רובוט לניקוי הבית roomba 560

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

בוידיאו הבא יש תיאור של בעיה שנראה לי שזה מה שקרה אצל חלקכם. נכנס לכלוך לתיבת ההילוכים בגלל חוסר אטימה.
אצל הבחור פה זה קיצוני. העסק התחמם מהחיכוך, הפלסטיק נמס קצת והתעוות והצירים באופסייד. בקיצור, הרומבה שלו מקולקלת .
(570 ו560 זה אותו דבר, כך הוא אומר)

משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

אחרי שנתיים בערך שהרומבה אצלי, עובד יום יום (לפעמים גם פעמיים ביום) נתקלתי בשתי בעיות:
1. הרומבה מתלונן לעיתים תכופות מדי שצריך לנקות את המברשות.
פתחתי, ניקיתי, שיפצרתי, ניקיתי גם את המנועים של הגלגלים, גם את תיבת ההילוכים שמופיעה בוידאו ש-moco הביא (כמות השערות של החתולים שלי שיצאה משם יכלה למלא שופל) - אולם שום דבר לא עזר.
בסופו של דבר, ולאחר לא מעט תסכול (וגם טאטוא ידני - פעולה שנראית מטופשת ברגע שיש לך רומבה) החלפתי את אחד הפלסטיקים הצהובים שנמצאים בצידי המברשת הגדולה - והבעיה נפתרה. כנראה הפלסטיק המקורי התעקם קצת, ויצר חיכוך יתר - מה שגרם לרומבה לעצור.

2. הבעיה השנייה, איתה אני מנסה להתמודד כרגע היא שנראה לי שהסוללה הגיע לקראת סוף דרכה. מחזורי הניקוי של הרומבה התקצרו (הוא נעצר ומודיע שאין לו סוללה). סוללה חדשה תגיע בקרוב מעבר לים.
You are never fully dressed without a smile

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

moco, לכשתצליח לשחרר את מכסה העינית אל תנסה להדביק אותה חזרה עם superglue. הדבק הזה משחרר אדים שגורמים להתעכרות פלסטיקים שקופים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

היום פתחתי שוב את תיבת ההילוכים של הרומבה, הוצאתי כל גלגל שיניים וניקיתי אותו, אספתי כמות לא קטנה של שערות מהצירים ומתחת לגלגלי השיניים וניגבתי עודפי גריז שהפכו לבוץ פרווני.

בנוסף, שאבתי את כל המכלול כדי לשלוף מתחתיתו כמות אדירה של אבק ושערות שהצטברה על סביב המנוע של המברשות.

בעיה נוספת שהטרידה אותי - מהירות לא סדירה של הרומבה שהיה מאט ומאיץ ללא סיבה בשטח פתוח - באה לידי פתרון על ידי חילוץ 10 ברגים קטנים בתחתית הפגוש ופרוקו מגוף הרומבה, שאיבת אבק שהצטברה על עיניות ה IR המותקנות מאחוריו, ניגוב וניקוי כללי פנימי וחיצוני לפגוש והרכבתו מחדש. המהירות שבה להיות אחידה כי הסיבה לתופעה הייתה כנראה הצטברות של אבק על החיישנים או פגוש מלוכלך שגרמו לרומבה לחשוב שהוא מתקרב למכשול.

אני אוהב את הרומבה שלי אבל בכל הכנות הוא רחוק מלהיות milspec ודורש לא מעט TLC כדי שימשיך לתפקד.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

השאלה איזה פעולות מונעות ניתן לבצע על מנת לא להגיע לניתוח לב ?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ניסיתי לשכנע את החתול שלי להפסיק לנשור ו/או ללמוד לשאוב אחריו עם הדייסון אבל הוא לא מגלה פתיחות כלפי ההצעות שלי.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Catskinner כתב:moco, לכשתצליח לשחרר את מכסה העינית אל תנסה להדביק אותה חזרה עם superglue. הדבק הזה משחרר אדים שגורמים להתעכרות פלסטיקים שקופים.
...
הפסקתי להשתמש בסופרגלו בכלל כי זה לא נוח לעבודה (רק להדבקת האצבעות אחת לשנייה).
משתמש בדרך כלל באפוקסי 5 דקות.
האם זה גם גורם להתעכרות?

