אשכול מרוכז למיזם האינטרנט Unlimited

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920

שליחה

תודה רבה על ההסבר! אבל אני חושב שאם ספק היה רוצה באמת להשתמש ב-ipv6, הוא היה עושה מאמץ, כמו orange Poland בהסבר שלך. אצלינו זה לא קורה, למרות שהספק נותן שירות, אך לא מנגיש אותו. אם היה מנגיש, אני מאמין, שהכל היה עובד אצלי גם. אבל זה כבר נושא לדיון נפרד לגמרה. :)

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

dima_vy כתב:תודה רבה על ההסבר! אבל אני חושב שאם ספק היה רוצה באמת להשתמש ב-ipv6, הוא היה עושה מאמץ, כמו orange Poland בהסבר שלך. אצלינו זה לא קורה, למרות שהספק נותן שירות, אך לא מנגיש אותו. אם היה מנגיש, אני מאמין, שהכל היה עובד אצלי גם. אבל זה כבר נושא לדיון נפרד לגמרה. :)
...
·
הספקים בישראל לא רק שלא עושים מאמץ, הם גם לא מבינים על מה בכלל מדובר בהקשר הזה וגם אלה שכן מספקים את השרות של IPv6 עושים את זה כך שהלקוחות לא יכולים לנצל את היתרונות המובנים בו ורק סובלים מהחסרונות של היישום הלא תקין של השרות. בנוסף לזה רוב הנתבים שמשווקים ללקוחות הפרטיים בישראל לא תומכים בצורה אמיתית ב IPv6 , בגלל שמדובר על נתבים מהזולים, ישנים וכאלה שנכתבה בשבילם תוכנה שונה מהתוכנה שבשימוש באותם הנתבים בחו''ל, ובדרישות של התוכנה לא הייה שום דגש על הנושא של IPv6 . אפשר להוסיף לזה שמנגנון חלוקת כתובות אוטומטי ב IPv6 הוא שונה לגמרי מהמנגנון שב IPv4 וכולל בנוסף לשרת dhcpv6 גם מנגנון SLAAC ושחלק מהמערכות ההפעלה כמו ANDROID למשל תומכות רק ב SLAAC , אז נקבל את המצב שהמשתמשים הבודדים בישראל שכן מחוברים ב IPv6, רובם לא יודעים להגדיר בצורה תקינה את המנגנונים של IPv6 , ואלה שכן הצליחו להגדיר לא תמיד מודעים שמדובר על כתובות אמיתיות ( חוקיות ) שרואים אותן מכל נקודה באינטרנט, בניגוד לכתובות פנימיות שהם היו רגילים להשתמש בהם ב IPv4 מאחורי הנתב הביתי ואף פעם לא הגדירו כללים הנדרשים ב FireWall של הנתב , והתוצאה שלכל הציוד של המשתמשים האלה ניתן לגשת ללא שום בקרה מכל מקום באינטרנט כמו מהרשת הבייתית שלהם. לזה אפשר להוסיף שגם באגפי הנדסה ותשתיות של הספקים לא ממש מבינים את כל הנושא של ניהול ,תכנון ואבטחת מידע של IPv6 , דבר שמוביל לפחד וגרירת רגליים מצידם ולסיפורים שמדובר על משהו חדש שעוד לא בשל, לא בשימוש וכדומה, למרות שמדובר על תקשורת שזמינה כבר מעל ל 15 שנים בכל העולם. אני זוכר שבשנות 2000 שכתכננתי ופיקחתי על מספר הסבות במערכות ארגוניות ל IPv6 הייתי צריך למשוך את הכתובות מחו''ל, מצב שלא השתנה עד היום וגם היום כל הכתובות שלי הן מאיזור גרמנייה או שווייץ וכל פעם שאני בודק מחדש לעומק את הנושא מול הספקים הישראלים מסתבר שגם אלה שמצהירים שנותנים את השרות הם לא ערוכים כנדרש ולא מצליחים להגדיר את הציוד בצד שלהם.
אני זוכר שלפני כחמש שנים דיברו הרבה על זה שישראל "מובילה מאחור" את OECD וגם אפילו פעם בשנה התפרסמה כתבה אחת או שניים, למשל:
http://www.isoc.org.il/techinfo/Israel_ ... _IPv6.html
http://www.telecomnews.co.il/%D7%9C%D7% ... D7%AA.html
http://www.telecomnews.co.il/%D7%99%D7% ... -IPv6.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4072328,00.html
, וכך נוצר מצב שאנחנו עקפנו גם את המדינות אפריקה האחרונות.

