איזו מכונה ואיפה קונים?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335

שליחה

oronp כתב:תמהני מדוע איש לא הציע עד כה לבחון שדרוג דרך מכונת קפה טובה יד-שניה.
...
קרא שוב את השרשור. אני בהחלט חושב שיד שניה הוא פתרון מעולה.
joncafe כתב:לגבי קנית מכונה אצל אמיגו - תדבר עם שאול רובין, הבעלים.
לא סביר שהוא לא ידע להגיד לך שבאטרפליי זו מכונת HX עם ראש E61.
זו מכונה טובה אבל נראה לי שמחוץ לתקציב שלך.
אל תתפתה לדומובר הקטנה (לא "סופר") - זו מכונה לא מוצלחת שדווחו עליה הרבה בעיות.
בתקציב שלך סביר שהייתי הולך על סילביה + מטחנה, או מוצא מציאה יד-שניה של מכונה טובה יותר (אוסקר או אפילו E61) + מטחנה.
...
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165

שליחה

וואלה, לא ראיתי :מבולבל: (לא נורא, בהתחשב בשעה שקראתי...).

.. מודה, ניצחת, אתה ראשון... :)

Great minds think alike...............
נערך לאחרונה על ידי oronp ב 21/12/2009 13:41, נערך 2 פעמים בסך הכל.
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

חיבור ישיר יותר מגביל אותך במיקום וניוד המכונה בבית (למרות כל היתרונות האחרים).
בימי שרב וחמסין מובטחת לך אספקת מים רותחת כבר בכניסה למכונה...

יש עוד שיקול וזה דוד עומד או שוכב - דוד שוכב נחשב עדיף בזכות ספיקת קיטור גבוהה ויציבות תרמית טובה יותר אבל בשימוש ביתי לא בטוח שזה כזה קריטי.
קוויקמיל ובאזרה מציעות מכונות HX עם דוד עומד והן לא גדולות פיזית. יש בקדמה באזרה יותר קטנה מהסילביה שלי ( BZ07 עם HX וראש E61) וגם באזרה BZ02 שכרגע היא בעיני המכונה היפה ביותר בשוק. 
http://www.kedmagift.co.il/default.asp? ... E5BD1DD8D2}
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

די,
אתם והשירשור שלכם
הוצאתם לי את החשק מה JURA שאני כ"כ אוהב
עכשיו בא לי מכונה לא אוטומטית ומטחנה

מה באתם? :)
העם דורש..... כל מיני דברים

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

דבוטאנט כתב:חיבור ישיר יותר מגביל אותך במיקום וניוד המכונה בבית (למרות כל היתרונות האחרים).
בימי שרב וחמסין מובטחת לך אספקת מים רותחת כבר בכניסה למכונה...

יש עוד שיקול וזה דוד עומד או שוכב - דוד שוכב נחשב עדיף בזכות ספיקת קיטור גבוהה ויציבות תרמית טובה יותר אבל בשימוש ביתי לא בטוח שזה כזה קריטי.
קוויקמיל ובאזרה מציעות מכונות HX עם דוד עומד והן לא גדולות פיזית. יש בקדמה באזרה יותר קטנה מהסילביה שלי ( BZ07 עם HX וראש E61) וגם באזרה BZ02 שכרגע היא בעיני המכונה היפה ביותר בשוק. 
http://www.kedmagift.co.il/default.asp? ... E5BD1DD8D2}
...
לשם הדיוק, שתי המכונות האלו (BZ07 וBZ02), הן עם מחליף חום אך לא עם E61 או משהו תואם.
הBZ07 משתמשת בפטנט של חימום אקטיבי של הראש בעזרת גוף חימום חשמלי קטן.
בBZ02 הראש מחובר לדוד עם פלטה.

