רובוט לניקוי הבית roomba 560
חברים,
להלן התרשמויותיי לאחר שלושה שבועות עבודה של הרומבה (560):
1. מכשיר מצויין לצורכי תחזוקה שוטפת, ייתכן גם לצורכי נקיון (אך, הפדנטים שבינינו לא יאהבו שאינו מכסה ב-100%).
- משתמש בו לצורכי ניקוי שיערות של הכלבה שלי, על בסיס יומי, כל בוקר, לפני שהתינוק שלי זוחל.
לפני רומבה: תינוק מלא שערות. אחרי רומבה: תינוק נקי (אולי שערה או שתיים, במקסימום).
- לפני נקיונות יום שישי, מריץ אותו בכלל החדרים, ובכך מקל על השאיבה שלי (ובעיקר - כאבי הגב שלי, הנובעים מפריצת דיסק).
אחריו, מספיק לשאוב רק באיזורים שנדרש להרים החפץ על מנת לשאוב תחתיו, וכן בסמוך לאיזורי: עמדת טעינה, קיר וירטואלי / מגדל-אור.
כמו כן, באיזורים פינתיים בעייתיים (שתלמדו לזהות אותם, לאחר צפייה מרותקת בפעולתו).
אבל - דורש לימוד, וייעול העבודה שלו. משמע - יכול הליות שיעבוד לכם מעולה ישר מן הקופסא.
עבורי - בית עמוס בדברים שעומדים על הרצפה (כסאות, רמקולים וכד'), נדרש לייעל אותו עם חסימות בעזרת מגדלורים, על מנת שינקה יותר טוב. זה משהו שמצריך הסתגלות, למידה של התקלות שמבצע, שינוי מיקום המגדלורים, עד שמגיעים למשהו אופטימלי. זאת, כמובן, אם רוצים להשאיר אותו רץ לבד, ושיכסה את כל הבית.
2. תחזוקה:
מצריך תחזוקה דו יומית /תלת יומית. תלוי בעומס ובכמות הנשירה והחול שהביאה הכלבה שלי.
תחזוקה לא כל כך פשוטה, ולא "קלה". זה לא רק לרוקן את המיכל (זהירות! להוציא רק כאשר הרומבה מוחזק באמצעות הידית שלו, באוויר. אחרת עלול להשפך קצת). לעיתים זה רק לרוקן, אבל כל 2-3 ריקונים קלים, נדרש לנקות מברשות (יש Videos שיראו איך. יש גם לינק כמה פוסטים מעל). להרים גלגל קדמי, ולנקות תחתיו. לפתוח בורג מברשת צידית, ולהוציא שיערות. לנגב עם סמרטור לח את הכל, כי מצטבר אבק. למשוך שירות מפה ומשם. ואם הרומבה עבר על משהו רטוב (לא מומלץ), ייתכן שתצטרכו לנקות את מה שנדבק. כולל על הסנסורים השונים. וזה עוד מבלי לדבר על כל הפינות האחרות שצוברות ג'יפה לאחר זמן רב של עבודה, ושעוד לא הגתי לנקותם (למשל הגלגלים הגדולים תופסים שיערות. מתישהו נצטרך לפרק..).
בקיצור - תחזוקה לא קלה בכלל. מצריך מחוייבות, אך כזו שמשתלמת מאוד, בפרט ביחס להשקעה שנדרש על מנת לנקות את מה שהוא מנקה.
בכל זאת, אין ארוחות חינם.
3. קירות וירטואלים וטריקים למינהם.
רעיון טוב, מימוש טכני בינוני. אדבר על מגדל אור, שכן ניסיתי רק אותו, אבל הקיר הוירטואלי - משער שזהה.
לדבר הזה יש סנסור מקדימה, וסנסור מלמעלה. מכאן ההשערות שלי: הזה מקדימה, משדר קרן ארוכה ליצירת ה"קיר". הסנסור מלמעלה משדר קרן מעגלית, בכדי למנוע מרומבה להעיף אותו לכל הרוחות ולהתקל בו, וגם לעזור לו להתקרב למכשיר (בהמשך).
הבעיות:
- רדיוס השידור גדול, גורם לרומבה לא לנקות ברדיוס של כ-20 ס"מ ואולי יותר, סביב המכשיר.
- אם שמת את מגדל האור מאחורי איזה חפץ, רומבה לא יצליח לעבור את החסימה הזמנית שהמגדל מייצר, עקב האלגוריתם:
על מנת לעבור את החסימה, רומבה צריך להתקרב אל המגדל, "לאחר שמרגיש שסיים את החדר", ולעבור את החסימה בסמוך למגדל. אם במקרה, יש איזה רגל של כסא שמסתירה את הקרן / מונעת מהרומבה להתקרב מספיק אל המגדל, הוא לא יצליח לעבור את החסימה, למרות שכבר הוסרה. בכך, בעצם לוותר על שאיבה של החלק האחר.
- הקרן שמשודרת מהסנסור הקדמי, אינה אחידה (כמו לייזר) אלא מתרחבת עם המרחק. ואז כל מה שנקלע לרוחבה, לא מנוקה. כי: אם החסימה פועלת, רומבה לא ייגש לשם. אם החסימה הוסרה, רומבה יבצע את האלגוריתם שתואר לעיל, יעבור את החסימה, והיא תופעל מחדש. ואז שוב, לא יוכל להתקרב לאותם האיזורים.
