XBMC on Linux for Arm Devices

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2975
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 879 פעמים

שליחה #181 

maormark כתב:שווה לקנות את המוצר הבא:
http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 70928.html

לאחר קופון המחיר 63$.

או את הBluetimes MX5
ב61.5$ לאחר הקופון
...
שווה לקנות מוצר נתמך, שני המוצרים לא נתמכים כרגע לכן אני ממליץ לא לרוכשם.

בכל מקרה אם היית מעיין בפוסט הראשון של השרשור (המתעדכן בקביעות) היית רואה ששני המכשירים נמצאים ברשימה של מכשירים שאינם נתמכים כרגע (אך ייתכן מאוד שכן בעתיד, בגלל זה קיימת הרשימה הזו) אך הקישור היא לחנות Aliexpress עם מחירים מעט גבוהים יותר.
אם היית ממשיך לקרוא את הפוסט הראשון היית רואה את ההערה מדוע נוסף קישור דווקא לחנות ההיא ולגבי מציאת מכשירים במחירים זולים יותר.
הנקודה שאני רוצה להדגיש היא שלמצוא קישור למוצר זול זה לא בעיה אך המטרה גם לתת מינימום של שירות מסויים לגולשים שמעוניינים לרכוש מוצר ולדווח על מוכרים אמינים ורכישות מוצלחות.
עקב זאת הקישורים ל-Aliexpress שבפוסט הראשון הם לחנות אחת בשם Acemax שיש לי ניסיון חיובי איתה (גם מבחינת רכישה וגם תקשורת ושירות) ולחנות הרשמית של Bluetimes.

אם ביצעת רכישה מחנות זו שקישרת אליה, קיבלת את המוצר לאחר זמן סביר באריזה מקורית, חדש, ללא תקלות וכמובן במחיר זול אז אשמח שתפרסם פה זאת וכמובן אוסיף את הקישור בפוסט הראשון אחרת קשה לי לראות את התועלת שתצמח מכך (אך כמובן שאתה ראשי לחלוק על כך).

maormark
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 217
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #182 

קודם כל dhead2009 תודה על התגובה המהירה.

עכשיו השאלה שלי היא האם המכשירים האלה תומכים בXBMC טוב תחת האנדרואיד? (וכן אני יודע שהפוסט נוגע רק במכשירים תחת לינוקס).
כי אם כן אז לא באמת חשוב לי שהם רצים תחת לינוקס. כי אז אני מפסיד את התמיכה בתוכנות נוספות (sopcast, דפדפן וכו').

דבר נוסף וחשוב לי להבין האם היציאה של הSPDIF פעילה במכשירים אלה?.

תודה רבה מראש

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #183 

maormark כתב:קודם כל dhead2009 תודה על התגובה המהירה.

עכשיו השאלה שלי היא האם המכשירים האלה תומכים בXBMC טוב תחת האנדרואיד? (וכן אני יודע שהפוסט נוגע רק במכשירים תחת לינוקס).
כי אם כן אז לא באמת חשוב לי שהם רצים תחת לינוקס. כי אז אני מפסיד את התמיכה בתוכנות נוספות (sopcast, דפדפן וכו').

דבר נוסף וחשוב לי להבין האם היציאה של הSPDIF פעילה במכשירים אלה?.

תודה רבה מראש
...
תמיכה ב-XBMC תחת אנדרואיד היא נושא מאוד בעייתי במכשירים האלה, והעובדה שמוכרים מפרסמים שהמכשירים שלהם תומכים ב-XBMC תחת אנדרואיד מוסיפה לבלבול ומטעה משתמשים כאשר אין שום תמיכה רשמית כזאת ולא נראית באופק.

ההמלצה שלי לא לרכוש שום מוצר סיני מבוסס Amlogic אם רוצים להריץ את XBMC תחת אנדרואיד.
אני ימשיך להמליץ כך גם אם משתמש כלשהו יטען שמצא מכשיר כלשהו שהגיע עם איזה גרסה של XBMC שכן הגיע עם תמיכה כזאת, אין שום תמיכה רשמית כזו.

אם אתה רוצה מכשיר אנדרואיד שמריץ את XBMC בצורה טובה הדבר הנכון זה ללכת על כזה שתומך ב-stagefright כמו ה-Ouya.
עיין בלינק המוצרף ובקש שם המלצה על מכשירים תואמים.
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=152005

Light
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 846
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #184 

אפשר להבין משהו, המכשירים הכן תומכים ב XBMC, אפשר להוסיף להם את כל האופציות האפשריות שיש ב XBMC ?