בכל אופן, בינתיים לא עושה כלום. נראה קודם איזה תשובה אקבל מ Robot Addons.
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אני משתמש די הרבה בדבק אפוקסי בעבודה על דגמים מפלסטיק ולא הבחנתי בהתעכרות של פלסטיק שקוף

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

התשובה שקיבלתי
[left]
Dear Moshe,

Thank you for contacting us regarding your IR sensor issue you are having. To be honest with you, we have heard of customers breaking their IR lens cover prior to using a Unicorn extender as the standard lens arrangement has little "give" in a wedging situation and can break the glue that holds the cap on.

The photo of your robot shows lots of wear on the top edge of the bumper which tells us that you really do have a severe wedging situation and it is our guess that the plastic cap probably got fatigued over time and finally gave up. I think if we got to installing the Unicorn sooner we could have probably avoided the cap from breaking off.

Having said this, short of replacing the bumper, you can re-glue the cap on. Try to put the glue on the edge of the cap and not so much in the middle. Also try to use an instant glue or epoxy made for plastic.

Going forward, you may want to consider our KeepOut strips for the area in which you are experiencing the severe wedging as that would take the stress off the IR receiver altogether. We would be happy to refund your money for the Unicorn or just send you the KeepOut strips as mentioned free of charge.

Please let us know how you would like to proceed so we can get you up and running again.

Warm regards,

Matt

Support Team

Robot Add-Ons
P.O. Box 53
Georgetown, MA 01833
Main: 781.328.4953
Visit us: http://www.robotaddons.com
Follow us on Facebook
Follow us on Twitter
[/left]

על זה אני אומר fair enough, רק חבל שאם הם מודעים לבעייה שהם לא מזהירים על האפשרות.
משה

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

פששש.
מרשים - התקלה לא באשמתם (כי היו מקרים שהכיסוי נשבר בלי קשר ל Unicorn), אבל בגלל שהוא החמיר את המצב הם יפצו - כל הכבוד להם.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Catskinner כתב:אני משתמש די הרבה בדבק אפוקסי בעבודה על דגמים מפלסטיק ולא הבחנתי בהתעכרות של פלסטיק שקוף
...
ידוע לך אם יש דבק אפוקסי שמיוחד לפלסטיק, כפי שציינו בתגובה שלהם?
אני לא מודע לזה.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

uriler כתב:פששש.
מרשים - התקלה לא באשמתם (כי היו מקרים שהכיסוי נשבר בלי קשר ל Unicorn), אבל בגלל שהוא החמיר את המצב הם יפצו - כל הכבוד להם.
...
שמע, זה לא כל כך ברור וזה טיפה בעייתי כשזה בא מפיהם.
העובדה היא שזה נשבר עכשיו בגלל הExtender. הטענה שזה אולי היה נשבר בעתיד בלי הExtender זו לא "טענה מקלה". היא גם לא ברורה לי כטענה נכונה כי המצאות הExtender היא מה שגרמה למינוף ולשבירה. בלעדיו ההתקעות הייתה בגלל גובה הפגוש, בלי מגע עם הIR lens.

מצד אחד יפה שהם פותחים בהודאה על כך שזה לא פעם ראשונה שהם שומעים על כך, אבל מצד שני, זה מידע שהם צריכים להזהיר עליו.

