פיסגת השדרוג האולטימטיווי!!!ספינת הדגל כבר כאן!!!....

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161

שליחה

זה ברור, זה לא יכול להיות אחרת

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46457

שליחה

רק רציתי להציג אסמכתה לדברים שנאמרו כאן על ידי החברים השונים.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462

שליחה

זה מה שנקרא ספין.

מעולם לא טענתי שההמרה לאנאלוג היא חלק מהאלגוריטמוס של ה-DTS. מה שטענתי היה שלהבדיל מהגברה ו-RC את ההמרה לאנאלוג לא ניתן להפריד מפיענוח ה-DTS (כל עוד אין הפרדה לששה ערוצי PCM כמו שיש ב-DTS-HD) ויש להתיחס למכלול הפעולה ולתוצאה הסופית שהיא בהכרח ששה ערוצים אנאלוגים.

צר לי זיו, אני יודע שהיה לך מאוד חשוב להראות שאני טועה, עובדה שטרחת על כך רבות, אך מה לעשות, גם אחרי שהוצאת את דבריי מהקשרם, עדיין התמונה ברורה - כל עוד מפענחי DTS לא מוציאים ששה ערוצי PCM כל הדיבור על אלגוריטמים וזכויות יצרים טובים רק לפילפולים לאנשים שיש להם יותר מדי זמן עם עצמם אך לא רלוונטים לתוצאה הסופית שבהכרח כוללת המרה לאנאלוג.

וזיו, אם יורשה לי למתוח ביקורת ענינית גלויה, כל ההתנהלות שלך בעניין זה מעט פאטתית בעיניי ולא הולמת התנהגות של מנהל פורום.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

The DTS codec does not have a DAC as part of the algorithm. So, if DACs are added as part of an IC, it is a post-process that a particular IC chose to implement.
...

danlior כתב:
ההמרה של קוד DTS לאנאלוג נעשית ע"י מערכת ניפרדת כחלק מפיענוח קוד ה-DTS
...
danlior כתב:
Catskinner כתב:"פיסת המידע" הזו רלוונטית לדיון מפני שאם הפענוח היה עוקב אחרי ההגדרה הלא נכונה בעליל שלך אז לכל הרסיביירים היו קוראים decoders ולא receivers. אבל אם אתה מעדיף לדבוק בכך שהמעבר מדיגיטל לאנלוג הוא חלק אינטגרלי של הפענוח אז אין לי מה להוסיף.
...
בוודאי שהוא חלק אינטיגרלי של הפיענוח. אם זה לא, אנא הראה לי בבקשה מכשיר מכל סוג שהוא (רסיבר, פרוססור, פרה-מגבר....) המסוגל לקבל אות DTS ולהוציא ששה ערוצים דיגיטלים.

בכל מכשיר חשמלי ניתן לקחת שירטוט סכמטי שלו ולפרק אותו לגורמים אך מה שמגדיר אותו היא הפעולה אותה הוא מבצע. אבקש ממך ללכת אחורנית ולראות איך כל הדיון הזה החל.

לו כל הפרוססורים של לקסיקון, קרל, מרידיאו וכו' היו לוקחים אות דיגיטלי DTS ומפענחים אותו לששה ערוצי PCM דיגיטלים ומוציאים את הסיגנל הדיגיטלי כתוצאה הסופית, אז הטענה שלך היתה רלוונטית אך מכיוון שבהכרח הם ימירו את ה-PCM לאנאלוג אז ההמרה לאנאלוג היא חלק בלתי נפרד מתהליך הפיענוח ואיכותה משליכה באופן ישיר ובלתי ניפרד על התוצאה הסופית ועל איכותו של הפיענוח. זה מה שתמיד חוויתי וזה מה הוסבר לי בלקסיקון.
...

