Raspberry Pi - FAQ
- nirhazir
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 324
הIMAGE יוצר partition של linux שווינדוז לא רואה. זה תקין.
- dhead666
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2975
ע"מ שהRaspberry Pi תעלה מע' הפעלה נדרש שהמחיצה הראשונה על כרטיס הSD תיהיה FAT ותכיל את הFirmware וקבצי קונפיגורציה של אתחול המערכת.
מערכת ההפעלה עצמה יושבת במחיצה שונה שמפורמטת כנראה בExt3 או Ext4.
בכלים של ווינדוס ניתן לראות רק את המחיצה הראשונה בכל מדיה נתיקה, תחת וינדוס אתה יכול להשתמש בתוכנה החינמית MiniTool Partition Wizard Home Edition לצפיה ועריכת המחיצות (אך לא לצפות במערכת הקבצים עצמה).
תחת לינוקס אפשר לגשת גם למערכת הקבצים.
שים לב שOpenELEC עובדת בצורה שונה ממערכות הפעלה סטנדרטיות כך שטוענת את כל מערכת ההפעלה לזיכרון הRAM.
אם אני זוכר נכון לOpenELEC יש שתי מחיצות הראשונה (כלומר השנייה בRPi) מכילה את מערכת ההפעלה, מדובר בקבצים KERNEL ובSYSTEM שאליהן המערכת לא כותבת אלא רק מחליפה בשדרוג גרסת OpenELEC.
והשנייה (כלומר השלישית בRPi) היא מחיצת הData שאליה המערכת כותבת קבצי קונפיגורציה, Cache וכמובן מורידה תוספים שונים.
קצת סוטה מהנושא אך נקודה חשובה שיש לשים לב אליה היא שכאשר מעדכנים OpenELEC ידנית ובחורים לא לדרוס עם image את כל כרטיס הSD אלא רק מעתיקים קבצי עדכון לספרית הרשת Update אז יש להעתיק גם את קבצי הfirmware, ראו מדריך.
בכלים של ווינדוס ניתן לראות רק את המחיצה הראשונה בכל מדיה נתיקה, תחת וינדוס אתה יכול להשתמש בתוכנה החינמית MiniTool Partition Wizard Home Edition לצפיה ועריכת המחיצות (אך לא לצפות במערכת הקבצים עצמה).
שים לב שOpenELEC עובדת בצורה שונה ממערכות הפעלה סטנדרטיות כך שטוענת את כל מערכת ההפעלה לזיכרון הRAM.
אם אני זוכר נכון לOpenELEC יש שתי מחיצות הראשונה (כלומר השנייה בRPi) מכילה את מערכת ההפעלה, מדובר בקבצים KERNEL ובSYSTEM שאליהן המערכת לא כותבת אלא רק מחליפה בשדרוג גרסת OpenELEC.
והשנייה (כלומר השלישית בRPi) היא מחיצת הData שאליה המערכת כותבת קבצי קונפיגורציה, Cache וכמובן מורידה תוספים שונים.
קצת סוטה מהנושא אך נקודה חשובה שיש לשים לב אליה היא שכאשר מעדכנים OpenELEC ידנית ובחורים לא לדרוס עם image את כל כרטיס הSD אלא רק מעתיקים קבצי עדכון לספרית הרשת Update אז יש להעתיק גם את קבצי הfirmware, ראו מדריך.
- Newboy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2430
לפי אחת ההערות בקישור שנתת, לא צריך להעתיק את קבצי ה FIRMWARE אלא רק את 4 הקבצים KERNEL, KERNEL.md5, SYSTEM and SYSTEM.md5
כך עשיתי והעדכון עבד....
האם אתה בכל זאת חושב שיש איזה בעיה ואני צריך לשים במחיצת הUPDATE גם את הקבצים הנוספים
bootcode.bin
2 loader.bin
3 start.elf
ולעדכן שוב?
כך עשיתי והעדכון עבד....
האם אתה בכל זאת חושב שיש איזה בעיה ואני צריך לשים במחיצת הUPDATE גם את הקבצים הנוספים
bootcode.bin
2 loader.bin
3 start.elf
ולעדכן שוב?
- Newboy
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2430
האם בכרטיס SD של 8GB צריך לכן להיכנס ולשנות את גודל המחיצות כדי שהוא ישתמש בכל השטח שיש לו? ואם כן, איזו מחיצה להגדיל?dhead2009 כתב:ע"מ שהRaspberry Pi תעלה מע' הפעלה נדרש שהמחיצה הראשונה על כרטיס הSD תיהיה FAT ותכיל את הFirmware וקבצי קונפיגורציה של אתחול המערכת.
[/url]....
- dhead666
-
- גורו HTPC

