אתה לא מרגיש ושולט ברכב לא פחות טוב מכל מהירות נמוכה יותר!
SHED, לא כל אותם נהגים שנוסעים מעל המהירות המותרת גם מדברים בנייד תוך כדי נהיגה, עוקפים בפס לבן וחלקם אפילו לא יעצרו באדום-לבן כדי להוריד את הילד. הכללות הן לא דבר חכם או נכון.
ישנם לא מעט אנשים שמכבדים (מאוד!) את הכביש ואת הנוהגים בו, ועדיין נוסעים "מהר".
של כל דבר עם 4 גלגלים!
flsh
חבר ותיק
תגובות: 1149
שליחה
המהירות היא לא סיבה לתאונות. הבעיה עם נהיגה מהירה היא פשוטה - לא תמיד הכביש בנוי לה. כביש בעל עיקול עם אזור מת הוא מוקד מסוכן מאוד לתאונות. במקומות כאלה למשל, צריך לנסוע במהירות שתיתן לך זמן תגובה ומרחק בלימה שיצילו אותך מתאונה. נתיבים צרים או כבישים בלי שוליים - לא מתאים לנסיעה מהירה מאוד בגלל רמת השליטה על הרחב ביחס לגורמים שאפשר להתקל בהם. אם יעשו בארץ כביש שמתאים לנסיעה מאוד מאוד מהירה (ולא, היכולת של אדם ללחוץ גז עד למהירות המקסימלית של האוטו בכביש ריק לגמרי באמצע הלילה לא אומר שהכביש מתאים לנסיעה מהירה) אז תהיה בו האפשרות לנסיעה במהירות הזאת. קחו בחשבון גם שהמשטרה לעולם לא עוצרת בן אדם כי הוא נסע קילומטר מעל המהירות המותרת, ויש מרחב ביטחון יחסית גדול.
אני לא מכיר את הסטטיסטיקה בגרמניה אבל אני לא אתפלא בכלל אם הסיבה שהם עושים פחות תאונות קשורה לתרבות הנהיגה שם. יצא לי כמה פעמים להיות בגרמניה והם נהגים הרבה יותר אדיבים מכל מקום אחר שהייתי בו. בארץ אני משתדל להיות נהג אדיב ולתת לאנשים לעקוף, מסמן מעברים בין נתיבים והתגובה כמעט תמיד היא האצה מאוד גדול של הנהג שאחרי בנתיב שאני רוצה לעבור אליו. אם אני לא מאותת ופשוט עובר אני תמיד עובר בקלות. דברים כאלה יכולים להיות מאוד מסוכנים ובמיוחד במהירות מאוד גבוהה.
זורו44
חבר מכור קשה
שליחה
מה שאתה אומר שאנחנו עברינים בעל כורחנו,
יש לי ברכב העבודה התקנים קבועים:
*מערכת שמע.
*דיבורית סלקום
*דיבורית פלאפון
*דיבורית מירס
*מערכת איכון
*מחשב כף
*GPS
כך מאובזר רכב בחברה ומאושר על ידיי קצין תעבורה
זה התקנים סטנדרטים,יש תוספות שהעדפתי למחוק
מה אני אמור להיות מלאך ולא להשתמש בהתקנים
שמסיחים את דעתי.??
moco
גורו
שליחה
יש לאנשים פה בעייה להבדיל בין גורם ישיר לגורם לא ישיר.
נכון, המהירות היא לא הסיבה (הגורם) לתאונה.
אבל מה, יש קורלציה גבוהה בין מהירות גבוהה ובין קיום תאונה ובין חומרת התאונה. ההסבר הוא די ברור. תאונות נגרמות מטעויות שנהגים עושים (בין אם בלי כוונה ובין אם תוך זלזול בוטה בחוק וכללי הזהירות). ככל שהמהירות גבוהה יותר יש לנהגים פחות אפשרות לתקן טעויות. כמו כן, וזה כבר פשוט פיזיקה, כשיש התנגשות, תוצאותיה חמורות יותר במהירות גבוהה יותר.
העיניין הוא שזה שהמהירות היא לא הגורם הישיר, רחוק מלהגיד שהיא לא קריטית.
אם אף נהג לא היה עושה טעות, אז אפשר היה לנהוג מאוד מהר, אבל זה כמובן רק היפותטי, כי נהגים כן עושים טעויות.
מהירות זה פרמטר שקל יחסית גם להגדיר וגם לאכוף. מניעת טעויות זה הרבה יותר קשה או בעצם, בכלל לא אפשרי.
גם בלמים שלא לגמרי תקינים לא "גורמים" לתאונות, אבל זה לא עושה אותם ללא מסוכנים.
