מה זה "ספריות יוזרים"? למה זה משמש, ולמה לא יחד עם מערכת ההפעלה על כונן ה-SSD?ufffnick כתב:ספריות היוזרים יושבות על כונן מכאני של חצי טרה של WD....
שרשור תגובות: המדריך להקמת NAS תוך רבע שעה
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
בלינוקס, לכל יוזר נפתחת ספריית HOME משלו עם השם שלו.
תחת אותה ספרייה נשמר כל המידע שקשור ליוזר, רק שלהבדיל מחלונות - שם גם נשמרים השינויים של כל יוזר בתוכנה שמותקנת (ההתאמות האישיות), וקיימת הפרדת הרשאות מאוד ברורה בין ספריות ה- HOME לשאר (שהם ברמת ה-ROOT = אדמיניסטרטור).
מאחר וזו ספרייה שמועדת לפורענות מבחינת הרשאות ומבחינת מספר המחיקות והכתיבות,
העדפתי לשים אותן על כונן מכאני.
זו בד"כ גם הספרייה שצורכת הכי הרבה נפח, ו- 60 ג'יגה לא כל כך מספיקים, מה שהיה מגדיל עוד יותר את מספר הכתיבות והמחיקות (בהעברות לכונן איכסון).
אפשר היה להתחכם עוד קצת ולשמור ב-SSD את ספריות הגדרות האישיות (לשם ביצועים),
וכל מה שקשור למידע זמני של גלישה, ספריית הורדות, מסמכים תמונות וכו', לשמור בכונן אחר.
אבל זה הצריך הרבה מידי עבודה ביחס לשיפור בביצועים.
תחת אותה ספרייה נשמר כל המידע שקשור ליוזר, רק שלהבדיל מחלונות - שם גם נשמרים השינויים של כל יוזר בתוכנה שמותקנת (ההתאמות האישיות), וקיימת הפרדת הרשאות מאוד ברורה בין ספריות ה- HOME לשאר (שהם ברמת ה-ROOT = אדמיניסטרטור).
מאחר וזו ספרייה שמועדת לפורענות מבחינת הרשאות ומבחינת מספר המחיקות והכתיבות,
העדפתי לשים אותן על כונן מכאני.
זו בד"כ גם הספרייה שצורכת הכי הרבה נפח, ו- 60 ג'יגה לא כל כך מספיקים, מה שהיה מגדיל עוד יותר את מספר הכתיבות והמחיקות (בהעברות לכונן איכסון).
אפשר היה להתחכם עוד קצת ולשמור ב-SSD את ספריות הגדרות האישיות (לשם ביצועים),
וכל מה שקשור למידע זמני של גלישה, ספריית הורדות, מסמכים תמונות וכו', לשמור בכונן אחר.
אבל זה הצריך הרבה מידי עבודה ביחס לשיפור בביצועים.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נכון, אם כי כמה יוזרים אתה כבר מגדיר ברשת ביתית?
אגב, נשמח כמובן מתישהו למדריך להקמת NAS על ubuntu.
אגב, נשמח כמובן מתישהו למדריך להקמת NAS על ubuntu.
- ufffnick
-
- גורו

- תגובות: 4894
כרגע 2, עם אפשרות להרחבה 
את זה אכתוב מתישהו, אם כי עבודה על גרסת server אין לי כל כך ניסיון,
ואולי דווקא עבודה עם ממשק מלא (כמו שיש לי ניסיון), יהיה קל יותר להעביר.
בקיצור - חושב על זה
את זה אכתוב מתישהו, אם כי עבודה על גרסת server אין לי כל כך ניסיון,
ואולי דווקא עבודה עם ממשק מלא (כמו שיש לי ניסיון), יהיה קל יותר להעביר.
בקיצור - חושב על זה
- TheWiz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3253
שלום וברכה,
אני מהפייארים שקנה WD Sharespace 8TB וקיבל מוצר על הפנים עם שירות גרוע וביצועים של יונת דואר.
לאחר קריאת המאמר המושקע והמקצועי אני גם רוצה כזה!
כמובן שאני רוצה להשתמש בכוננים הקיימים (עלה לי 3,500 ש"ח המערכת המצחיקה של WD. באופן מפתיע בגלל עליית מחיר HD אני לא מופסד!)
