מדריך רכישה באמזון לשירותכם (שאלות נפוצות) - הערות ומשובים יתקבלו בברכה
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4593
אף אחד מהסינונים האלה לא מספיק טוב לכשעצמו. Ship to Israel יכול להכיל מוכרים צד שלישי ששולחים, ובאירופה AmazonGlobal יכול להציג המון פריטים שאינם נמכרים.
מה שאני עושה, בד"כ מסנן גם מוכר אמאזון בלבד. גם זה לא מושלם כי עלול לסנן מוכרים צד שלישי ששולחים דרך אמאזון, ואפילו אצל אמאזון עצמם יש דברים שלא נשלחים. עדיין זה הסינון הכי יעיל עבורי.
מה שאני עושה, בד"כ מסנן גם מוכר אמאזון בלבד. גם זה לא מושלם כי עלול לסנן מוכרים צד שלישי ששולחים דרך אמאזון, ואפילו אצל אמאזון עצמם יש דברים שלא נשלחים. עדיין זה הסינון הכי יעיל עבורי.
-
oris74
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9466
- שם מלא: אורי
אכן, זו ההמלצה הראשונית במדריך - לסנן רק מוצרים שנמכרים על ידי אמזון
- Mad-Dog
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4302
חברים, תנסו להיות... איך אומרים - פחות ישראלים מול אמזון, לא לנצל את השירות המצוין ולהחליף, להתלונן, לסחוט , להחזיר...
תשאירו לנו את התענוג הזה שלא יעשו עלינו X
תשאירו לנו את התענוג הזה שלא יעשו עלינו X
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73430
- שם מלא: ערן
הבעיה המרכזית באמזון היא שאין שם אחידות או חוקים ברורים. משלוחים לישראל למשל, יצא לי כבר להיתקל שמוצר מסויים בלבן ישלח לארץ, אותו מוצר בדיוק בשחור - לא. יצא לי להיתקל במוצרי רשת (רכשתי מהם למשל ראוטר מתקדם) שכן נשלחים, ומוצרים אחרים מאותו יצרן, לא. עד היום לא הבנתי איך הם מחליטים מה כן לשלוח לישראל ומה לא, אין ממש חוקיות ברורה.
גם לגבי עלות משלוח אין חוקים ברורים - והסקרינשוטים הללו הן ההוכחה החד משמעית לכך (משלוח של מוצר אחד עולה X, משלוח של 2 מוצרים עולה פחות ממשלוח של מוצר אחד!):
גם לגבי עלות משלוח אין חוקים ברורים - והסקרינשוטים הללו הן ההוכחה החד משמעית לכך (משלוח של מוצר אחד עולה X, משלוח של 2 מוצרים עולה פחות ממשלוח של מוצר אחד!):
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- deepspace
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 661
ומה אמזון עונים אם שואלים אותם על זה?
אול המשלוח שווה למחיר המשלוח של המוצר השני בלבד בדקת את זה?
אול המשלוח שווה למחיר המשלוח של המוצר השני בלבד בדקת את זה?
- Borderline1
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
יש שאלות שעדיף לא לשאול
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