משה
yuria
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
שליחה
tvholic כתב:אני מאוד מסכים עם מה שאמרו חלק מקודמי - המהירות אינה הגורם לתאונות!!
מה שכן גורם הוא שיש לך מישהו שחושב שהוא נוסע מהר אבל בפועל נוסע 70-90 באיילון בנתיב השמאלי, או מהמתחכמים שאומרים אני יכול לנסוע גם בשמאל במהירות הזו כי 90 זו המהירות המותרת...
הרבה פעמים מי שנוסע מהר יהיה הרבה יותר מפוקס על הכביש!
כפי שאמר SHED, גם אותי מרתיח נהגים שמדברים בנייד תוך כדי נסיעה. זה דבר שמסיח את הדעת וגורם לנהג להיות לא מרוכז. גם אם הוא מדבר בדיבורית, אבל זה עוד יכול להתקבל למרות שעדיף לצמצם לדעתי.
מה שכן גורם לטעויות הוא כאשר הנהג אינו מרוכז בכביש, כאשר הוא אינו יכול להפעיל שיקול דעת. בדיוק מה שקורה כאשר הוא תחת השפעת אלכוהול, כאשר הוא מדבר בנייד ולמען האמת גם כאשר אמא נוסעת עם ילד או שניים והם בוכים ברכב...
חוקי המהירות נחקקו בקום המדינה כשהמכוניות בכביש היו עם אחיזת כביש אפסית, בלי ABS ומערכות מתקדמות שונות, בקיצור כרמל דוכס...
היום יש לנהג כל כך הרבה אביזרים, חווית ונוחות נהיגה, יכולת שליטה על הרכב באופן כזה שכשאתה נוסע 120 ויותר אתה לא מרגיש ושולט ברכב לא פחות טוב מכל מהירות נמוכה יותר!
SHED, לא כל אותם נהגים שנוסעים מעל המהירות המותרת גם מדברים בנייד תוך כדי נהיגה, עוקפים בפס לבן וחלקם אפילו לא יעצרו באדום-לבן כדי להוריד את הילד. הכללות הן לא דבר חכם או נכון.
ישנם לא מעט אנשים שמכבדים (מאוד!) את הכביש ואת הנוהגים בו, ועדיין נוסעים "מהר".
...
המשטרה רק אוכפת את החוק ולא מחוקקת אותו
ואני מניח שאתם יודעים שכאשר נוהגים במהירות שמעל 30 קמ"ש ולא חגורים ומבצעים
תאונה -אז הסיכוי להרג מרקיע לשחקים.
זה ברור לי שכל אדם שמקבל דו"ח מסיבה כלשהיא, לא יסמפט את המשטרה
אבל לדעתכם ישנו פתרון אחר .נכון שהגורמים לתאונות זה לא רק מהירות -זה גם
תשתיות וחינוך ,אז למה אתם לא ממתלוננים על משרד החינוך ,משרד התשתיות ,התחבורה ......
על תאונות הדרכים
הרוב המוחלט של הנהגים נוסעים במהירות שהיא מעל המקסימום המותר.
לצערנו המשטרה מחפשת את האזרחים החלשים כדי "לתקוע" להם דוחות
לכו לטפל במשפחות הפשע ... את מי זה מעניין לעזאזל שמשה מת"א נסע 110 במקום 90 באיילון.
זורו44
חבר מכור קשה
שליחה
"המשטרה רק אוכפת את החוק ולא מחוקקת אותו"ציטוט.
השאלה איך היא עושה זאת?
במקום להתעסק ולהקצות משאבים לגלאי הלייזר ,שתקצה
את אותו צוות לכביש אדום ומסוכן שהסטטיסטיקה אומרת
צריכים אותכם שם כבר מאתמול.
בתוך תל אביב מחפשים עברייני מהירות?
רשום 50 ויש אילוץ שלא נותן 15 קמ"ש.
לא חריגים בתחום בנוי של בתיי ספר ושכונות מגורים
-לא זו הכוונה.
tvholic
חבר ותיק
תגובות: 2152
שליחה
yuria
ציטטת אותי ומיד לאחר מכן אתה מנסה בדבריך להגן על המשטרה על אף שלא תקפתי אותה ולא אמרתי חצי דבר נגד המשטרה\שוטרים.
אגב, במעמד זה אציין שאחי הצעיר שוטר...
אתה מטיח בדבריך שהסיכויים להיהרג בתאונה בנהיגה מעל המהירות המותרת וללא חגורת בטיחות גבוהים, אך אני לרגע לא ציינתי
שלא צריך לשים חגורת בטיחות... (אגב, אני חושב שלהיפך)
אדם לא צריך "לא לסמפט" את המשטרה בגלל שהוא קיבל דוח, בהנחה שהדוח מוצדק. אם אדם בוחר לבצע פעולה מסוימת שייקח בחשבון שיש לה השלכות וייתכן שיצטרך לעמוד בהן. אם הוא לא יכול, שלא יבצע את אותה פעולה.
ברשותך, אני אתן לך דוגמא קטנה למה אני חושב שלא רק המשטרה אלא גם מערכת המשפט רקובה מיסודה ועוד כמה תיאורים שלא מכובד לציין על גבי הפורום.
לפני כחמש שנים שוטר-מתנדב התקשר לתחנת המשטרה בה הוא מתנדב על מנת להודיע על ביצוע עבירה, נהיגה בסלולרי ללא דיבורית וללא חגורה. העבירה בוצעה בכביש מהיר (איילון) בשבת בבוקר. זמן מה לאחר מכן אני מקבל מכתב הביתה להגיע לתחנת משטרה למסור עדות, ללא מידע נוסף. הגעתי לתחנה כמו ילד טוב ושמעתי את הדברים הנ"ל ושפרטי הרכב שנמסר הוא הרכב שלי, מתוך ארבעה רכבים שהיו לנו בבית באותה תקופה. אמרתי לשוטרת שאני אגיע אני אבדוק באיזה יום היה מדובר ומי נהג ברכב. התברר לי שאני נהגתי ברכב - נסעתי בו לעבודה בהרצליה פיתוח כשאני גר בהרצליה, נסיעה של חמש דקות בעוד העבירה בוצעה 50 ק"מ משם. יתרה מכך, באותה תקופה התעצנתי על חברת סלולר מסוימת וכלל לא היה לי מכשיר סלולרי!!
הגעתי לביהמ"ש, הצגתי דוח שעות שהייתי בעבודה בעת ביצוע העבירה והצהרתי שכלל אין לי מכשיר סלולרי. האם זה הפריע לשופט למצוא אותי אשם?
לא! אז שילמתי 750 שקל, התעצבנתי. אבל את האמון שלי בכם ככל הנראה לא תוכלו לקבל חזרה!
אגב, למעט דוח זה, אני נוהג מעל 10 שנים ללא אף דוח (למעט קנס חניה אחד בת"א...)
של כל דבר עם 4 גלגלים!
tobenary
חבר ותיק
תגובות: 2472
שליחה
tvholic כתב:yuria
ציטטת אותי ומיד לאחר מכן אתה מנסה בדבריך להגן על המשטרה על אף שלא תקפתי אותה ולא אמרתי חצי דבר נגד המשטרה\שוטרים.
אגב, במעמד זה אציין שאחי הצעיר שוטר...
אתה מטיח בדבריך שהסיכויים להיהרג בתאונה בנהיגה מעל המהירות המותרת וללא חגורת בטיחות גבוהים, אך אני לרגע לא ציינתי
שלא צריך לשים חגורת בטיחות... (אגב, אני חושב שלהיפך)
אדם לא צריך "לא לסמפט" את המשטרה בגלל שהוא קיבל דוח, בהנחה שהדוח מוצדק. אם אדם בוחר לבצע פעולה מסוימת שייקח בחשבון שיש לה השלכות וייתכן שיצטרך לעמוד בהן. אם הוא לא יכול, שלא יבצע את אותה פעולה.
ברשותך, אני אתן לך דוגמא קטנה למה אני חושב שלא רק המשטרה אלא גם מערכת המשפט רקובה מיסודה ועוד כמה תיאורים שלא מכובד לציין על גבי הפורום.
לפני כחמש שנים שוטר-מתנדב התקשר לתחנת המשטרה בה הוא מתנדב על מנת להודיע על ביצוע עבירה, נהיגה בסלולרי ללא דיבורית וללא חגורה. העבירה בוצעה בכביש מהיר (איילון) בשבת בבוקר. זמן מה לאחר מכן אני מקבל מכתב הביתה להגיע לתחנת משטרה למסור עדות, ללא מידע נוסף. הגעתי לתחנה כמו ילד טוב ושמעתי את הדברים הנ"ל ושפרטי הרכב שנמסר הוא הרכב שלי, מתוך ארבעה רכבים שהיו לנו בבית באותה תקופה. אמרתי לשוטרת שאני אגיע אני אבדוק באיזה יום היה מדובר ומי נהג ברכב. התברר לי שאני נהגתי ברכב - נסעתי בו לעבודה בהרצליה פיתוח כשאני גר בהרצליה, נסיעה של חמש דקות בעוד העבירה בוצעה 50 ק"מ משם. יתרה מכך, באותה תקופה התעצנתי על חברת סלולר מסוימת וכלל לא היה לי מכשיר סלולרי!!
