רובוט לניקוי הבית roomba 560

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

כתבה נוספת ונרחבת על ה Neato.
ממפה את החדר בעזרת ליייזרים ואח"כ מתכנן מסלול יעיל ובלי להתנגש ברהיטים.
אולי השדרוג הבא שלנו?
http://www.icurrent.com/xuXfN?cid=5586

משה

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

משום מה אותה קריינית כמו של הרומבה ...
על פניו :
אין לו מברשת צידית .
בעת הסריקה של הלייזר אסור להיות בחדר - קרן הלייזר "תגלה אותך" , ( אני גם לא יודע אם בעת השימוש מותר לשהות בחדר בשל כך...)
אני לא אוהב פינות במכשיר,

סתם חומר למחשבה ראשוני ...

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874

שליחה

רונן כתב:משום מה אותה קריינית כמו של הרומבה ...
על פניו :
אין לו מברשת צידית .
בעת הסריקה של הלייזר אסור להיות בחדר - קרן הלייזר "תגלה אותך" , ( אני גם לא יודע אם בעת השימוש מותר לשהות בחדר בשל כך...)
אני לא אוהב פינות במכשיר,

סתם חומר למחשבה ראשוני ...
...
ב-FAQ של היצרן יש תשובה לזה:
What happens if there is a change to an already mapped room, like if there is a new chair added or a person moves into the room?

If an object is removed or added to a room during the cleaning process (e.g. a person walks into or out of the room), the robot will see it as it continuously updates its map and will clean around it.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

לגבי חוסרה של מברשת הצד:
אנחנו יודעים שמברשות צד גם ברומבה וגם במתחרים האחרים קיימים כבר זמן רב.
מכאן אני מסיק שלא לשים מברשת כזו זו החלטה מכוונת של מהנדסי הneato ולא שהרעיון נעלם מהם.

למה?
ניחושים:
1) הם דווקא רצו אבל אילוץ אחר בתכנון הפיזי מנע זאת מהם.
2) הם רצו, אבל פוחדים ממשפטי פטנטים מול רומבה, כי בניגוד לאחרים הם גם מכוונים לשוק האמריקאי.
3) הם פשוט החליטו שאין צורך וזאת בזכות הכיסוי המדוייק של החדר. ברומבה, המברשת למעשה מגדילה קצת את הכיסוי האפקטיבי. הneato גם נראה קטן מהרומבה במימדיו, אולי זה גם בזכות זה.
משה

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין

שליחה

moco,

המברשת צד הזו תופסת כל כך הרבה לכלוך מפינות ופאנלים שיהיה מעניין לראות אם יש להם דרך אחרת להתגבר על הבעייה הזו...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

ride כתב:moco,

המברשת צד הזו תופסת כל כך הרבה לכלוך מפינות ופאנלים שיהיה מעניין לראות אם יש להם דרך אחרת להתגבר על הבעייה הזו...
...
טוב, לפי הפרסום באתר שלהם יש להם: הצורה המלבנית מאפשרת הצמדות לקיר ולפינות.
אולי בגלל זה ויתרו על המברשת.
בעצם, לא אולי אלא די בטוח. הרי המברשת הייתה מפריעה להצמדות הזו. מנקודת מבט זו, המברשת של הרומבה היא בעצם פיצוי על כך שהרומבה עגול.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