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

לא ממש היה חשוב לי, פשוט מפריע לי שרושמים טעויות מעל דפי הפורום.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

טעות או לא טעות, זה נשאר לכל אחד לקרוא ולהחליט לעצמו. אני בהחלט נותן לכם את הקרדיט שלפחות פיות אתם לא סותמים ונותנים להתבטא.

Be well (Y)

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755

שליחה

danlior כתב:מעולם לא טענתי שההמרה לאנאלוג היא חלק מהאלגוריטמוס של ה-DTS. מה שטענתי היה שלהבדיל מהגברה ו-RC את ההמרה לאנאלוג לא ניתן להפריד מפיענוח ה-DTS (כל עוד אין הפרדה לששה ערוצי PCM כמו שיש ב-DTS-HD) ויש להתיחס למכלול הפעולה ולתוצאה הסופית שהיא בהכרח ששה ערוצים אנאלוגים.

צר לי זיו, אני יודע שהיה לך מאוד חשוב להראות שאני טועה, עובדה שטרחת על כך רבות, אך מה לעשות, גם אחרי שהוצאת את דבריי מהקשרם, עדיין התמונה ברורה - כל עוד מפענחי DTS לא מוציאים ששה ערוצי PCM כל הדיבור על אלגוריטמים וזכויות יצרים טובים רק לפילפולים לאנשים שיש להם יותר מדי זמן עם עצמם אך לא רלוונטים לתוצאה הסופית שבהכרח כוללת המרה לאנאלוג.
...
תקנו אותי אם אני טועה, אבל יש הרבה נגני DVD/BD עם יציאת HDMI, שכוללים מפענח DTS, ואמורים לאפשר המרה של DTS (לא DTS-HD) ל-LPCM 5.1 דרך HDMI. למשל PS3 או Pioneer DV-600 (לפחות ככה הספרות שלהם טוענת...)
לצערי אין תחת ידי נגן כזה אבל אשמח אם מי מחברי הפורום שבבעלותם נגן עם יציאת HDMI ומפענח DTS, יבדוק את האפשרות אם קיימת וידווח על ממצאיו על מנת לסגור את הדיון הארוך הזה סוף סוף :)

Kotipelto
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137

שליחה

DV696 Pioneer
הוא מוציא 6 ערוצי PCM מפס קול DTS ע"ג HDMI
ברסיבר (DENON 2807) זה מפוענח כ MPCM (כמו עם DVD AUDIO)

אני חייב לציין שזה נשמע פחות טוב 8O
גם בDD זה נשמע פחות טוב...
אני חושב שיש שם מין המרה כפולה DTS > אנאלוג > PCM
אבל אל תתפסו אותי במילה...אין לי זמן לשירשורים ארוכים :wink:

שרון

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

shurvitz כתב:
danlior כתב:מעולם לא טענתי שההמרה לאנאלוג היא חלק מהאלגוריטמוס של ה-DTS. מה שטענתי היה שלהבדיל מהגברה ו-RC את ההמרה לאנאלוג לא ניתן להפריד מפיענוח ה-DTS (כל עוד אין הפרדה לששה ערוצי PCM כמו שיש ב-DTS-HD) ויש להתיחס למכלול הפעולה ולתוצאה הסופית שהיא בהכרח ששה ערוצים אנאלוגים.

...
תקנו אותי אם אני טועה, אבל יש הרבה נגני DVD/BD עם יציאת HDMI, שכוללים מפענח DTS, ואמורים לאפשר המרה של DTS (לא DTS-HD) ל-LPCM 5.1 דרך HDMI. למשל PS3 או Pioneer DV-600 (לפחות ככה הספרות שלהם טוענת...)