מס' שאלות:
1. אני לא מצליח למצוא את הלוח המדובר בחנויות בארץ. אפשר לקבל הפניה לאתר של אחת החברות המובילות בארץ?
2. איך לעזעזל אני יעביר את כל החומר שלי שנמצא היום ב-RAID5 למערכת חדשה לגמרי? יש לי קרוב ל-5GB של סרטים וסדרות. אני אוסף את החומר כבר כמה שנים טובות ואלה החיים שלי. אני יוכל להמשיך להסתדר עם קצב העברה של 4MB ברשת של גיגה בגלל הזבל של WD אבל לא אוכל לאבד את המידע שלי בשום מצב.
נ.ב. חשבתי לקחת את הלוח של גיגה בייט H67N-USB3-B3 להוסיף מעבד i530 ובכך לקבל אחלה NAS וגם נגן מדיה. הבעיה היחידה שעם המארז Chenbro ES34169 מגיע ספק כח רק של 120W שלא מספיק ללוח הזה שעליו מצוין בפירוש שדרוש לפחות 200W. בגלל שהספק כח הוא יחודי (מי עושה את זה!??) ופתוח לא ניתן להחליף אותו.
לחילופין אם יש מארז אחר שמיועד ל-4 דיסקים של 3.5 וקטן כמו זה אשמח לשמוע.
תודה!
אני מהפייארים שקנה WD Sharespace 8TB וקיבל מוצר על הפנים עם שירות גרוע וביצועים של יונת דואר.
לאחר קריאת המאמר המושקע והמקצועי אני גם רוצה כזה!
כמובן שאני רוצה להשתמש בכוננים הקיימים (עלה לי 3,500 ש"ח המערכת המצחיקה של WD. באופן מפתיע בגלל עליית מחיר HD אני לא מופסד!)
מס' שאלות:
1. אני לא מצליח למצוא את הלוח המדובר בחנויות בארץ. אפשר לקבל הפניה לאתר של אחת החברות המובילות בארץ?
2. איך לעזעזל אני יעביר את כל החומר שלי שנמצא היום ב-RAID5 למערכת חדשה לגמרי? יש לי קרוב ל-5GB של סרטים וסדרות. אני אוסף את החומר כבר כמה שנים טובות ואלה החיים שלי. אני יוכל להמשיך להסתדר עם קצב העברה של 4MB ברשת של גיגה בגלל הזבל של WD אבל לא אוכל לאבד את המידע שלי בשום מצב.
נ.ב. חשבתי לקחת את הלוח של גיגה בייט H67N-USB3-B3 להוסיף מעבד i530 ובכך לקבל אחלה NAS וגם נגן מדיה. הבעיה היחידה שעם המארז Chenbro ES34169 מגיע ספק כח רק של 120W שלא מספיק ללוח הזה שעליו מצוין בפירוש שדרוש לפחות 200W. בגלל שהספק כח הוא יחודי (מי עושה את זה!??) ופתוח לא ניתן להחליף אותו.
לחילופין אם יש מארז אחר שמיועד ל-4 דיסקים של 3.5 וקטן כמו זה אשמח לשמוע.
תודה!
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. נראה שהוא אכן לא נמכר יותר. ההמלצה שלי כרגע היא על אחד מלוחות האם המבוססים על AMD E-350.
2. שאלה טובה. ייתכן שאם תגדיר ב-FreeNAS מערך של Software RAID 5 (ללא פירמוט!!), הוא יזהה את החומר, אבל אני לא סגור על זה שמדובר בשיטה זהה לאיחסון החומר. אולי שווה לך לשים על זה שאלה בפורום של FreeNAS.
מפרט מבוסס Core i3/5 הוא overkill מטורף עבור NAS.
עוד אופצייה ששווה לך לשקול היא ה-HP Proliant N36L, שהוא למעשה מחשב מוכן עם מקום ל-4 כוננים, וממש לא יקר (אולי 200-300 שקל יקר יותר מהמפרט שלי).