משה,
הזכיר לי על שרשור הרומבה הארוך הזה, שאני כמובן עוקב עכשיו כבר הרבה זמן באופן פסיבי!
המעניין בעיני, הם התגובות של רוב בעלי הרומבה (גם אני אחד כזה) אשר מגינים על הרובוט שלנו כאילו הוא ללא ספק הילד הכי יפה בשכונה!
אבל אני חייב להגיד את האמת שלי! אני מאוד מרוצה מהרומבה שלי ואני חושב שהוא עושה עבודה טובה וללא ספק הרכישה שלו הייתה אחת ההשקעות הטובות שלי השנה אבל כל הרובוטים החדשים (עם האלגוריתם הדטרמיניסטי שלהם) עושים לי את זה! ואם היום הייתי צריך לרכוש רובוט חדש, הייתי בוחר אחד מהם (תלוי כמובן במחיר) על פני הרומבה, שאגב, אצלי מכל המכות שהוא חטף בזמן הניקוי, נראה כאילו הוא חזר משדה קרב!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:משה,
הזכיר לי על שרשור הרומבה הארוך הזה, שאני כמובן עוקב עכשיו כבר הרבה זמן באופן פסיבי!
המעניין בעיני, הם התגובות של רוב בעלי הרומבה (גם אני אחד כזה) אשר מגינים על הרובוט שלנו כאילו הוא ללא ספק הילד הכי יפה בשכונה!
...
זו תופעה קבועה פה באתר לגבי המון רכישות, וזו תופעה ידועה של מניעת דיסוננס קוגניטיבי.
אנשים נוטים לשבח את החלטותיהם בעבר.
בלי קשר, אני מסכים איתך. אני גם מאוד מרוצה מהרומבה וגם מרוצה שמייצרים דברים עוד יותר טובים (כנראה). סביר להניח שגם iRobot לא יישארו מאחור.
לiRobot יש ייתרון אדיר כיום בנתח השוק בארה"ב.
משה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

היום ביליתי שעתיים בניקוי הבית. זה לא שהרומבה לא עושה את העבודה, אלא רק שהנברן טוב לתחזוקה שוטפת ופחות טוב כשצריך לעשות ממש ניקיון. אז הדייסון כיכב בשאיבת הפאנלים, משקופים, מפגש התיקרה עם הקירות כרכובים ותחתית הארונות ו ה VAX שטף את הריצפה. הוצאתי מהדייסון חצי מיכל של אבק ושערות חתולים (הפרווני החליט שהוא חתול עם פרווה קצרה ולכן מגיע לו להצטנף בתוך השמיכות תוך שהוא משמיע מחאות קלושות מפעם לפעם על כל המהומה, בעוד שאני מאיים עליו שבפעם הבאה אני מחסל את פער התיווח ושואב אותו ישר דרך הדייסון) ומה VAX עוד כמה חופנים של שער חתול שאין לי מושג מאיפה פתאום צצו.

המסקנה היא שהרומבה החבוט שלי עושה עבודה נאמנה אבל לא מצליח לחסוך לי את כל העבודה.

מה שאני באמת צריך זה שוטף ריצפה רובוטי (אולי ה scooba או משהו אחר אם יש) ורובוט נוסף להסרת אבק מרהיטים, מדפים וספרים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161

שליחה

Catskinner כתב:מה שאני באמת צריך זה שוטף ריצפה רובוטי (אולי ה scooba או משהו אחר אם יש) ורובוט נוסף להסרת אבק מרהיטים, מדפים וספרים.
...
ועוד אחד לניקוי אסלות :idea:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

מה שלי באמת חסר זה אחד לניקוי רצפות, כמו הרומבה, אבל שיודע לטפס במדרגות לבד (ולנקות אותן בדרך) .
כרגע זה נראה לי מאוד רחוק, אבל אותו דבר הייתי אומר על הרומבה בעבר.
משה

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3439

שליחה

האם יש מישהו עם scooba שיכול לחוות דעה עליו?
....

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

michael123 כתב:
Catskinner כתב:מה שאני באמת צריך זה שוטף ריצפה רובוטי (אולי ה scooba או משהו אחר אם יש) ורובוט נוסף להסרת אבק מרהיטים, מדפים וספרים.
...
ועוד אחד לניקוי אסלות :idea:
...
עם אסלות אין לי בעיה כי אני עושה את צרכי אצל חברים כדי לחסוך בעלויות (מס בצורת).

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן

שליחה

120 עמודים על רובוט ניקוי? גם לי יש את אחת הדגמים (הזולים) בסדרה, אבל מלבד העובדה שהוא עבד מצויין בהתחלה ושהאמינות שלו על הפנים אין לי הרבה מה לכתוב.