החלק הטוב: המכשיר הזה אכן ממקד את רומבה לנקות שטחים ביתר יסודיות, ולטעמי מוצר הכרחי. חבל שכזה מעצבן.
סגירת הרומבה בחדרים: פתרון טוב, שממקד את הרומבה, אבל דורש התערבות מתמדת של המשתמש. משמע: הורס חלקית את כל הקטע שרומבה עובר לבד על הדירה ומנקה. בכל זאת נדרש, שכן אם למישהו (כמוני) יש בעיות עדיין עם חלוקה נכונה בעזרת מגדלורים, רומבה לא יעבור על כלל השטחים. פשוט עקב "קשיי" הגעה.
4. מכשיר בידורי
- הקטן שלי מרותק אליו ועוקב אחריו ללא הפסקה, כאשר על כסא האוכל. מפחד ממנו, אם נמצא על הרצפה.
- הכלבה שלי מפחדת ממנו, הכל בגלל הרגע בו הוא נתקע לה במיטה, וחיישן ה-IR העליון נתקע באיזה קימור, והוא מייצר קולות זמזום וגרגור.
- כמות הרעש שמייצר, נשמעת. אך ממש לא כמו של שואב אבק. באתר האיטלקי של IRobot, מצויינת רמת הדציבלים שמייצר הקטן (כמדומני 34??)
בכל זאת, מרגישים את נוכחות.
- אני ואשתי בכמה ימים הראשונים איחרנו לעבודה, כי צפינו בו, דאגנו לו, פינינו לו עזרנו לו, הזזנו אותו, ליטפנו אותו כשנעלב שנתקע, ועוד.
- ביום הראשון שקיבלתי אותו ושמתי להטענה, קצת הפחיד אותנו. בכל זאת, רובוט, שאני לא יודע מה עושה, ויש לו נורה כתומה מהבהבת, כמו איזה חללית חייזרים שהתרסקה, או ייצר עם נשמה חייזרית.
5. שחיקה
- הוא לא רחמן יותר מידי, כלפי הרהיטים. נתקע, אפילו מזיז לי קצת את כסאות המטבח. כבר ביום הראשון יש לו שריטות בפגוש הקדמי, מהמאבקים שלו להזיז קירות. אולי רק נדמה לי, אבל עם הזמן "הוא למד" את הסביב ודופק פחות? לא יודע. בכל זאת, דופק.
- עד היום, אני מנסה ליצור מצב אופטימלי של פריסת מגדלורים, לכיסוי מקסימלי ואוטומאטי של כל שטחי הבית. זה בטוח אפשרי! (שחיקה שלי...)
- כלל הרכיבים מתחילים לצבור אבק, כך שעם הזמן, הדרישה לניקוי יסודי יותר של המכשיר, גוברת.
- חשוב לשמור את המכשיר בהטענה תמידית, על מנת לשמור על הבטריה (הוראות היבואן), כאשר אינו בשימוש.
לכן חשוב לעדכן את כל יושבי הבית (מטפלות למינהן, סבתות וכד'), שאין להזיז אותו!
6. אלגוריתם
- יש מספר אלגוריתמים על פיהם הוא עובד (זיג זג, מעגלי, בצמוד לקיר, מסביב לרגליות וקימורים ועוד).
באופן גס, זה נראה כך:
בהתחלה סורק את החדר, ונתקע בכל דבר אפשרי, על מנת ללמוד גבולות.
אחר כך חוזר, ומתחיל לשפר: מתחיל לשים לב יותר לפינות וקימורים. פחות נתקע.
אחר כך, שוב משפר: ועובר עדין בצמוד לקירות וחפצים, מבלי להתקע בשום דבר.
בדרך גם מכסה שטחים.
- לבן האנוש המהנדס המצוי, ייראה כאילו מבצע עבודה לא יעילה. נראה כאילו עושה סיבובים, לא עובר על שטחים, עובר על אותם שטחים מספר פעמים ועוד. בפועל, בכל פעם מפעיל אלגוריתם אחר, ובסופו של דבר מכסה כמעט את הכל.
עדיין יישארו מקומות בהם לא יעבור. בפרט, ובוודאות: בסמוך לעמדת הטעינה, בסמוך לקירות / מגדלורים, ובסמוך לחסימה שהם משדרים.
וגם בפינות, או איזורים שקשים יותר להגעה.
- למתכנתים: אין חיבור מובנה למכשיר. לא ניתן לתכנות. אבל יש פרוייקטים באינטנרט, שמייצרים חיבור שן כחולה, או USB או סיריאלי למכשיר, ואז אני משער שהוא בר תכנות.
------------------------------------------
קצת לגבי המכשיר:
ההבדלים בין ה-560 וה-570, הם אכן ברמת התוספים שמגיעים בארגז. הראשון מגיע עם פחות דברים חלופיים שניתנים בשני.
ה-562, לעומת זאת, מגיע עם מיכל איסוף גדול יותר, ומברשת קצת שונה. יש צ'אט באתר של IRobot, ואפשר לשאול שאלות את הנציגים. הם לא כל כך בקיאים, בפרטים המשמש מדוקדקים.
הכי חשוב, בבחירתכם המכשיר, תבדקו:
- יכולת כיסוי שטח (3 או 4 חדרים ומעלה), לטעינה
- האם צריך Scheduler או לא (האם אתם רוצים לתזמן אותו לפעול אוטומאטית, פעם אחת ביום?)