2. שאלה טובה. ייתכן שאם תגדיר ב-FreeNAS מערך של Software RAID 5 (ללא פירמוט!!), הוא יזהה את החומר, אבל אני לא סגור על זה שמדובר בשיטה זהה לאיחסון החומר. אולי שווה לך לשים על זה שאלה בפורום של FreeNAS.
מפרט מבוסס Core i3/5 הוא overkill מטורף עבור NAS.
עוד אופצייה ששווה לך לשקול היא ה-HP Proliant N36L, שהוא למעשה מחשב מוכן עם מקום ל-4 כוננים, וממש לא יקר (אולי 200-300 שקל יקר יותר מהמפרט שלי).
- liorreem
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2386
- שם מלא: ליאור ראם
מה בעצם הקריטריונים לבחירת לוח אם שמתאים לבניית ה-NAS?
אני מעוניין לקחת CASE של מחשב ישן + הספק, ולהחליף רק את לוח האם,
ולהוסיף דיסקים כנדרש (חושב על 4X2TB).
תודה.
אני מעוניין לקחת CASE של מחשב ישן + הספק, ולהחליף רק את לוח האם,
ולהוסיף דיסקים כנדרש (חושב על 4X2TB).
תודה.
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם צריך RAID-Z, אז בעקרון ATOM דו-ליבתי ומעלה ו-4GB זכרון (גם 2GB כנראה יהיה מספיק) אמורים להספיק.
ציין את המפרט הנוכחי שלך וננסה להעריך מה צריך / לא צריך לשדרג.
ציין את המפרט הנוכחי שלך וננסה להעריך מה צריך / לא צריך לשדרג.
- liorreem
-
- חבר ותיק

הלוח אם הנוכחי ישן מאד (בן 6-7) ובמצב חולני מאד ואני לא מעוניין לקחת סיכון ולהמשיך איתו, והאמת - גם לא כל כך בטוח שעם הספק. יכול להיות שאמשיך רק עם המארז, אם לא אמצא מארז קומפקטי זול (אשמח להמלצות).
בכל מקרה נראה לי ששווה לחכות קצת עם הפרויקט עד שמחירי כונני 2T ירדו חזרה למחיר שפוי - סביב ה-400-500 ש"ח.
בכל מקרה נראה לי ששווה לחכות קצת עם הפרויקט עד שמחירי כונני 2T ירדו חזרה למחיר שפוי - סביב ה-400-500 ש"ח.
- ronen61
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4655
מתי זה יקרה...
יותר טוב מזה, פשוט נשתגע
- liorreem
-
- חבר ותיק

האם כל לוח אם יכול להתחבר ל-4 כוננים? איזה סוג חיבור?pixies כתב:אם צריך RAID-Z, אז בעקרון ATOM דו-ליבתי ומעלה ו-4GB זכרון (גם 2GB כנראה יהיה מספיק) אמורים להספיק.
ציין את המפרט הנוכחי שלך וננסה להעריך מה צריך / לא צריך לשדרג....
ומה לגבי חיבורי הספק - כל ספק יכול להתחבר ל-4 כוננים או שזה סתם שרשור?
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כל עוד אכן יש ללוח האם 4 שקעי SATA, אז כן. אם יש לו פחות מ-4, אפשר לקנות כרטיס PCI או PCI-Expressx1 שיש לו עוד יציאות SATA.
לגבי הספק - אכן, חיבור שרשורי בהחלט אפשרי.
לגבי הספק - אכן, חיבור שרשורי בהחלט אפשרי.
- liorreem
-
- חבר ותיק

לסיכום הדרישות מלוח האם:
1. מעבד ATOM דו-ליבתי
2. 4 שקעי SATA2
3. 4GB זכרון DDR3 1333MHz (לשיפור הביצועים. אפשר להסתפק ב-2GB)
עוד משהו?
יש הבדלים בגדלים של הלוחות?
מה זה Mini ITX ?
1. מעבד ATOM דו-ליבתי
2. 4 שקעי SATA2
3. 4GB זכרון DDR3 1333MHz (לשיפור הביצועים. אפשר להסתפק ב-2GB)
עוד משהו?
יש הבדלים בגדלים של הלוחות?
מה זה Mini ITX ?
