תמיכה באזעקות PIMA Hunter Pro בבית חכם
- אלעדsystem
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם,
לא מצליח לי להתחבר למערכת ..
זה מה שאני מקבל מהלוג
מה אני עושה לא בסדר ?
usage: pima_server.py [-h] [--ssl_cert SSL_CERT] [--ssl_key SSL_KEY] -p PORT
-k KEY -l {000000} [-z {32,96,144}]
[--serialport SERIALPORT] [--pima_host PIMA_HOST]
[--pima_port PIMA_PORT] [--mqtt_host MQTT_HOST]
[--mqtt_port MQTT_PORT]
[--mqtt_client_id MQTT_CLIENT_ID]
[--mqtt_user MQTT_USER] [--mqtt_topic MQTT_TOPIC]
[--mqtt_discovery_prefix MQTT_DISCOVERY_PREFIX]
[--mqtt_discovery_max_zone MQTT_DISCOVERY_MAX_ZONE]
[--log_level {ERROR,INFO,WARNING,DEBUG,CRITICAL}]
pima_server.py: error: unrecognized arguments: -v4
זה מה שאני מקבל מהלוג
מה אני עושה לא בסדר ?
[--mqtt_port MQTT_PORT]
pima_server.py: error: unrecognized arguments: -v4
-
dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
מאיפה מגיע ה-?
קוד: בחירת הכל
-v418/03/2023 11:40אלעדsystem כתב: שלום לכולם,
זה מה שאני מקבל מהלוג
מה אני עושה לא בסדר ?
[--mqtt_port MQTT_PORT]
pima_server.py: error: unrecognized arguments: -v4...
תודה רבה לדרור ולכולם על העבודה הנהדרת.
אני עוקב אחרי השרשור כבר מספר שנים אבל עד ללפני כחודש לא התפנתי לכך.
אני עובד עם מערכת PIMA עם חיבור דרך כרטיס MWA500. כמו כל מי שכתב בשרשור שניסה להשתמש ב Add-On עם כרטיס זה, גם לי הוא נתקע פעם בכמה זמן.
דיבגתי את הבעיה ויש לי פתרון שעובד כבר מספר שבועות רצוף ללא תקיעות.
הכנתי PR למקרה שתרצה לשלב אותו בענף הראשי.
חשוב לי לציין, שבניגוד לרוב מי שכתב בשרשור, אני עובד בתצורת Server עוד לפני השימוש ב Add-On הזה. אני מעדיף להתחבר מרחוק בעזרת port forwarding/cloudflare ולא להשתמש בענן של PIMA.
אני עובד עם מערכת PIMA עם חיבור דרך כרטיס MWA500. כמו כל מי שכתב בשרשור שניסה להשתמש ב Add-On עם כרטיס זה, גם לי הוא נתקע פעם בכמה זמן.
חשוב לי לציין, שבניגוד לרוב מי שכתב בשרשור, אני עובד בתצורת Server עוד לפני השימוש ב Add-On הזה. אני מעדיף להתחבר מרחוק בעזרת port forwarding/cloudflare ולא להשתמש בענן של PIMA.
-
dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
בטח, שלח את ה-PR ואשלב אותו.05/05/2023 16:16eagle75 כתב: תודה רבה לדרור ולכולם על העבודה הנהדרת.
חשוב לי לציין, שבניגוד לרוב מי שכתב בשרשור, אני עובד בתצורת Server עוד לפני השימוש ב Add-On הזה. אני מעדיף להתחבר מרחוק בעזרת port forwarding/cloudflare ולא להשתמש בענן של PIMA....
שאלת הדיוט: איך אתה נותן פקודות למערכת במצב server ? במה השתמשת?
05/05/2023 16:16eagle75 כתב:
חשוב לי לציין, שבניגוד לרוב מי שכתב בשרשור, אני עובד בתצורת Server עוד לפני השימוש ב Add-On הזה. אני מעדיף להתחבר מרחוק בעזרת port forwarding/cloudflare ולא להשתמש בענן של PIMA....
אני משתמש באפליקציה הישנה של פימה שנקראת iPima. היא כבר לא בפליי סטור אבל אפשר להשיג אותה.
היא דורשת את הכתובת IP של האזעקה כדי להתחבר וניגשת ישירות לאזעקה בבית בלי צורך בתיווך של הענן.
אישית, מטעמי בטיחות, אני מעדיף להפעיל VPN כשאני מחוץ לבית ואז משתמש בכתובת המקומית של האזעקה. אבל אין בעיה לתת לה dynamic dns או tunnel במידה ולא מפעילים VPN.
