אשכול מרוכז למיזם האינטרנט Unlimited
זה לוקח המון זמן מרגע ההחתמה של ועד הבית עד לחיבור בפועל.mrraz111 כתב:אצלנו היו לפני חודשים והחתימו את ועד הבית על אישור לחיבור
מאז לא שמענו מהם...
מניסיון של בניין לידי לקח בערך חצי שנה מרגע שהחתימו את ועד הבית עד שבאו לחבר בפועל.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15949
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
·קודם כל הנציג של טלזר אמר לי לדבר עם אולטימיט, זה לא קשור אליהםharari כתב:לפי מה שהבנתי בטלזר זה עולה כסף, לכן עברתי ל018 שם לקבל ip מחוץ לnat זה בחינם...
אז סתם עברתי?
בכל מקרה ה IP שלי הוא 100.90.1.36
כנראה תחת NAT
אני לא מצליח להגיע למחשב שלי , וגם הפורט של הטורנטים סגור.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4081
- נתן תודות: 77 פעמים
- קיבל תודות: 283 פעמים
[left]IETF created RFC 6598, detailing Shared Address Space for use in ISP CGN deployments and NAT devices that can handle the same addresses occurring both on inbound and outbound interfaces. ARIN returned space to the IANA as needed for this allocation.[4] The allocated address block is 100.64.0.0/10.
[/left]
אכן זה CG-NAT
[/left]
אכן זה CG-NAT
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4893
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@Class889
·
השאלה ש(לי)חשוב להבין -
השימוש בNAT הוא אופציונאלי כמו בVDSL? קרי - שיחה עם הספק וזה פתיר?
או שמדובר בתצורה הכרחית בכדי לקבל שירות על סיב אופטי, ואין אופציה להוריד את הNAT?
אם זו אופציה שנייה, זה טורף פה כמה קלפים...
לי נשמע שהמצב שם כמו לשבת בפרארי, בלי דלק.
·
השאלה ש(לי)חשוב להבין -
השימוש בNAT הוא אופציונאלי כמו בVDSL? קרי - שיחה עם הספק וזה פתיר?
או שמדובר בתצורה הכרחית בכדי לקבל שירות על סיב אופטי, ואין אופציה להוריד את הNAT?
אם זו אופציה שנייה, זה טורף פה כמה קלפים...
לי נשמע שהמצב שם כמו לשבת בפרארי, בלי דלק.
- Class889
-
- חבר מביא חבר

אז זהו שזה נטו קשור לספק.
כמו ש@harari אמר, אני הנחתי אותו לעבור ל018 מסיבות כאלה ואחרות ולדבר איתם ולהעביר אותו לIP ציבורי רגיל.
מצב הברירת מחדל היא NAT דרך הספק מהסיבות הברורות....
ממה שנאמר לו/לאחרים במידה ואתה רוצה להיות עם IP ציבורי או שזה עולה כסף או שזה לא אפשרי.
כמובן שאין בעיה טכנית להקצות לכל אחד כתובות IP, אבל מהסיבות שידועות לכולנו הם משתמשים לחבר את האנשים עם CG-NAT.
כמובן שגם בי זה היה פוגע אם זה היה המצב והייתי מתחבר רק לספק שיכול לתת לי גישה לIP פרטי משלי.
ישנם 2 דרכים לבטל את ה-CG-NAT ב-018.
מה שכן, זה יפה מצד ARIN לתת את הכתובות ל-IANA
חח
אגב אני לא מסכים עם ההשוואה לפרארי בלי דלק, הייתי רואה את זה יותר כמו שיש לי פרארי עם הגבלה על איזה כבישים מותר לי בכלל לסוע או לא.
עדיין אתה תוכל לנצל את מה שהתשתית נותנת גם עם CG-NAT, אבל P2P לא, לכן ההשוואה שלי.
כמו ש@harari אמר, אני הנחתי אותו לעבור ל018 מסיבות כאלה ואחרות ולדבר איתם ולהעביר אותו לIP ציבורי רגיל.
מצב הברירת מחדל היא NAT דרך הספק מהסיבות הברורות....
ממה שנאמר לו/לאחרים במידה ואתה רוצה להיות עם IP ציבורי או שזה עולה כסף או שזה לא אפשרי.
כמובן שאין בעיה טכנית להקצות לכל אחד כתובות IP, אבל מהסיבות שידועות לכולנו הם משתמשים לחבר את האנשים עם CG-NAT.