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לגבי ATOM, סתם נתתי דוגמא. לוח מבוסס AMD E-350, למשל, יהיה גם מעולה למטרה הזאת.
Mini ITX זה לוח אם קטן במיוחד. אפשר כמובן לקחת לוח בכל גודל אם אתה הולך על מארז לא קטן.
Mini ITX זה לוח אם קטן במיוחד. אפשר כמובן לקחת לוח בכל גודל אם אתה הולך על מארז לא קטן.
- yoro11
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 323
בעייה בהתקנה מ-DOK
שלום רב !
בניתי מערך NAS זהה למופיע במדריך חומרתית
ואף הורדתי את הקובץ הדרוש :FreeNAS-amd64-embedded לתוך DOK תקין ואין התקנה של
תוכנת ה-FREENAS גם אחרי שוידאתי ב-BIOS שהכול תקין והדיסקים בסדר וניסיתי עם DOK אחר
ונאדה! על המסך מופיע VERYFING DMI POOL וזהו. את הקובץ אגב חילצתי מקובץ הזיפ באותו שם
מתוך ארבעת הקבצים בתיקייה שהורדתי מהקישור במדריך האם יש למישהו איזשהו מושג מה הבעייה ?
בניתי מערך NAS זהה למופיע במדריך חומרתית
ואף הורדתי את הקובץ הדרוש :FreeNAS-amd64-embedded לתוך DOK תקין ואין התקנה של
תוכנת ה-FREENAS גם אחרי שוידאתי ב-BIOS שהכול תקין והדיסקים בסדר וניסיתי עם DOK אחר
ונאדה! על המסך מופיע VERYFING DMI POOL וזהו. את הקובץ אגב חילצתי מקובץ הזיפ באותו שם
מתוך ארבעת הקבצים בתיקייה שהורדתי מהקישור במדריך האם יש למישהו איזשהו מושג מה הבעייה ?
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
מוגדר לך בביוס שהוא עושה בוט מUSB?
- yoro11
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 323
כן וליתר בטחון עברתי את כול חריצי ה-USB ווידאתי שתמיד בביוס ה-USB הוא המקור הראשון.יתכן שהקובץ
בעייתי? לאחרים הותקנה מערכת ההפעלה מהקובץ ללא בעיות?
בעייתי? לאחרים הותקנה מערכת ההפעלה מהקובץ ללא בעיות?
- embedded
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2030
סקירה מעולה.
יש לי כמה שאלות:
1 - מישהו יכול להמליץ על מארז וספק יותר זולים? מקום פחות חשוב לי הnas ימוקם בחדר מחשב
2- כרגע יש לי סטרימר עם דיסק קשיח 1TB ניתן לחבר אותו לnas?
3- אני מוריד תכנים באופן אוטומטי מusenet חשבתי להתקין linux שיריץ את הFREENAS וימישיך להוריד לי תכנים מבלי שאצטרך להפעיל את המחשב השני. זה אפשרי?
4 - אין לי צורך ב8 טרה. כרגע 5טרה מספיק לי
הקונפיגורציה הזו של 5 טרה תעבוד?
תודה
יש לי כמה שאלות:
1 - מישהו יכול להמליץ על מארז וספק יותר זולים? מקום פחות חשוב לי הnas ימוקם בחדר מחשב
2- כרגע יש לי סטרימר עם דיסק קשיח 1TB ניתן לחבר אותו לnas?
3- אני מוריד תכנים באופן אוטומטי מusenet חשבתי להתקין linux שיריץ את הFREENAS וימישיך להוריד לי תכנים מבלי שאצטרך להפעיל את המחשב השני. זה אפשרי?
4 - אין לי צורך ב8 טרה. כרגע 5טרה מספיק לי
הקונפיגורציה הזו של 5 טרה תעבוד?
תודה
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
1 - אתה לוקח מארז "רגיל" ולא יעודי לNAS = אתה יורד ל150~ אם ספק ג'נרי (לא מולץ) או באזור ה250 עם ספק נורמלי (תשקיע! זה משתלם)
2 - כן
3 - כן
4 - על איזה קנפיגורציה אתה מדבר?
2 - כן
3 - כן
4 - על איזה קנפיגורציה אתה מדבר?