truejoker:
אין דבר כזה עולם ללא חוקים , כי אז כולם יעשו מה שבא להם
...
בעצם מה שאתה אומר זה שבלי דת, אנשים "יעשו מה שבא להם", ואני שאתה מתכוון "יעשו מה שבא להם" לא רק במובן של לאכול סטייק לבן או להיות הומואים (אם לחזור רגע לנושא של הטופיק הזה), אלא, נגיד, ירצחו אחד את השני, יתעללו בילדים, יבזזו את הסופר, ידרסו בכוונה קופאיות אתיופיות, כאלה דברים. אז הנה, אני אתאיסט ואני באמת אוכל חזיר והומו. אבל אני לא רוצח, אני לא גונב, לא מתעלל בילדים, לא בוזז את הסופר, ולא דורס קופאיות אתיופיות כדי לא לשלם בחניון. ובכל זאת, אתה אומר שבלי דת זה מה שיקרה. זו טענה מאוד מוזרה, כי בעצם מה שאתה אומר הוא שאנשים דתיים (ורק הם), הם אנשים מושחתים ולא מוסריים בבסיסם, וברגע שתיקח מהם את הדת, הם יהיו פושעים. תשמע, אני לא דתי, ויש הרבה דתיים פושעים באמת (כנראה לא דתיים אמיתיים לפי השיטה שלך, למרות שאחד מהם רוצה להיות דיין בביה"ד הרבני), אבל נדמה לי שאתה עושה הכללה. אני מכיר הרבה אנשים דתיים שאני בטוח שיישארו מוסריים גם בלי דת. חילוניים, לפי השיטה שלך, הם הרבה יותר מוסריים, כי גם בלי דת הם מצליחים לא להיות עבריינים (רובם, בכל מקרה).
ולכן אם היית מנסה לשחק את תפקיד האלוקים , היית צריך להבין שחוקים חייבים להיות והם חייבים להיות ללא שינוי
...
סליחה? אתה אומר שאלוהים לא יכול לשנות את דעתו??? הוא קובע חוקים וזהו??? אבל הוא אלוהים!!! הוא עושה מה שהוא רוצה!!! (סליחה, אבל במשפט היה כשל כל כך בולט שלא יכולתי להתאפק).
בעיני יותר הגיונית הפרשנות הזאת: אדם הוא מוסרי בטבעו, אבל בהחלט צריך מסגרת של כללים וחוקים. בעבר, לפני שפיתחו את מה שקוראים היום סוציולוגיה, מדע המדינה, משפטים וכו', קראו לזה דת (= האדם המציא את הדת, כמובן שהיה צריך להמציא את אלוהים כדי שיפחדו ממנו, ובשביל מי שלא פחד ממנו, המציאו את העולם הבא, ועכשיו לך תוכיח שאין לך אחות). היום זה רק שריד לימים עברו. אפשר בהחלט להיות אתאיסט מוסרי, הגון, תורם לחברתו ולסביבתו, ולהיות דתי לא מוסרי, לא הגון, ולא תורם. סימן שהדת היא לא המפתח פה.