כמובן שגם בי זה היה פוגע אם זה היה המצב והייתי מתחבר רק לספק שיכול לתת לי גישה לIP פרטי משלי.
ישנם 2 דרכים לבטל את ה-CG-NAT ב-018.
- להתקשר אל 018 ישירות ולהגיד להם שהם רוצים לבטל את ה-CG-NAT למנוי שלהם, העניין הוא שהנציג אין לו יכולת שליטה על החיבור שלך כי אתה לא עובר ב-LDAP שלהם וגם לא ברדיוס, לכן על מנת שאותו נציג יעביר אותך ל-IP רגיל הוא יאלץ לקחת את הפרטים שלך ולמסור אותם למישהו שאחראי אצלהם בחברה ויש לו שליטה על זה והוא עושה זאת ידנית ממה שהבנתי.
- דרך שניה שאותה @harari עשה והיא לבקש זאת מ-Unlimited מהנציג תמיכה שלהם, והם בעצם באופן עצמאי מדברים עם 018, בצורה מאוישת או אוטומטית אני לא יודע אבל תוך כמה ימים החיבור שלך יעבור לחיבור עם IP משלך.
מה שכן, זה יפה מצד ARIN לתת את הכתובות ל-IANA
אגב אני לא מסכים עם ההשוואה לפרארי בלי דלק, הייתי רואה את זה יותר כמו שיש לי פרארי עם הגבלה על איזה כבישים מותר לי בכלל לסוע או לא.
עדיין אתה תוכל לנצל את מה שהתשתית נותנת גם עם CG-NAT, אבל P2P לא, לכן ההשוואה שלי.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4893
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@Class889
·
דווקא פרארי בלי דלק.
כמו ברכב משפחתי, אתה יכול לשבת, למשש את ההגה, להקשיב לרדיו, לשחק בהילוכים.
דברים שכל אחד יכול לעשות בלי ידע בנהיגה.
בשביל לסוע מנקודה לנקודה (P2P
) צריך דלק.
בלי דלק - תהנה מהרדיו, האורות והריח ותדמיין שאתה עף כמו שהרכב המשפחתי עושה, רק לאט יותר.
·
דווקא פרארי בלי דלק.
כמו ברכב משפחתי, אתה יכול לשבת, למשש את ההגה, להקשיב לרדיו, לשחק בהילוכים.
דברים שכל אחד יכול לעשות בלי ידע בנהיגה.
בשביל לסוע מנקודה לנקודה (P2P
בלי דלק - תהנה מהרדיו, האורות והריח ותדמיין שאתה עף כמו שהרכב המשפחתי עושה, רק לאט יותר.
כלומר זה מפריע לכל מי שרוצה לייצר ענן פרטי? או שרק העלאות P2P?
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
- Class889
-
- חבר מביא חבר

NAT או CG-NAT שניהם הם על אותו עיקרון.
פניות מהרשת הפנימית החוצה יגיעו אל היעד.
outgoing
ז"א כשאתה ניגש ל-IP מסויים (אתה יוזם את החיבור) אז הנתב שלך לוקח את ה-IP של המחשב שלך ומגיע אל השרת, לאחר מכן השרת שולח את המידע והוא מגיע אל הנתב שלך והנתב יודע להחזיר את הנתונים למחשב שביקש את אותם נתונים מה שנקרא Masquerade.
incoming
אך בצורה השניה, כשמישהו מבחוץ (הוא זה שיזם את החיבור) מנסה להגיע אל מחשב ברשת שלך, הרי הוא מכניס רק IP ופורט ועל ידי זה הוא אמור להגיע אל היעד, אבל כל עוד אתה עם נתב עם NAT (בנתב עצמו) אותו מישהו מבחוץ לא יצליח להגיע אליך ועל מנת שהוא יגיע אליך אתה צריך להפנות פורט, שאומר שכל פעם שתיהיה תקשורת שמגיעה אל הנתב אל פורט X אז הנתב יפנה את המידע אל אותו מחשב שמוגדר עם הפורט המוגדר.
אחרי שהבנו את הבסיס בין incoming לבין outgoing אז קל מאוד להגיד מה NAT עושה.
NAT מאפשר אך ורק חיבורי outgoing ועל מנת להנות מ-incoming צריך להפנות פורט.