·Huber כתב:הבעיה המרכזית באמזון היא שאין שם אחידות או חוקים ברורים. משלוחים לישראל למשל, יצא לי כבר להיתקל שמוצר מסויים בלבן ישלח לארץ, אותו מוצר בדיוק בשחור - לא. יצא לי להיתקל במוצרי רשת (רכשתי מהם למשל ראוטר מתקדם) שכן נשלחים, ומוצרים אחרים מאותו יצרן, לא. עד היום לא הבנתי איך הם מחליטים מה כן לשלוח לישראל ומה לא, אין ממש חוקיות ברורה.
גם לגבי עלות משלוח אין חוקים ברורים - והסקרינשוטים הללו הן ההוכחה החד משמעית לכך (משלוח של מוצר אחד עולה X, משלוח של 2 מוצרים עולה פחות ממשלוח של מוצר אחד!):...
כשבחרת מוצר בודד, בחרת במשלוח היקר יותר ולא הזול יותר, זו הסיבה.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73430
- שם מלא: ערן
צודק, אבל כשאני בוחר את המשלוח הזול זה עדיין לא עונה על התיאוריה שהמחיר של המשלוח לא משתנה ביותר ממוצר אחד, כי משלוח למוצר אחד במשלוח הזול יוצא GBP 14.74 ובשני מוצרים מחיר המשלוח עולה. אז כפי שציינתי, לי אישית לא יצא להיתקל במצב שהבחור תיאר, בו יותר ממוצר אחד לא מעלה את עלות המשלוח. כנראה שזה תקף רק למעט מאוד מוצרים וזה היוצא מהכלל, לא הכלל. מה שכן, לשלוח 2 מוצרים ביחד יוצא לרב יותר זול מלשלוח כל אחד בנפרד - זה כן ורואים את זה פה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

אפשר להתקל במקרים כאלה כשיש פער גדול בין המשקל הנפחי למשקל האמיתי. נניח ואתה קונה משהו בגודל 10 על 10 ששוקל 10 קילו, ואז נניח 2 כריות שתופסות הרבה נפח אבל לא שוקלות כלום, המשקל הנפחי לא יעלה על המשקל האמיתי, ותוספת המשקל כנראה משאירה אותך באותה קטגוריית מחיר.
- Borderline1
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
לדעתי יש להם קופסאות במידות קבועות וכל זמן שניתן להוסיף מוצרים בלי לחרוג מהמשקל הנפחי של הקופסה מחיר המשלוח לא יתייקר
למקרה של הוזלת המשלוח כשקונים 2 מוצרים אין לי תשובה אבל אולי זה נובע מחוב מינימום על משלוח שמבוטל כששולחים 2 מוצרים
למקרה של הוזלת המשלוח כשקונים 2 מוצרים אין לי תשובה אבל אולי זה נובע מחוב מינימום על משלוח שמבוטל כששולחים 2 מוצרים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
כבר היה שרשור הדן בזה ואמזון בעצמם אף נשאלו על כך (אתם מוזמנים לחפש ולתת כאן לינק).
התשובה היותר נכונה היא שלפעמים מוצר שחור נמצא במחסן במקום אחד באירופה ולפעמים המוצר הלבן נמא במקום אחר באירופה (למשל, המחסן הענק בפולין לעומת מחסנים במדינות אחרות), ואז יש מחסן אחד ששולח לארץ ומחסן אחר שלא שולח לארץ.
התשובה היותר נכונה היא שלפעמים מוצר שחור נמצא במחסן במקום אחד באירופה ולפעמים המוצר הלבן נמא במקום אחר באירופה (למשל, המחסן הענק בפולין לעומת מחסנים במדינות אחרות), ואז יש מחסן אחד ששולח לארץ ומחסן אחר שלא שולח לארץ.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- AssafLots
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 609
1. המדריך הזה צריך להיות בדביק
2. מה זה אומר מבחינת האחריות של אמאזון שהמוכר הוא Just Launched ואין לו ביקורות?
2. מה זה אומר מבחינת האחריות של אמאזון שהמוכר הוא Just Launched ואין לו ביקורות?
- mickeyar
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 856
שהוא מוכר חדש, שים לב לכאלו, הרבה נוכלים, עדיין אתה מוגן ע"י אמזון בכל מקרהAssafLots כתב:1. המדריך הזה צריך להיות בדביק
2. מה זה אומר מבחינת האחריות של אמאזון שהמוכר הוא Just Launched ואין לו ביקורות?...
- deepspace
-
- חבר פעיל במיוחד