והאם אפשר לחזור בחזרה לאנדרואיד ?
Let there be LIGHT!
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB

alon24
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1838
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #185 

dhead2009:

באיזה SKIN אתה משתמש בG-Box Midnight

האם תומך בNOX כלומר בסקין איכותי שאפשר יהיה להכין ממשק יפה לכל המשפחה (אני מדבר על יכולות מוגבלות שלי - בעיקר עברית, מיושר לימין ועם ספריות לילדים ולהורים)ץ

maormark
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #186 

יש לי מכשיר שנתמך בlibstagefright ה- mk808
הבעיה שהוא מצליח להפעיל רק סרטים ב720P ומתקשה עם 1080P לכן חשבתי ללכת על מכשיר שמבוסס AMLOGIC בנוסף הבנתי שגם איכות התמונה משופרת ביחס למכשירים שמבוססים על RK3066.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #187 

alon24 כתב:dhead2009:

באיזה SKIN אתה משתמש בG-Box Midnight

האם תומך בNOX כלומר בסקין איכותי שאפשר יהיה להכין ממשק יפה לכל המשפחה (אני מדבר על יכולות מוגבלות שלי - בעיקר עברית, מיושר לימין ועם ספריות לילדים ולהורים)ץ
...
בסקין ברירת המחדל Confluence.

קראת את הביקורת שלי על המכשיר ?
ההמלצה שלי אם אתה מתכנן על HTPC ראשי היא להמתין לתמיכה במוצרי נוספים זולים המבוססים על השבב הדו-ליבתי MX/M6,
גם עם הסקין הכבד ביותר מעבד זה כנראה יתמודד ללא כל קושי ולדעתי למעט מי שצריך יכולות של DTS-HD (ואם יש לו ציוד כזה וטוען להבחנה בשוני באיכות הקול אז אני לא מבין מה יש לו לחפש בשרשור זה) או 3D (שכרגע לא נתמך אך יתכן שזה ישתנה) המוצרים האלה בקלות יחליפו HTPC, לפחות בהקשר של XBMC (עם כמובן המגבלות הקיימות כיום, עיין בפוסט הראשון).
Light כתב:אפשר להבין משהו, המכשירים הכן תומכים ב XBMC, אפשר להוסיף להם את כל האופציות האפשריות שיש ב XBMC ?

והאם אפשר לחזור בחזרה לאנדרואיד ?
...
תקרא את הפוסט הראשון, יש שם מידע לגבי מכשירים הנתמכים ע"י הפצת הלינוקס של J1nx.
תשים לב לפסקה בנושא מגבלות קיימות ותקרא את הסיקור הקצרצר שלי על ה-G-Box.
לא צריכה להיות בעיה לשוב לאנדרואיד אך אתה צריך שיהיה לך קובץ update מתאים, ברוב המכשירים מדובר בפעולה פשוטה למדי, תקרא את התגובה שלי בנושא.
http://www.hometheater.co.il/vp1889752#1889752
maormark כתב:יש לי מכשיר שנתמך בlibstagefright ה- mk808
הבעיה שהוא מצליח להפעיל רק סרטים ב720P ומתקשה עם 1080P לכן חשבתי ללכת על מכשיר שמבוסס AMLOGIC בנוסף הבנתי שגם איכות התמונה משופרת ביחס למכשירים שמבוססים על RK3066.
...
לא תחת אנדרואיד, ממש לא ממליץ.
לא מזדהה עם הרצון לחבר מכשיר אנדרואיד לטלויזיה, יותר הגיוני לרכוש מכשיר זול שמריץ את XBMC ללא בעיה וללא מגבלות ובנוסף ללכת על טבלט לגלישה באינטרנט ("10 זה גודל מצויין למטרה זו) ובמקרה ורצים לצפות בתכנים ממנו על המסך הגדול אז לחברו בכבל HDMI, פתרון הרבה יותר פשוט לטעמי/
פתרון נוסף הוא Miracast, אני ממש לא בקי בנושא אך ההיצע של מוצרים סינים זולים מתאימים מתחיל לגדול.

maormark
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #188 

לא ברור למה לא על האנדרואיד, בזמן שאתה המלצת על ouya שמבוסס על אנדרואיד.