ב-CG-NAT לא ידוע לי על אופציה כזאת.
עכשיו נדבר על טורנטים:
כשאתה מתחיל הורדה של טורנט אתה מדבר עם הטראקר והוא שולח לך בעצם רשימה של כתובות IP עם הפורטים שלהם ועוד כל מיני דברים שלא קשורים כרגע לנקודה. אז המחשב שלך יוצר קשר עם אותם כתובות ומתחיל להוריד מהם ובעצם נעשת כאן פקודה של masquerade.
העניין הוא כזה, כשאתה מסיים להוריד את הטורנט, הקליינט שלך אמור עדיין לזכור את אותם כתובות IP של כל מי שהיה ועדיין אמור לשמור על הסשן שלו של כל מה שהוא התחיל להעלות ל-PEERS אחרים שגם כמוך מורידים.
מה שאומר שאתה עדיין יכול להעלות לכל האנשים האלו.
אבל ברגע שמישהו אחר יוריד את הטורנט ואתה עדיין בסטטוס של seeding , אז אותו אחד יפנה אל הטראקר והטראקר יתן את ה-IP שלך אליו ואותו אחד ינסה לגשת אל ה-IP שלך (הוא יוזם את החיבור אז זה בעצם incoming בשבילך) וכמו שאמרנו incoming לא אפשרי כל הפורט לא מופנה, אז כל האנשים האלו שינסו להוריד פשוט לא יגיעו למחשב שלך.
בגלל זה חיבור ל IP באופן ישיר כמו RDP או מצלמות או כל שטות אחרת לא תעבוד כי זה דורש incoming connection.
יש מבין?
פניות מהרשת הפנימית החוצה יגיעו אל היעד.
outgoing
ז"א כשאתה ניגש ל-IP מסויים (אתה יוזם את החיבור) אז הנתב שלך לוקח את ה-IP של המחשב שלך ומגיע אל השרת, לאחר מכן השרת שולח את המידע והוא מגיע אל הנתב שלך והנתב יודע להחזיר את הנתונים למחשב שביקש את אותם נתונים מה שנקרא Masquerade.
incoming
אך בצורה השניה, כשמישהו מבחוץ (הוא זה שיזם את החיבור) מנסה להגיע אל מחשב ברשת שלך, הרי הוא מכניס רק IP ופורט ועל ידי זה הוא אמור להגיע אל היעד, אבל כל עוד אתה עם נתב עם NAT (בנתב עצמו) אותו מישהו מבחוץ לא יצליח להגיע אליך ועל מנת שהוא יגיע אליך אתה צריך להפנות פורט, שאומר שכל פעם שתיהיה תקשורת שמגיעה אל הנתב אל פורט X אז הנתב יפנה את המידע אל אותו מחשב שמוגדר עם הפורט המוגדר.
אחרי שהבנו את הבסיס בין incoming לבין outgoing אז קל מאוד להגיד מה NAT עושה.
NAT מאפשר אך ורק חיבורי outgoing ועל מנת להנות מ-incoming צריך להפנות פורט.
ב-CG-NAT לא ידוע לי על אופציה כזאת.
עכשיו נדבר על טורנטים:
כשאתה מתחיל הורדה של טורנט אתה מדבר עם הטראקר והוא שולח לך בעצם רשימה של כתובות IP עם הפורטים שלהם ועוד כל מיני דברים שלא קשורים כרגע לנקודה. אז המחשב שלך יוצר קשר עם אותם כתובות ומתחיל להוריד מהם ובעצם נעשת כאן פקודה של masquerade.
העניין הוא כזה, כשאתה מסיים להוריד את הטורנט, הקליינט שלך אמור עדיין לזכור את אותם כתובות IP של כל מי שהיה ועדיין אמור לשמור על הסשן שלו של כל מה שהוא התחיל להעלות ל-PEERS אחרים שגם כמוך מורידים.
מה שאומר שאתה עדיין יכול להעלות לכל האנשים האלו.
אבל ברגע שמישהו אחר יוריד את הטורנט ואתה עדיין בסטטוס של seeding , אז אותו אחד יפנה אל הטראקר והטראקר יתן את ה-IP שלך אליו ואותו אחד ינסה לגשת אל ה-IP שלך (הוא יוזם את החיבור אז זה בעצם incoming בשבילך) וכמו שאמרנו incoming לא אפשרי כל הפורט לא מופנה, אז כל האנשים האלו שינסו להוריד פשוט לא יגיעו למחשב שלך.