עוד לא קרה פעם אחת שהזמנתי מאמזון ולא היו בעיות.
איזה אתר מעצבן... יש לי מזל נאחס איתם.
משהו דפוק במערכת שלהם.
איזה אתר מעצבן... יש לי מזל נאחס איתם.
משהו דפוק במערכת שלהם.
We are sorry to report that there has been an unexpected delay in obtaining this item " Siemens VS06B1110 Bodenstaubsauger synchropower mit Beutel, EEK B, highPower Motor, powerSecure System, Moonlight blue " from our wholesalers.
Your order 028-1190062-1780324 is still being processed at this moment as our supplier cannot deliver your item Siemens VS06B1110 Bodenstaubsauger synchropower mit Beutel, EEK B, highPower Motor, powerSecure System, Moonlight blue immediately. According to our information however, the item will be available soon. Our purchasing department is aware of the case and is trying to fulfil your order as soon as possible.
Delivery times vary from supplier to supplier, and our system may show you an expected delivery date according to our experience with the specific supplier. Unfortunately we can’t give you any more specific information at this time, nor is it possible to make any promises regarding the delivery date.
As soon as we receive the item from the supplier, we will dispatch the order to you immediately. To keep you fully informed on the progress of your order, we'll send you an e-mail when we dispatch your order from our Fulfilment Centre, confirming the date, contents and method of delivery....
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
@huber - נסה סכיני גילוח מאמזון. של ג'ילט. לקחתי לדעתי 3 חבילות והמחיר עלה משהו כמו מ17 ל18 וגם זה בספק.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

בהמשך לכך. בהזמנה שביצעתי היו משהו כמו 10 פריטים.
לאחר מספר ימים - אני רואה שההזמנה לא זזה.
יום שישי עליתי בצ'אט - אמרו לי אל דאגה תוך24-48 שעות ישלח.
הגיע היום - רואה שאין תזוזה, עולה מולם בצ'אט.
בדיקה שלהם - מוצר אחד יחזור למלאי רק ב17 לחודש, ואחד אחר לא ברור מתי.
מפה לשם - אמרו לפצל, (ולהחליף צבע של זה שלא ברור מתי לצבע במלאי).
אמרתי אין בעייה, אבל זה לא עולה כסף?
אמרו ברור, אמרתי להם, זה נראה לכם הגיוני? כשהזמנתי הכל היה במלאי.
כמובן, אמזון כמו אמזון - אמרו אין בעייה, נפצל והמשלוח עלינו.
הסתדר.
סיפור שני - בדצמ' קניתי ערכת מקדחים וביטים של בוש. לצערי שני מקדחים נשברו בצורה לא ברורה.
כתבתי להם גם היום "על הדרך", נחשו מה? שולחים ערכה חדשה. ולא, לא ביקשו את הישנה.
אין על החברה הזו. גם אם בשנה האחרונה נאלצתי לפנות אליהם פעמיים בגלל בעיות משלוח שכאלה.
לאחר מספר ימים - אני רואה שההזמנה לא זזה.
יום שישי עליתי בצ'אט - אמרו לי אל דאגה תוך24-48 שעות ישלח.
הגיע היום - רואה שאין תזוזה, עולה מולם בצ'אט.
בדיקה שלהם - מוצר אחד יחזור למלאי רק ב17 לחודש, ואחד אחר לא ברור מתי.
מפה לשם - אמרו לפצל, (ולהחליף צבע של זה שלא ברור מתי לצבע במלאי).
אמרתי אין בעייה, אבל זה לא עולה כסף?
אמרו ברור, אמרתי להם, זה נראה לכם הגיוני? כשהזמנתי הכל היה במלאי.
כמובן, אמזון כמו אמזון - אמרו אין בעייה, נפצל והמשלוח עלינו.
הסתדר.
סיפור שני - בדצמ' קניתי ערכת מקדחים וביטים של בוש. לצערי שני מקדחים נשברו בצורה לא ברורה.
כתבתי להם גם היום "על הדרך", נחשו מה? שולחים ערכה חדשה. ולא, לא ביקשו את הישנה.
אין על החברה הזו. גם אם בשנה האחרונה נאלצתי לפנות אליהם פעמיים בגלל בעיות משלוח שכאלה.
- deepspace
-
- חבר פעיל במיוחד

אותו שואב אבק רכשתי לפני כן ממוכר צד ג'.
לקח לו חודש "לשלוח" את המוצר אחרי הפעלת לחצים כשפנית לאמזון ואז לקח עוד חודש+ בשביל שכלום לא יגיע.