- האם נדרש מגדלור, או רק קיר וירטואלי? וכמה? אם בכלל
טיפ: כאשר יש איזורים נרחבים, והרבה דברים מפוזרים על הרצפה (כוונתי לכסאות שעומדים, אורגנית, כסא אוכל תינוק - ולא דברים שזרוקים ישירות על הרצפה!), ייתכן מצב בו הרומבה יכסה חלקית בלבד. על מנת להגדיל את יעילות הכיסוי, ניתן להשתמש במגדלור: מכשיר שיוצר קיר וירטואלי, עד לזמן בו הרומבה מצהיר שסיים לנקות, ואז מוריד אותו ונותן לרומבה לעבור לשטח הבא.
בהדגמות החברה, הם שמים אותו בין חדרים. אני שם אותם בתוך הסלון העמוס הגדול שלי, ומחלק אותו לחלקים. כך שינקה את כולם ביסודיות.
אלה בעיקר ההבדלים בין הדגמים, בסדרה 5. אולי עוד איזה מצב נקיון נוסף בדגמי ה-590 וה-610.
לגבי הרכישה בארץ:
- רצוי לדבר עם שירות לקוחות, לעיתים יש להם דגמים שלא מצויינים באתר (אני רכשתי 560, אחד מהאחרונים).
- יש הנחה לחברי מועדון חבר, בסך 10%. לא מעט כסף. חפשו חבר שכזה.
בחו"ל
- המחירים זולים משמעותית (350$ לעומת 2155 ש"ח).
- האחריות אינה תקיפה אם מיוצא לחו"ל (למשל, תקף רק בארה"ב, לרוכשים בארה"ב. לא בדקתי באיטליה, למשל). שוחחתי עם נציגי השירות של ארה"ב.
- ניתן לרכוש מטען בארץ, שמתאים לכל סוגי החשמל. לא יודע עם הרומבה עצמו צריך לתמוך במשהו אחר, אם מוטען בארץ.
- חשוב לכלול עלויות מכס. ומשלוח, אם יש.
- תהיו יצירתיים, יש הרבה נציגיות ל-IRobot ברחבי העולם. לא חייבים לייבא מארה"ב. אגב, הבריטים והאמריקאים לא שולחים לארץ "כי יש נציג מקומי".
שאלות והערות יתקבלו בברכה.
ולא, הוא לא חוזר לעבוד לאחר שסיים להטען לאחר מחזור ניקוי.
להלן התרשמויותיי לאחר שלושה שבועות עבודה של הרומבה (560):
1. מכשיר מצויין לצורכי תחזוקה שוטפת, ייתכן גם לצורכי נקיון (אך, הפדנטים שבינינו לא יאהבו שאינו מכסה ב-100%).
- משתמש בו לצורכי ניקוי שיערות של הכלבה שלי, על בסיס יומי, כל בוקר, לפני שהתינוק שלי זוחל.
לפני רומבה: תינוק מלא שערות. אחרי רומבה: תינוק נקי (אולי שערה או שתיים, במקסימום).
- לפני נקיונות יום שישי, מריץ אותו בכלל החדרים, ובכך מקל על השאיבה שלי (ובעיקר - כאבי הגב שלי, הנובעים מפריצת דיסק).
אחריו, מספיק לשאוב רק באיזורים שנדרש להרים החפץ על מנת לשאוב תחתיו, וכן בסמוך לאיזורי: עמדת טעינה, קיר וירטואלי / מגדל-אור.
כמו כן, באיזורים פינתיים בעייתיים (שתלמדו לזהות אותם, לאחר צפייה מרותקת בפעולתו).
אבל - דורש לימוד, וייעול העבודה שלו. משמע - יכול הליות שיעבוד לכם מעולה ישר מן הקופסא.
עבורי - בית עמוס בדברים שעומדים על הרצפה (כסאות, רמקולים וכד'), נדרש לייעל אותו עם חסימות בעזרת מגדלורים, על מנת שינקה יותר טוב. זה משהו שמצריך הסתגלות, למידה של התקלות שמבצע, שינוי מיקום המגדלורים, עד שמגיעים למשהו אופטימלי. זאת, כמובן, אם רוצים להשאיר אותו רץ לבד, ושיכסה את כל הבית.
2. תחזוקה:
מצריך תחזוקה דו יומית /תלת יומית. תלוי בעומס ובכמות הנשירה והחול שהביאה הכלבה שלי.
תחזוקה לא כל כך פשוטה, ולא "קלה". זה לא רק לרוקן את המיכל (זהירות! להוציא רק כאשר הרומבה מוחזק באמצעות הידית שלו, באוויר. אחרת עלול להשפך קצת). לעיתים זה רק לרוקן, אבל כל 2-3 ריקונים קלים, נדרש לנקות מברשות (יש Videos שיראו איך. יש גם לינק כמה פוסטים מעל). להרים גלגל קדמי, ולנקות תחתיו. לפתוח בורג מברשת צידית, ולהוציא שיערות. לנגב עם סמרטור לח את הכל, כי מצטבר אבק. למשוך שירות מפה ומשם. ואם הרומבה עבר על משהו רטוב (לא מומלץ), ייתכן שתצטרכו לנקות את מה שנדבק. כולל על הסנסורים השונים. וזה עוד מבלי לדבר על כל הפינות האחרות שצוברות ג'יפה לאחר זמן רב של עבודה, ושעוד לא הגתי לנקותם (למשל הגלגלים הגדולים תופסים שיערות. מתישהו נצטרך לפרק..).
