MartinHSabag כתב:@mdk_25
·
לא, ההקבלה היא לא לכמה משלמים למתכנת אלא בכמה המפיצים של התוכנה שלכם מוכרים את המוצר שאתה מייצר. אם כל מפיץ שלכם יימכור בכמה שהוא רוצה, גם אם אתם, כיצרן של המוצר, מקבל עדיין את המחיר שאתם קבעתם, זה לא יחזיק מים לאורך זמן, כי המפיצים האחרים שלכם, באותה טריטוריה, יצטרכו גם להוריד את המחיר, עד שהמחיר יישחק בצורה כזו שאף אחד לא ירצה לעבוד עם המוצר שלכם ויעבור למתחרים ואתם תצאו מהשוק..
...
·
דוגמא לגיטימית.
אני לא איש מכירות, אבל אני שאצלינו יש תמיד משווק בלעדי בכל איזור שרק הוא רשאי לשווק באותו איזור. ולחברה שלי ממש לא משנה באיזה מחיר הוא משווק ללקוחות קצה או בכמה מתווכים הוא משתמש. על כל משתמש קצה אנחנו מקבלים את אותו כסף, אז רק אכפת לנו שיהיה כמה שיותר משתמשי קצה.
אם נחזור לטלויזיות - מבחינתי בשנת 2019 החנות היא מתווך מיותר שלא תורם לי לכלום. הובלה, תקנה ושירות אני מקבל מהיבואן. מבחינתי לקנות ישירות מהיבואן באינטרנט ולקבל את הטלויזיה באותו מחיר כמו החנות. גם סמסונג וגם סמליין ירוויחו אותו דבר בדיוק. ויקבלו את הכסף שלי מיד, בלי לחכות לשוטף+...
הדוגמא שלך לא רלוונטית לעולם הזה כי אין רק חנות אחת שמוכרת את המוצר והחנות מוכרת גם את המוצרים של המתחרים. אין פה עיניין של תיאום מחירים (שוב, דמגוגיה שלא קשורה לסיפור - תיאום מחירים היה אם LG, סמסונג, סוני, פיליפס והייסנס היו נפגשים ומתאמים שאף אחד לא מוכר מסך 55" בפחות מסכום מסויים).
קביעה של כמה המוצר שלך שווה ולשמור עליו, זה חוקי ולגיטימי, בדיוק כמו שאתה לא תסכים לעבוד בפחות משכר מסויים ואם מישהו עושה לך ABUSE, אתה פשוט תתפטר או תפוטר וזה מה שיקרה לדילר שישבור את השוק. ברור שמותר לו, אבל סביר להניח שהיבואן יפסיק לעבוד איתו....
...
קודם כל, אם יש מספר חנויות, וכולן מוכרות באותו מחיר כדי ״לא לשבור את השוק״ זה לחלוטין קרטל.
הגדרה של קרטל היא ״הסדר בין מתחרים למניעת תחרות, בין היתר באמצעות תיאום מחירים ברמה הפוגעת בצרכנים, חלוקת שוק וקביעת מכסות״
שנית, אני מסכים איתך שאם מישהו יסכים לעשות את אותה עבודה כמוני בפחות כסף, אני אפוטר או אתפטר.
בהקבלה, אם חנות אחת מוכרת יותר בזול, וחנות אחרת לא יכולה לעמוד בזה, אז החנות האחרת תיסגר. ככה עובד העולם. אף אחד לא אמור למממן חנות שלא יכולה לעמוד במחירי שוק חופשי. וודאי שלא הלקוחות.
אם חשבת שחנות תעבוד בהפסד (לאורך זמן ולא מקרה נקודתי של LOSS LEADER, כמו שרמי לוי מכר עוף בשקל) אז אתה טועה.
חנויות, גם אלו שמורידות מחירים עבור קניה מרוכזת גדולה, עובדות כדי להרויח פחות פר מוצר, אבל יותר בסה"כ (מעבר לזה שזה עוזר להם בעוד אספקטים כמו כח קניה, הגדלת מחזור וכו')
אז ברור שכדי שזה יצליח, ולא רק הקניה החד פעמית שלך שתחסוך עוד 50 ש"ח, כולם ואני חוזר ואומר, כ-ו-ל-ם, צריכים להיות מרוצים מהעיסקה הזו ולא רק צד אחד, אחרת לא תהיה המשכיות
...
פה אני מסכים איתך.
וכמו שרמי לוי מוכר את העוף שלו בשקל, הוא לא מביא את מגדל העופות לפשיטת רגל, פשוט כי למגדל העופות לא אכפת בכמה רמי לוי מוכר - הוא מקבל את המחיר הרגיל שלו. באותה מידה לסמליין לא מעניין בכמה החנות תמכור את הטלויזיה, סמליין תמיד תקבל את הכסף שלה.
אפשר לדבר על דברים כמו ערך מותג (שהמותג לא יתחיל להחשב כ״זול״)... או שמירת תחרותיות בשוק (שלא יבוא loss leader אחד שיוציא את כל השאר מהשוק וישאר מונופול ויעלה מחירים)... אבל מבחינת היצרן והיבואן - הם רק רוצים למכור כמה שיותר יחידות.
ואגב כולם שמרוצים מהעסקה.
כשאתה תבוא לעשות פנסיה, יציעו לך 2% עמלה על ההפקדות שלך. אבל כשעובד תעשיה אווירית יעשה בדיוק את אותה פנסיה בדיוק באותה חברה הוא יקבל 0.2% עמלה... איך זה? איך חברת הפנסיה מסכימה להרוויח כל כך מעט מכל כך הרבה אנשים, ובאותו הזמן רוצה ממך עמלה גבוהה כדי ״לא להפסיד״?
פשוט הם יודעים שאחרת, אותם אנשים ילכו לעשות את אותה פנסיה במקום אחר, ואז הם לא יקבלו את הכסף בכלל. אז הם מעדיפים להרוויח מעט במקום לא להרוויח כלל.
כל חנות תסכים למכור 60 טלויזיות גם ברווח של 100 שקל לטלויזיה (במקום 1000) אם הם ידעו שאם הם לא יסכימו, מישהו אחר ירוויח 6,000 שקל במקומם. צריך להיות מוכר מאוד מאוד מטומטם כדי לחשוב על מכירת 60 טלויזיות כעל ״הפסד״ של 60,000 שקל במקום כעל רווח של 6,000.
וגם סמליין באותו מצב. חותם לך שהם יעדיפו להרוויח פחות ולמכור 60 טלויזיות, אם האלטרנטיבה היא שאותן 60 מכירות ילכו ליבואנים מקבילים.
ומה שבטוח במיליון אחוז, זה שגם סמסונגף וגם סמליין וגם המוכרים ממש לא מעניין אותם לא אני, לא אתה ולא כל צרכן אחר. מעניין אותם דבר אחד - שזה הרווח שהם מקבלים ממך.
ובאותה מידה, אותנו הצרכנים צריך לעניין דבר אחד, שזה לחסוך כמה שיותר בקניה. וממש לא צריך לכאוב לנו הראש אם החנות הרוויחה או לא הרוויחה, ואם היבואן עומד במכסות שלו או לא. והם ממש לא מאבדים שעות שינה מהבעיות שיש לי בחיים או בעבודה, ולא דואגים מאיפה יש לי כסף לשלם על הטלויזיה שלהם. אז אני בהחלט לא הולך לבזבז את הזמן שלי על לדאוג להכנסות שלהם.