התחדשתי - סט קדמי SVS Ultra Evolution + סאב SB-3000 R|Evolution
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9000
- נתן תודות: 1566 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
חחח, אולי תתן הסבר למה אני צריך לשדרג ?
מודה שארקם לא יצא לי עדיין לשמוע אבל לגבי שאר המותגים בלא מעט מערכות אחרות ששמעתי הסאונד אצלי לא נופל / שקול / שווה / מתעלה להן.
בדגש חשוב וקריטי - זאת לאור האקוסטיקה הסלחנית שיש לי בסלון, כך שזה יהיה "קידום רוחבי" גרידא.
בטח שלא רואה את עצמי נכנס עכשיו לעולם של מדידות אינסופיות, סקריפטים, תוכנות ADD ON כמו דיראק / ART בשביל עוד טיפונת תוצאה סונית טובה יותר.
המחטף שעשיתי היום בבוקר עם כל השעות שהקדשתי לזה הוא לא משהו "שזמין" לי מבחינת זמן. הלוואי וכן !!
מזכיר גם שיש לי רפרנס בחלל שלי עם מותגי קצה (טרינוב / לינגדורף, דו ערוצי) ככה שאני יודע לאיפה אפשר להגיע אצלי בבית ולא באיזה חלל אחר שאני לא מכיר.
בהינתן זה שלכאורה אין עניין תקציבי להעמיד "מערכת כיול קצה" אל מול הצורך בשימוש בה, מהלך כזה ישרת רק אמירה של: "הנה גם לי יש" - מה שאני לא שם...
מודה שארקם לא יצא לי עדיין לשמוע אבל לגבי שאר המותגים בלא מעט מערכות אחרות ששמעתי הסאונד אצלי לא נופל / שקול / שווה / מתעלה להן.
בדגש חשוב וקריטי - זאת לאור האקוסטיקה הסלחנית שיש לי בסלון, כך שזה יהיה "קידום רוחבי" גרידא.
בטח שלא רואה את עצמי נכנס עכשיו לעולם של מדידות אינסופיות, סקריפטים, תוכנות ADD ON כמו דיראק / ART בשביל עוד טיפונת תוצאה סונית טובה יותר.
המחטף שעשיתי היום בבוקר עם כל השעות שהקדשתי לזה הוא לא משהו "שזמין" לי מבחינת זמן. הלוואי וכן !!
מזכיר גם שיש לי רפרנס בחלל שלי עם מותגי קצה (טרינוב / לינגדורף, דו ערוצי) ככה שאני יודע לאיפה אפשר להגיע אצלי בבית ולא באיזה חלל אחר שאני לא מכיר.
בהינתן זה שלכאורה אין עניין תקציבי להעמיד "מערכת כיול קצה" אל מול הצורך בשימוש בה, מהלך כזה ישרת רק אמירה של: "הנה גם לי יש" - מה שאני לא שם...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17918
- נתן תודות: 1145 פעמים
- קיבל תודות: 2488 פעמים
אני חושב שאתה צריך לשדרג אך ורק בגלל מערכת הכיול שהיא פשוט אסון בימאהה .avihuli כתב: חחח, אולי תתן הסבר למה אני צריך לשדרג ?
בהינתן זה שלכאורה אין עניין תקציבי להעמיד "מערכת כיול קצה" אל מול הצורך בשימוש בה, מהלך כזה ישרת רק אמירה של: "הנה גם לי יש" - מה שאני לא שם......
מערכת כיול מתקדמת יותר כדוגמת דיראק (ללא ART) תאפשר לך לדעתי להגיע לתוצאות סאונד טובות יותר ולאינטגרציה טובה יותר עם הסאב ואולי בהמשך סאבים
תוכל לטעון גרפי מטרה שונים ולשחק עם גרפי מטרה בהתאם לטעמך.אבל במידה ואתה אומר ניסיתי בדו ערוצי מערכות כיול מתקדמות ואני לא מרגיש שיש הצדקה אז , קטונתי.
תשאר עם הימאהה , כל עוד אתה מרוצה הכל טוב, זה מה שחשוב.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3718
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
אבי לפי התמונות שהעלת נראה שויתרת על הפוקל אטמוס מעל הספה?!
אחת הסיבות שעזבתי את ימהה היה עניין הכיול המרגיז שלהם והדיאלוגים שהיו ללא נפח.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5137
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 695 פעמים
אבי שבוע טוב, קח אליך לניסיון רסיבר שכולל בתוכו דירק עם dlbc תחבר תכייל ותחליט, וכן אני מסכים איתך זה לא יהיה זול זאת חתיכת הוצאה אבל שווה את הכסף והמאמץ
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב, אז אני אנסה לענות שוב בשביל שנוכל לסגור את העניין עם הרסיבר:
על אף ולמרות מערכת הכיול שהיא אסון בימהה, יוצא שהתוצאה המתקבלת בשטח היא "שאפו גדול".
לטעמי בגלל החלל הסלחני אצלי שאין בו יחסית בעיות בתחום התחתון אז אין יותר מדיי מה לטפל ולא צריך מערכות כיול משופרות שאינן קצה בשביל לטפל במשהו.
אין שום צל של ספק ש-RC במערכות הקצה עשה אינטגרציה מושלמת בין הסאב לשאר הרמקולים ושמעתי כאמור במו אוזניי בחלל שלי.
ששמים את העניין על כף המאזניים, אזי אל מול הצורך הקיים כיום בשימוש שלי במק"ב - אין הצדקה כלכלית למהלך.
בשנים האחרונות המערכת לצערי רוב הזמן הייתה ללא שימוש ורק לאחרונה הניצוץ נדלק שוב ואני מנסה להעמיק את הזמן בתחביב.
לעבור מהימהה כל רסיבר אחר שהוא שדרוג רוחבי יהיה מיותר כי אין בידי את המשאבים מבחינת זמן והשקעה נדרשת לטובת כיולים, מדידות, טעינות גרפי מטרה וכל מה שכרוך בכך.
כםפי שרשמתי, אם היה - אז כנראה שהייתי נוהג אחרת.
בחלל הקיים, על העיצוב הנוכחי - לא ניתן להכניס עוד סאב. מה ששוב מביא אותנו לנקודה שאין צורך ב-RC טוב יותר שיודע לטפל במולטי סאבים.
האפשרות היחידה לעוד סאב היא אולי מיקרו 3000 החדש שיבוא ממול לסאב הקיים מה שפחות יעיל מאשר לשים באלכסון ממנו.
לא רק שאני מרוצה - אני סופר מרוצה וכרגע החוליה החלשה שננעלתי עליה היא הגודל של המסך הנוכחי.
הדרמה שקיבלתי היום בכמה קטעי סרטים שראיתי לא עולה בקנה אחד עם הגודל וחייב משהו גדול יותר משמעותית שיסגור הרמטית את האפקט הקולנועי המתבקש.
פה אני צריך לשבור את הראש מה לעשות ואיך...
לגבי הפוקאל (בירד), עדיין קיימים בתקרה ואין שום מחשבה או רצון להחליף אותם אלא אם ייכנס משהו עיצובי שקול להם.
ובשביל שלא נשקוד יתר על השמרים, אז כרגע מחפש איזה סטרימר טוב שיניע את כל העסק.
עדיין מדגדג לי גם לשדרג את ה- M&K M40T לדגם הגדול S150T. לא ירדתי מהסיפור ואני מאמין שזה יקרה מתישהו כאשר תבוא ההצעה הכספית הנכונה.
על אף ולמרות מערכת הכיול שהיא אסון בימהה, יוצא שהתוצאה המתקבלת בשטח היא "שאפו גדול".
לטעמי בגלל החלל הסלחני אצלי שאין בו יחסית בעיות בתחום התחתון אז אין יותר מדיי מה לטפל ולא צריך מערכות כיול משופרות שאינן קצה בשביל לטפל במשהו.
אין שום צל של ספק ש-RC במערכות הקצה עשה אינטגרציה מושלמת בין הסאב לשאר הרמקולים ושמעתי כאמור במו אוזניי בחלל שלי.
ששמים את העניין על כף המאזניים, אזי אל מול הצורך הקיים כיום בשימוש שלי במק"ב - אין הצדקה כלכלית למהלך.
בשנים האחרונות המערכת לצערי רוב הזמן הייתה ללא שימוש ורק לאחרונה הניצוץ נדלק שוב ואני מנסה להעמיק את הזמן בתחביב.
לעבור מהימהה כל רסיבר אחר שהוא שדרוג רוחבי יהיה מיותר כי אין בידי את המשאבים מבחינת זמן והשקעה נדרשת לטובת כיולים, מדידות, טעינות גרפי מטרה וכל מה שכרוך בכך.
בחלל הקיים, על העיצוב הנוכחי - לא ניתן להכניס עוד סאב. מה ששוב מביא אותנו לנקודה שאין צורך ב-RC טוב יותר שיודע לטפל במולטי סאבים.
האפשרות היחידה לעוד סאב היא אולי מיקרו 3000 החדש שיבוא ממול לסאב הקיים מה שפחות יעיל מאשר לשים באלכסון ממנו.
לא רק שאני מרוצה - אני סופר מרוצה וכרגע החוליה החלשה שננעלתי עליה היא הגודל של המסך הנוכחי.
הדרמה שקיבלתי היום בכמה קטעי סרטים שראיתי לא עולה בקנה אחד עם הגודל וחייב משהו גדול יותר משמעותית שיסגור הרמטית את האפקט הקולנועי המתבקש.
לגבי הפוקאל (בירד), עדיין קיימים בתקרה ואין שום מחשבה או רצון להחליף אותם אלא אם ייכנס משהו עיצובי שקול להם.
עדיין מדגדג לי גם לשדרג את ה- M&K M40T לדגם הגדול S150T. לא ירדתי מהסיפור ואני מאמין שזה יקרה מתישהו כאשר תבוא ההצעה הכספית הנכונה.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- big007
-
- חבר מביא חבר