בקיצור - תחזוקה לא קלה בכלל. מצריך מחוייבות, אך כזו שמשתלמת מאוד, בפרט ביחס להשקעה שנדרש על מנת לנקות את מה שהוא מנקה.
בכל זאת, אין ארוחות חינם.
3. קירות וירטואלים וטריקים למינהם.
רעיון טוב, מימוש טכני בינוני. אדבר על מגדל אור, שכן ניסיתי רק אותו, אבל הקיר הוירטואלי - משער שזהה.
לדבר הזה יש סנסור מקדימה, וסנסור מלמעלה. מכאן ההשערות שלי: הזה מקדימה, משדר קרן ארוכה ליצירת ה"קיר". הסנסור מלמעלה משדר קרן מעגלית, בכדי למנוע מרומבה להעיף אותו לכל הרוחות ולהתקל בו, וגם לעזור לו להתקרב למכשיר (בהמשך).
הבעיות:
- רדיוס השידור גדול, גורם לרומבה לא לנקות ברדיוס של כ-20 ס"מ ואולי יותר, סביב המכשיר.
- אם שמת את מגדל האור מאחורי איזה חפץ, רומבה לא יצליח לעבור את החסימה הזמנית שהמגדל מייצר, עקב האלגוריתם:
על מנת לעבור את החסימה, רומבה צריך להתקרב אל המגדל, "לאחר שמרגיש שסיים את החדר", ולעבור את החסימה בסמוך למגדל. אם במקרה, יש איזה רגל של כסא שמסתירה את הקרן / מונעת מהרומבה להתקרב מספיק אל המגדל, הוא לא יצליח לעבור את החסימה, למרות שכבר הוסרה. בכך, בעצם לוותר על שאיבה של החלק האחר.
- הקרן שמשודרת מהסנסור הקדמי, אינה אחידה (כמו לייזר) אלא מתרחבת עם המרחק. ואז כל מה שנקלע לרוחבה, לא מנוקה. כי: אם החסימה פועלת, רומבה לא ייגש לשם. אם החסימה הוסרה, רומבה יבצע את האלגוריתם שתואר לעיל, יעבור את החסימה, והיא תופעל מחדש. ואז שוב, לא יוכל להתקרב לאותם האיזורים.
החלק הטוב: המכשיר הזה אכן ממקד את רומבה לנקות שטחים ביתר יסודיות, ולטעמי מוצר הכרחי. חבל שכזה מעצבן.
סגירת הרומבה בחדרים: פתרון טוב, שממקד את הרומבה, אבל דורש התערבות מתמדת של המשתמש. משמע: הורס חלקית את כל הקטע שרומבה עובר לבד על הדירה ומנקה. בכל זאת נדרש, שכן אם למישהו (כמוני) יש בעיות עדיין עם חלוקה נכונה בעזרת מגדלורים, רומבה לא יעבור על כלל השטחים. פשוט עקב "קשיי" הגעה.
4. מכשיר בידורי
- הקטן שלי מרותק אליו ועוקב אחריו ללא הפסקה, כאשר על כסא האוכל. מפחד ממנו, אם נמצא על הרצפה.
- הכלבה שלי מפחדת ממנו, הכל בגלל הרגע בו הוא נתקע לה במיטה, וחיישן ה-IR העליון נתקע באיזה קימור, והוא מייצר קולות זמזום וגרגור.
- כמות הרעש שמייצר, נשמעת. אך ממש לא כמו של שואב אבק. באתר האיטלקי של IRobot, מצויינת רמת הדציבלים שמייצר הקטן (כמדומני 34??)
בכל זאת, מרגישים את נוכחות.
- אני ואשתי בכמה ימים הראשונים איחרנו לעבודה, כי צפינו בו, דאגנו לו, פינינו לו עזרנו לו, הזזנו אותו, ליטפנו אותו כשנעלב שנתקע, ועוד.
- ביום הראשון שקיבלתי אותו ושמתי להטענה, קצת הפחיד אותנו. בכל זאת, רובוט, שאני לא יודע מה עושה, ויש לו נורה כתומה מהבהבת, כמו איזה חללית חייזרים שהתרסקה, או ייצר עם נשמה חייזרית.
5. שחיקה
- הוא לא רחמן יותר מידי, כלפי הרהיטים. נתקע, אפילו מזיז לי קצת את כסאות המטבח. כבר ביום הראשון יש לו שריטות בפגוש הקדמי, מהמאבקים שלו להזיז קירות. אולי רק נדמה לי, אבל עם הזמן "הוא למד" את הסביב ודופק פחות? לא יודע. בכל זאת, דופק.
- עד היום, אני מנסה ליצור מצב אופטימלי של פריסת מגדלורים, לכיסוי מקסימלי ואוטומאטי של כל שטחי הבית. זה בטוח אפשרי! (שחיקה שלי...)
- כלל הרכיבים מתחילים לצבור אבק, כך שעם הזמן, הדרישה לניקוי יסודי יותר של המכשיר, גוברת.