לצערי אין תחת ידי נגן כזה אבל אשמח אם מי מחברי הפורום שבבעלותם נגן עם יציאת HDMI ומפענח DTS, יבדוק את האפשרות אם קיימת וידווח על ממצאיו על מנת לסגור את הדיון הארוך הזה סוף סוף :)
...
אתה חוזר כל הזמן על אותה הטעות. אכן יש אך זה לא רלוונטי לדיון שלנו. הדיון היה על פרוססורים ורסיברים היי-אנד המעפנחים DTS בלבד מול רסיברים פשוטים יותר. גם אם נגן עם הפורמטים החדשים יפענח DTS ויוציא ששה ערוצי PCM אז הנגן עשה את הפיענוח ולא הרסיבר או הפרוססור. הדיון היה על איכות הפיענוח של פרוססורים ורסיברים ולא של נגנים.

במידה והדיון היה מורחב גם על נגנים אילו אז הפרמטר החשוב ביותר היה איכות ההמרה לאנאלוג של הרסיבר ואז בהחלט הייתי טוען שרסיבר הי-אנד היה ממיר לאנאלוג את המידע המתקבל מה-HDMI באיכות טובה יותר מרסיבר פשוט.

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

danlior כתב:אתה חוזר כל הזמן על אותה הטעות. אכן יש אך זה לא רלוונטי לדיון שלנו. הדיון היה על פרוססורים ורסיברים היי-אנד המעפנחים DTS בלבד מול רסיברים פשוטים יותר. גם אם נגן עם הפורמטים החדשים יפענח DTS ויוציא ששה ערוצי PCM אז הנגן עשה את הפיענוח ולא הרסיבר או הפרוססור. הדיון היה על איכות הפיענוח של פרוססורים ורסיברים ולא של נגנים.
...
קצת נמאס באמת לחזור על אותו דבר כל הזמן, אז אני מבטיח שזו הפעם האחרונה (שלי). הדיון אכן הוא על איכות הפענוח של DTS ע"י מכשיר כלשהו, רסיבר, פרוססור או מה שלא יהיה. הנקודה היא שאין הבדל בפענוח של DTS או באיכותו בין כל אחד ואחת מהאופציות. התוצאה זהה תמיד! ביט לביט. על זה חברת DTS Inc מקבלת כסף!! אתה טענת שלא ניתן לפענח DTS לששה ערוצי PCM דיגיטליים וביקשת דוגמא, אז קיבלת. את הערוצים האלה תכניס לרסיבר פשוט, לרסיבר היי-אנד והתוצאה תהיה בהתאם. אבל ה-Input יהיה זהה. תמיד.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

shurvitz כתב:
danlior כתב:אתה חוזר כל הזמן על אותה הטעות. אכן יש אך זה לא רלוונטי לדיון שלנו. הדיון היה על פרוססורים ורסיברים היי-אנד המעפנחים DTS בלבד מול רסיברים פשוטים יותר. גם אם נגן עם הפורמטים החדשים יפענח DTS ויוציא ששה ערוצי PCM אז הנגן עשה את הפיענוח ולא הרסיבר או הפרוססור. הדיון היה על איכות הפיענוח של פרוססורים ורסיברים ולא של נגנים.
...
קצת נמאס באמת לחזור על אותו דבר כל הזמן, אז אני מבטיח שזו הפעם האחרונה (שלי). הדיון אכן הוא על איכות הפענוח של DTS ע"י מכשיר כלשהו, רסיבר, פרוססור או מה שלא יהיה. הנקודה היא שאין הבדל בפענוח של DTS או באיכותו בין כל אחד ואחת מהאופציות. התוצאה זהה תמיד! ביט לביט. על זה חברת DTS Inc מקבלת כסף!! אתה טענת שלא ניתן לפענח DTS לששה ערוצי PCM דיגיטליים וביקשת דוגמא, אז קיבלת. את הערוצים האלה תכניס לרסיבר פשוט, לרסיבר היי-אנד והתוצאה תהיה בהתאם. אבל ה-Input יהיה זהה. תמיד.
...
אתה לא מבין וממשיך לטעות ולהטעות כי לדעתי אתה מתעצל לקרוא אחורנית.