הפוקל בירד לא מופיעים בתמונה של הסטאפ.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

יקירי, איפה לא מופיעים ?big007 כתב: הפוקל בירד לא מופיעים בתמונה של הסטאפ....
הם בבמה מאחורה... והתמונות בשרשור הזה מתייחסות רק לבמה הקדמית שהוחלפה כולה קומפלט.
שים לב שהם גם מופיעים בחתימה החדשה / רשימת ציוד העדכנית.
.
.
- big007
-
- חבר מביא חבר

הם היו אמורים להופיע בתקרה אלא אם כן הצבת אותם כסראונד אחורי כמו שמופיע בתמונה.avihuli כתב: יקירי, איפה לא מופיעים ?
הם בבמה מאחורה... והתמונות בשרשור הזה מתייחסות רק לבמה הקדמית שהוחלפה כולה קומפלט.
שים לב שהם גם מופיעים בחתימה החדשה / רשימת ציוד העדכנית....
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
אתה לא רוצה רסיבר חדש אבל כן לשדרג את הסראונדים הטובים שכבר יש לך לדגם שעולה סביב 6000 יורו לזוג.18/04/2026 21:02avihuli כתב: טוב, אז אני אנסה לענות שוב בשביל שנוכל לסגור את העניין עם הרסיבר:
עדיין מדגדג לי גם לשדרג את ה- M&K M40T לדגם הגדול S150T. לא ירדתי מהסיפור ואני מאמין שזה יקרה מתישהו כאשר תבוא ההצעה הכספית הנכונה....
זאת גם השקעה הרבה יותר גדולה וגם ברכיב שבמצבך ייתן לך הכי מעט שדרוג. בתקציב הזה רסיבר עם כיול טוב בהרבה ישפר לך הכל, כולל הסראונד, ועוד ישאר לך למסך גדול יותר או אפילו מקרן אם תלך בכיוון הזה.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

הם משמשים כסראונדים.big007 כתב: הם היו אמורים להופיע בתקרה אלא אם כן הצבת אותם כסראונד אחורי כמו שמופיע בתמונה....
.
.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

"בחלל הקיים, על העיצוב הנוכחי - לא ניתן להכניס עוד סאב. מה ששוב מביא אותנו לנקודה שאין צורך ב-RC טוב יותר שיודע לטפל במולטי סאבים.avihuli כתב: טוב, אז אני אנסה לענות שוב בשביל שנוכל לסגור את העניין עם הרסיבר:
עדיין מדגדג לי גם לשדרג את ה- M&K M40T לדגם הגדול S150T. לא ירדתי מהסיפור ואני מאמין שזה יקרה מתישהו כאשר תבוא ההצעה הכספית הנכונה....
האפשרות היחידה לעוד סאב היא אולי מיקרו 3000 החדש שיבוא ממול לסאב הקיים מה שפחות יעיל מאשר לשים באלכסון ממנו."
הנה ככה זה מתחיל.
המיקרו הזה יעשה לך מאקרו שינוי בתוספת DIRAC ART
אני מעכשיו אומר לך, תתחדש ותהנה.

