חוות דעת - Mesh של שיומי, Wifi 6, בגרושים (AX6, AX1800, AX5, AX3600)
- tyu
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
אחלה שרשור, אבל יצאתי מבולבל. בשורה התחתונה ה ax6s עובד טוב עם openwrt?
- nati23
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
יש לי בית מפלס אחד של 135 מ"ר.
מתלבט איזה אופציה הכי כדאית.
ראיתי שה AX6 כבר לא זמין.
מבחינת גודל הבית, יכול להיות שיחידה אחת של AX5400 או AX6S/AX5 תספיק ? או שבכל מקרה אצטרך שני יחידות ואז כדאי לקנות זוג AX5 או AX6S ?
מתלבט איזה אופציה הכי כדאית.
ראיתי שה AX6 כבר לא זמין.
מבחינת גודל הבית, יכול להיות שיחידה אחת של AX5400 או AX6S/AX5 תספיק ? או שבכל מקרה אצטרך שני יחידות ואז כדאי לקנות זוג AX5 או AX6S ?
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46462
- nati23
-
- חבר שרק התחיל

זה מאוד משנה את העלות והנוחות.
חבל לי לקנות אחת כמו ה AX5400 ואז לגלות שהכיסוי לא מספיק ..
חבל לי לקנות אחת כמו ה AX5400 ואז לגלות שהכיסוי לא מספיק ..
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46462
אז אל תקנה נתב כזה יקר.
בכל מקרה, אם תרצה כיסוי טוב בכל הבית, תמיד צריך יחידה נוספת רק עבור הממ"ד.
בכל מקרה, אם תרצה כיסוי טוב בכל הבית, תמיד צריך יחידה נוספת רק עבור הממ"ד.
- gildmor
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
כל השיומי נותנים כיסוי טוב יותר בגלל האפשרות של עוצמת שידור גבוה יותר, גם כפונקציה של מספר האנטנות\משדרים.12/07/2022 9:11nati23 כתב: זה מאוד משנה את העלות והנוחות.
חבל לי לקנות אחת כמו ה AX5400 ואז לגלות שהכיסוי לא מספיק .....
השאלה לאיזה מהירויות כיסוי ושימושים אתה מצפה ובאיזה מיקומים. רק אתה יכול לדעת.
קח AX6S אחד, אם יש לך ממ"ד או תגלה שיש לך איזור בעייתי כלשהו מקסימום תוסיף את הישן כ-AP או עוד יחידה של AX6S או אחד הזולים יותר בהתאם לצורך הספציפי באותו איזור.
למרות שגם AX5 יכול להספיק, בהפרש המחיר הקטן יחסית כבר עדיף ללכת על משהו שיתן מהירויות גבוהות יותר מלכתחילה.
היתרון שלהם לעומת הוואוי AX3 זה מגוון\מחיר ושאין בעיות תאימות בין הדגמים\איזורים שונים.
- nati23
-
- חבר שרק התחיל

בגדול השימושים הם לפטופ לעבודה בחדר עבודה.
סטרימר בסלון.
וסטרימר בחדר שינה.
היום בחדר שינה לא קולטים את ה WIFI (הראטור זה TP Link Archer C2)
סטרימר בסלון.
וסטרימר בחדר שינה.
היום בחדר שינה לא קולטים את ה WIFI (הראטור זה TP Link Archer C2)
- ArchDevil
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 21
הבנתי שמחודש מאי נכנס חוק חדש שצריך אישור מיוחד כדי להוציא ראוטר שאין לו CE, מישהו הזמין ראוטר של שיאומי בחודשיים האחרונים ועבר לו ללא בעיות?
- ZetLAW
-
- חבר פעיל

- תגובות: 65
ראיתי הרבה ממליצים פה על AX6s, לדעתי זאת טעות, AX6s שונה מהותית מ AX6, הסיבה כנראה משבר הצ'יפים, ב AX6 השתמשו בצ'יפ של Qualcomm ב AX6s יש צ'יפ של Mediatek שהוא נחות משמעותית.
לדעתי התחליף הראוי ל Ax6s הוא ה Xiaomi AX3000 שמכיל מעבד Qualcomm. ההבדל ביניהם הוא שה- AX3000 תומך בתקשורת 2x2 לעומת 4x4 ב AX6, אבל לדעתי אף אחד כמעט לא משתמש בציוד שיודע לדבר עם ראוטר 4x4 ולכן זה חסר משמעות.
לדעתי התחליף הראוי ל Ax6s הוא ה Xiaomi AX3000 שמכיל מעבד Qualcomm. ההבדל ביניהם הוא שה- AX3000 תומך בתקשורת 2x2 לעומת 4x4 ב AX6, אבל לדעתי אף אחד כמעט לא משתמש בציוד שיודע לדבר עם ראוטר 4x4 ולכן זה חסר משמעות.
- loko11
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 478
@ZetLAWהיתרון של ax6s מול ה AX6 זה האופציה להתקין OPENWRT. בAX300 או ב AX6 אין גרסת OPENWRT שעובדת כמו שצריך לפי הבנתי
- ZetLAW
-
- חבר פעיל