@Newboy,
גם הfirmware מתעדכן מדי פעם ולכן גם אותו צריך להעתיק , אתה יכול לעשות זאת כפי שמורה המדריך או ע"י חיבור כרטיס הSD למחשב שמריץ וינדוס והעתקת הקבצים המעודכנים למחיצת הFAT.
אתה תרצה להגדיל את מחיצת הDATA, זו המחיצה האחרונה, אני לא רואה מה היתרון בכך, הרי לא תעתיק לשם מדיה, כבר עדיף לחבר כונן USB או לגשת לתיקייה ברשת הביתית, אבל אתה מוזמן לעשות זאת.
גם הfirmware מתעדכן מדי פעם ולכן גם אותו צריך להעתיק , אתה יכול לעשות זאת כפי שמורה המדריך או ע"י חיבור כרטיס הSD למחשב שמריץ וינדוס והעתקת הקבצים המעודכנים למחיצת הFAT.
אתה תרצה להגדיל את מחיצת הDATA, זו המחיצה האחרונה, אני לא רואה מה היתרון בכך, הרי לא תעתיק לשם מדיה, כבר עדיף לחבר כונן USB או לגשת לתיקייה ברשת הביתית, אבל אתה מוזמן לעשות זאת.
- shayhe
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 410
- שם מלא: שי
dhead2009
באחד הטרדים כתבת ששיתפת את שידורי עידן+ מה Raspberry.
לא מצליח לעשות את זה.
יש לי שני מכשירי Raspberry. על אחד מותקן הדונגל.
ואני משתמש ב VDR. בהתחלה ניסיתי להפנות את הקליינט של VDR לשרת ב Raspberry האחר
אבל הוא לא רואה אותו. ניסיתי להדליק את ה streamdev server. אבל
גם כאן ללא הצלחה.
תוכל להפנות אותי למקום שמסביר כיצד לעשות?
תודה
באחד הטרדים כתבת ששיתפת את שידורי עידן+ מה Raspberry.
לא מצליח לעשות את זה.
יש לי שני מכשירי Raspberry. על אחד מותקן הדונגל.
ואני משתמש ב VDR. בהתחלה ניסיתי להפנות את הקליינט של VDR לשרת ב Raspberry האחר
אבל הוא לא רואה אותו. ניסיתי להדליק את ה streamdev server. אבל
גם כאן ללא הצלחה.
תוכל להפנות אותי למקום שמסביר כיצד לעשות?
תודה
- benny123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6115
המחשב יגיע מחר, התקשרו אלי לפני שעה קלה מ-DHL לתאם את השילוח... באמת מהירים RS יאמר לזכותם 
- benny123
-
- חבר מכור קשה

קבלתי את הצעצוע הזה לפני חצי שעה ואני כבר מתחיל לאבד את העצבים שלי לזה
הנורית POWER דולקת אבל אין תצוגה לא ב-RCA ולא ב-HDMI
מתי את ההפצה האחרונה של openelec על SD מסוג סאנדיסק 2 ג"ב קלאס 2.. פעם אחת בלבד ובודדת היה לי תצוגה לכמה שניות של הלוגו RPI ושכתוב שהוא מעלה את ההפצה ומאז שקט.. מסך שחור לא משנה כמה פעמים אני מנתק מהחשמל ומחזיר.
החלפתי שנאים וגם כרטיסים.. יכול להיות שקיבלתי מוצר דפוק? מה אני מפספס?
עדכון:
אחרי צריבה נוספת של הגרסה האחרונה על ה-SD הכל עובד
אבל ויש אבל.. לא משנה על מה אני לוחץ בתפריטים המחשב קורס ומכבה עצמו
אני עובד עם הגרסה האחרונה שהיא OpenELEC-RPi.arm-2.99.2.img
איזו גרסה יציבה מומלצת?
הנורית POWER דולקת אבל אין תצוגה לא ב-RCA ולא ב-HDMI
מתי את ההפצה האחרונה של openelec על SD מסוג סאנדיסק 2 ג"ב קלאס 2.. פעם אחת בלבד ובודדת היה לי תצוגה לכמה שניות של הלוגו RPI ושכתוב שהוא מעלה את ההפצה ומאז שקט.. מסך שחור לא משנה כמה פעמים אני מנתק מהחשמל ומחזיר.
החלפתי שנאים וגם כרטיסים.. יכול להיות שקיבלתי מוצר דפוק? מה אני מפספס?
עדכון:
אחרי צריבה נוספת של הגרסה האחרונה על ה-SD הכל עובד
אבל ויש אבל.. לא משנה על מה אני לוחץ בתפריטים המחשב קורס ומכבה עצמו
אני עובד עם הגרסה האחרונה שהיא OpenELEC-RPi.arm-2.99.2.img
איזו גרסה יציבה מומלצת?
- shayhe
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 410
- שם מלא: שי
benny123 אני עובד עם הגרסה הזאת בשני מכשירים ועובד יציב.
תנסה אולי להחליף SD
תנסה אולי להחליף SD
- dhead666
-
- גורו HTPC