מהותם של דבריי תמיד היו שהפרט החשוב ביותר בפיענוח קוד DTS ע"י פרוססור או רסיבר (מעולם לא דיברנו על מכשירי CD) הוא ההמרה לאנאלוג. לכן, במקרה ותרצה להכניס לדיון נגני CD חדשים המוציאים PCM של ששה ערוצים, אז במקרה שלהם בלבד יותר יהיה חשוב להתמקד באיכות הרסיבר שמממיר את האות לאנאלוג. אך זה יהיה נכון רק במקרים של נגנים המפענחים את קוד ה-DTS ולא ברסיברים ופרוססורים שבהם דנו.

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

עייפתי (W) (W)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

shurvitz כתב:עייפתי (W) (W)
...
חבל להרים ידיים, עוד קצת מאמץ ותצליח להבין :lol:

נתי_הגדול_מכולם
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18

כולכם התקבלתם אוט' למכון הארכיאולוגי

שליחה

מה זה חפרתם!!!

אני לא ממש מבין בכל המושגים, בסך הכל רציתי חוות דעת על מערכת ק"ב וראיתי שרשור עם הרבה תגובות אז קראתי (כן כן קראתי הכל !! למרות חוסר ההבנה) ואני בטוח שתמשיכו לריב למי יש יותר גדול... :)

בכל מקרה אשמח לחוות דעת על הסט הבא:
HK 247
רמקולים: JAMO - http://www.audio-club.co.il/product.asp?product=974

התקציב שלי עד 5000 ש"ח להכל

תודה מראש

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

נתי,

לדעתי ראוי היה לפתוח עבור זה שירשור ניפרד.

הרסיבר מעולה למחירו אך שים לב שאין לו מיתוג HD ותמיכה בפורמים החדשים. המודל שהחליף אותו השנה ה-255 עולה רק 1,000 ש"ח יותר. חשוב טוב אם לא שווה לך להשקיע 1,000 ש"ח יותר ושהיה לך רסיבר המעודכן שנים קדימה.

לגבי הרמקולים, מעולם לא שמעתי אותם והם עושים רושם כערך טוב לעלותם. מה שכן, אל תקנה אותם מבלי לשמוע אותם קודם לכן עם מוסיקה שאתה מכיר ואוהב.

בהצלחה!

pitza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142

שליחה

ADICT כתב:לכל חברי הפורום היקרים!!!אנא השתתפו בשמחתי.... :D :D :D :D :D :עצוב:
...
ברכות חביבי, לא על הצעצוע אלא על הבחירה המוצלחת שלך בבת הזוג!
קבל ח"ח

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

בהמשך לדיון שגלש בשרשור אחר, רצוי לציין כי ה AX10AI בעל RC זהה לזוג יציאות ה LFE.
ניתן למצוא אסמכתה לדבר ב Manual של הרסיבר בעמוד 89.
חשוב לומר כי לא תמצא אמרה כי מתבצע כיול זהה, אלא כי לא מתבצע כיול שונה. מעיון גם בתהליך הכיול ניתן לאשש טענה זו.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

זיו תודה על המאמץ והחיפוש (Y)
אני כרגע לא מוצא את החוברת(מרפי...
אך מעיון באינטרנט לא מצאתי משהוא שמאשש את טענתך או את טענתי
ואשמח לבדוק לעומק לכשאמצא את החוברת הסוררת
וחבל שפיוניר בזמנו לא מצאו לנכון לתת לזה יותר התיחסות (n)

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

פנה ליצרן ושאל אותו.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621

שליחה

זיו אתה יודע שאין מוממחה ממך בשאילתות :D
אולי תעשה שרות לי ולעוד כמה ,ותבדוק העניין (f)
ובאותה הזדמנות תשאל גם האם הוא יקבל פורמטים חדשים בPCM מלא
ללא כל הפסד או נחיתות בסאונד כמו עם HDMI :?:
אשמח לתשובה-תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”