שירשור החידות הגדול
החידה הבאה היא לא בדיוק חידה. זו שאלה שסביר ששמעתם כבר, היא די פופולארית. פתרון הבית ספר שנהוג לתת לה נשמע מתוחכם, אבל הוא די טפשי סה"כ. השאלה עצמה מניחה עובדה שלא תמיד נכונה. אבל מה, שמישהו שואל אותה זה תמיד גורם לדיון מעניין ועולות תשובות מענינת, סבירות יותר או סבירות פחות.
אז זרקו תשובות לשרשור, יש לי רשימה של הרבה תשובות אפשריות. בטח יש הרבה נוספות.
למה המכסים של בורות הביוב (ג'ורה) הם עגולים?
אז זרקו תשובות לשרשור, יש לי רשימה של הרבה תשובות אפשריות. בטח יש הרבה נוספות.
למה המכסים של בורות הביוב (ג'ורה) הם עגולים?
משה
קיוויתי למשהו מתמטי
בכל זאת, הנה שתי תשובות אפשריות (אני לא יודע מי מהן היא תשובת בית-הספר ה"טפשית").
1. עיגול זו הצורה הכי "פרקטית" לשינוע - אחרי שמרימים את המכסה ו"מעמידים" על הצד, ניתן בקלות יחסית לגלגל אותו הצידה (למקום בו לא יפריע), ואח"כ לגלגל בחזרה למקום.
2. אם הרדיוס של המכסה גדול יותר מהרדיוס סל הפתח, אז לא ניתן בטעות להפיל את המכסה לתוך הביוב (צורה של רובוע למשל ניתן ע"י שימוש באלכסון שלו)
בכל זאת, הנה שתי תשובות אפשריות (אני לא יודע מי מהן היא תשובת בית-הספר ה"טפשית").
1. עיגול זו הצורה הכי "פרקטית" לשינוע - אחרי שמרימים את המכסה ו"מעמידים" על הצד, ניתן בקלות יחסית לגלגל אותו הצידה (למקום בו לא יפריע), ואח"כ לגלגל בחזרה למקום.
2. אם הרדיוס של המכסה גדול יותר מהרדיוס סל הפתח, אז לא ניתן בטעות להפיל את המכסה לתוך הביוב (צורה של רובוע למשל ניתן ע"י שימוש באלכסון שלו)
אמיר.
תשובה (2) היא תשובת בית ספר והיא דווקא מתמטית ובגלל זה לדעתי זו חידה נפוצה. (שאלת צד, לאילו עוד צורות יש את התכונה הזו?).
לא נראה לי שזו סיבה אמיתית. מה, זו מה שמטריד אנשים שזה עלול ליפול פנימה? זה מכסה מאוד כבד שלא יפול ממש בטעות.
תשובה (1) היא גם לדעתי הכי סבירה, בהינתן המשקל הכבד שלא מאפשר להרים את זה באויר. ישנה עוד סיבה שמאוד קרובה לזו והן בעצם הולכות יחד והיא קצת מתמטית.
לא נראה לי שזו סיבה אמיתית. מה, זו מה שמטריד אנשים שזה עלול ליפול פנימה? זה מכסה מאוד כבד שלא יפול ממש בטעות.
תשובה (1) היא גם לדעתי הכי סבירה, בהינתן המשקל הכבד שלא מאפשר להרים את זה באויר. ישנה עוד סיבה שמאוד קרובה לזו והן בעצם הולכות יחד והיא קצת מתמטית.
משה
הממם, לא נראה לי שהחיסכון של אי אלו סמ"ר על המכסה זה משמעותי יחסית לכל הוצאות התשתית המעורבות.theAman כתב:אולי חסכון?
הרי כדי לאפשר פתח של 60 ס"מ, הצורה הכי חסכונית מבחינת חומרים היא עיגול בקוטר של 60 ס"מ, שטחו יהיה קטן משל ריבוע עם צלע של 60 ס"מ....
תשובה אחת שהיא די סבירה היא "למה לא?" . הרי הרבה מכסים של הרבה דברים הם עגולים. למשל סירי מטבח. העובדה היא שיש גם מכסי ביוב מלבניים אז השאלה היא בעצם מה היתרונות של עגולים.
אגב שמעתי את החידה גם על סירים. שם הפתרון ברור מאליו לדעתי. המכסים עגולים כי הסירים עגולים, והסירים עגולים כי זה הרבה יותר נוח (וחזק) לצקת סירי פלדה ככה.
משה
טוב, אני רואה שזה לא תפס.
עוד תשובות:
- (קשור ל1 של אמיר) קל לכוון את המכסה כי הוא מתאים בכל זוית. גם חשוב שמתעסקים עמ משהו כבד.
- מכוניות כבדות נוסעות על זה. זה מפזר את העומס. אם היו פינות הם היו נחלשות ונשברות.
- כי הבור עגול. הבור עגול כי יותר קל לחפור ככה .