- חשוב לשמור את המכשיר בהטענה תמידית, על מנת לשמור על הבטריה (הוראות היבואן), כאשר אינו בשימוש.
לכן חשוב לעדכן את כל יושבי הבית (מטפלות למינהן, סבתות וכד'), שאין להזיז אותו!
6. אלגוריתם
- יש מספר אלגוריתמים על פיהם הוא עובד (זיג זג, מעגלי, בצמוד לקיר, מסביב לרגליות וקימורים ועוד).
באופן גס, זה נראה כך:
בהתחלה סורק את החדר, ונתקע בכל דבר אפשרי, על מנת ללמוד גבולות.
אחר כך חוזר, ומתחיל לשפר: מתחיל לשים לב יותר לפינות וקימורים. פחות נתקע.
אחר כך, שוב משפר: ועובר עדין בצמוד לקירות וחפצים, מבלי להתקע בשום דבר.
בדרך גם מכסה שטחים.
- לבן האנוש המהנדס המצוי, ייראה כאילו מבצע עבודה לא יעילה. נראה כאילו עושה סיבובים, לא עובר על שטחים, עובר על אותם שטחים מספר פעמים ועוד. בפועל, בכל פעם מפעיל אלגוריתם אחר, ובסופו של דבר מכסה כמעט את הכל.
עדיין יישארו מקומות בהם לא יעבור. בפרט, ובוודאות: בסמוך לעמדת הטעינה, בסמוך לקירות / מגדלורים, ובסמוך לחסימה שהם משדרים.
וגם בפינות, או איזורים שקשים יותר להגעה.
- למתכנתים: אין חיבור מובנה למכשיר. לא ניתן לתכנות. אבל יש פרוייקטים באינטנרט, שמייצרים חיבור שן כחולה, או USB או סיריאלי למכשיר, ואז אני משער שהוא בר תכנות.
------------------------------------------
קצת לגבי המכשיר:
ההבדלים בין ה-560 וה-570, הם אכן ברמת התוספים שמגיעים בארגז. הראשון מגיע עם פחות דברים חלופיים שניתנים בשני.
ה-562, לעומת זאת, מגיע עם מיכל איסוף גדול יותר, ומברשת קצת שונה. יש צ'אט באתר של IRobot, ואפשר לשאול שאלות את הנציגים. הם לא כל כך בקיאים, בפרטים המשמש מדוקדקים.
הכי חשוב, בבחירתכם המכשיר, תבדקו:
- יכולת כיסוי שטח (3 או 4 חדרים ומעלה), לטעינה
- האם צריך Scheduler או לא (האם אתם רוצים לתזמן אותו לפעול אוטומאטית, פעם אחת ביום?)
- האם נדרש מגדלור, או רק קיר וירטואלי? וכמה? אם בכלל
טיפ: כאשר יש איזורים נרחבים, והרבה דברים מפוזרים על הרצפה (כוונתי לכסאות שעומדים, אורגנית, כסא אוכל תינוק - ולא דברים שזרוקים ישירות על הרצפה!), ייתכן מצב בו הרומבה יכסה חלקית בלבד. על מנת להגדיל את יעילות הכיסוי, ניתן להשתמש במגדלור: מכשיר שיוצר קיר וירטואלי, עד לזמן בו הרומבה מצהיר שסיים לנקות, ואז מוריד אותו ונותן לרומבה לעבור לשטח הבא.
בהדגמות החברה, הם שמים אותו בין חדרים. אני שם אותם בתוך הסלון העמוס הגדול שלי, ומחלק אותו לחלקים. כך שינקה את כולם ביסודיות.
אלה בעיקר ההבדלים בין הדגמים, בסדרה 5. אולי עוד איזה מצב נקיון נוסף בדגמי ה-590 וה-610.
לגבי הרכישה בארץ:
- רצוי לדבר עם שירות לקוחות, לעיתים יש להם דגמים שלא מצויינים באתר (אני רכשתי 560, אחד מהאחרונים).
- יש הנחה לחברי מועדון חבר, בסך 10%. לא מעט כסף. חפשו חבר שכזה.
בחו"ל
- המחירים זולים משמעותית (350$ לעומת 2155 ש"ח).
- האחריות אינה תקיפה אם מיוצא לחו"ל (למשל, תקף רק בארה"ב, לרוכשים בארה"ב. לא בדקתי באיטליה, למשל). שוחחתי עם נציגי השירות של ארה"ב.
- ניתן לרכוש מטען בארץ, שמתאים לכל סוגי החשמל. לא יודע עם הרומבה עצמו צריך לתמוך במשהו אחר, אם מוטען בארץ.
- חשוב לכלול עלויות מכס. ומשלוח, אם יש.
- תהיו יצירתיים, יש הרבה נציגיות ל-IRobot ברחבי העולם. לא חייבים לייבא מארה"ב. אגב, הבריטים והאמריקאים לא שולחים לארץ "כי יש נציג מקומי".
שאלות והערות יתקבלו בברכה.
ולא, הוא לא חוזר לעבוד לאחר שסיים להטען לאחר מחזור ניקוי.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אם תכנתת אותו לנקות בשעה 16:00 כל יום, הפעלת אותו בבוקר ידנית לנקות הבית - בסיום מחזור הניקיון הוא לא חוזר לטעינה ובשעה 16:00 מתחיל לנקות לבדו??