בשביל לבדוק שהכל תקין תתקין את Raspbian, הפצת הדביאן הרשמית עבור הRPi.
אם עולה לך מע' ההפעלה למצב שורת פקודה ללא בעיה אז תעלה את הדסקטופ ע"י הפקודה startx.
יש לך דפדפן מובנה כך שאתה יכול לגלוש מעט ולבדוק את המערכת תחת מאמץ.
בסה"כ הRPi לא כזה זריז במיוחד לא בגלישה דרך הדפדפן,
אך אם אתה מרגיש איטיות קיצונית גם בפעולות בסיסיות כמו פתיחת תפריט הדסקטופ אז יתכן מאוד שספק הכוח חלש עבור הלוח.
להתרשמות בהבדלים בביצועים אתה יכול פעם אחת להזין את הלוח ממחבר המיקרו USB דרך ספק כוח, ופעם אחת ללא ספק כוח אלא ממחבר USB רגיל (A) שמחובר לרכזת בעלת ספק כוח משלה.
אתה צריך לראות שיפור רציני בקונפיגורציה הראשונה.
אם עולה לך מע' ההפעלה למצב שורת פקודה ללא בעיה אז תעלה את הדסקטופ ע"י הפקודה startx.
יש לך דפדפן מובנה כך שאתה יכול לגלוש מעט ולבדוק את המערכת תחת מאמץ.
בסה"כ הRPi לא כזה זריז במיוחד לא בגלישה דרך הדפדפן,
אך אם אתה מרגיש איטיות קיצונית גם בפעולות בסיסיות כמו פתיחת תפריט הדסקטופ אז יתכן מאוד שספק הכוח חלש עבור הלוח.
להתרשמות בהבדלים בביצועים אתה יכול פעם אחת להזין את הלוח ממחבר המיקרו USB דרך ספק כוח, ופעם אחת ללא ספק כוח אלא ממחבר USB רגיל (A) שמחובר לרכזת בעלת ספק כוח משלה.
אתה צריך לראות שיפור רציני בקונפיגורציה הראשונה.
- benny123
-
- חבר מכור קשה

dhead2009 מה הכוונה עם החלפת המקור מתח?
הכניסת מיקרו USB איננה מקור ההזנה היחידי?
שי ניסיתי להחליף כמה SD משום מה בהפצה האחרונה איך שאני בא להכנס לאחד התפריטים הכל קורס... נדמה לי זו בעית תוכנה בלבד
הכניסת מיקרו USB איננה מקור ההזנה היחידי?
שי ניסיתי להחליף כמה SD משום מה בהפצה האחרונה איך שאני בא להכנס לאחד התפריטים הכל קורס... נדמה לי זו בעית תוכנה בלבד
- nirhazir
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 324
אפשר להזין מתח גם דרך הUSB בדגמים היותר חדשים. זה עושה לפעמים בעיות.
- benny123
-
- חבר מכור קשה

הבנתי, יש לכם איזה שהוא כלי (תוכנה) איתה אתם עובדים על מנת לאתחל את המחיצות בכרטיס ה-SD?
יש ברדק אני רוצה לנסות לאתחל ולהתקין נקי מחדש, אשמח תשובה מהירה
תודה
יש ברדק אני רוצה לנסות לאתחל ולהתקין נקי מחדש, אשמח תשובה מהירה
תודה
- mp3lll
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20680
hp format tool
http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197
http://files.extremeoverclocking.com/file.php?f=197
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.
- tomer_h
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2046
הי בני,
יש פה לינק למדריך, הפניתי אליו כמה דפים אחורה, מצוין ומסביר שלב שלב איך להתקין + תוספות (overclocking למשל).
http://youresuchageek.blogspot.co.il/20 ... ec-on.html
בין היתר יש גם כלים לפרמוט SD והתקנת מערכת ההפעלה.
יש פה לינק למדריך, הפניתי אליו כמה דפים אחורה, מצוין ומסביר שלב שלב איך להתקין + תוספות (overclocking למשל).
http://youresuchageek.blogspot.co.il/20 ... ec-on.html
בין היתר יש גם כלים לפרמוט SD והתקנת מערכת ההפעלה.
- benny123
-
- חבר מכור קשה

