לאוזן יש יכולות שאנו לא יודעים אותם , אנחנו גם לא יכולים למדוד אותם , מסיבה פשוטה מאוד , האוזן היא רק אפרכסת גדולה שבנוייה באורח מדהים שאאל"ט אף אחד לא מבין למה היא בנוייה כך ולא אחרת . אבל האוזן לבדה , אינה כלום אם אין את מה שמפרש מה האוזן קולטת . וכאן כולנו בבעיה . העובדה הפשוטה היא שכולם יודעים שאדם אינו מנצל (אם בכלל הוא טורח לעבוד על זהmoco כתב:לא, אני בהחלט רוצה לדעת מקריאה על ניסויים מבוקרים.Joshua_G כתב:אתה רוצה לדעת רק מקריאה, או אולי גם מהדגמה אישית?moco כתב: עד כמה שאני זוכר, דווקא זה נעשה כמה פעמים ולא נמצאה יכולת הבדל שמיעה באותם מקרים. אף פעם לא קראתי על מקרה עם תוצאה הפוכה. אשמח לשמוע אם היה כזה.......
כמו שכתבתי, אין לי את הכלים לבדוק את זה ישירות בעצמי. לא ברור לי גם איך אתה חושב לשכנע מישהו בהדגמה אישית. מה תדגים בדיוק?
אני אישית, אגב, לא כל כך מתעניין בנואנסים של סאונד.
אני כן מתעניין בהאם לאוזן האנושית יש יכולות טובות יותר ממכשירי מדידה אלקטרוניים....
העובדה שהמוח מפלטר את המציאות, ידועה היטב לכול אדם שלקה בהלם כלשהו , וזה לא משנה אם זה כאב או הלם רגשי . כול אחד כזה חווה את הזמן שבו למרות שעצבי הכאב הם הכי רגישים , הם פתאום נעשים קהים לחלוטין והוא לא מרגיש כאב . רק אחרי שהמוח/תתמודע יודע שהוא יכול להתמודד עם זה הוא משחרר את זה 0(וזה כרגע לא משנה מה התהליכים המבוצעים לשם כך , זה משנה שבשברירי שניה האלו של ההחלטה והביצוע המוח עושה את זה ),
אותו דבר עובד עם תפיסת עולם . אנשים מאוד לא אוהבים להודות בטעויות , והם לא אוהבים להבין מה הרגשות האמיתיים שמניעים אותם , כי בד"כ הם לא יכולים לחיות עם הידיעה שיש המון רוע פנימי אצלם , ולכן המוח מפלטר הכול שיתאים לתפיסת עולמם . מה שמתאים נכנס ומה שלא מתאים פשוט לא נקלט
זו הסיבה העיקרית שהוויכוחים האלו לא נגמרים אלא חוזרים כול פעם על עצמם
מכול מקום , היות והמוח/תת מודע עובד עם התפיסת עולם , אזי ברגע שיש שינוי רגעי שהוא לא יודע לפרש , אתה רואה את המציאות , אח"כ אתה הוא זה שמחליט איך לפרש את זה . זו הסיבה שאנשים ששומעים הבדל בפעם הראשונה בחייהם שומעים , אבל הם יכולים לא לשמוע אח"כ כי זה לא מתאים לתפיסת עולמם
אלו שמחליטים לזרום עם העובדה ששומעים הבדל , למרות ההנדסה/הדיעות של מעצבי דעת הקהל שלהם (ובכול קבוצה של אנשים קטנה ככול שתהיה יש כאלו , רוב האנשים רוצים משהו לעוס ע"י מישהו אחר ), ישמעו אותו גם אח"כ . אלו שמחליטים שהם לא שומעים , לא ישמעו אותו
אני מאוד מקווה שההסבר הזה כן יצליח לחדור את האי רצון לתפוס שאחרים עם דיעה שונה , היא לגיטימית לחלוטין כמו הדיעה שלך , ובמקרה שלנו שיש אנשים ששומעים ויש אנשים שלא יכולים לשמוע