[img2=744x1052]http://i.imgur.com/BoOxjZe.jpg[/img2]

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920

שליחה

איך זה יכול להתקדם? הספק היחידי שהרים כפפה ונותן שירות לא טרח לתת הסבר להפעלה באתר אפילו...

http://018.co.il/internet-service/ipv6/

LexRio
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 469

שליחה

IBC תשלם לטמרס 25 מיליון שקל אף שלא עשתה שימוש בכבל התת ימי
IBC תעמיד לטובת טמרס סיב אופטי שמחבר בין תחנת הנחיתה של הכבל התת ימי בטירת הכרמל לבין מתקן מד-1, בו מתארחות כל ספקיות האינטרנט הישראליות

http://www.themarker.com/technation/1.2748923

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030

שליחה

dima_vy כתב:איך זה יכול להתקדם? הספק היחידי שהרים כפפה ונותן שירות לא טרח לתת הסבר להפעלה באתר אפילו...

...
זה נראה יותר כמו תעלול שיווקי ולא תמיכה מלאה באמת, מזכיר לי את כל עניין ה4G כשיצא לראשונה אצל ספקיות הסלולר, יש אנטנה וחצי אבל "יש תמיכה ב4G".

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030

שליחה

לכל מי שעובר מטלזר לחברה אחרת שימו לב!
התנתקתי מטלזר לפני חודשיים ובחודש שעבר קיבלתי חשבונית עבור שירותים לחודש ספטמבר (כאמור, התנתקתי באוגוסט).
כשהתקשרתי אליהם הם ראו שאני לא לקוח שלהם ואמרו שיטפלו בנושא והחשבונית לא תחוייב.
לפני כמה ימים קיבלתי למייל חשבונית לחיוב על חודש אוקטובר וכשאני נכנס לאתר הבנק אני מגלה שחייבו אותי על חודש ספטמבר.

התקשרתי ל019 (טלזר) וסיפרתי את הסיפור (אחרי המתנה ארוכה וניתוק אחד), הבינו שזו טעות אבל שלחו אותי לאנלימיטד (למרות שהחיוב הוא שלהם ולא של אנלימיטד).
אנלימיטד (שכמובן לא קשורים לעניין) הפנו אותי חזרה ל019 אז ביקשתי שנעשה ועידה כדי למנוע את הפינג-פונג. 019 לא ענו.
התקשרתי שוב ל019 בתקווה שהם יעשו את הועידה כי את אנלימיטד קל לתפוס. בסוף ענה לי נציג עם ראש על הכתפיים שזיכה אותי בלי צורך בועידה.
הבעיה היא שהוא רק זיכה אותי, רק אחרי שביקשתי מפורשות שישנו את הסטטוס שלי במערכת או מה שהם צריכים לעשות כדי שזה לא יקרה שוב (הרי לזכות וזהו זה ראש קטן, חודש הבא זה יקרה שוב) הוא אמר שיחזור אלי.

אנלימיטד אומרים שזה קורה הרבה בשבועיים האחרונים ושאנשים לא מצליחים לתפוס את טלזר.
אם הייתם לקוחות טלזר אני ממליץ לכם לבדוק את החשבון.
אם מצאתם שזה קרה לכם תתקשרו ל019, אין מה לדבר אם אנלימיטד. אם הם שולחים אתכם לאנלימיטד תבקשו ועידה.

בהצלחה.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

dima_vy כתב:איך זה יכול להתקדם? הספק היחידי שהרים כפפה ונותן שירות לא טרח לתת הסבר להפעלה באתר אפילו...