אם תכנתת אותו לנקות ב-16:00, ינקה ב-16:00, כל עוד יש לו בטריה.Borderline1 כתב:אם תכנתת אותו לנקות בשעה 16:00 כל יום, הפעלת אותו בבוקר ידנית לנקות הבית - בסיום מחזור הניקיון הוא לא חוזר לטעינה ובשעה 16:00 מתחיל לנקות לבדו??...
התכנות אינו תלוי באם הרובוט חוזר לעמדת הטעינה, או לא.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ספק הכוח אמור להיות אוניברסלי. לגבי הכדאיות של רכישה באמזון זה תלוי אם יש לך כתובת למשלוח בארה"ב - כי אמזון לא שולחים ארצה ואם יש לך דרך לייבא לארץ תוך מינימום של הוצאות משלוח, מכס ומע"מ.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
ספק הכוח הוא לא אוניברסלי ומתאים רק ל-110V, ניתן לפתוח אותו ולהחליף קבל פנימי עם עמידות למתח גבוה יותר על מנת להתאים אותו ל- 220V .Catskinner כתב:ספק הכוח אמור להיות אוניברסלי. לגבי הכדאיות של רכישה באמזון זה תלוי אם יש לך כתובת למשלוח בארה"ב - כי אמזון לא שולחים ארצה ואם יש לך דרך לייבא לארץ תוך מינימום של הוצאות משלוח, מכס ומע"מ....
כרגע בגלל שהיבואן החליט להביא רק דגם שמספרו 555 אשר מגיע רק עם קיר וירטואלי אחד (ולפי שיחה עם נציגה בטלפון לא יתמוך במגדלור גם אם יקנה בנפרד) אין מנוס מלהביא מארה"ב דגם 570 ומעלה (לשים לב שגם עכשיו בארה"ב דגם 560 תומך רק בקיר וירטואלי ולא מגדלור)
היבואן טוען שיגיע גם דגם 580 עם שלושה מגדלורים ושלט, אבל הוא יעלה בסביבות 2600 ש"ח... קצת יקר מדי לפי דעתי.
אני שולח לכתובת בארה"ב של קרוב משפחה ואוסף את זה משם,קומפוזיט כתב:ספק הכוח הוא לא אוניברסלי ומתאים רק ל-110V, ניתן לפתוח אותו ולהחליף קבל פנימי עם עמידות למתח גבוה יותר על מנת להתאים אותו ל- 220V .Catskinner כתב:ספק הכוח אמור להיות אוניברסלי. לגבי הכדאיות של רכישה באמזון זה תלוי אם יש לך כתובת למשלוח בארה"ב - כי אמזון לא שולחים ארצה ואם יש לך דרך לייבא לארץ תוך מינימום של הוצאות משלוח, מכס ומע"מ....
כרגע בגלל שהיבואן החליט להביא רק דגם שמספרו 555 אשר מגיע רק עם קיר וירטואלי אחד (ולפי שיחה עם נציגה בטלפון לא יתמוך במגדלור גם אם יקנה בנפרד) אין מנוס מלהביא מארה"ב דגם 570 ומעלה (לשים לב שגם עכשיו בארה"ב דגם 560 תומך רק בקיר וירטואלי ולא מגדלור)
היבואן טוען שיגיע גם דגם 580 עם שלושה מגדלורים ושלט, אבל הוא יעלה בסביבות 2600 ש"ח... קצת יקר מדי לפי דעתי....
לגבי החלפת קבל, האם ניתן לעשות משהו דרך היבואן? או שזה PATCH שעלול לגרום נזק שבאחריותי?
Yuval-F כתב:אני שולח לכתובת בארה"ב של קרוב משפחה ואוסף את זה משם,קומפוזיט כתב:ספק הכוח הוא לא אוניברסלי ומתאים רק ל-110V, ניתן לפתוח אותו ולהחליף קבל פנימי עם עמידות למתח גבוה יותר על מנת להתאים אותו ל- 220V .Catskinner כתב:ספק הכוח אמור להיות אוניברסלי. לגבי הכדאיות של רכישה באמזון זה תלוי אם יש לך כתובת למשלוח בארה"ב - כי אמזון לא שולחים ארצה ואם יש לך דרך לייבא לארץ תוך מינימום של הוצאות משלוח, מכס ומע"מ....
היבואן טוען שיגיע גם דגם 580 עם שלושה מגדלורים ושלט, אבל הוא יעלה בסביבות 2600 ש"ח... קצת יקר מדי לפי דעתי....
לגבי החלפת קבל, האם ניתן לעשות משהו דרך היבואן? או שזה PATCH שעלול לגרום נזק שבאחריותי?...
זה PATCH וזה יפגע באחריות של הספק. אצל היבואן תוכל לרכוש ספק כוח מותאם לארץ בעלות של כ-300 שקלים
ועדיין יוצא משתלם לרכוש בארה"בקומפוזיט כתב:Yuval-F כתב:אני שולח לכתובת בארה"ב של קרוב משפחה ואוסף את זה משם,קומפוזיט כתב:ספק הכוח הוא לא אוניברסלי ומתאים רק ל-110V, ניתן לפתוח אותו ולהחליף קבל פנימי עם עמידות למתח גבוה יותר על מנת להתאים אותו ל- 220V .Catskinner כתב:ספק הכוח אמור להיות אוניברסלי. לגבי הכדאיות של רכישה באמזון זה תלוי אם יש לך כתובת למשלוח בארה"ב - כי אמזון לא שולחים ארצה ואם יש לך דרך לייבא לארץ תוך מינימום של הוצאות משלוח, מכס ומע"מ....
