השוואה בין SB3 ל CDP
-
Eyal_W
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 7639
לא אלחוטי זו מגרעה גדולה מידי .
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
פרטים
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
החסרון בעיני זה הממשק שלו.yairf כתב:אני לא חושב שהלין עולה יותר מהטרנספורטר. החיסרון היחידי שלו שהוא לא אלחוטי...
אלחוטי זה באמת לא יתרון גם בעיני.
אבל DAC צריך לבחור לפי הסאונד שלו.
אישית הייתי מסכים לשגיונות של מכשיר זה או אחר, לכל אחד יש,
ומחפש משהו אם סאונד טוב.
ולא פיטשר זה או אחר.
כשאתה יושב ושומע מוזיקה, פחות משנה לך אם עכשיו אתה מחובר קווי או אלחוטי, או אם הממשק מזהה עברית או שבדית.
לכן קנייה של DAC מחנות אונליין בלי לשמוע קודם נראית לי קצת הימור.
-
Eyal_W
-
- עוסק בתחום

העניין הוא העלות.
מאחר ואצלי לא מדובר במשהו מז'ורי הייתי יכול להמר על DAC זול (200 - 300 $) .
שהרי אני מתכוון רק להאזין לרדיו ...או במספר מקרים מועט גם להעביר כמה דיסיקים.
במידה והייתי נידרש לשלם יותר מזה, אני הייתי לוקח רק לאחר האזנה .
מאחר ואצלי לא מדובר במשהו מז'ורי הייתי יכול להמר על DAC זול (200 - 300 $) .
שהרי אני מתכוון רק להאזין לרדיו ...או במספר מקרים מועט גם להעביר כמה דיסיקים.
במידה והייתי נידרש לשלם יותר מזה, אני הייתי לוקח רק לאחר האזנה .
פרטים
פרטים
- matanoosh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 387
פורמנובסקי, השווית בין הלין לטרנספורטר?
הבעיה שלי עם הטרנספורטר היא שהוא מכשיר כבר בן ... קרוב ל- 3 שנים?
בתחום הזה , לקנות מכשיר שעולה היום כמו לפני 3 שנים, וככל הנראה לא השתנה במאומה - נראית לי בחירה לא כדאית.
בנוסף, אני דווקא כן חושב שאלחוטי זה פיצ'ר מאד חשוב בסטרימר. הרי רוב היתרון שלו מול נגן הוא שאפשר למקום אותו איפה שרוצים בבית. כמה סלונים אתם מכירים אשר מכילים מחשב חתיך הנמצא בסמוך למערכת הסטראו?
אני השוויתי בשעתו את ה- SB לנגן CD ייעודי, כאשר שני הטרנספורטים מחוברים לאותו ממיר (ה- AUDIO ALCHEMY) בחנות של טסלר בחיפה.
ה- SB השמיע FLAC וה- CD השמיע את אותו השיר מהדיסק המקורי. מיותר לציין כמובן שה- CD נשמע הרבה יותר טוב. וזה ממש מבאס. השאלה היא כמה אפשר לשפר את הסאונד של ה- SB כאשר אנחנו מנגנים אותו FLAC, אם מחליפים לסטרימר אחר, או שמא הבעיה היא פשוט במדיה - FLAC לא ישמע טוב כמו CD לעולם.
השאיפה שלי היא למצוא סטרימר זול המשמש כטרנספורט בלבד, ולחבר אותו לממיר אחד במערכת הגדולה, וממיר אחר בריג של הסטראו. כך אוכל להנות מאותו סרבר, אותה מוסיקה, בשני יעדים שונים, ולדעת שיש לי יכולת להתקדם עם הסאונד בכל אחד מהסט-אפים.
מה דעתכם בנושא
בתחום הזה , לקנות מכשיר שעולה היום כמו לפני 3 שנים, וככל הנראה לא השתנה במאומה - נראית לי בחירה לא כדאית.
בנוסף, אני דווקא כן חושב שאלחוטי זה פיצ'ר מאד חשוב בסטרימר. הרי רוב היתרון שלו מול נגן הוא שאפשר למקום אותו איפה שרוצים בבית. כמה סלונים אתם מכירים אשר מכילים מחשב חתיך הנמצא בסמוך למערכת הסטראו?
אני השוויתי בשעתו את ה- SB לנגן CD ייעודי, כאשר שני הטרנספורטים מחוברים לאותו ממיר (ה- AUDIO ALCHEMY) בחנות של טסלר בחיפה.
ה- SB השמיע FLAC וה- CD השמיע את אותו השיר מהדיסק המקורי. מיותר לציין כמובן שה- CD נשמע הרבה יותר טוב. וזה ממש מבאס. השאלה היא כמה אפשר לשפר את הסאונד של ה- SB כאשר אנחנו מנגנים אותו FLAC, אם מחליפים לסטרימר אחר, או שמא הבעיה היא פשוט במדיה - FLAC לא ישמע טוב כמו CD לעולם.
השאיפה שלי היא למצוא סטרימר זול המשמש כטרנספורט בלבד, ולחבר אותו לממיר אחד במערכת הגדולה, וממיר אחר בריג של הסטראו. כך אוכל להנות מאותו סרבר, אותה מוסיקה, בשני יעדים שונים, ולדעת שיש לי יכולת להתקדם עם הסאונד בכל אחד מהסט-אפים.
מה דעתכם בנושא
-
Eyal_W
-
- עוסק בתחום