בכל מקרה אם יהיה פיתרון טוב על MX/M6 עם xbmc מבוסס לינוקס וזול אז זה יהיה מספיק טוב...
כרגע atv1200 אופציה יקרה.

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 708
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #189 

ההמלצה שלי היא להמתין לתמיכה ב-MX/M6, לאחר תתווסף תמיכה כזו או לבחור מכשיר נתמך או מכשיר שנראה מתאים מבחינת תכונות, פונקציונליות, מראה חיצוני ומחיר והדרך הפשוטה לדאוג שיתמך היא לתרום ל-J1nx עם בקשה שיוסיף תמיכה במכשיר.
עד עתה J1nx הוכיח שהוא מחוייב לקהילת המשתמשים ורוכש מכשירים גם מחשבונו/תרומות ע"מ להוסיף להם תמיכה כך שקשה להאמין שיסרב לכך.
לחילופין לבקש מהמוכר לשלוח מכשירים לJ1nx, החבר'ה הסיניים די מודעים לעבודה שהוא עושה ויודעים שזה רק יוסיף להם קליינטים.
כמובן לרכוש את המכשיר רק לאחר הוספת תמיכה כזו.

בכל מקרה שלחתי ל-J1nx הודעה על הירידה במחירי המכשירים האלה אם הוא לא מודע לכך כבר כך ואעדכן אם אקבל תשובה בעניין.
...
אני תוהה למה צריכה להיות תמיכה במכשיר ספציפי - כאשר מוסיפים תמיכה ,אז זה לא לארכיטכטורת SOC מסויימת למשל AMLOGIC 8276 וכולי ...?

תודה

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #190 

בהמשך לפוסטים בנושא המכשירים עם טיונר DVB-T:

העדפתי לא להכניס לפוסט הזה ציטוט של ציטוט (של ציטוט) כך שמי שצריך עוד מידע שיקרא את הפוסט האחרון בנושא.
http://www.hometheater.co.il/vp1888442#1888442

המכשיר JW-14-T2 נמצא בידי המפתחים, קיימת לו גרסת לינוקס ניסיונית והוא יתמך בגרסת ביטא 3 עבור ה-G-Box Midnight (דגם 2.1/2.2) אך לא יתמך טיונר ה-DVB-T2.

המכשירים HD16T/GV-10/ET-02/IPTV28 (ששונים כנראה רק בשמם) לא נמצאים בידי המפתחים אך מבדיקה שערכתי דגם הלוח מוגדר כ-f16ref בדומה ל-G-Box Midnight כך שהערכה שלי היתה שיתכן שגרסת הלינוקס עבור ה-G-Box Midnight תתאים למכשירים.
משתמש בעל מכשיר כזה פרסם שגרסת לינוקס זו עבדה לו עם המכשיר אך סבל מאיטיות בתקשורת רשת קווית (ובעיות עם תקשורת אלחוטית), ייתכן שהשתמש בגרסה עבור הדגם הלא מתאים (קיימים 2.1/2.2 ו-2.0) וזו הסיבה לתקלות.
בכל מקרה מדובר בהודעה משמחת למשתמשים בעלי מכשיר זה, אעדכן בנושא ברגע שיהיה מידע עדכני נוסף.

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #191 

dhead2009 - שאלה , אם יש כל כך הרבה השמצות של החברה שמשווקת g-box midnight , למה J1NX בכלל מוציאים תמיכה למכשירים שלהם ?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #192 

shlomico כתב:dhead2009 - שאלה , אם יש כל כך הרבה השמצות של החברה שמשווקת g-box midnight , למה J1NX בכלל מוציאים תמיכה למכשירים שלהם ?
...
זה לא מכשירים שלהם, אלה מכשירים סיניים, יש מספיק מידע ברשת בנושא, עפ"י מה שהבנתי יש אולי 2-3 מפעלים ב-Shenzen שמייצרים את אותם מכשירים בדיוק ועל אותו פס ייצור מוציאים אותם מכשירים לחברות שונות (עם לוגואים שונים כמובן).

ל-Matricom אין שום ידע ויכולת לא לתכנן את המכשירים מבחינת פיתוח מוצר חומרה ותוכנה ולא לתמוך בהם לאחר קנייה ולספק עדכוני תוכנה, הכל מגיע מהחבר'ה הסיניים (שמהרבה בחינות דוקא עושים עבודה טובה למדי).