שתי הפתרונות לדעתי לא פחות טובים וכנראה קלים יותר לתפעול לעומת E61, אך חשוב לציין זאת.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

כן - BZ07 לא E61.
לבאזרה יש מחליף חום שנראה כמו מיני דוד בתוך הדוד הגדול שמזרים דרך צנרת מים לראש - מה שאתה רואה כפלטה.
אבל יש מחליף חום לכל דבר - זה לא סינגל בוילר עם הולכת חום כמו סילביה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

דבוטאנט כתב:כן - BZ07 לא E61.
לבאזרה יש מחליף חום שנראה כמו מיני דוד בתוך הדוד הגדול שמזרים דרך צנרת מים לראש - מה שאתה רואה כפלטה.
אבל יש מחליף חום לכל דבר - זה לא סינגל בוילר עם הולכת חום כמו סילביה.
...
אולי לא ניסחתי טוב, לא אמרתי סינגל בוילר, אמרתי מחליף חום.
E61 בשימושו העממי הוא שם גנרי לשיטה תרמו סיפונית לחימום הראש. בשתי המכונות הנ"ל לא זו השיטה. אין קשר למחליף החום אלא לשיטת חימום הראש.

איתי_הגיתי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

מוטי
אם תקרא אחורה, תראה את חוויותיי מקופיטיים.
היא המליצה לי רק על הסילבייה, למרות שהיא ראתה שאני מתעניין בדומובר.
היא התיחסה אלי כאל אחד שלא מבין, וסתם מתלהב מהציפוי ניקל...
אבדוק את האסאקו.
תודה...
בנתיים אגב, הנספרסו שלי יוצאת לתיקון פעם שנייה תוך שנה...
היא אולי בנוייה טוב חיצונית, אבל מלאה תקלות...

ben016
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26

סתם חוות דעת חיצונית משלי ...

שליחה

אכן, לא כל אחד בנוי לכל הציוד, מכונה משוכללת, מטחנה, קולה קפה ועוד ועוד ועוד (אני בטוח שאתם יודעים שיש עוד ועוד ואפילו עוד בתחביב הזה).
כמו שאמרו כאן, ואני חייב להודות שזה הפורום היחידי, לפחות בארץ, שאני שומע שאין כל פסול גם מכונה "עלק" של נספרסו או כל מכונה אחרת (ועל כך יישר כך לכל אחד ואחד מכם).
גם לי יש מכונה "עלק" - של לוואצה, ואישית אני מאוד מרוצה, ויותר ממני מרוצים הם אשתי שלא צריכה לעבוד קשה בשביל קפה וגם הילדים, הגדול בן 10.5 שיכול להכין לעצמו שוקו עם חלב מוקצף, והקטן בן 2.5 שיכול להכין לאבא ואמא קפה מדי פעם ...
בכל מקרה, נראה לי שכדאי להתקדם צעד צעד ולא לקפוץ ממכונת נספרסו למכונות עם ראש E61 כל כך מהר ואפילו לא לגברת סילביה, שלא פעם קראנו כאן שהיא ממש "משתוללת" וצריך להכיר אותה טוב טוב ...
יש הבדל תהומי בין מכונת קפסולות לבין מכונות ידניות, חצי אוטמטיות וכו', ורק כמות המכרים שיש לכ"א מאיתנו עם מכונה מאופסנת איפה שהוא יכולה להצביע על ההבדל התהומי הזה ועל ההבדל בהרגשה של להכין קפה עם התעסקות כל כך מסיבית מסביב (נקיון, דחיסה ועוד מיליון פעולות שהמכונות היותר משוכללות גובות מאיתנו).
הייתי דווקא מציע לאיתי לנסות קודם כל איזו מכונת "צעצוע" כמו של גאגיה, שיראה את ההתעסקות הראשונית במכונה. יש כאלו שניתן להשיג במאות בודדות של שקלים, ואפילו את נבדוק ביד 2 גם המחירים מגוחחים של פחות מ- 400 ש"ח, שאני בטוח שכ"א מאיתנו יסכים שזה יותר מתמורה הוגנת למחיר.
אחרי תקופה עם "הצעצועים" הללו יהיה שווה לאיתי להתחיל לעבוד למשהו יותר רציני כמו סילביה, אסקסו ואולי אפילו
באזרה (יש אצל גלעד משומשת ב- 2000 ש"ח) או מכונות ראש E61.
אגב, ישנה מכונה מאוד נחמדה, גם ביד 2 וגם בלוח הפורום השכן של נמוקס עם מטחנה מובנית במחיר של 1200 ש"ח, גם יכול להיות פתרון זמני.
הייתי מציע לכל אחד מאיתנו, כדי לשמור עוד ועוד חברים שמתים על העניין, להציע ללכת צעד אחר צעד, ודווקא המשל של הסיאט מול האאודי או אם נוסיף לזה מול מכונית פורמולה 1 הוא נכון יותר.
חברים לכו צעד צעד, תראו שאתם בדרך הנכונה, תתאהבו במה שאתם עושים (בסך הכל זה תחביב של כולנו) ותמשיכו בשלב מסוים לשלב הבא, יהא זה צירוף של מטחנה, של קולה, שידרוג של מכונה וכו'.
תמשיכו להנות לאט לאט, כי קפה ששותים מהר שורף את הלשון