matanoosh
טענה שלך סופר מענינית .
אם אני מבין אתה טוען שבעצם ה SB3 הוא לא הטרנספורט הטוב בעולם , ו FLAC זה לא ממש עתק של ה CD .
קצת קשה לי להגיב בנושא כי אין לי ניסיון עם סטרימרים אחרים בכל מקרה אני מקווה שיהיה מי שתיחס לטענה שלך .
שוב לעניות דעתי
היא סופר מעניינת .
ניראה מה יש לחברים להגיב
טענה שלך סופר מענינית .
אם אני מבין אתה טוען שבעצם ה SB3 הוא לא הטרנספורט הטוב בעולם , ו FLAC זה לא ממש עתק של ה CD .
קצת קשה לי להגיב בנושא כי אין לי ניסיון עם סטרימרים אחרים בכל מקרה אני מקווה שיהיה מי שתיחס לטענה שלך .
שוב לעניות דעתי
היא סופר מעניינת .
ניראה מה יש לחברים להגיב
פרטים
פרטים
- MadCow
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1219
האם ניסיתם להעביר את זה ב WAV ? גם אותי מעניינת ההשוואה הזו של SB3 עם קבצי FLAC לעומת CD.
- avis90
-
- חבר פעיל

- תגובות: 66
גם לי קצת קשה להבין את הממצא של מתן.
איזה CDP זה היה ? חלק מנגני ההיי אנד "משפצרים" את אות האודיו. זה יכול להיות הסבר דחוק לפער באיכות.
אבישי
איזה CDP זה היה ? חלק מנגני ההיי אנד "משפצרים" את אות האודיו. זה יכול להיות הסבר דחוק לפער באיכות.
אבישי
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

matanoosh
לא ברורה לי ההשואה שעשית.
חיברת את ה SB ואת ה CD ל DAC, וה CD נשמע לך יותר טוב?
הם אמורים להשמע זהים.
לא תשמע הבדל בין FLAC ל WAV אם הפלאק נעשה כמו שצריך.
והבדל כל כך גדול בין SB ל CD רק כטרנספורט?
אכן מעניין מאד.
לא ברורה לי ההשואה שעשית.
חיברת את ה SB ואת ה CD ל DAC, וה CD נשמע לך יותר טוב?
הם אמורים להשמע זהים.
לא תשמע הבדל בין FLAC ל WAV אם הפלאק נעשה כמו שצריך.
והבדל כל כך גדול בין SB ל CD רק כטרנספורט?
אכן מעניין מאד.
- danlior
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
חברה,
הרשו לי להעלות בפניכם את ההתנסות שלי של FLAC מול WAV (או מול ה-CD המקורי)
FLAC, למי שלא יודע, האו לוסלס קומפרשיון קרי, דחיסת הקובץ ללא איבוד נתונים אלא רק ע"י רשימת המידע באופן אחר (מאוד דומה לכיווץ שנעשה ע"י RAR למשל) אם תיקחו WAV ותמירו אותו ל-FLAC ואז תמירו את ה-FLAC בחזרה ל-WAV אז ה-WAV החדש יהיה בדיוק אותה האיכות כמו ה-WAV המקורי. את זה בדקתי יותר מפעם אחת.
העניין הוא מה קורה אם מנסים לנגן FLAC ישירות והפריסה נעשית בזמן אמיתי ע"י הנגן. לעניות דעתי יש נפילה מורגשת באיכות. גם כשאני מנגן את ה-FLAC דרך הסטרימר וגם דרך ה-PC שלי.
הרשו לי להעלות בפניכם את ההתנסות שלי של FLAC מול WAV (או מול ה-CD המקורי)
FLAC, למי שלא יודע, האו לוסלס קומפרשיון קרי, דחיסת הקובץ ללא איבוד נתונים אלא רק ע"י רשימת המידע באופן אחר (מאוד דומה לכיווץ שנעשה ע"י RAR למשל) אם תיקחו WAV ותמירו אותו ל-FLAC ואז תמירו את ה-FLAC בחזרה ל-WAV אז ה-WAV החדש יהיה בדיוק אותה האיכות כמו ה-WAV המקורי. את זה בדקתי יותר מפעם אחת.
העניין הוא מה קורה אם מנסים לנגן FLAC ישירות והפריסה נעשית בזמן אמיתי ע"י הנגן. לעניות דעתי יש נפילה מורגשת באיכות. גם כשאני מנגן את ה-FLAC דרך הסטרימר וגם דרך ה-PC שלי.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
דני לא צריכה להיות בעיה בנגן . אם אתה משתמש בFOOBAR או בווינאמפ , לא אמורה להיות בעיה למחשב לפרוס בזמן אמת קובץ פלאק כמו שצריך . FOOBAR יכול גם לעשות UPSCALING עים פלגאין בזמן נגינה אאל"ט , אז לפרוס פלאק או APE ?
- איתי_הגיתי
-
- חבר מכור קשה