אמרתי הפעם נעשה אמזון ישירות למרות שיקר יותר באיזה 30 אירו (וזאת אף מבלי לחשב את תוספת המס שנגבה ללא צורך), אבל גם שם כפי שאתם רואים מתחילים סיפורים...
באיביי זה אף פעם לא קרה לי והיקף הרכישות משם גדול בעשרות מונים.
לקח לו חודש "לשלוח" את המוצר אחרי הפעלת לחצים כשפנית לאמזון ואז לקח עוד חודש+ בשביל שכלום לא יגיע.
אמרתי הפעם נעשה אמזון ישירות למרות שיקר יותר באיזה 30 אירו (וזאת אף מבלי לחשב את תוספת המס שנגבה ללא צורך), אבל גם שם כפי שאתם רואים מתחילים סיפורים...
באיביי זה אף פעם לא קרה לי והיקף הרכישות משם גדול בעשרות מונים.
-
oris74
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9466
- שם מלא: אורי
@deepspace
אתה לא חייב לקנות משם אם אתה כל כך לא מרוצה - אני משוכנע שאתה במיעוט כי לרוב החברים פה יש חוויות מדהימות מהרכישות, בעיקר כשמשהו לא עובד בסדר עם ההזמנה (שם נמדדת איכות השירות)
בכל מקרה המדריך נועד עבור מי שכן רוצה לרכוש באמזון
אתה לא חייב לקנות משם אם אתה כל כך לא מרוצה - אני משוכנע שאתה במיעוט כי לרוב החברים פה יש חוויות מדהימות מהרכישות, בעיקר כשמשהו לא עובד בסדר עם ההזמנה (שם נמדדת איכות השירות)
בכל מקרה המדריך נועד עבור מי שכן רוצה לרכוש באמזון
- deepspace
-
- חבר פעיל במיוחד

זה מה שמעצבן. אני רוצה שגם לי תהיה חוויה מדהימה אבל לא יוצא...
שלחתי להם מייל "נזיפה" על כל הדברים המעצבנים שלהם באתר. נקווה שלא הגזמתי יותר מדי.
לקח לי 10 דק' רק למצוא את כפתור יצירת הקשר.
גם תשלום המס שנגבה ללא צורך הוא כישלון מבחינתי, בין אם הוא יוחזר בהמשך או לא.
שלחתי להם מייל "נזיפה" על כל הדברים המעצבנים שלהם באתר. נקווה שלא הגזמתי יותר מדי.
לקח לי 10 דק' רק למצוא את כפתור יצירת הקשר.
כרגע אצלי זה נכשל עוד בשלב שליחת המוצר, כך שאני מתקשה להגיע לשלב הזה.בעיקר כשמשהו לא עובד בסדר עם ההזמנה (שם נמדדת איכות השירות)...
גם תשלום המס שנגבה ללא צורך הוא כישלון מבחינתי, בין אם הוא יוחזר בהמשך או לא.
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

הרעיון של אמזון בגביית המס לפני היא רק לטובתנו. - אין הפתעות כשהמוצר צריך להגיע לארץ. אין הפתעות של כספים למשרד התקשורת/מכס וכד'. כל הזמנה בEBAY של מוצר קצת יותר יקר - זה רולטה.
למי יש כח לעבוד ככה.
ומה לגבי אחריות? מה בדיוק עושים בEBAY?
לכמה זמן זה תקף?
למי יש כח לעבוד ככה.
ומה לגבי אחריות? מה בדיוק עושים בEBAY?
לכמה זמן זה תקף?