Matricom זו חברה שעוסקת בשיווק מוצרים שאינם שלה בדיוק כמו ששופרסל מוכרת חלב של תנובה אך אין לה לא מחלבות, לא פרות, ולא מהנדסי (ובעיקר מהנדסות בתחום הזה) ביוטכנולוגיה ומזון.

עריכה:
הבעיה הכי גדולה עם חברת Matricom היא שמדובר בנוכלים שקרנים, ואת זה לא אני אמרתי, תקרא לדוגמא את השרשור הבא, אני מאמין שתוכל למצוא דוגמאות נוספות למידע שקרי ולא מדוייק שחברה זו מסרה ללקוחותיה.

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #193 

זה ברור לי - אבל למה J1NX בוחר לקרוא לבילדים שלו על שם של מוצר מדבקה שהוא לא מעריך את האנשים מאחוריו ?

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #194 

dhead2009 כתב:בהמשך לפוסטים בנושא המכשירים עם טיונר DVB-T:

העדפתי לא להכניס לפוסט הזה ציטוט של ציטוט (של ציטוט) כך שמי שצריך עוד מידע שיקרא את הפוסט האחרון בנושא.
http://www.hometheater.co.il/vp1888442#1888442

המכשיר JW-14-T2 נמצא בידי המפתחים, קיימת לו גרסת לינוקס ניסיונית והוא יתמך בגרסת ביטא 3 עבור ה-G-Box Midnight (דגם 2.1/2.2) אך לא יתמך טיונר ה-DVB-T2.

המכשירים HD16T/GV-10/ET-02/IPTV28 (ששונים כנראה רק בשמם) לא נמצאים בידי המפתחים אך מבדיקה שערכתי דגם הלוח מוגדר כ-f16ref בדומה ל-G-Box Midnight כך שהערכה שלי היתה שיתכן שגרסת הלינוקס עבור ה-G-Box Midnight תתאים למכשירים.
משתמש בעל מכשיר כזה פרסם שגרסת לינוקס זו עבדה לו עם המכשיר אך סבל מאיטיות בתקשורת רשת קווית (ובעיות עם תקשורת אלחוטית), ייתכן שהשתמש בגרסה עבור הדגם הלא מתאים (קיימים 2.1/2.2 ו-2.0) וזו הסיבה לתקלות.
בכל מקרה מדובר בהודעה משמחת למשתמשים בעלי מכשיר זה, אעדכן בנושא ברגע שיהיה מידע עדכני נוסף.
...
עפ"י אחד המפתחים בגרסת ביטא 3 יש תיקון שמטפל בבעיות רשת קווית עם ה-JW-14-T2 וככל הנראה הבעיה תיפתר גם עם הHD16T/GV-10/ET-02/IPTV28 וככל הנראה השלטים של המכשירים זהים לחלוטין כך למעט תמיכה בטיונר (שהתווסף לו הדרייבר אך יש עימו מעט בעיות) כנראה שני המכשירים יתמכו בגרסת ביטא 3.

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #195 

shlomico כתב:זה ברור לי - אבל למה J1NX בוחר לקרוא לבילדים שלו על שם של מוצר מדבקה שהוא לא מעריך את האנשים מאחוריו ?
...
מי בדיוק מאחוריו ? חברת Matricom ? או אולי הם מי שלקחו את השם מהסינים ? לי זה לא כזה ברור.

הנה לדוגמא בחנות Aliexpress הבאה המוצרים ממותגים כ-G-Box Midnight, MX.
http://www.aliexpress.com/store/521728

hagayben
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 212
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #196 

dhead2009
איזה מכשיר מבוסס לינוקס מומלץ לצרכים שלי? :

שהxbmc ירוץ עם סקין nox.
שהתפריטים ירוצו ללא יותר מדי תקיעות.
Navi-x התוספת של גוזלן.
והרצת סרטי 720 (לא בלוריי וחבריו).