מבדיקה שעשיתי בין FLAC ל WAV, מנוגנים ב SB3, לא היה כל הבדל שמיע.
- benson
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 164
- benson
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 164
6moons.comReviewer: Srajan Ebaen
While self-styled defenders of yesteryear's digital music technologies might wish otherwise, this ex owner of Zanden and reviewer of AMR, Ancient Audio, APL Hifi, Audio Aero, Esoteric & Co. would be lying if he didn't call today's silver machine with its weirdly coexisting twin WiFi antennae and three valves their full and unequivocal equal - at ½ to 1/6th their price. That makes it award material and what my kind of dreams are made of...
...
- liorms
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1290
Re: פורמנובסקי, השווית בין הלין לטרנספורטר?
איזה CDP זה היה?matanoosh כתב:הבעיה שלי עם הטרנספורטר היא שהוא מכשיר כבר בן ... קרוב ל- 3 שנים?
מה דעתכם בנושא...
ודרך אילו יציאות\כניסות חוברו כל אחד מהטרנספורטים?
- bitfield
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 634
למה הבחירה נראית לא כדאית? בגלל תכונותיו כסטרימר או כ-DAC? מבחינת איכות שמע (DAC) לא נראה לי שקרה משהו דרמתי בשלש שנים האחרונות (טכנולוגית), ומבחינת סטרימר - הוא נתון לשדרוג תכנה (Firmware). אם הוא היה טוב לפני כשלש שנים אין סיבה שהוא לא יהיה מסוגל להתחרות גם עכשיו.הבעיה שלי עם הטרנספורטר היא שהוא מכשיר כבר בן ... קרוב ל- 3 שנים?
בתחום הזה , לקנות מכשיר שעולה היום כמו לפני 3 שנים, וככל הנראה לא השתנה במאומה - נראית לי בחירה לא כדאית....
חשוב לציין שלא שמעתי את הטרנספורטר ואני לא מביע דעה לגבי איכותו באופן ספציפי אלא לעקרון בעניין גילו.
- matanoosh
-
- חבר פעיל מאוד