...
·
במקומות שיש תכנון מראש ורגולצייה של המדינה, כל ספק תקשורת מחויב בסטנדרטים הנדרשים ( דבר שקרה לפני שנים רבות בהקשר של IPv6 ) , קיימת בקרה על אישורי יבוא של המוצרים שתומכים בתקנים ובטכנולוגיה העכשווית ולא של מוצגים ארכיוניים שלא שמישים היום, קיים לימוד במוסדות להשכלה גבוהה של התכנים העכשווים ורלוונטיים ולא תכנים מתקופות שהמחשבים היו מבוססים במקרה הטוב על שפופרות ואקום ובמקרה הרע על גלגלי שיניים. מצב נוסף זה מדינות בעלי כלכלת שוק חופשי ששם הספק שנשאר בתקופת נאוליט ישב במערה שלו לבד בחושך בגלל שכל הלקוחות יעדיפו ספקים עם שרות שמתאים לתקופה הנוכחית, הצרכנים לא יקנו מוצגים ארכיוניים, אלה מוצרים שמתאימים לשימוש עכשווי, הסטודנטים לא ילכו לאוניברסיטאות שכל מה שמלמדים בהם מסתכם בארכיאולוגיית המחשוב ותקשורת בשילוב של זיכרונות עמומים על טכנולוגיות מלפני עידנים, אלה לאוניברסיטאות שמלמדות חומר עדכני שיקנה את כלים הנדרשים בהמשך החיים המקצועיים של הבוגרים. ויש גם מקומות ששם לא קיימת כלכלת שוק חופשי, אלה קרטלים, הסדרים, רישיונות לספק שרות, זיכיונות, מכרזים וכו' ומצד השני גם כל הרגולצייה מסתכמת בבלימה וחסימה של השרותים וטכנולוגיות הנדרשות תוך כדי תרוצים מגוחכים שמציגים את הרגולטור כאחד שלא מבין את הנושאים שהוא צריך לפקח עליהם, ובהקשר של ההשכלה הטכנולוגית הסילבוס שמתגלגל בכל המוסדות הוא כולל רק את הנושאים מתקופת השלטון המנדטורי, במקומות כאלה נקבל מצב שבזמן שכל העולם מתקדם קדימה המקומות המדוברים ממשיכים להיתדרדר לאחור גם במובן הטכנולוגי, תוך כדי שהם מספרים שהם נמצאים בשיא הטכנולוגייה, ידע, הייטק וכל השאר ובשטח אפילו הפרוייקט של פריסת סיבים אופטיים אחרי חמש עשרה שנה לא רק שלא זז אפילו מילימטר, אלה הפך לבור ללא תחתית שלשם נזרקים עוד ועוד סכומי כסף הולכים וגדלים של המשלם המיסים וכל מי שמרווח מזה זה רק כל מיני קומבינטורים קטנים ומקורבים וגם כמה פירמות של עורכי דין בזמן שהקומבינטורים תובעים אחד את השני.
ולצד הפרקטי של IPv6 אם אתה רוצה שרות שמיש של IPv6 תזמין את כל המשאבים מחו''ל, כולל גם את ציוד ניתוב, מיתוג וגם את הטווחי כתובות, ניתוב וקישוריות עליהן.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081

שליחה

גלובס: אנלימיטד משלמת לבעלי המניות פיצויים בתמורה לפתיחת חוזים

"נודע, כי רפ"ק תקבל מאנלימיטד כ-4.5 מיליון שקל ובינת תקבל 3 מיליון שקל, שישולמו ב-12 תשלומים רבעוניים. בתמורה החברות יוותרו על הבלעדיות שהוקנתה להן בביצוע עבודות שונות התקנת תשתיות בבתים, באופן שיאפשר לחברה לשכור שירותים מחברות מתחרות."

אני חושב שזה טוב מה שאולי יגרום לפריסה מהירה יותר ואולי גם איכותית יותר?
כמובן שגם זה יכול להיות להפך לגמרי.

"הסכם נוסף שהושג הוא בין אנלימיטד לטמרס טלקום שהיא גם שותפה במיזם. טמרס תקבל במסגרת פשרה שהוגשה לאישור בית המשפט 1.5 מיליון דולר מתוך 7.5 מיליון דולר שהיא אמורה לקבל. בנוסף אנלימיטד תקבל 5 גיגה ביט לקיבולת בינלאומית מהכבל התת ימי של טמרס, ותקנה ממנה עוד סיבים אפלים לחיבור בין אתרים. בכך תימחק התביעה והעניינים יחזרו לסדרם."