3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

יואב, תאמין לי אתה אהבה בלב, חחח...
נסכם שאם אביא מיקרו בנוסף, אז לצורך המאקרו בהחלט אשקול את ההצעה לשדרוג הרסיבר שכן זה עושה שכל.
רק אומר שלא סגרנו את הפינה מי בדיוק עודר וחופר את הכיולים, מדידות, גרפי מטרה וכדו'.
נסכם שאם אביא מיקרו בנוסף, אז לצורך המאקרו בהחלט אשקול את ההצעה לשדרוג הרסיבר שכן זה עושה שכל.
רק אומר שלא סגרנו את הפינה מי בדיוק עודר וחופר את הכיולים, מדידות, גרפי מטרה וכדו'.
.
.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5137
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 695 פעמים
אבי שלוםavihuli כתב: יואב, תאמין לי אתה אהבה בלב, חחח...
רק אומר שלא סגרנו את הפינה מי בדיוק עודר וחופר את הכיולים, מדידות, גרפי מטרה וכדו'....
אתה קצת מתבלבל, ה dlbc יתרום לך הרבה גם אם אתה עובד רק עם סב 1
דירק ללא dlbc יש לו תיקון תגובת תדר לכל הרמקולים
תיקון פאזה וזמן
יישור טונאלי מדויק לפי target curve
כולל גם את הסאב — אבל כ"ערוץ נפרד" בלבד
הdlbc מוסיף לך גם רק עם סב בודד
אינטגרציה חכמה בין סאב לרמקולים
התאמת פאזה, עיכוב (delay) ו-gain בין הסאב לקדמיים
ביטול חורים ובאמפים באזור הקרוסאובר (למשל 60–120Hz)
מעבר חלק בין רמקולים לסאב
זה הבדל מאוד מורגש בשמיעה
2. אופטימיזציה של תחום הבס כ”מערכת אחת”
במקום שכל ערוץ יתוקן לבד — DLBC מתייחס לבס כאל יחידה אחת
מפחית ביטולי פאזה שנוצרים מהחדר
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מי בדיוק עודר וחופר את הכיולים, מדידות, גרפי מטרה וכדו' ?avihuli כתב: יואב, תאמין לי אתה אהבה בלב, חחח...
רק אומר שלא סגרנו את הפינה מי בדיוק עודר וחופר את הכיולים, מדידות, גרפי מטרה וכדו'....
אני