לגבי החלפת קבל, האם ניתן לעשות משהו דרך היבואן? או שזה PATCH שעלול לגרום נזק שבאחריותי?...
זה PATCH וזה יפגע באחריות של הספק. אצל היבואן תוכל לרכוש ספק כוח מותאם לארץ בעלות של כ-300 שקלים...
האם מנסיונך שימוש במכשיר מחייב קיר וירטואלי/מגדלור? אי אפשר פשוט "להריץ" אותו? תכננתי על ה-560 שנמכר בארה"ב
מנסיוני יש חשיבות רבה למגדלור ביעילות הניקוי. ניקוי של מעל לשני חדרים בפעולה אחת דורשת חלוקה של השטח על ידי מגדלור אחד לפחות אחרת הרומבה יוצא ונכנס לחדרים כמו משוגע ולא מנקה ביעילות.Yuval-F כתב:ועדיין יוצא משתלם לרכוש בארה"בקומפוזיט כתב:Yuval-F כתב:אני שולח לכתובת בארה"ב של קרוב משפחה ואוסף את זה משם,קומפוזיט כתב:ספק הכוח הוא לא אוניברסלי ומתאים רק ל-110V, ניתן לפתוח אותו ולהחליף קבל פנימי עם עמידות למתח גבוה יותר על מנת להתאים אותו ל- 220V .Catskinner כתב:ספק הכוח אמור להיות אוניברסלי. לגבי הכדאיות של רכישה באמזון זה תלוי אם יש לך כתובת למשלוח בארה"ב - כי אמזון לא שולחים ארצה ואם יש לך דרך לייבא לארץ תוך מינימום של הוצאות משלוח, מכס ומע"מ....
זה PATCH וזה יפגע באחריות של הספק. אצל היבואן תוכל לרכוש ספק כוח מותאם לארץ בעלות של כ-300 שקלים...
האם מנסיונך שימוש במכשיר מחייב קיר וירטואלי/מגדלור? אי אפשר פשוט "להריץ" אותו? תכננתי על ה-560 שנמכר בארה"ב...
שימוש עיקרי שלי במגדלור הוא בין המטבח לסלון שמופרד על ידי בר מובנה. ללא שימוש במגדלור, בגלל שרומבה אוהב לעקוב אחרי קירות, יוצא שהרומבה נכנס למטבח (שטח קטן מהסלון) בכל הזדמנות שניה ומתעכב שם יותר מאשר בסלון (ההפך מהרצוי).
אני משתמש הרבה גם בשני המגדלורים כקיר וירטואלי לתחום איזור מסויים לניקוי יסודי.
אני חושב שלא הייתי קונה שואב ללא יכולת של תקשורת עם מגדלור ונוסף על זאת הייתי רוכש שואב שיש לו מינימום שניים בערכה ההתחלתית.
לפי דעתי היבואן עושה טעות שיווקית עם ה-555. השואב בארץ נמכר לאנשים שמבינים ביכולות של השואב והיבואן מנסה למכור שואב עם יכולות מוגבלות אשר לא ניתן להרחיבו בעתיד.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
היבואן בסה"כ מנסה להגדיל את הרווחיות שלו כי ה 555 נמכר באותו המחיר שבו מכרו מקודם את ה 560.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אגב, ה-570 עולה כ-450$ בארה"ב (לפחות לפי האתר הרשמי, לא מצאתי בהרבה יותר זול), כלומר כ-1674 שקלים, נניח שיש להוסיף לו 300 ש"ח עבור התאמה "חוקית", הגענו כבר ל-2000, אם משלמים מכס (1.3 לפי מיטב ידיעתי) הגענו כבר ל-2476, ככה שבתכל'ס הייתי קונה את ה-580 בארץ עם 3 מגדלורים (ה-570 מגיע עם 2).קומפוזיט כתב:ספק הכוח הוא לא אוניברסלי ומתאים רק ל-110V, ניתן לפתוח אותו ולהחליף קבל פנימי עם עמידות למתח גבוה יותר על מנת להתאים אותו ל- 220V .Catskinner כתב:ספק הכוח אמור להיות אוניברסלי. לגבי הכדאיות של רכישה באמזון זה תלוי אם יש לך כתובת למשלוח בארה"ב - כי אמזון לא שולחים ארצה ואם יש לך דרך לייבא לארץ תוך מינימום של הוצאות משלוח, מכס ומע"מ....
יש משהו שפספסתי?
לאלו ששוקלים לרכוש בארה"ב:
ישנו דגם 550 שרכשתי, והוא זהה לחלוטין ל560 שמכרו בארץ עד לא מזמן. את ה550 שלי השווץי ל 560 של חבר, וזה אותו מוצר. גם בפורומים שונים בחו"ל טוענים שזה אותו מודל רק עם שם שונה.
ה550 עולה פחות, כנראה ש IROBOT נתקעו עם מלאי ובמקום להוריד מחיר הם קראו לזה בשם אחר.
550 מגיע עם 2 מגדלורים.
אני שילמתי עליו 1200 שקל כולל משלוח ב EBAY. עוד 90 שקל על שנאי מ 220 ל 110 וולט ואני משתמש בספק המקורי. עובד אצלי כבר 4 חודשים ללא דופי.
לדעתי 700-800 שקל חיסכון עדיפים על האחריות כי רומבה בנוי מודולרית והכל ניתן להחלפה. עם משהו נדפק פשוט קונים רק את מה שצריך.
ישנו דגם 550 שרכשתי, והוא זהה לחלוטין ל560 שמכרו בארץ עד לא מזמן. את ה550 שלי השווץי ל 560 של חבר, וזה אותו מוצר. גם בפורומים שונים בחו"ל טוענים שזה אותו מודל רק עם שם שונה.
ה550 עולה פחות, כנראה ש IROBOT נתקעו עם מלאי ובמקום להוריד מחיר הם קראו לזה בשם אחר.
550 מגיע עם 2 מגדלורים.
אני שילמתי עליו 1200 שקל כולל משלוח ב EBAY. עוד 90 שקל על שנאי מ 220 ל 110 וולט ואני משתמש בספק המקורי. עובד אצלי כבר 4 חודשים ללא דופי.
לדעתי 700-800 שקל חיסכון עדיפים על האחריות כי רומבה בנוי מודולרית והכל ניתן להחלפה. עם משהו נדפק פשוט קונים רק את מה שצריך.
האם במשלוח לארץ דרך eBay של המוצר אין מיסים כלשהם ??dmitrys כתב:לאלו ששוקלים לרכוש בארה"ב:
550 מגיע עם 2 מגדלורים.
לדעתי 700-800 שקל חיסכון עדיפים על האחריות כי רומבה בנוי מודולרית והכל ניתן להחלפה. עם משהו נדפק פשוט קונים רק את מה שצריך....
כמוך, גם אני לא חושב שהאחריות שווה את הפרש המחירים, אבל אם המוצר ב eBay יעלה 1200 שח וכשיגיע לארץ יבקשו עוד 400 שח מיסים, אז אין כבר הפרש מחירים גבוהה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
לי יש באמבטיה שטיחון קטן עם חוטים באורך של כ-4-5 ס"מ ובעובי של כ-2-3 מ"מ. הרומבה לפעמים נתקע עליו וקרא לעזרה. הפתרון היה כל בוקר להרים את השטיחון ולתלות על דופן האמבטיה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
בעיקרון היו אמורים לקחת מע"מ, אבל לא לקחו למרות שהחבילה עברה שם לצורך בדיקה בטחונית (IROBOT מייצרים רובוטים צבאיים והחבילה עצמה די גדולה). מע"מ זה 200 שקל.yoooos כתב:האם במשלוח לארץ דרך eBay של המוצר אין מיסים כלשהם ??dmitrys כתב:לאלו ששוקלים לרכוש בארה"ב:
550 מגיע עם 2 מגדלורים.
לדעתי 700-800 שקל חיסכון עדיפים על האחריות כי רומבה בנוי מודולרית והכל ניתן להחלפה. עם משהו נדפק פשוט קונים רק את מה שצריך....
כמוך, גם אני לא חושב שהאחריות שווה את הפרש המחירים, אבל אם המוצר ב eBay יעלה 1200 שח וכשיגיע לארץ יבקשו עוד 400 שח מיסים, אז אין כבר הפרש מחירים גבוהה....
אין מכס או כל מס אחר מלבד המע"מ.
אגב, לא הייתי צריך ללכת לשחרר את החבילה, רק לקבל אותה בדואר וזהו.
תודה על התשובה...dmitrys כתב:בעיקרון היו אמורים לקחת מע"מ, אבל לא לקחו למרות שהחבילה עברה שם לצורך בדיקה בטחונית (IROBOT מייצרים רובוטים צבאיים והחבילה עצמה די גדולה). מע"מ זה 200 שקל.yoooos כתב:האם במשלוח לארץ דרך eBay של המוצר אין מיסים כלשהם ??dmitrys כתב:לאלו ששוקלים לרכוש בארה"ב:
550 מגיע עם 2 מגדלורים.
כמוך, גם אני לא חושב שהאחריות שווה את הפרש המחירים, אבל אם המוצר ב eBay יעלה 1200 שח וכשיגיע לארץ יבקשו עוד 400 שח מיסים, אז אין כבר הפרש מחירים גבוהה....
אין מכס או כל מס אחר מלבד המע"מ.
אגב, לא הייתי צריך ללכת לשחרר את החבילה, רק לקבל אותה בדואר וזהו....
חבילה כזו גדולה מגיעה במשלוח דואר רשום רגיל(לסניף הדואר המקומי)?
איזה מכירה מצאת שהכי משתלם לקנות בה? האם זה היה מבצע חד פעמי או שזה מחיר קבוע ב eBay ? או מכרז ?
לא אמור להיות מכס על שואבי אבק? משהו כמו 13% לא ?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
לכל המעוניין, התווספו דגמים חדשים באתר של קהלת:
http://www.irobot.co.il/index.php?optio ... id=6&nav=2
אבל עדיין אין סקובה... אמרו שמאוד מקווים להביא במהלך חצי שנה הקרובה...
http://www.irobot.co.il/index.php?optio ... id=6&nav=2
אבל עדיין אין סקובה... אמרו שמאוד מקווים להביא במהלך חצי שנה הקרובה...