האמת שבחודש האחרון אני כבר לא משתמש בה בכלל... משתמש רק ב Add On הנהדר הזה. הוספתי גם LOG כמו שיש באפליקציה כדי לראות פעולות אחרונות והפעלות של האזעקה אז כבר לא חסר לי כלום...
היא דורשת את הכתובת IP של האזעקה כדי להתחבר וניגשת ישירות לאזעקה בבית בלי צורך בתיווך של הענן.
אישית, מטעמי בטיחות, אני מעדיף להפעיל VPN כשאני מחוץ לבית ואז משתמש בכתובת המקומית של האזעקה. אבל אין בעיה לתת לה dynamic dns או tunnel במידה ולא מפעילים VPN.
האמת שבחודש האחרון אני כבר לא משתמש בה בכלל... משתמש רק ב Add On הנהדר הזה. הוספתי גם LOG כמו שיש באפליקציה כדי לראות פעולות אחרונות והפעלות של האזעקה אז כבר לא חסר לי כלום...
זה נכון. למרות שאני לא בטוח שיש הבדל גדול בין הקוד טכנאי לקוד הפרטי.(שאותו אתה נדרש להכניס לאפליקציה של פימה).
אם כל אחד מהם מתגלה, אני חשוף לפריצה.. אבל מה הסיכוי שזה יקרה? בשביל זה צריך לפרוץ לי לאחד המחשבים בבית , לדעת לאיזה מחשב להתחבר ומה לעשות... במצב כזה הקוד טכנאי זו הצרה הכי קטנה שלי....
זה כן מעלה סוגיה שתהיתי לגביה בעבר. נראה שיש פרוטוקול שונה, אחר, שהאפליקציה משתמשת בו והוא דורש רק את הקוד הרגיל, לא את הקוד טכנאי כפי שנדרש בפרוטוקול הזה...
הפרוטוקול מספק גם נתונים אחרים ממה שמופיע בפרוטוקול הנוכחי. יש דברים שלא ניתן לעשות היום דרך ה ADD ON וגם לא יהיה ניתן לעשות בלי לדעת את הפרוטוקול השני.
לדוגמא, האפליקציה יודעת לבקש מהאזעקה את ההיסטוריה של ההפעלות, כפי שהיא שמורה בתוך המערכת של פימא. זה דבר שלא קיים בפרוטוקול הנוכחי. אם אני לא שומר ב Home Assistant את ההפעלות בעצמי, אין לי דרך לתשאל את האזעקה לגביהם...
אם כל אחד מהם מתגלה, אני חשוף לפריצה.. אבל מה הסיכוי שזה יקרה? בשביל זה צריך לפרוץ לי לאחד המחשבים בבית , לדעת לאיזה מחשב להתחבר ומה לעשות... במצב כזה הקוד טכנאי זו הצרה הכי קטנה שלי....
זה כן מעלה סוגיה שתהיתי לגביה בעבר. נראה שיש פרוטוקול שונה, אחר, שהאפליקציה משתמשת בו והוא דורש רק את הקוד הרגיל, לא את הקוד טכנאי כפי שנדרש בפרוטוקול הזה...
הפרוטוקול מספק גם נתונים אחרים ממה שמופיע בפרוטוקול הנוכחי. יש דברים שלא ניתן לעשות היום דרך ה ADD ON וגם לא יהיה ניתן לעשות בלי לדעת את הפרוטוקול השני.
לדוגמא, האפליקציה יודעת לבקש מהאזעקה את ההיסטוריה של ההפעלות, כפי שהיא שמורה בתוך המערכת של פימא. זה דבר שלא קיים בפרוטוקול הנוכחי. אם אני לא שומר ב Home Assistant את ההפעלות בעצמי, אין לי דרך לתשאל את האזעקה לגביהם...
- MotiShtrobach
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
שלום לכולם,
יש לי מערכת פימא FORCE, האם היא גם נתמכת?
אני מנסה ללא הצלחה להפעיל את התוסף. הצלחתי להתקין אבל בלוג כתוב שהוא לא מצליח לבצע את החיבור ל IP של האזעקה.
הזנתי את כתובת ה IP של המערכת שכבר תומכת בחיבור רשת - אבל לא הצלחתי למצוא בשום מקום מה הפורט שצריך להשתמש בו.
האם אפשרי להתחבר ללא חומרה נוספת ישירות ל IP של האזעקה?
זה מה שכתוב בלוג - ניסיתי פורט 80:
D0620 21:49:12.021 pima_server.py:66] IP Address: 192.168.86.21:80.
E0620 21:49:12.023 pima_server.py:87] Failed to create alarm object.
יש לי מערכת פימא FORCE, האם היא גם נתמכת?