mp3lll תודה על התוכנה שנתת בהחלט סייעה
dhead2009 שמתי את ההפצה על ה-SD עולה המחשב עם מלא שורות רצות ואחרי זה מסך כחול עם אפשרויות, כעבור פחות מדקה המחשב נכבה - בדיוק אותה תופעה כמו שקרתה ב-openelec
רק אני נתקלתי בתופעות המוזרות הללו? מה הלאה?
עדכון:
החלפתי כבר 4 כרטיסי SD
חיברתי גם ישירות למפצל USB שמספק מעל 3 אמפר החוצה
בדקתי גם HDMI וגם RCA ואין המוצר מת
רק נורית הדלקה עובדת ואחת לכמה זמן המחשב עושה טובה וקורא מה-SD ואז אני רואה את מסך הפתיחה והכל, ומאבד אות לטלוויזיה, אחת לכמה זמן מגיע גם למסך ההפעלה של ה-XBMC ושוב מאבד אות
אני עד עכשיו מתעסק בזבל הזה... 190 שקלים שהלכו לפח
עדכון 2:
מסתבר שאני לא לבד
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt ... 28&t=20657
יש הרבה לקוחות שמתלוננים על משלוח של מחשבים פגומים מ-RS ומתארים אחד לאחד את מה שאני חווה.
איך אני עכשיו מתנהל מול RS? צריך לפתוח קריאה... אני צריך לשלם על שילוח... ולפי מה שהבנתי הם לא עונים למיילים אז הלך הכסף ולא אני לא ממליץ לאף אחד לבצע הזמנה מ-RS..
האם כדאי לפתוח פנייה בפייפאל לבקשת הכסף בטוענה כי המוצר הגיע פגום? עברו רק 10 ימים מהתשלום, אשמח לעזרתכם
dhead2009 שמתי את ההפצה על ה-SD עולה המחשב עם מלא שורות רצות ואחרי זה מסך כחול עם אפשרויות, כעבור פחות מדקה המחשב נכבה - בדיוק אותה תופעה כמו שקרתה ב-openelec
רק אני נתקלתי בתופעות המוזרות הללו? מה הלאה?
עדכון:
החלפתי כבר 4 כרטיסי SD
חיברתי גם ישירות למפצל USB שמספק מעל 3 אמפר החוצה
בדקתי גם HDMI וגם RCA ואין המוצר מת
רק נורית הדלקה עובדת ואחת לכמה זמן המחשב עושה טובה וקורא מה-SD ואז אני רואה את מסך הפתיחה והכל, ומאבד אות לטלוויזיה, אחת לכמה זמן מגיע גם למסך ההפעלה של ה-XBMC ושוב מאבד אות
אני עד עכשיו מתעסק בזבל הזה... 190 שקלים שהלכו לפח
עדכון 2:
מסתבר שאני לא לבד
http://www.raspberrypi.org/phpBB3/viewt ... 28&t=20657
יש הרבה לקוחות שמתלוננים על משלוח של מחשבים פגומים מ-RS ומתארים אחד לאחד את מה שאני חווה.
איך אני עכשיו מתנהל מול RS? צריך לפתוח קריאה... אני צריך לשלם על שילוח... ולפי מה שהבנתי הם לא עונים למיילים אז הלך הכסף ולא אני לא ממליץ לאף אחד לבצע הזמנה מ-RS..
האם כדאי לפתוח פנייה בפייפאל לבקשת הכסף בטוענה כי המוצר הגיע פגום? עברו רק 10 ימים מהתשלום, אשמח לעזרתכם
- dhead666
-
- גורו HTPC

אולי תנסה מחר ליצור קשר עם הנציגות הרשמית של RS בישראל, אולי הם יוכלו לעזור.
- benny123
-
- חבר מכור קשה

ומי הנציגות הרשמית של RS פה בארץ?
בנתיים מתעורר בי חשד שקיבלתי מוצר מחודש
הלוח יוצר בסין עם תאריך יצור 12.2011
הלוח יוצר בסין עם תאריך יצור 12.2011
- Huvenster
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1031
- שם מלא: huvenster
גם אני קיבלתי לוח תקול, אני לא מצליח להתחבר באתר לחשבון שלי כדי לפתוח בקשת RMA, כשאני שולח בקשת לשחזור סיסמא זה שולח לי מייל ריק ממידע והאפשרות היחידה זה ליצור קשר טלפוני שאת זה לא יוצא לי לעשות (זה כבר עליי).
אתה מצליח להתחבר לאתר שלהם?
אתה מצליח להתחבר לאתר שלהם?
- dhead666
-
- גורו HTPC

http://il.rsdelivers.com/companyinfo/contactus.aspxbenny123 כתב:ומי הנציגות הרשמית של RS פה בארץ?
הלוח יוצר בסין עם תאריך יצור 12.2011...