בגלל זה חיבור ל IP באופן ישיר כמו RDP או מצלמות או כל שטות אחרת לא תעבוד כי זה דורש incoming connection.
יש מבין?
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
קודם כל תודה על ההסבר המפורט והברור!!
דבר שני, אני עדיין עומד מאחורי דבריי שזה לא נותן לי כלום. היום יש לי 200\5. מבחינת הורדה, 200 זה מעל ומעבר. נדיר מאוד שאני מגיע למהירות הזאת. הבעיה היא שאחרי כל הורדה של קובץ 20-50 ג'יגה, אני צריך ימים רבים כדי להחזיר את הרטיו הזה עם 5 למעלה.
למה אני צריך לבקש מהם IP ישיר? למה המוצר לא מגיע כמו שהוא? הרי מי צריך פסים כאלה מהירים? רק כאלה שמורידים ומעלים הרבה.
עכשיו לגבי הנתב. למה הם לא יכולים בדיוק כמו הוט ובזק לספק לי רק מודם? אני רוצה שליטה מלאה על הנתב שלי לצורכי רשת פנימית. כל פעם שאני אצטרך לשנות משהו בנתב אני אצטרך לפנות לתמיכה שלהם? למה אני עוסק כבר למעלה מעשר שנים במחשבים? לא רוצה לחכות לתמיכה בכל שינוי קונפיגורציה פשוט.
מה שכן, אני שמח שהערתם את צומת ליבי. לכשיגיעו לביניין שלי ויתחילו להתקשר, אסביר להם שבלי IP ישיר אני לא מתחבר כי זה לא נותן לי כלום.
דבר שני, אני עדיין עומד מאחורי דבריי שזה לא נותן לי כלום. היום יש לי 200\5. מבחינת הורדה, 200 זה מעל ומעבר. נדיר מאוד שאני מגיע למהירות הזאת. הבעיה היא שאחרי כל הורדה של קובץ 20-50 ג'יגה, אני צריך ימים רבים כדי להחזיר את הרטיו הזה עם 5 למעלה.
למה אני צריך לבקש מהם IP ישיר? למה המוצר לא מגיע כמו שהוא? הרי מי צריך פסים כאלה מהירים? רק כאלה שמורידים ומעלים הרבה.
עכשיו לגבי הנתב. למה הם לא יכולים בדיוק כמו הוט ובזק לספק לי רק מודם? אני רוצה שליטה מלאה על הנתב שלי לצורכי רשת פנימית. כל פעם שאני אצטרך לשנות משהו בנתב אני אצטרך לפנות לתמיכה שלהם? למה אני עוסק כבר למעלה מעשר שנים במחשבים? לא רוצה לחכות לתמיכה בכל שינוי קונפיגורציה פשוט.
מה שכן, אני שמח שהערתם את צומת ליבי. לכשיגיעו לביניין שלי ויתחילו להתקשר, אסביר להם שבלי IP ישיר אני לא מתחבר כי זה לא נותן לי כלום.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אף אחד לא הבטיח לך ip חיצוני (למרות בשיחה אחת אתה מקבל את מה שאתה רוצה) והורדה פיראטית היא לא השימוש היחיד של רוחס פס גדול. אחסון בענן למשל, יהיה הרבה הרבה יותר זמין ונוח עם רוחב פס עולה שכזה, גיבויי אונליין מהיר כבר הופך את זה לאטרקטיבי. כמובן שכאן אין צורך בip חיצוני.
הזרמת וידאו חי או העלאה של סרטונים לאינטרנט (דבר שהופך מאוד מאוד פופולרי, ועם האיכות שעולה בקצב אקספוננציאלי ביחד עם הנפח, יש בהחלט צורך בזה)
אתה לא צריך שום מודם, מגיע אליך כבל Ethernet שאתה יכול לתקוע בכל ראוטר שתרצה
הזרמת וידאו חי או העלאה של סרטונים לאינטרנט (דבר שהופך מאוד מאוד פופולרי, ועם האיכות שעולה בקצב אקספוננציאלי ביחד עם הנפח, יש בהחלט צורך בזה)
אתה לא צריך שום מודם, מגיע אליך כבל Ethernet שאתה יכול לתקוע בכל ראוטר שתרצה