שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046

שליחה

דווקא נראה לי סתם מקרה קלאסי של שתן שעלה לו לראש. ראו את זה בכל המופע שהוא עשה שם לפני ובשניות לפני ההזנקה... שאתה חושב שאתה בלתי מנוצח ולא משנה מה יקרה, דברים כאלה צפויים לקרות... אולי המקרה הזה קצת ירגיע אותו והוא אפילו יהיה טוב יותר אחר כך.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

אני לא מבין מה היה רע בשיטה הקודמת של פיסלת אזהרה ואח"כ החוצה.
גם לי נראה שזה עניין של שתן, על האדנים האצן אמור להיות בשיא הריכוז, לא לעשות הצגות.

אגב, ברוח נגדית של 1.4 הוא לא היה יורד את ה-9.80

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

הטענה העיקרית היא שהוא חשש שבכושרו הנוכחי הוא לא ינצח.
במעמדו כאייקון שיווקי, זו תקלה שלא הוא ולא הספונסרים שלו יכולים להרשות לעצמם.

פסילה לא מעמידה אותו כמפסיד.
רק מעוררת סערה, ומביאה הרבה תמונות של הספונסר...
ערן

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

ערן,
כמי שעקב אחרי בולט בשלבים המוקדמים של ריצת 100 מטר אני חייב להגיד לך שלדעתי הכושר שלו הספיק לקחת את הזהב בקלילות מזהירה. אף אחד בכלל לא היה קרוב אליו.

גיא,
אין כמובן דרך להוכיח את זה, אבל לדעתי בולט היה שווה לפחות 9.8 גם עם רוח פנים כזאת. נגלה בכמה כושר, על פי ריצת ה 200 שהגמר שלה יערך ביום שישי

אגב, מרתקת הייתה היום ריצת 110 משוכות בה ניצח ונפסל שיאן העולם דיירון רובלס. זה קרה אחרי ערעור של הסינים שהתקבל, וזה בעקבות טענה לנגיעה של רובלס בידו של הרץ הסיני שיאנג ליו במשוכה האחרונה בריצה...אחרי שראיתי את השידור החוזר מספר פעמים דעתי היא, שלמרות שהייתה שם נגיעה, רובלס לא היה צריך להיפסל.......תשפטו לבד:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

אני מניח שיש חוקים די ברורים לריצות כאלו כך שדעתנו (ואני מניח שכוונתך שהוא היה מנצח בכל מקרה) לא רלוונטית ויותר חשוב, גם דעתם של השופטים לגבי אם זה השפיע על התוצאה לא צריכה להיות רלוונטית.
בריצות כאלו שנקבעות על הפרשים דקים מאוד, חייבים להקפיד על קוצו של יוד.
משה

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

הממ...
בנגיעה הראשונה זה נראה שרובלס ממש תופס לו את היד כדי להתייצב או משהו, הפעם השנייה זה כבר סוג של התנגשות.
דווקא נראה לי שהסיני היה לוקח אם, הוא היה במומנטום של עקיפה ואיבד שיווי משקל.

בכל מקרה על חריגה מהנתיב תמיד פוסלים.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

מטורף הקטע הזה עם רובלס. זה מזכיר ילד קטן שמשיג ילד גדול והילד הגדול מתרגז אז הוא משתמש בדרכים לא חוקיות כדי לעצור את הילד הקטן :-)
מצד שני, תנועת היד של רובלס היתה זהה לאורך כל המרוץ. בלי ההתנגשות זה ברור שהסיני היה לוקח.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

מסכים שקיים סיכוי שהסיני היה זוכה בריצה במידה ורובלס לא היה נוגע בו אבל, התחושה היא שזה פשוט התנגשות ידיים בין שני הרצים ולא איזה פעולה מכוונת ואפילו לא חריגה רלוונטית ממסלול ריצה. אני לא מכיר את החוקה בנושא זה, אבל לדעתי הקייס של הסיני היה דווקא הכניסה המזערית של רובלס למסלול שלו במשוכה האחרונה. כניסה שלא פגעה או השפיעה על הריצה של הסיני, אבל אולי על פי החוק היבש זה מספיק על מנת לפסול רץ. דווקא בנושא הידים אני חושב שאין שם משהו שדורש פסילה אלא סמאם התנגשות ידים