עוד תשובות:
- (קשור ל1 של אמיר) קל לכוון את המכסה כי הוא מתאים בכל זוית. גם חשוב שמתעסקים עמ משהו כבד.
- מכוניות כבדות נוסעות על זה. זה מפזר את העומס. אם היו פינות הם היו נחלשות ונשברות.
- כי הבור עגול. הבור עגול כי יותר קל לחפור ככה .
משה
שלום לכולכם,moco כתב:חידה (רצינית) חדשה:
בצג LCD יש מספרים שניתן לקרוא אותם הפוך, לפעמים כאותו מספר (2 למשל) ולפעמים כמספר אחר (9 למשל).
אם 1 זה המספר הראשון מהסוג הזה, מה המספר המיליון מהסוג הזה?...
אתמול נחתתי בארץ והיום אני שם לב למספר חידות חדשות שצצו להם בימים האחרונים
ננסה לפתור one by one
משה,
כנראה שאני לא מבין משהו בחידה (כנראה אני קצת חלוד),
איך אתה הופך את המספר 2 ומקבל את אותו המספר ?
אריה - ברוך שובך (התגעגנו...)osherov כתב:שלום לכולכם,moco כתב:חידה (רצינית) חדשה:
בצג LCD יש מספרים שניתן לקרוא אותם הפוך, לפעמים כאותו מספר (2 למשל) ולפעמים כמספר אחר (9 למשל).
אם 1 זה המספר הראשון מהסוג הזה, מה המספר המיליון מהסוג הזה?...
אתמול נחתתי בארץ והיום אני שם לב למספר חידות חדשות שצצו להם בימים האחרונים
ננסה לפתור one by one
משה,
כנראה שאני לא מבין משהו בחידה (כנראה אני קצת חלוד),
איך אתה הופך את המספר 2 ומקבל את אותו המספר ?...
גם לי לקח זמן להבין את זה (וכבר כתבתי תגובה למשה, עד שפתאום נפל לי האסימון)
כשמשה אומר LCD הוא מתכוון לתצוגה העתיקה, בה אתה משתמש ב-7 קווים (שיוצרים יחד אם כולם מוארים הצורה 8 ) כדי לייצג את כל הספרות מ-0 עד 9. בייצוג הזה אכן 2 הוא סימטרי (אם תהפוך את הדף).
אמיר.
ועכשיו לחידה שלי...
כנראה שהיגיעו ימות המשיח, כי לא רק שאני מנסה לפתור חידות תשבצי הגיון, החלטתי לנסות לחבר אחת כזאת (חשבתי שאולי יותר קל לחבר כאילו מלפתור אותן... אני בכר לא בטוח...
)
החידה:
עבורי תמיד בתוך תוכי (4)
אני חושב שזה קל, אך אשמח לפידבק בכל מקרה (אחרי שתפתרו)
כנראה שהיגיעו ימות המשיח, כי לא רק שאני מנסה לפתור חידות תשבצי הגיון, החלטתי לנסות לחבר אחת כזאת (חשבתי שאולי יותר קל לחבר כאילו מלפתור אותן... אני בכר לא בטוח...
החידה:
עבורי תמיד בתוך תוכי (4)
אני חושב שזה קל, אך אשמח לפידבק בכל מקרה (אחרי שתפתרו)
אמיר.
אני אסביר - אני קראתי את החידה שלך על מסך ה-laptop שלי שהוא כמובן, LCD, באתר hometheater שעוסק רבות בשאלה plasma vs. LCD, כך שגם לי לא היה ברור מה בדיוק "סימטרי" בספרה "2" (תסתכל על המסך...)moco כתב:ברוך שובך, אריה. לא הבנתי מה הבעיה שלך בחו"ל, פתרון חידות זה תמיד עדיפות ראשונה, לא?
מה עתיק בזה כל כך? על כמעט כל מחשבון ושעון דיגיטלי זה עדיין כך.כשמשה אומר LCD הוא מתכוון לתצוגה העתיקה......
אמיר.
ברור הבלבול. לא נעלם ממני השימוש הנפוץ במונח LCD לתיאור המסכים והמקרנים.amirbd כתב:אני אסביר - אני קראתי את החידה שלך על מסך ה-laptop שלי שהוא כמובן, LCD, באתר hometheater שעוסק רבות בשאלה plasma vs. LCD, כך שגם לי לא היה ברור מה בדיוק "סימטרי" בספרה "2" (תסתכל על המסך...)moco כתב:ברוך שובך, אריה. לא הבנתי מה הבעיה שלך בחו"ל, פתרון חידות זה תמיד עדיפות ראשונה, לא?
מה עתיק בזה כל כך? על כמעט כל מחשבון ושעון דיגיטלי זה עדיין כך.כשמשה אומר LCD הוא מתכוון לתצוגה העתיקה.........
העיניין הוא שLCD בהקשר של ספרות (LCD digits) זה גם מושג נפוץ.

משה