שירשור החידות הגדול
כרגיל לא מסכים
ובמידה והיינו עושים ניסוי בין 100 אנשים שיודעים לבצע פעולות לוח-הכפל ומסוגלים להתמודד עם הבעיה הנ"ל זה די ברור
שהאנשים עם היכולות\החשיבה המתמטית יצליחו יותר מהאחרים
אני מקבל את זה שאולי הבעייה לא "מעניינת מספיק" או קשה מידי כי צריך לעשות יותר מידי ניסוי וטעייה אבל...
ובמידה והיינו עושים ניסוי בין 100 אנשים שיודעים לבצע פעולות לוח-הכפל ומסוגלים להתמודד עם הבעיה הנ"ל זה די ברור
שהאנשים עם היכולות\החשיבה המתמטית יצליחו יותר מהאחרים
אני מקבל את זה שאולי הבעייה לא "מעניינת מספיק" או קשה מידי כי צריך לעשות יותר מידי ניסוי וטעייה אבל...
טוב אני רואה שאין היענות אז אני אחליף את החידה למשהו אחר:
יש לך שני טרמיטים רעבים !! ושני מקלות עץ.
מקל אחד באורך 12 מטר והשני באורך 16 מטר
טרמיט אחד אוכל בקצב קבוע של 1 מטר כל 3 דקות
והשני אוכל בקצב של 1 מטר כל 4 דקות
איך אתה יכול להשתמש בטרמיטים ובמקלות כדי למדוד 61 דקות ?
יש לך שני טרמיטים רעבים !! ושני מקלות עץ.
מקל אחד באורך 12 מטר והשני באורך 16 מטר
טרמיט אחד אוכל בקצב קבוע של 1 מטר כל 3 דקות
והשני אוכל בקצב של 1 מטר כל 4 דקות
איך אתה יכול להשתמש בטרמיטים ובמקלות כדי למדוד 61 דקות ?
עוד חידה יפה שמצאתי ב-web בלי פתרון (אבל פתרתי, כך שזה "חוקי"). לדעתי זו חידה קשה, ויקח זמן לפתור אותה (אבל כבר טעיתי בעבר בהערכות שלי...
)
ארבעה צרצרים בדשא יוצרים צורה של ריבוע בינהם (הם בקודקודים). צרצר יכול לנוע רק בצורה אחת - הוא יכול לקפוץ מעל צרצר אחר בצורה סימטרית לצד השני שלו.
החידה: האם הצרצרים יכולים ע"י סדרה של קפיצות כאילו ליצור ריבוע גדול יותר ?
ארבעה צרצרים בדשא יוצרים צורה של ריבוע בינהם (הם בקודקודים). צרצר יכול לנוע רק בצורה אחת - הוא יכול לקפוץ מעל צרצר אחר בצורה סימטרית לצד השני שלו.
החידה: האם הצרצרים יכולים ע"י סדרה של קפיצות כאילו ליצור ריבוע גדול יותר ?
אמיר.
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
משהו בחידה לא ברור לי.
אם המרחק ההתחלתי בין כל שני צרצרים בריבוע הוא X, צרצר אחד יכול לקפוץ מעל צרצר אחר (בזווית של 180 מעלות בלבד) מרחק של 2X למשל?
אם המרחק ההתחלתי בין כל שני צרצרים בריבוע הוא X, צרצר אחד יכול לקפוץ מעל צרצר אחר (בזווית של 180 מעלות בלבד) מרחק של 2X למשל?
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
המרחק ההתחלתי בין צרצרים הוא X או [left]X*sqrt(2)[/left],Booboo כתב:משהו בחידה לא ברור לי.
אם המרחק ההתחלתי בין כל שני צרצרים בריבוע הוא X, צרצר אחד יכול לקפוץ מעל צרצר אחר (בזווית של 180 מעלות בלבד) מרחק של 2X למשל?...
אם צרצר קופץ מעל צרצר שני המרוחק Y ממנו, הקפיצה תהיה בקו ישר לכיוון הצרצר השני, ואורך הקפיצה יהיה 2*Y (כלומר לאחר הקפיצה המרחק בינהם יהיה עדיין Y).
אין כל הגבלה של כיווני הקפיצה (כלומר מותר שהקפיצה הראשונה תהיה של צרצר מעל הצרצר האלכסוני אליו).
אמיר.
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
המרחק בין הצרצרים הוא Y אלא אם כן מדובר בצרצר שנמצא ממול באלכסון?amirbd כתב:[left]X*sqrt(2)[/left],Booboo כתב:משהו בחידה לא ברור לי.
אם המרחק ההתחלתי בין כל שני צרצרים בריבוע הוא X, צרצר אחד יכול לקפוץ מעל צרצר אחר (בזווית של 180 מעלות בלבד) מרחק של 2X למשל?...
אם צרצר קופץ מעל צרצר שני המרוחק Y ממנו, הקפיצה תהיה בקו ישר לכיוון הצרצר השני, ואורך הקפיצה יהיה 2*Y (כלומר לאחר הקפיצה המרחק בינהם יהיה עדיין Y)....
ומרחק הקפיצה הוא קבוע - Yx2 או אלכסון x2?
ולא הבנתי את ההבדל בין X שלך ל-Y שלך.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
אני סימנתי ב-X את הגודל ההתחלתי של הפאה של הריבוע, וב-Y, את המרחק בין זוג צרצרים כלשהוא (אחרי סדרת קפיצות כלשהיא).
נניח לצורך פשטות שגודל הפאה של הריבוע ההתחלתי הוא 1 מטר. לכן, המרחקים ההתחלתיים בין הצרצרים הם או 1 מטר (צרצרים על אותה פאה), או[left] sqrt(2)[/left] מטר (צרצרים באלכסון).
בכל קפיצה, אחד הצרצרים בוחר לו צרצר אחר לקפוץ מעליו (גם אלכסוני מותר) וקופץ בקו ישר מעליו. אם המרחק בינהם לפני הקפיצה היה Y אז אורך הקפיצה יהיה 2*Y, ואחריה המרחק בין שני הצרצרים עדיין יהיה Y.
החידה - אם גודל הריבוע ההתחלתי הוא 1x1 האם ניתן בעזרת סדרת קפיצות להגיע לצורת ריבוע יותר גדול.
אני מקווה שעכשיו זה ברור.
נניח לצורך פשטות שגודל הפאה של הריבוע ההתחלתי הוא 1 מטר. לכן, המרחקים ההתחלתיים בין הצרצרים הם או 1 מטר (צרצרים על אותה פאה), או[left] sqrt(2)[/left] מטר (צרצרים באלכסון).
בכל קפיצה, אחד הצרצרים בוחר לו צרצר אחר לקפוץ מעליו (גם אלכסוני מותר) וקופץ בקו ישר מעליו. אם המרחק בינהם לפני הקפיצה היה Y אז אורך הקפיצה יהיה 2*Y, ואחריה המרחק בין שני הצרצרים עדיין יהיה Y.
החידה - אם גודל הריבוע ההתחלתי הוא 1x1 האם ניתן בעזרת סדרת קפיצות להגיע לצורת ריבוע יותר גדול.
אני מקווה שעכשיו זה ברור.
אמיר.
אני ניסיתי קצת ינסה עוד קצת היום,
חידה לא קלה בכלל,
אגב אני מקווה שהפעם זה אפשרי ולא צריך להוכיח למה זה לא אפשרי
חידה לא קלה בכלל,
אגב אני מקווה שהפעם זה אפשרי ולא צריך להוכיח למה זה לא אפשרי