ושוב תודה!

shlomico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #197 

בקיצור בשביל כולנו - המוצר הזה טוב לנו ?

http://www.aliexpress.com/item/Dual-Cor ... 24175.html

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #198 

Geniatech/MyGica ATV1800 זמין לרכישה ב-Aliexpress
מדובר כנראה במכשיר הראשון שמבוסס על השבב מרובע הליבות Amlogic 8726-M8
המחיר 200$ גבוה יתר על המידה ככל הנראה כיוון שכרגע המכשיר איננו מוצע למכירה לצרכנים בשום אתר אחר.
כרגע המפתחים שעובדים על גרסת הלינוקס של J1nx עדיין מטפלים בבאגים הנוגעים לתמיכה בשבב הדו-ליבתי M6 אך הצפי שנראה בעתיד גם את M8 נתמך (חברת Amlogic עד עתה שחררה מקורות מלאים לקרנל לינוקס עבור שבבי M6,M3 ו-M כך שאין סיבה שלא תעשה זאת גם עבור M8 ).

http://www.aliexpress.com/item/Geniatec ... 13807.html

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #199 

קצת סוטה מהנושא אך באותו הקשר של לינוקס ולוחות מבוססי Arm.

Tom Cubie וחבריו שמאחורי ה-Cubieboard הכריזו על ה-Cubietruck.
הלוח מבוסס על שבב הדו-ליבתי A20 של חברת Allwinner וכולל בין השאר בקר Sata, רשת GbE וזיכרון נדיף של 1GB או 2GB (תלוי בדגם).
הערכת מחיר היא כ-80$ ללוח בלבד.

לא הייתי מצפה יותר מדי מהלוח בהקשר של XBMC עקב התמיכה הגרועה של Allwinner בפענוח וידאו בחומרה תחת לינוקס (או בכלל חוסר הרצון שלהם לתמוך בלינוקס).
הלוח כן יכול להיות פתרון מוצלח בתור התקן אחסון רשת בעל כונן יחיד עם שילוב של מחיר זול, ביצועים גבוהים יחסית וכמובן גודל מינימלי.
קיימת הפצת אובנטו מותאמת ל-Cubieboard 2 שגם מבוסס A20 לכן כנראה שתגיע גם אחת שמתאימה ל-Cubietruck.

יש לשים לב כי בקר ה-Sata לא תומך ב-Port Multiplier כך שע"מ לחבר יותר מכונן אחד יש צורך להשתמש במארז Raid שמציג למערכת את המערך ככונן יחיד.

מקורות:
www.cnx-software.com/2013/06/25/cubietr ... b-ethernet
http://cubieboard.org/2013/06/22/the-2n ... iscussion/

dhead666 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #200 

היום קיבלתי את מכשיר G-Box Midnight השני שלי (וגם היום ימסר הלאה).
הפעם רכשתי מהחנות Acemax שמקושרת בפוסט הראשון שבשרשור (בסה"כ רכישה שנייה שלי ממנה).

בהשוואה לרכישה הקודמת שלי מהחנות "Shenzhen Yiyate Technology" המוצר זהה לחלוטין למעט זאת שאיננו מגיע עם כבל HDMI.
בנוסף ציינתי במפורש ספק כוח עם פלאג EU וגם קיבלתי כזה, מבחינתי עדיף לקבל ספק כזה (ולא להשתמש במתאם US-EU רעוע) מאשר כבל HDMI כך שאם אין ברשות Yiyate כזה עדיף לוותר על כבל ה-HDMI (בסה"כ 4$ ב-Aliexpress) ולרכוש מ-Acemax.

הבדל נוסף הוא ש-Acemax דאגו מראש להתקין באנדרואיד את XBMC ואת Netflix, לא טרחתי לבדוק זאת והתקנתי מיידית גרסת הלינוקס (+XBMC) של J1nx עבור המכשיר.
מי שרכש מכשירו דרך ספק אחר מוזמן לנסות את גרסאות האנדרואיד ו-XBMC (עבור אנדרואיד) מאתר התמיכה של Acemax (אותי זה לא מעניין כלל).
http://www.acemax.net.cn/en/shownews.asp?id=126

על כל פנים אני עדיין משאיר את ההמלצה על רכישה מ-Acemax, החנות ממוקדת במוצרי Amlogic ועם מודעות לעבודה של J1nx והמפתחים העובדים עימו.

אין לקחת את הכתוב לעיל כהמלצה על רכישת המכשיר, לא בדקתי אותו באופן מלא והמכשיר שברשותי משמש כקליינט אודיו בלבד.
המפתחים עובדים על פתרון לבאגים שקיימים עם המכשירים הדו-ליבתיים ולדעתי בהקשר של HTPC ראשי עדיף לא להתפשר על מכשיר חד-ליבתי ולהמתין שתופץ גרסת לינוקס עבור מכשיר דו-ליבתי.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”