בני :מקינטה:
מישהו ללכת איתו?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220

שליחה

joncafe כתב:
oronp כתב:תמהני מדוע איש לא הציע עד כה לבחון שדרוג דרך מכונת קפה טובה יד-שניה.
...
קרא שוב את השרשור. אני בהחלט חושב שיד שניה הוא פתרון מעולה.

אני עם יונתן במקרה הזה.

בחדשים האחרונים היו לי התלבטויות רבות אם ללכת על מכונה חדשה או יד 2,וזה בגלל הסיבה שבעבר לא נתתי את דעתי בנושא מכונה וחשבתי שקליה וזנים טובים זה העיקר ומסתבר ששגיתי.

לכן החלטתי ללכת בשלב ראשון על מכונה טובה מיד 2,ללמוד אותה ואם אני ארגיש צורך אז אני אחליף אותה לחדשה ומשודרגת,(הלכתי על bezzera כיוון ש-oronp שכנע אותי שכדאי).

היום אני בשלב של למידה גם אם בדרך הקשה,ואם אני גורם נזק כזה או אחר הלב כואב פחות,דבר ראשון שעשיתי כשרכשתי את המכונה זה פירוק הראש והכיסוי לשם התרשמות,ואחר כך שלחתי אותה לטכנאי לצורך שיפורים.

לכן,המלצתי בשלב ראשון זה ללכת על יד 2.
...

graf
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46

שליחה

מישהו מכם התנסה בLA PAVONI EUROPICOLA ?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

איתי, סורי - הספקתי לשכוח את חווית הביקור שלך בקופיטיים.
מה לגבי אינטרפרק?
אם גלעד קורא כאן את השרשור, אני חושב שיהיה טוב אם הוא יספר לנו אילו מכונות יש לו בתצוגה, עובדות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335

שליחה

moti_r כתב:מה לגבי אינטרפרק?
אם גלעד קורא כאן את השרשור, אני חושב שיהיה טוב אם הוא יספר לנו אילו מכונות יש לו בתצוגה, עובדות.
...
עדיף שלא.
גלעד יכול למסור את הטלפון שלו, וההמשך צריך להיות מחוץ לגבולות האתר.
SORRY.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016

שליחה

לפעמים זה יפה לראות מהצד כניסה של מישהו לתחום לא מוכר עבורו, אפשר ללמוד מזה המון לגבי קיבעונות שנוצרו אצל ה"מבינים" כלומר הותיקים יותר.
במקרה הזה, אני מעריך שמה שיספק את הבחור בסופו של דבר זה מטחנה כלשהי באלף שח, פלוס מכונת גאגיה פיור או קולור שמנסיוני עם מכונת גאגיה מקבילה ועוד עם דוד אלומיניום רגיש יותר, המדובר בסוסות עבודה יעילות וטובות, עם ראש וידית רחבים ומסיביים יחסית. זנב לאריות כבר אמרתי?
מעבר לזה, בשלב ראשון, זה חביב, ואם יש תקציב - סילביה + רוקי סט משובח, לא פחות.
עכשיו, זה מה שהבחור שפתח את השרשור צריך. מה הוא רוצה? זה כבר סיפור אחר...
what's next?

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”