- תגובות: 65
אחלה, ראוטר עם חצי קליטה אבל יש oepnwrt ממש דיל.
יושב לי Xiaomi router 3 pro בארון, כזה עם openwrt למה בארון ? כי הקליטה ***. וגם שיש 100 אחוז קליטה, המהירות לא משהו.
יושב לי Xiaomi router 3 pro בארון, כזה עם openwrt למה בארון ? כי הקליטה ***. וגם שיש 100 אחוז קליטה, המהירות לא משהו.
- elxyzad
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 956
התקנתי openWRT על AX6S, עובד מצויין.
מקבל את כל הרוחב פס גם בWIFI, וbufferbloat test מקבל A+
מקבל את כל הרוחב פס גם בWIFI, וbufferbloat test מקבל A+
- ds123
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2049
Mesh עובד עם openwrt?31/08/2022 11:53elxyzad כתב: התקנתי openWRT על AX6S, עובד מצויין.
מקבל את כל הרוחב פס גם בWIFI, וbufferbloat test מקבל A+...
- OMRIJ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2685
- elxyzad
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 956
- ronlut
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 23
איזה דגם הייתם קונים היום בהינתן המלאים והדגמים הקיימים? צריך רק ראוטר ראשי אחד
חשבתי ללכת על ה Redmi AX5400 gaming edition, או על redmi ax6000, מה דעתכם? התבססתי בעיקר על השרשור הזה
ואיך מחברים אותם לאינטרנט של בזק (טלפון, לא סיב)? צריך לקנות מודם בנפרד? יש לי actiontec c1000a, יכול להשתמש בו כמודם בלבד איכשהו?
חשבתי ללכת על ה Redmi AX5400 gaming edition, או על redmi ax6000, מה דעתכם? התבססתי בעיקר על השרשור הזה
ואיך מחברים אותם לאינטרנט של בזק (טלפון, לא סיב)? צריך לקנות מודם בנפרד? יש לי actiontec c1000a, יכול להשתמש בו כמודם בלבד איכשהו?
-
Eargasma
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 474
אני עם הAX5400 הלבן ונראה שלא הרבה קנו אותו, ושיומי לא הוציאה לו עדכונים מאז שהוא יצא. נזנח...
לך על הAX5400 השחור או הREDMI AX6000 מי שאתה מוצא במחיר יותר טוב / מי שיותר מתאים לך מבחינת גודל ועיצוב. לא תרגיש בהבדל.
לא צריך לקנות כלום. מגדיר את הC1000A בbridge mode מחבר אליו את השיומי מכניס שם משתמש סיסמה של הספק ונגמר הסיפור.
לך על הAX5400 השחור או הREDMI AX6000 מי שאתה מוצא במחיר יותר טוב / מי שיותר מתאים לך מבחינת גודל ועיצוב. לא תרגיש בהבדל.
לא צריך לקנות כלום. מגדיר את הC1000A בbridge mode מחבר אליו את השיומי מכניס שם משתמש סיסמה של הספק ונגמר הסיפור.
- kmvsbemjammmawhezw
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 184
מישהו הצליח להגדיר mesh עם כבל רשת יש לי שתי יחידות :
1. Redmi AX6 (האגדי, 4 ליבות 512 RAM)
2. Xiaomi AX3000
שני היחידות נמצאות רחוק אחת מהשניה, אבל יש לי חיבור כבל ישיר ביניהם.
אני רוצה ליצור ביניהם mesh, ככה שאוכל לדלג בניהם אוטומטית באופן שקוף/אוטומטי.
1. Redmi AX6 (האגדי, 4 ליבות 512 RAM)
2. Xiaomi AX3000
שני היחידות נמצאות רחוק אחת מהשניה, אבל יש לי חיבור כבל ישיר ביניהם.
אני רוצה ליצור ביניהם mesh, ככה שאוכל לדלג בניהם אוטומטית באופן שקוף/אוטומטי.
- Chapshan
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
אהלן. צריך עזרה.
יש לי AX6 ו- AC2100.
ה- AX6 מחובר לי עם כבל ישירות למודם (הוטבוקס 5). את ה- AC2100 הגדרתי כ- mesh בצורה אלחוטית מול ה- AX6.
לאחרונה, התעורר הצורך להפוך את ה- AX6 ל- AP. קראתי שהחל מגרסא 1.1.3, הוא תומך ב- AP עם mesh. שלי על גרסא 1.1.10.
ניסיתי להעביר את ה- AX6 למצב AP (או relay mode לפי השם שלו בממשק שלהם), וה- AC2100 התנתק מה- mesh. לא הצלחתי להגדיר אותו מאז כ- mesh. באפליקציה, האופציה הזו חסומה לי ברגע שה- AX6 עובר ל- AP, ובממשק הוובי הוא פשוט לא מוצא את הראוטר השני (גם כשאני מצמיד את השניים).
האם אני מפספס משהו?
מישהו יודע איך אני אמור להגדיר אותו כ- AP + mesh?
תודה מראש.
יש לי AX6 ו- AC2100.
ה- AX6 מחובר לי עם כבל ישירות למודם (הוטבוקס 5). את ה- AC2100 הגדרתי כ- mesh בצורה אלחוטית מול ה- AX6.
לאחרונה, התעורר הצורך להפוך את ה- AX6 ל- AP. קראתי שהחל מגרסא 1.1.3, הוא תומך ב- AP עם mesh. שלי על גרסא 1.1.10.
ניסיתי להעביר את ה- AX6 למצב AP (או relay mode לפי השם שלו בממשק שלהם), וה- AC2100 התנתק מה- mesh. לא הצלחתי להגדיר אותו מאז כ- mesh. באפליקציה, האופציה הזו חסומה לי ברגע שה- AX6 עובר ל- AP, ובממשק הוובי הוא פשוט לא מוצא את הראוטר השני (גם כשאני מצמיד את השניים).
האם אני מפספס משהו?
מישהו יודע איך אני אמור להגדיר אותו כ- AP + mesh?
תודה מראש.