אין לי תלונות על הצעתם (לא ציפיתי ליותר מזה למרות שקיויתי אולי יציעו לשלוח לי תחליף לחלק שנפגע) אבל אני לא קורא להצעת money back "פיצוי" כי זה לא מחזיר אותי למצב הראשוני בו הרומבה לא שבורה. כאמור, זה fair enough.
האמת, הstrips שהם מציעים במקום refund יותר יקרים ואולי אחליט לבחור בהם דווקא, אבל גם זה לא "פיצוי" אלא טיפול נאות בלקוח.
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

moco הדבקים רגילים לפלסטיק שאני מכיר הם אלו המיועדים להדבקת פוליסטירן והם עובדים בשיטה של המסה חלקית של הפלסטיק, מה שמאפשר "לרתך" אותו חזרה למקום. זה יוצר חיבור מאוד חזק אבל לא יעבוד אם מדובר בויניל או פוליקרבונט.

אף פעם לא שמתי לב אם יש דבק אפוקסי מיוחד לפלסטיק. אני תמיד השתמשתי באפוקסי נוזלי 5 דקות שעובד מצויין על רוב החומרים. האפוקסי היחיד שאני מכיר שכתוב עליו שהוא מתאים לפלסטיק זה הפלסטלינה המשמשת לסתימת חורים בצנרת וכד'. השימוש היחיד שיש לי בו זה לשחזור חלקים גדולים במודלים אבל אני לא חושב שהוא מומלץ להדבקת חלקים.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

הצעה לאמיצים בינכם.

מכיוון שבחבילה יש שניים כאלה, אז נשאר לי עוד אחד, וכמובן שאיני מתכוון להשתמש בו.
הראשון שמבקש ונותן לי את כתובתו בה"פ, מקבל.

שיהיה ברור מה קרה לי ולמה אני נותן את זה. הסיכון על המקבל.
יחד עם זאת, אני מניח שבהרבה מקרים זה באמת עובד ועוזר. במקרה שלי זה קיבל לחץ מהצד. אם יש לכם מקרה של לחץ מלמעלה כאשר הוא נכנס מתחת לרהיט עם "תקרה משופעת" אז נראה לי שאין סיכון רב.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

עוד מכתב, מאחד המייסדים, יפה:

[left]
Hi Moshe,

It has come to my attention that you have a broken IR lens or RCON. I have seen this happen with Roomba's without Unicorns attached but it is a very low percent as the heights of furniture have to be just right. We are deeply sorry that this happen to your Roomba with the Unicorn attached. This is actually the first of this type of complaint but it does make sense. We will be investigating this issue as we take damaging Roomba's very seriously.

Being one of the development engineers, I am also very concerned that the product did not work as claimed. Can you send me a picture of the situation where the Roomba still wedged.

Also, I believe Matt suggested gluing the IR lens back on. As much as I don't like the customer fixing their own Roomba, this is the best suggestion especially since the cap has no function. Otherwise, a new IR lens can be a bit tricky to re-install without really tearing apart the robot. If you have any problems with this procedure, don't hesitate to e-mail me back. We are very sorry for this situation and please allow us to make it up to you.

Thanks,

Barry Stout

Robot Add-Ons
P.O. Box 53
Georgetown, MA 01833
Main: 781.328.4953
Visit us: http://www.robotaddons.com
Follow us on Facebook
Follow us on Twitter
[/left]
משה

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

uriler כתב:פששש.
...
אהבתי את החתימה שלך...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

הדבקתי והכל חזר לקדמותו ועובד כרגיל :)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי moco ב 03/01/2010 19:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

יייייש!!!

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

הרומבה שלך נראה כאילו הוא עבר את מלחמת איראן עיראק במינימום, לא מציע לך להראות לו את שלי, הוא יתלונן על תנאי העסקה מחפירים וייצא בשביתה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

pup26 כתב:הרומבה שלך נראה כאילו הוא עבר את מלחמת איראן עיראק במינימום, לא מציע לך להראות לו את שלי, הוא יתלונן על תנאי העסקה מחפירים וייצא בשביתה.
...
בשביל משימות פשוטות לא הייתי זקוק לרובוט מתאבד :-)

האמת, שאני לא משתמש בו באינטנסיביות כמו אחרים. פשוט יש מקומות שהוא נכנס בדיוק בגובה בשביל להישרט.
משה

חזור אל “רובוטים ביתיים”