הלכתי לחנות של בני טסלר, ידיד ותיק ואדם מוערך. היה זרוק אצלו הממיר של AUDIO ALCHEMY שהתעניינתי בו.
הבאתי את האוזניות, המגבר, ה- SB והלפטופ.
החיבור ל- CD נעשה רק בשביל הסקרנות, ככה על הדרך כזה, בסבבה שלנו, זה בכלל לא היה חלק מהתוכניות האמנותית. אגב, זה בכלל לא היה מפתיע. לדעתי, לקבל כמובן מאליו את העבודה שסטרימר ב- $300 שמשדר קבצי אודיו לוסלס ונשמע בדיוק כמו CD אשר ישדר את אותו מידע ב- REDBOOK , זה קצת.... איך אומרים.... ירוק.
בקיצור,
כבל קואקסיאלי דיגיטלי חיבר את ה- SB לממיר של AA. שמענו, היה מגניב, הכל יופי טופי. אח"כ חיברנו את הכבל הקוקסיאלי לטרנספורט של CAMBRIDGE AUDIO.. לא זוכר את הדגם .נגן CD בעלות של כ- 1500-2500 ש"ח, משהו כזה. האיכות היתה אחרת לגמרי. התחום הדינמי היה הרבה יותר גדול, הבאס יותר מוגדר והדוק, ובכלל... זה הרגיש יותר כמו מוסיקה.
(כמובן, מדברים על אותו שיר, לאחר השוואת עוצמת ווליום)
בקיצור, יש הבדל שמיע בין טרנספורטים שונים ,לצערי. לצערי, כי זה אומר שצריך לחפש עכשיו סטרימר טרנפורט טוב יותר.
אפשר בשמחה לחזור על ההשוואה הזאת.
אני חולם על היום שבו יהיה לי ממיר פצצות לגבות, מחובר לסטרימר פצצות בקומה התחתונה, וטרנספורט סופני בקומה העליונה (של הריג של האוזניות), וכל המתקן הזה יהיה נייד ברחבי הבית... לסלון, למשרד, לחדר שינה. כך לא אצטרך להוריד דיסקים למחשב, ולא אצטרך לצרוב דיסקים מהמחשב. והכל יהיה מחובר לאותו DAC! האם אחרית הימים תגיע?
הבאתי את האוזניות, המגבר, ה- SB והלפטופ.
החיבור ל- CD נעשה רק בשביל הסקרנות, ככה על הדרך כזה, בסבבה שלנו, זה בכלל לא היה חלק מהתוכניות האמנותית. אגב, זה בכלל לא היה מפתיע. לדעתי, לקבל כמובן מאליו את העבודה שסטרימר ב- $300 שמשדר קבצי אודיו לוסלס ונשמע בדיוק כמו CD אשר ישדר את אותו מידע ב- REDBOOK , זה קצת.... איך אומרים.... ירוק.
בקיצור,
כבל קואקסיאלי דיגיטלי חיבר את ה- SB לממיר של AA. שמענו, היה מגניב, הכל יופי טופי. אח"כ חיברנו את הכבל הקוקסיאלי לטרנספורט של CAMBRIDGE AUDIO.. לא זוכר את הדגם .נגן CD בעלות של כ- 1500-2500 ש"ח, משהו כזה. האיכות היתה אחרת לגמרי. התחום הדינמי היה הרבה יותר גדול, הבאס יותר מוגדר והדוק, ובכלל... זה הרגיש יותר כמו מוסיקה.
(כמובן, מדברים על אותו שיר, לאחר השוואת עוצמת ווליום)
בקיצור, יש הבדל שמיע בין טרנספורטים שונים ,לצערי. לצערי, כי זה אומר שצריך לחפש עכשיו סטרימר טרנפורט טוב יותר.
אפשר בשמחה לחזור על ההשוואה הזאת.
אני חולם על היום שבו יהיה לי ממיר פצצות לגבות, מחובר לסטרימר פצצות בקומה התחתונה, וטרנספורט סופני בקומה העליונה (של הריג של האוזניות), וכל המתקן הזה יהיה נייד ברחבי הבית... לסלון, למשרד, לחדר שינה. כך לא אצטרך להוריד דיסקים למחשב, ולא אצטרך לצרוב דיסקים מהמחשב. והכל יהיה מחובר לאותו DAC! האם אחרית הימים תגיע?
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- צריך לציין שגם טרנספורטר וגם לין תומכים ב-96KHZ קצב דגימה, ו-SB3 רק ב-44.1/48
- גם כי ההמרה של השרת מ-96KHZ ל-48KHZ לא הכי מוצלחת כרגע, צריך להשתמש בתוכנה חיצונית
למעשה, קובץ 96KHZ נשמע לי יותר טוב על 6500A מאשר על SB3
(לא שיש לי הרבה קבצים כאלה)
- גם כי ההמרה של השרת מ-96KHZ ל-48KHZ לא הכי מוצלחת כרגע, צריך להשתמש בתוכנה חיצונית
למעשה, קובץ 96KHZ נשמע לי יותר טוב על 6500A מאשר על SB3
(לא שיש לי הרבה קבצים כאלה)
- matanoosh
-
- חבר פעיל מאוד

ידידי, אתה לא מדבר כאן על המרה מדיגיטלי לאנלוגי? זה לא רלוונטי לשיחתנו אם כך, כי ה- DAC של ה- SB מעולם לא היה במבחן פה.
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
באמת?matanoosh כתב:ידידי, אתה לא מדבר כאן על המרה מדיגיטלי לאנלוגי? זה לא רלוונטי לשיחתנו אם כך, כי ה- DAC של ה- SB מעולם לא היה במבחן פה....
אולי תקרא מהתחלה?
Oops..
זה הרי שרשור על Audio Alchemy, שכחתי..
סליחה, סליחה
אני אחזור,
בחבילה הזאת של SB3/SqueezeCenter יש גם המרה מדיגיטל לדיגיטל, שבטרנספורטר ובלין לא קיימת. (לא לשכוח ש-linnrecords נותנת אפשרות להוריד קבצים 88.2/96KHZ)
המעבד (CPU) של טרנספורטר יותר חזק בכ-30% כדי לתמוך בין השאר גם בקצב דגימה גבוה
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363