משה,
כאשר אחד הרצים חורג באופן בוטה מהחוקה, אז הוא מייד נפסל. במקרה הנ"ל הפסילה הגיעה בעקבות הערעור ולכן המקרה פה הוא הרבה יותר אפור ולא ברור. אגב, הקובנים ערערו על הפסילה ולדעתי הסיפור הזה עדיין לא סגור. המעניין הוא שהסיני סה"כ יקבל את המקום השני במקום השלישי ולכן הערעור הזה יותר דופק את רובנס מאשר מועיל לסיני

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

אריה,
לא נראה לך שהנגיעה הראשונה זה כמעט תפיסה של היד?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אני גם לא יודע מה החוקה אבל אני חושב שעצם הדיון פה שכולל גם חילוקי דיעות לגבי מה שבעצם קרה, הוא הוכחה מספקת לכך שהכללים צריכים להיות חדים וברורים ולא תלויים בפרשנות מסוג האם או לא הייתה פה הפרעה ממשית.
זה שזה בא בעקבות ערעור או לא זה רק עיניין תהליכי. יכול להיות שהשופטים לא שמו לב בהתחלה וכן שמו לב לאחר שהצביעו להם. עובדה שקיים תהליך של ערעור.
מה שחשוב, ואני מנחש שזה מה שבאמת היה, שהשיפוט ייעשה על פי חוק פשוט בלי לנסות בכלל להבין האם זה השפיע או לא על התוצאה הסופית.
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

גיא,
באמת הנגיעה הראשונה נראית כמו תפיסה, אבל כשמסתכלים על זה שוב ושוב קשה לי שלא להרגיש שזה סתאם התנגשות ידיים

משה,
יש מצבים בהם אין דרך ודאית לפסוק האם זאת פסילה או לא. יש תחומים אפורים בהם תפקידם של השופטים להחליט האם לפסול או לא. זה לטעמי אחד המקרים. מי שיראה בהילוך חוזר את הריצה יראה שגם הסיני נכנס עם הידיים לתוך הנתיב של רובלס בחלק הראשון של הריצה. רק העניין הוא שבכניסות האלה לא היה מגע בין השניים ולכן זה לא השפיע על אף אחד. אין לי גם ספק שעוד הרבה רצים עברו עם הידיים שלהם לנתיבים סמוכים בריצה הזאת, רק שוב, זה לא פגע באף אחד. גם ברור שהשופטים ראו את הארוע מייד אחרי הריצה (אי אפשר לפספס דבר כזה, כאשר אפילו הפרשנים עצמם זיהו את המגע הזה וניתחו אותו לא מעט) ולכן מובן שהשופטים הגיעו למסקנה שזה לא דורש פסילה מיידית אלא אם מישהו יערער וכך באמת היה. סיפור גבולי מאוד

הנה התמונה של התפיסה המדוברת. יש שם מגע ברור בין הידיים, אבל השאלה הראשונה היא האם היד של הקובני נכנסה לנתיב השני והאם הסיני לא פלש גם הוא לנתיב השני? אני לא בטוח בכלל בתשובה כאן
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

לפי פרסת היד של הקובני ימינה ויד שמאל של הסיני שהולכת אחורה, אי די בטוח שרובלס פלש.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

תראה, אני לא יודע אם זה החוק אבל לדעתי אם לא, אז זה צריך להיות החוק: אם רץ מסוים חורג מהמסלול ובחריגה הזו נוגע ברץ אחר אז הוא נפסל. זה החוק הכי פשוט שאני יכול לחשוב עליו.
מובן שהשופטים הגיעו למסקנה שזה לא דורש פסילה מיידית אלא אם מישהו יערער וכך באמת היה
...
מסכים ואני חושב שזו התנהלות נכונה.
רצוי שרצים לא ייפסלו ולכן הם נותנים צ'אנס לכך שלא תהיה פסילה, אבל הם לא יכולים למנוע אותה כשהצד שרואה את עצמו נפגע דורש אותה.
(אגב אני חושב שבהתנהלות של אכיפת חוק רגילה יש אותה גישה. שוטר לא ילך סתם לבית מרעיש כדי להשתיק את המסיבה ב3 בלילה גם אם הוא עובר שם, אבל הוא כן ילך אם השכנים יתלוננו.)
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