אני מנסה ללא הצלחה להפעיל את התוסף. הצלחתי להתקין אבל בלוג כתוב שהוא לא מצליח לבצע את החיבור ל IP של האזעקה.
הזנתי את כתובת ה IP של המערכת שכבר תומכת בחיבור רשת - אבל לא הצלחתי למצוא בשום מקום מה הפורט שצריך להשתמש בו.
האם אפשרי להתחבר ללא חומרה נוספת ישירות ל IP של האזעקה?
זה מה שכתוב בלוג - ניסיתי פורט 80:
D0620 21:49:12.021 pima_server.py:66] IP Address: 192.168.86.21:80.
E0620 21:49:12.023 pima_server.py:87] Failed to create alarm object.
- itayov
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- שם מלא: Itay
@eagle7505/05/2023 16:16eagle75 כתב: תודה רבה לדרור ולכולם על העבודה הנהדרת.
תוכל בבקשה לפרט יותר מה התצורה שבה הצלחת ל-HA להתחבר ל-MWA500?
איזה הגדרות הגדרת בכרטיס?
האם יש שינויים שעשית במערכת האזעקה עצמה?
איזו קונפיגורציה שמת ב-addon?
כרגע המצב שלי הוא שה-addon רץ אבל כל מה שמופיע בלוג הוא:
קוד: בחירת הכל
D0702 21:27:24.253 pima_server.py:66] IP Address: 10.0.0.111:13000.
ואת ה-addon באופן הזה:
מה עוד חסר לי על מנת לגרום לזה לעבוד?
תודה רבה!!
נערך לאחרונה על ידי itayov ב 31/08/2023 16:26, נערך 3 פעמים בסך הכל.
@MotiShtrobach
אני לא יודע אם FORCE נתמך או לא, אבל הפורט כמעט בוודאות הוא לא פורט 80. אתה יכול למצוא ולשנות אותו תחת ההגדרות של ה MWA500 של הפימא בעמוד של ה Serial2Net Settings
אני לא יודע אם FORCE נתמך או לא, אבל הפורט כמעט בוודאות הוא לא פורט 80. אתה יכול למצוא ולשנות אותו תחת ההגדרות של ה MWA500 של הפימא בעמוד של ה Serial2Net Settings
- itayov
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
- שם מלא: Itay
@eagle7503/07/2023 8:01eagle75 כתב: @itayov
10.0.0.111 הינה הכתובת של הפימה? תנסה לבצע PING ותראה אם יש תשובה.
מעבר לכך, האם פעלת לפי ההנחיות של דרור המופיעות כאן תחת הפרק של "Enabling the alarm serial port or network connection" על מנת לקנפג את מערכת הפימא לדיווח ל MWA500 ?...
זאת הכתובת של הממשק web של ה-MWA500. מה זה אומר הכתובת של הפימה?
הייתי בטוח שלא צריך לקנפג את מערכת הפימא לדיווח כי בהוראות הפעלה של ה-MWA500 לענן לא היה רשום משהו כזה... מעניין.
רק שיש לי בעיה, אני לא מצליח להגיע לתפריט שמתואר בהוראות - כבר בשלב הראשון כשאני מזין את הקוד הראשי, זה פשוט מדליק לי את האזעקה, אז אני לא מצליח להתקדם.
יש לך רעיון איך אני מצליח?
יש מצב שאתה מפנק אותנו בקוד פייתון המדובר? @TomerGendelman08/01/2023 15:54TomerGendelman כתב: הצלחתי להבין את פרוטוקול ההודעות בין הענן לבין האפליקציה, יש לי python שיודע לעשות את זה. נותר לי רק לשלב את זה ב-HA. יש למישהו רעיון איפה אני יכול ללמוד לעשות זאת?...
שלום
יש לי מערכת pima pro עם כרטיס mwa500.
רציתי לדעת אם ניתן לקבל את סטטוס המערכת (כבויה או דרוכה) בלי לתת אפשרות לדרוך אותה או לבטל אותה.
אני מעוניין לדעת ב home assistant את המצב שלה ומשיקולי אבטחה לא לחשוף מעבר לכך.
האם במצב כזה ניתן להימנע מקוד טכנאי?
תודה רבה
יש לי מערכת pima pro עם כרטיס mwa500.
רציתי לדעת אם ניתן לקבל את סטטוס המערכת (כבויה או דרוכה) בלי לתת אפשרות לדרוך אותה או לבטל אותה.
אני מעוניין לדעת ב home assistant את המצב שלה ומשיקולי אבטחה לא לחשוף מעבר לכך.
האם במצב כזה ניתן להימנע מקוד טכנאי?
תודה רבה