3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

ויקטור, יודע אחינו אבל באמת בשביל מהלך כזה אני צריך להשקיע זמן שאין לי כרגע.
ניקח אותך לקצה, עד כדי כך אפילו שאם אפילו אני מארגן רסיבר מתקדם בחינם מבלי שעולה לי שקל אחד - אני לא לוקח.
הבוקר של אתמול שקיבלתי פס חופשי, היה משהו חריג מאוד.
אז כרגע זה לא יכול להסתדר, אולי בהמשך - לא שולל כלום.
אומר ואחדד שוב, היתרונות ברורים לי והכל ידוע. יחד עם זאת, התוצאה כרגע משהו פסיכי ומאוד מרוצה וטוב לי. מאוד.
כרפרנס, לא נופל מחלק מהמערכות האחרות ששמעתי.
בקרוב, נתחיל "לארח בביתי" שוב כבעבר ומי שירצה יוכל לרשום את דעתו והתרשמותו. אני פתוח לכל דיעה ובמיוחד לדעת שגורמות לי לטפל ולשנות (אם מתאפשר).
כרגע מה שמעניין אותי זה איך אני עובר למסך גדול יותר, זו עכשיו לטעמי החוליה החלשה שצריך לטפל בה.
ניקח אותך לקצה, עד כדי כך אפילו שאם אפילו אני מארגן רסיבר מתקדם בחינם מבלי שעולה לי שקל אחד - אני לא לוקח.
אומר ואחדד שוב, היתרונות ברורים לי והכל ידוע. יחד עם זאת, התוצאה כרגע משהו פסיכי ומאוד מרוצה וטוב לי. מאוד.
בקרוב, נתחיל "לארח בביתי" שוב כבעבר ומי שירצה יוכל לרשום את דעתו והתרשמותו. אני פתוח לכל דיעה ובמיוחד לדעת שגורמות לי לטפל ולשנות (אם מתאפשר).
כרגע מה שמעניין אותי זה איך אני עובר למסך גדול יותר, זו עכשיו לטעמי החוליה החלשה שצריך לטפל בה.
.
.
תראה לא קראת את כל השרשור אבל לדעתי האישית בלבד!avihuli כתב: ויקטור, יודע אחינו אבל באמת בשביל מהלך כזה אני צריך להשקיע זמן שאין לי כרגע.
כרגע מה שמעניין אותי זה איך אני עובר למסך גדול יותר, זו עכשיו לטעמי החוליה החלשה שצריך לטפל בה....
אם אתה אוהב ואתה מרוצה ממה שיש לך עכשיו ומהתוצאה זה הדבר הכי חשוב
גם אם זה לא נכון/לא תקין וכו
שוב נכון שאתה יכול להוציא עוד יותר איכות וכו.. סוד קטן? אתה תמיד יכול להוציא עוד ועוד אין לזה סוף עצם זה שתטפל בסלון שלך באקוסטיקה שלו אתה תקבל מערכת חדשה ושם אתה אולי תנצל את הפוטנציאל וזה רק מזה שתטפל אקוסטית כן…. ואז תעשה כיול מחדש בקיצור אין סוף אתה מבין למה אני מכוון זה שתחליף רסיבר עם דיקרט נכון זה נחמד וכו בקיצור אין סוף חחח
ולכן לדעתי אם אתה אוהב את התוצאה העכשווית אז זה הכי חשוב!
אגב שאתה אומר לארח זה אנשים מהפורום?

-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@testtest
בול !!
צריך לדעת מתי לעצור וליהנות מהתחביב ולא לרדוף אחרי משהו שהוא כנראה יהיה בלתי מושג כי כל הזמן נמצא (או נחפש, תלוי איך מסתכלים) מה אפשר לשדרג / לשפר בסטאפ.
אז כרגע שאני מסתכל על רשימת הציוד בחתימה שלי וגם איך שזה בפועל מול העיניים - אני מאוד מרוצה ושמח בחלקי.
חושב שיש לי סטאפ מאוד מאוזן / שקול עם רכיבים טובים שנותן תוצאה מצוינת ולשביעות רצוני (בכפוף לתנאי השדרוג הבא ולתקנון).
לגבי סשני האזנה - אפשרי כמובן גם לחברי הפורום אחרי כמה מבחנים תיאורטיים, יום שדאות מעשי ותהליכי מיון קפדניים, חחח...
בול !!
צריך לדעת מתי לעצור וליהנות מהתחביב ולא לרדוף אחרי משהו שהוא כנראה יהיה בלתי מושג כי כל הזמן נמצא (או נחפש, תלוי איך מסתכלים) מה אפשר לשדרג / לשפר בסטאפ.
אז כרגע שאני מסתכל על רשימת הציוד בחתימה שלי וגם איך שזה בפועל מול העיניים - אני מאוד מרוצה ושמח בחלקי.
חושב שיש לי סטאפ מאוד מאוזן / שקול עם רכיבים טובים שנותן תוצאה מצוינת ולשביעות רצוני (בכפוף לתנאי השדרוג הבא ולתקנון).
לגבי סשני האזנה - אפשרי כמובן גם לחברי הפורום אחרי כמה מבחנים תיאורטיים, יום שדאות מעשי ותהליכי מיון קפדניים, חחח...
.
.
- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
אשרי האיש השמח בחלקו.
תתחדש אח יקר ותהנה המון.
תתחדש אח יקר ותהנה המון.
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER