אכן, לא כל אחד בנוי לכל הציוד, מכונה משוכללת, מטחנה, קולה קפה ועוד ועוד ועוד (אני בטוח שאתם יודעים שיש עוד ועוד ואפילו עוד בתחביב הזה).
כמו שאמרו כאן, ואני חייב להודות שזה הפורום היחידי, לפחות בארץ, שאני שומע שאין כל פסול גם מכונה "עלק" של נספרסו או כל מכונה אחרת (ועל כך יישר כך לכל אחד ואחד מכם).
גם לי יש מכונה "עלק" - של לוואצה, ואישית אני מאוד מרוצה, ויותר ממני מרוצים הם אשתי שלא צריכה לעבוד קשה בשביל קפה וגם הילדים, הגדול בן 10.5 שיכול להכין לעצמו שוקו עם חלב מוקצף, והקטן בן 2.5 שיכול להכין לאבא ואמא קפה מדי פעם ...
בכל מקרה, נראה לי שכדאי להתקדם צעד צעד ולא לקפוץ ממכונת נספרסו למכונות עם ראש E61 כל כך מהר ואפילו לא לגברת סילביה, שלא פעם קראנו כאן שהיא ממש "משתוללת" וצריך להכיר אותה טוב טוב ...
יש הבדל תהומי בין מכונת קפסולות לבין מכונות ידניות, חצי אוטמטיות וכו', ורק כמות המכרים שיש לכ"א מאיתנו עם מכונה מאופסנת איפה שהוא יכולה להצביע על ההבדל התהומי הזה ועל ההבדל בהרגשה של להכין קפה עם התעסקות כל כך מסיבית מסביב (נקיון, דחיסה ועוד מיליון פעולות שהמכונות היותר משוכללות גובות מאיתנו).
הייתי דווקא מציע לאיתי לנסות קודם כל איזו מכונת "צעצוע" כמו של גאגיה, שיראה את ההתעסקות הראשונית במכונה. יש כאלו שניתן להשיג במאות בודדות של שקלים, ואפילו את נבדוק ביד 2 גם המחירים מגוחחים של פחות מ- 400 ש"ח, שאני בטוח שכ"א מאיתנו יסכים שזה יותר מתמורה הוגנת למחיר.
אחרי תקופה עם "הצעצועים" הללו יהיה שווה לאיתי להתחיל לעבוד למשהו יותר רציני כמו סילביה, אסקסו ואולי אפילו
באזרה (יש אצל גלעד משומשת ב- 2000 ש"ח) או מכונות ראש E61.
אגב, ישנה מכונה מאוד נחמדה, גם ביד 2 וגם בלוח הפורום השכן של נמוקס עם מטחנה מובנית במחיר של 1200 ש"ח, גם יכול להיות פתרון זמני.
הייתי מציע לכל אחד מאיתנו, כדי לשמור עוד ועוד חברים שמתים על העניין, להציע ללכת צעד אחר צעד, ודווקא המשל של הסיאט מול האאודי או אם נוסיף לזה מול מכונית פורמולה 1 הוא נכון יותר.
חברים לכו צעד צעד, תראו שאתם בדרך הנכונה, תתאהבו במה שאתם עושים (בסך הכל זה תחביב של כולנו) ותמשיכו בשלב מסוים לשלב הבא, יהא זה צירוף של מטחנה, של קולה, שידרוג של מכונה וכו'.
תמשיכו להנות לאט לאט, כי קפה ששותים מהר שורף את הלשון
בני