לפחות הם לא רבים יותר ועכשיו גם ל-Unlimited יש קיבולת לחו"ל שזה אומר שהם יוכלו להציע לעסקים או משהו בסגנון תשתית + גישה לחו"ל שזה יפה מאוד.
וגם זה נוגע לכתבה מהעמוד הקודם ש-Unlimited תתן סיבים אפלים לטמרס לחיבור בין מד1 לאתר נחיתה שלהם, שבעצם יוזל להם עלויות, מה שיגרום לירידה במחיר לספקיות גם כן.

" בזמן הקרוב אמורה החברה לגבש תוכנית אסטרטגית חדשה שתיכנס לתוקף בשנה הבאה, ותנסה לשנות מהיסוד את האופן שבו החברה עובדת במטרה להעלות אותה על המסלול מחדש, כולל פתיחת הסכמים מול ספקים ולא רק מול בעלי המניות."

זה החלק הכי חשוב והכי מעניין בכתבה, אולי הם ישנו את המחיר שכן יהיה תלוי בגודל הספק? קרי הרבה חיבורים = מחיר זול יותר ל- X מגה?!
אני מאוד מקווה אבל מאוד מקווה שהם לא הולכים לעבור לטכנולוגיה זולה יותר של GPON אלא ישארו עם P2P.
כי זה גם יכול להשתנות איך שזה משתמע.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

@Class889
·
מה שאנחנו עדים לו כאן זה בסך הכל המשך של מאבק בין השותפים בקומבנה שמנסים כל אחד במקביל לנגוס בעוגה אחרונה שקיבלו כרגע מהכיס של משלמי המסים, מכיוון שהם כבר מבינים שברגע שאותם 150 מיליון ש'ח שהמדינה נתנה יגמרו תוך זמן קצר כל "המיזם" של משיכת כסף מהאזרחים יגמר גם. כל זה נראה מהצד, כמו להקה של תנים שהחברים בה רבים בינהם על הפגר של חייה גדולה שמצאו ועד שלא ישארו ממנה רק עצמות גלויות הם לא ירפו ולא יתפזרו.

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
שם מלא: יואב

שליחה

אז אחרי שגיליתי ארונות של אנלימיטד צצים בשכונה שלי בראשון לציון כמו פטריות אחרי הגשם, שלחתי מייל לברר מתי הרחוב שלי (500 מטר מהפריסה שלהם) יחובר.
ענו לי שכתובות ראשונות(!!) בראשון יחוברו עד סוף הרבעון הראשון של 2016.
כלומר כמעט חצי שנה, אפילו לאנשים שיושבים על ארון שלהם.

לא רוצה לחשוב כמה שנים ייקח להם להגיע לאדם בבית פרטי עם תשתית תת-קרקעית.
איבדתי תקווה.

במקביל, מסתבר שעל הקו שלי לא פועל vectoring וה-MSAG שאני מחובר אליו לא תומך בינתיים ואין צפי גם לזה.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

חחח משתתף בצערך לגבי ה-Vectoring :)
נראה שדווקא אצלי כן יש תמיכה כי פעם אחרונה שהתחברתי ל-WIFI של השכנים היה להם סנכרון של 70-73 מגה, ועכשיו יש לאותם 2 שכנים סנכרון של 99 אז כנראה פה דווקא שמו Vectoring.

אגב איפה שהסתכלת ראית רק ארון להכנה? או ראית גם את הסיב שלהם מגיע מהעמוד חשמל?
איך שתארת את זה פעם שעברה היה נשמע שרק שמו שם ארון וזהו.

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ברחוב קפלינסקי, יש סיב מחובר מעמוד חשמל.
בשכונה שלי, באמת רק התקינו ארון והסיב מגולגל בחזית הבניין.
וכבר צילמתי פה שעל כל העמודים תלויים כבלים עם קצוות מנותקים, אבל אנלימיטד הכחישו כל קשר אליהם. אולי של בזק (?)

כן, הסכנרון שלי גם 66-75 תלוי כמה קרוב המודם להזנה של הקו לבית, והכי מבאס זה שיש לי חבר שגר ממש לידי ומקבל סנכרון של 90+
הם גם אמרו שה-D-LINK 6850U שלי לא תומך ב-vectoring באופן מלא וצריך נטגיר 2610 בשביל תמיכה מלאה.