הגעתי לביהמ"ש, הצגתי דוח שעות שהייתי בעבודה בעת ביצוע העבירה והצהרתי שכלל אין לי מכשיר סלולרי. האם זה הפריע לשופט למצוא אותי אשם?
לא! אז שילמתי 750 שקל, התעצבנתי. אבל את האמון שלי בכם ככל הנראה לא תוכלו לקבל חזרה!
אגב, למעט דוח זה, אני נוהג מעל 10 שנים ללא אף דוח (למעט קנס חניה אחד בת"א...)
...
מקומם!
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
tiptip
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
שליחה
זה לא יותר ממקומם זה ביזיון
אור שפע ואהבה
flsh
חבר ותיק
תגובות: 1149
שליחה
gedman כתב:צריך להעלות את המהירות המותרת ... על זה אין ספק.
הרוב המוחלט של הנהגים נוסעים במהירות שהיא מעל המקסימום המותר.
לצערנו המשטרה מחפשת את האזרחים החלשים כדי "לתקוע" להם דוחות
לכו לטפל במשפחות הפשע ... את מי זה מעניין לעזאזל שמשה מת"א נסע 110 במקום 90 באיילון.
...
תסלח לי אבל מצלמות מהירות לא מצלמות על 110 באזור של 90 אלא רק על יותר. ולא תמיד תקבל קנס על נסיעה של יותר (לי קרה שתפסו אותי בכביש של 90 בנסיעה על 117 כפי שהראה הממלז של השוטר והוא שחרר אותי בלי דו"ח ובלי נקודות). אתה חושב שהמשטרה עוצרת אותך על כל דבר קטן? היא גם לא עוצרת אנשים שעברו את רמת האלכוהול המותרת ישר, אלא נותנת מרווח בטיחות לאנשים שעברו את הגבול בכמות קטנה (ולא מדובר בכמות של עוד משקה, אלא של לקיחת משקה קצת יותר חריף). לא צריך להתלונן על כמה שהמשטרה הם *** ושהם לא עושים את העבודה שלהם. זה מאוד מסוכן להגיד את זה וגם מאוד טיפשי - יש חוק, התפקיד שלהם לדאוג שהחוק יממומש. המשטרה לא קובעת חוקים אלא רק דואגת שלא יעברו עליהם.
ומה הקשר למשפחות הפשע? שוטרי תנועה מטפלים בתנועה. אין מספיק אז גם לקחו מתנדבים. אתה מצפה שיתנו למתנדבים לטפל בפושעים כמו משפחות הפשע?
אסור להעלות את המהירות המותרת במצב הנוכחי של הכבישים. המהירות שאתה רואה היא לנתיב הימני ביותר כשהוא פנוי. אתה יכול לנהוג במהירות גבוהה יותר כשאתה עוקף. אנשים מבצעים עקיפה לכל אורך הנסיעה שלהם וזה חוקי ולכן מותר להם לנסוע על 110 באזור של 90. רוצה יותר מ110? בשביל מה? בשביל להגיע לעבודה 2 דקות קודם? זה לא שהמרחקים פה כל כך גדולים שזה ישנה כל כך, והתשתיות חד משמעית לא מתאימות למהירויות הרבה יותר גבוהות מזה. מצאו נקודה שאתה יכול להגיע לכל מקום מהר ויחסית בביטחון בהתחשב בתשתיות.
gedman
חבר פעיל מאוד
תגובות: 251
שליחה
flsh היקר ... למקרה שאת לא יודע :
אסור לעבור את המהירות המותרת גם אם אתה עוקף - זה החוק
נשמע מטומטם ??? אכן כן ... אבל זה מה שרשום בחוק
moco
גורו
שליחה
gedman כתב:flsh היקר ... למקרה שאת לא יודע :
אסור לעבור את המהירות המותרת גם אם אתה עוקף - זה החוק
נשמע מטומטם ??? אכן כן ... אבל זה מה שרשום בחוק
...
לא ממש מטומטם.
לאפשר, לפי חוק, מהירויות מקסימליות שונות שתלויות במצב לא ממש מוגדר היטב (עקיפה), זה בעצם להגיד מראש שהעיניין לא יאכף. אני יכול לתאר לעצמי איזה משפטים מסובכים יכולים להתפתח מעיניין יום יומי שכזה.
חוץ מזה, אם המכונית לפניך נוסעת רק כמה קמ"ש פחות ממך (ומהמהירות המקסימלית) אתה לא צריך לצאת בכלל לעקיפה.