איך שתרצה- הכנתי אותה בעצמי ע"פ "מתכונים" מהאינטרנט..
שלושה רבעים של מים מזוקקים פעמיים (אפשר יותר אך המחיר עולה משמעותית)
רבע כוהל איזופרופיל
כמה טיפות של דטרגנט (נוזל ניקוי כלים)
לרכישה יש כמה אפשרויות, איל פור מוכר נוזל ניקוי של ניטי גריטי, ניתן לקנות on-line תמיסות של VPI (גם אחת מרוכזת שמערבבים אותה עם מים לצורך השימוש- מוזיל את מחיר המשלוח).
"הילדים הם גשר אל עצמנו שנתן לנו הזמן"
yairf
עוסק בתחום
תגובות: 9363
שליחה
מספיק 20% אלכוהול, ורצוי שיהיה כמה שיותר טהור (לא פחות מ-95%), וכן עדיף להמנע מנוזל כלים
אני משתמש עם מספר טיפות נוזל כלים ולא קורה שום דבר לתקליטים כדי ליצור הקצפה קלה של כל הנוזל. הסיבה לשימוש בדטרגנט נעוצה לדעתי בעיקר בשל מתח פני הבועות שמושך את הלכלוך מהחריצים בצורה יותר אפקטיבית.
אם יש לנו איזה פרופסור לכימיה בפורום נשמח לשמוע את דעתו של בר סמכא לגבי השפעת נוזל כלים על ויניל.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
אני חושב שאצל א. שיצר כימיקלים (מפרץ חיפה) יש את כל סוגי הכימיקלים הדרושים אפילו דטרגנטים ניטרליים שאינם "תוקפים", "צורבים" או "מלבינים".
לגבי האלכוהול, אני כבר משתמש תקופה ארוכה באלכוהול 96% לשתייה (כמו שמוכרים ברשתות המזון במחלקת יינות) ואין שום בעיה עם החומר הזה. אני משתמש בריכוז של כ-50CC על 500CC מים וכמה טיפות סבון כלים. התערובת הזאת גם משמשת אותי כנוזל למגבים במכונית. אני כמובן מנקה ידנית את התקליטים בעזרת מברשת עדינה ברוחב 2.5 אינטש. התקליטים יוצאים נקיים ומבריקים. לאחר הניקוי התקליט עובר שטיפה במים ללא תוספות וטבילה סופית באמבט קטן עם מים וכמה טיפות של נוזל הברקה למדיח כלים המונעים שקיעת אבנית ולכלוך אל תוך החריצים. ניגוב וייבוש סופי בעזרת נייר קלינקס איכותי שאינו מתפורר (לא "חוגלה", "לילי", "סנו", וכו', רק קלינקס). המתנה לייבוש באוויר החופשי כשעה וניגון על הפטפון (אם אין שריטות על התקליט הוא נשמע נקי לחלוטין). החיסרון הוא שהתהליך לוקח קצת יותר זמן מהמכונה, אבל אני לא לחוץ בזמן. אני מצליח לנקות כ-5 תקליטים בחצי שעה בלי שום בעיה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
bu13
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148
שליחה
MartinHSabag כתב:איזה יופי של עבודה !
קונה !
...
תודה
כמובן שהמטרה הייתה לחלוק, ואין לי כוונות מכירה כלשהן...
bu13
חבר פעיל מאוד
שליחה
barakzac כתב:מהיכן קונים את הכוהל?
...
את הכהל וכן את המים המזוקקים (שהם שונים מאלו שמוכרים בבתי מרקחת), קניתי בת"א בדרך מנחם בגין 44, אצל לוי לבל (גם את הבקבוק שמופיע בסרטון - למרות שהוא קצת מגביל בשימוש).
chalmh כתב:אני משתמש עם מספר טיפות נוזל כלים ולא קורה שום דבר לתקליטים כדי ליצור הקצפה קלה של כל הנוזל. הסיבה לשימוש בדטרגנט נעוצה לדעתי בעיקר בשל מתח פני הבועות שמושך את הלכלוך מהחריצים בצורה יותר אפקטיבית.
אם יש לנו איזה פרופסור לכימיה בפורום נשמח לשמוע את דעתו של בר סמכא לגבי השפעת נוזל כלים על ויניל.
...
לגבי נוזל הניקוי כלים- להבנתי יש לו שתי מטרות:
1. להמיס שומן שנדבק לתקליט (לדוגמא מהאצבעות).
2. בנוסף בנוזלי הכלים יש Wetting Agent (בעברית 'פעילי שטח') שמטרתם (מתוך ויקפדיה):
Surfactants are wetting agents that lower the surface tension of a liquid, allowing easier spreading, and lower the interfacial tension between two liquids.
...
חומרים פעילי שטח מסוגלים לחצוץ בין שתי הפאזות (נוזל ואוויר או שני נוזלים למשל) ולהקטין בכך את מתח הפנים של הנוזל. הקטנת מתח הפנים גורמת לנוזל לאבד את צורתו ובמקרה של דטרגנטים מאפשרת ספיגה של חתיכות לכלוך שומני אל תוך הנוזל.
יפה מאוד !
כל הכבוד
האם חשבת על שדרוג עתידי של המכונה?
bu13
חבר פעיל מאוד
שליחה
צפיד כתב:יפה מאוד !
כל הכבוד
האם חשבת על שדרוג עתידי של המכונה?
...
הסבר?
צפיד
חבר ותיק
תגובות: 2856
שליחה
אני מתכוון האם חשבת כבר על אופציות לשדרוג הקיים?
לדוגמא אוטמציה לפיזור הנוזל וכ'?
barakzac
חבר פעיל מאוד
תגובות: 183
שליחה
bu13 כתב:
...
את הכהל וכן את המים המזוקקים (שהם שונים מאלו שמוכרים בבתי מרקחת), קניתי בת"א בדרך מנחם בגין 44, אצל לוי לבל (גם את הבקבוק שמופיע בסרטון - למרות שהוא קצת מגביל בשימוש).
תודה רבה על המידע
זה הפרויקט הבא שלי, כעת אני רק ממתין שיפול לידיי שואב אבק ישן (פטיפון כבר יש - bsr ישן)
מה כוונתך לגבי הבקבוק? איזה בקבוק כדאי לקנות?
bu13
חבר פעיל מאוד
שליחה
barakzac כתב:
bu13 כתב:
...