אפשר אולי להוסיף סיכום של 120 הדפים האלה להודעת הפתיחה?
נערך לאחרונה על ידי boren ב 20/12/2009 21:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

boren כתב:120 עמודים על רובוט ניקוי? גם לי יש את אחת הדגמים (הזולים) בסדרה, אבל מלבד העובדה שהוא עבד מצויין בהתחלה ושאמינות שלו על הפנים אין לי הרבה מה לכתוב.

אפשר אולי להוסיף סיכום של 120 הדפים האלה להודעת הפתיחה?
...
סיכום לבקשתך :

אין כמו הרומבה (l)

שינתה את חיי ...

הבית נקי יותר.

אינני מפסיק להתלהב .

אם נמצא לכלוך , יש את מי להאשים .

לסיכום : כדאי (l)

:lol:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

גם Asus בעיניין: http://www.icurrent.com/VlNNT?cid=5586

זה נראה כחיקוי רומבה. מתחרים על המחיר עם $150.

הוסיפו כמה שטויות כמו חיטוי UV והפצת חומר ריחני.

משה

esaly
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2003
שם מלא: esaly

שליחה

אשמח לתשומת לבכם ועזרתכם במידה האפשר,
נראה לי שיש לי תופעה מוזרה ב555,
היום רומבה היה מתוזמן לעבוד ב12 כמו כל יום וכשחזרתי הבייתה מצאתי אותו באיזה חדר משום שנסגרה עליו הדלת (יש לציין שנורית הDOCK היבהבה) אני מניח שהוא ניסה לחזור לבסיס שלו.
לאחר מכן הבנתי שהוא לא ניקה את רוב הבית אז החזרתי אותו לבסיס שלו באופן יזום ולחצתי שוב על CLEAN במטרה שיתחיל לנקות שוב ויגיע למקומות שלא ביקר בהם.
מה שקרה בעצם - הוא ניקה חלק מהסלון וחזר לבסיס (נראה שהסוללה הייתה חלשה עוד מביקור הבוקר) ועד עכשיו הוא עדיין בטעינה ולא יצא לעבוד שוב.
אני חושש שהוא "חושב" שהוא סיים את מלאכתו ולא ייצא שוב להמשך העבודה.
אשמח אם תוכלו לתאר את המצב שבו הבית גדול ונגמרת לו הסלוללה באמצע, הוא נטען ויוצא שוב.
האם בשלב בניים הזה הוא נטען עד הסוף ואמור לצאת אוטומטית או שהוא אמור להיטען חלקית ולצאת?
יכול אולי להיות שהיכולת הזו לא קיימת ב555?

תודה מראש לכולם!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

היכולת הזו לא קיימת באף דגם של רומבה.
כשהוא חוזר לתחנת הטעינה הוא עושה reset ולא זוכר כלום.
אם השטח גדול מידי, מה שיגרום לו לחזור לטעינה זו אומנם תהיה הבטריה .
משה

esaly
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2003
שם מלא: esaly

שליחה

moco כתב:היכולת הזו לא קיימת באף דגם של רומבה.
...
אז הוא לא אמור לצאת אוטומטית אחרי שהוא נטען?
אתה בטוח?
מה אם הדירה גדולה? הוא ינקה כמה מקומות מס פעמים ומקומות שהוא בכלל לא יגיע אליהם אם תיגמר הסוללה?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

esaly כתב:
moco כתב:היכולת הזו לא קיימת באף דגם של רומבה.
...
אז הוא לא אמור לצאת אוטומטית אחרי שהוא נטען?
אתה בטוח?
מה אם הדירה גדולה? הוא ינקה כמה מקומות מס פעמים ומקומות שהוא בכלל לא יגיע אליהם אם תיגמר הסוללה?
...
בטוח.
אם הדירה גדולה מהמגבלות שלו, אז תצטרך להתערב ידנית ולהתחיל אותו בנקודה נוספת תוך שימוש בקיר וירטואלי או סגירת דלתות.
משה

חזור אל “רובוטים ביתיים”