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

מי אמר לך דבר כזה? מהבירור שלי ועוד מישהו מהפורום נמסר לנו שכל המודמים של בזק תומכים באופן מלא ב-Vectoring, בנוסף לאותם 2 שכנים יש נטגיר אבל לאחד מהם יש את הדגם המאוד ישן VVG2000 שזה עוד מודם מ2010-2011.

אתה יכול להביא קישור לעמוד שבו התמונה שצילמת ונראה האם זה של בזק או Unlimited, מאוד קל לזהות לפי מה שרשום עליהם וגם לראות על איזה עמודים הם פרוסים.

stompy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416

שליחה

אני חיי ברחוב מרכזי ברעננה אולי אחד היותר מרכזיים יש פה את תיכון מור מטרו. רחוב בורוכוב.
פרסו אצלנו לפני שנה אולי יותר חצי רחוב ועוד כמה חלקים ברעננה חילקו בלונים.
מאז לא המשיכו את הפריסה עברו לערים אחרות. ופניתי מאז פעמיים לא נראה שהם הולכים להתקדם ברחוב בורוכוב ברעננה.
99% מהבתים בבורוכוב הם בניינים . התשתית ברחוב דיי איכותית בהשוואה לאזורים אחרים. אין הסבר מה עצר אותם מלהמשיך לפרוס תשתית באזורי.

יש לי מבזק 100 הורדה או מהוט אני רק צריך לבחור. והתשתיות באזור מעולות. עניין ההעלאה חשוב .. חבל שאין לכם פה בפורום אפשרות אפשרות כמו הפסק לעקוב כמו בפייסבוק . כל פעם אני נכנס מחדש בתקווה שיש איזה חדשה לגבי ההתקדמות וזה חוזר על עצמו . חוץ מלהגיד איזה כיף למי שיש כבר אין לי מה להוסיף.
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

Class889 כתב:מי אמר לך דבר כזה? מהבירור שלי ועוד מישהו מהפורום נמסר לנו שכל המודמים של בזק תומכים באופן מלא ב-Vectoring, בנוסף לאותם 2 שכנים יש נטגיר אבל לאחד מהם יש את הדגם המאוד ישן VVG2000 שזה עוד מודם מ2010-2011.

אתה יכול להביא קישור לעמוד שבו התמונה שצילמת ונראה האם זה של בזק או Unlimited, מאוד קל לזהות לפי מה שרשום עליהם וגם לראות על איזה עמודים הם פרוסים.
...
אמר לי נציג של בזק, שהוא לא תומך בפרופיל ושזה יגיע אליו בעדכון קושחה מרוחק ברגע שתהיה תמיכה באזור שלי.
גם אני הייתי בטוח שתומך! בכל מקרה ברגע שיוצאים הנתבים 802.11AC שלהם, אם הם יהיו סבירים אז אחליף את ה-6850 באחד מהם.

שלחתי פה תמונות, הנה שוב: (גודל אמיתי)
[imgbig]http://i1052.photobucket.com/albums/s451/Ymac101/6FBC0AD6-A2ED-4270-B722-76690CD4089F_zpsxwnldzjf.jpg[/imgbig]

צפה בתמונה בגודל המלא ותסתכל על הכבלים עם הקצוות המנותקים, יכול להיות שזה לא סיב וסתם משהו אחר לגמרי

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

אלו כבלי חשמל, אין סיב אופטי על העמוד הזה.
אלעד

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

1. בחיים בזק לא יפרסו סיבים על רשת החשמל.
2. כמו ש Elad8 אמר, אכן אלו לא סיבים.

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

:(
מישהו יכול לשלוח תמונה איך כן נראים סיבים של אנלימיטד על עמודים?

נגיד אני די בטוח שאלה סיבים של בזק:
[imgbig]http://i1052.photobucket.com/albums/s451/Ymac101/8F969F3D-65D6-42FB-904E-AA00C9AC370E_zps06glzsd9.jpg[/imgbig]

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יש פה תמונות בדיון שרואים את הסיבים על עמודי חשמל.

וכן זה אכן של בזק.

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

דיון של 132 עמודים... אשמח לקישור :)

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”