שימו לב לנקודת המעבר במשוכה לפני המשוכה בו נעשתה הנגיעה המפורסמת. רואים כאן בבירור:
1. שהסיני חדר עם היד לנתיב של רובלס. רק שפשוט לא היה מגע בינהם
2. אפשר אפילו לראות איך הרץ מצד ימין חודר לנתיב של הקובני וכנראה גם רובלס חודר לנתיב של הרץ משמאלו

ת'כלס, אם אם ילכו לפי הספר ייתכן שצריך לפסול את כל הרצים בריצה הזאת. לכן לטעמי יש פה תחום אפור שמישהו צריך בסופו של יום לקבוע האם יש כאן עבירה משמעותית או לא....כמו שרשמתי לדעתי זאת שאלה מאוד קשה ולדעתי הספק הוא מספיק על מנת לפסול את הערעור על הסף
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

אם "הספר" זה משהו כמו שכתבתי אז לא, כי רק במקרה אחד היה מגע.

אגב, אי אפשר בתמונה הנ"ל שצולמה בזוית להסיק הרבה לגבי מי פולש לאן.
לפחות תספק תמונה 3D :-)
משה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה,
לא ברור לך מהתמונה שהיד של הסיני נכנסת לנתיב משמאלו :o
הרגל השמאלית שלו נמצאת כמעט על עמוד המשוכה שכידוע ממוקם בדיוק על גבול המסלולים. לכן רואים בבירור שהיד של הסיני "פולשת" לנתיב השני

ממש לא מסכים לגבי זה שנכון לחכות שמישהו יערער על מנת לראות אם מישהו נפגע מזה ורק אז לדון בנושא. הסיבה היא פשוטה. יש לא מעט מצבים בהם אתה חושב ובטוח שנפגעת, אבל אתה לא רוצה או יכול לערער על כך. לדוגמא כי הנפגע הוא בן מדינה שלך, או סתאם אתה לא רוצה להרגיש "מלשן"....תפקידם של השופטים הוא לזהות את המקרים האלה ולפסול את הרצים שעברו את החוקה. בטח כאשר יש להם את כל הוידאו פרוס מולם ויש להם את הרשות לצפות ולפסוק על פי הוידאו הזה

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

תגידו מתי הוסיפו קטגוריה לפורום שנקראת ספורט 8O
רק עכשיו אני שם לכך שאנחנו כבר לא שייכים לפורום 'ללא קשר' :)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

הזווית מטעה כי נראה שרובלס גם פולש לנתיב שמשמאלו

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:משה,
לא ברור לך מהתמונה שהיד של הסיני נכנסת לנתיב משמאלו :o
הרגל השמאלית שלו נמצאת כמעט על עמוד המשוכה שכידוע ממוקם בדיוק על גבול המסלולים. לכן רואים בבירור שהיד של הסיני "פולשת" לנתיב השני

ממש לא מסכים לגבי זה שנכון לחכות שמישהו יערער על מנת לראות אם מישהו נפגע מזה ורק אז לדון בנושא. הסיבה היא פשוטה. יש לא מעט מצבים בהם אתה חושב ובטוח שנפגעת, אבל אתה לא רוצה או יכול לערער על כך. לדוגמא כי הנפגע הוא בן מדינה שלך, או סתאם אתה לא רוצה להרגיש "מלשן"....תפקידם של השופטים הוא לזהות את המקרים האלה ולפסול את הרצים שעברו את החוקה. בטח כאשר יש להם את כל הוידאו פרוס מולם ויש להם את הרשות לצפות ולפסוק על פי הוידאו הזה
...
לא, ממש לא ברור לי.
ואני חושב שאתה בכלל מתכוון ל"ימינו", כלומר שמאל שלנו, אחרת אני בכלל לא מבין אותך
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:תגידו מתי הוסיפו קטגוריה לפורום שנקראת ספורט 8O
רק עכשיו אני שם לכך שאנחנו כבר לא שייכים לפורום 'ללא קשר' :)
...
לא שמתי לב עד שקראתי אותך, אבל אם הייתי שם לב הייתי בטוח שזה אתה אחראי :)
משה

חזור אל “ספורט”