שידרוג כבלי חשמל..

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
דורון3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 361
שם מלא: דורון אור

שליחה

י.לוי כתב:
דורון3 כתב:אני מסכים עם יואל פלרמן שבדיקות "מדעיות" כביכול עלולות להיות שוות כקליפת השום.
בסופו של דבר אנחנו מקשיבים למוסיקה ולא לדף הנתונים.
THD היה פקטור משמעותי ביותר בשנות השבעים והשמונים.
כולם ניסו להגיע ל - יותר אפסים אחרי הנקודה כמו 0.0001%.
המחיר היה High Feedback Design שבו מזרימים ל - Input חלק מה - Output וזה גרם לצליל גרוע.
וואטים במגברים זו גם אשלייה. אני נתקל במשפטים כמו: "מגבר של 25W/C לא מצליח "לדחוף" את הרמקולים שלי".
לפני כחודש חיברתי מגבר מנורות בגודל של קופסת נעליים שמוציא 6W/C לסונאס פאבר שלי בשביל הספורט. נשמע מצויין ואין בעייה של ווליום אלא אם אני מתעקש לעצבן את השכנים.
זה נכון ש - GP Home הם רמקולים קלים לדחיפה (89dB) ומאוד לא בררניים לגבי הגברה.
גם ייתכן שיש הסבר מדעי לכל תופעה אבל לדעתי עם או בלי הסבר, אין כמו מבחן האזנה אישי, עיוור או שלא (רק צריך להיות ישר עם עצמך).

לגבי כבלי חשמל, עד לא מזמן השתמשתי במפצל של קומקומים עם Surge Protection. עברתי לאחד נטול Surge Protection בסטנדרט "רפואי" ויש פחות רעשים בצליל. ההשקעה: כ - 35 דולר.
לא ניסיתי לשדרג כבלים ראשיים או לשים Power Conditioner. רוב הדעות במגזינים הן שיש לבדוק כל דבר לגופו. חלק מהמוצרים משפרים, חלק גורעים. חלק משפרים חלק מהפרטמרים ופוגמים באחרים. בקיצור, בניגוד לשידרוגי רכיבים כמו נגן, פרה, מגברים, זה עסק קצת יותר מורכב והאמת שקצת התעייפתי משדרוגים ואני רק רוצה להנות קצת מהמוסיקה.

אני מוצא שכבלי רמקולים ו - Interconnect הם בעלי השפעה דיי בולטת על איכות הצליל. אגב, על מנת להיות ישר עם עצמי ועל מנת להיווכח שאני לא הוזה אני מידי פעם חוזר לכבלים הישנים רק לראות האם השינוי שהיה כל כך בולט אכן קיים או שהזיתי. המסקנות לא הזיתי והשיפור אכן משמעותי.

לנמר מה שיש לי להגיד זה: מבחן התוצאה הוא המבחן החשוב ביותר בעיני. אם אתה ישר עם עצמך ואתה אכן מבחין בשיפור, לך על זה ולא חשוב מה אנשים חושבים או אומרים וגם לא חשוב כמה החברות עצמן מהללות את המוצר שלהן.

מטרת מה שכתבתי מקודם היא לא להוכיח שכל עולם ההיי-פיי הוא וודו אחד גדול אלא להראות שיש הרבה בולשיט מסביב וטענות סרק שעדיף להתעלם מהן ושמבחן האזנה הוא החשוב ביותר.
לפעמים אני חושב שמה שחברות מצהירות או טוענות לגבי כל רכיב באשר הוא אולי פוגם יותר מאשר מועיל וצריך אולי להתעלם מהקשקשת ולהקשיב לציוד עצמו ולהחליט.

מהניסיון הדל שלי מה ששמתי לב שמאוד משמעותי יותר מאשר שיפור של רכיב כזה או אחר זה אינטגרציה של המערכת. שמעתי ציודים סופר יקרים שלא הניבו את התוצאה המבוקשת וציודים דיי זולים שנתנו תוצאה מעולה. ההמלצה: תנסה ותאזין כמה שיותר ואם אפשר במערכת שלך ובבית שלך עם האקוסטיקה שלך.
ועוד הצעה: אל תיקח קשה שום דבר. המטרה בסופו של דבר היא להנות מהמוסיקה ולהעלות דעות ולשתף בניסיון האישי של כל אחד. זה לא Pissing Contest ומי יותר חכם.

בהצלחה,

דורון
...
שלום דורון
כתבת "אני מוצא שכבלי רמקולים ו - Interconnect הם בעלי השפעה דיי בולטת על איכות הצליל. אגב, על מנת להיות ישר עם עצמי ועל מנת להיווכח שאני לא הוזה אני מידי פעם חוזר לכבלים הישנים רק לראות האם השינוי שהיה כל כך בולט אכן קיים או שהזיתי. המסקנות לא הזיתי והשיפור אכן משמעותי."

ואני שואל האם בדקת זאת בשיטה עיוורת ,קרי בלי לדעת כל פעם אילו כבלים אתה שומע? אתה מדווח על שינויים משמעותיים ולכן אני בטוח שתוכל לזהות אותם במבחן עיוור, נכון? במידה ולא תצליח לזהות במבחן עיוור אז תסכים איתי שאולי בעצם השינויים לא כל כך גדולים כמו שתארת או אני אקצין ואומר, שאולי הם לא ממש קימיים.

יואב
...
אני לא מבין למה כבלים (חשמל/רמקולים או Interconnects) שונים בתפישתך מכל רכיב אחר מבחינת הסיכוי להשפעה על איכות הצליל במערכת שלך?
מה איכפת לי אם תקרא לזה רמקול, מגבר, נגן, Power Supply או תקע משודרג?
אם זה משפיע בצורה בולטת על איכות הצליל והעלות/תועלת קיימת לך על זה ואם לא אז לא.
ומה הסיפור הגדול עם בדיקות עיוורות? אם ההבדלים מזעריים אז לא מבחינים בהם, עיוורת או לא ואם הם בולטים אז מבחינים בהם. אני באמת ובתמים לא חשבתי שניתן להבחין בין נגני CD שונים. הסתבר שניתן. אני קורא ספר שכתב העורך של Absolute Sound שמשווה האזנה למערכות שמע להתבוננות בנוף דרך מס' חלונות זכוכית. כל חלון יכול להיות נקי או מלוכלך וגם בעל גוונים ושקיפות שונה וכל אחד משפיע על התמונה הסופית.
כבר כתבתי בעבר הלא רחוק שניסיתי להשוות בין Sony DVD S550 ל - REGA Apollo כשהיה לי מגבר NAD317 וכבלים של Monster. לא הבחנתי בשום בהבדל למעט ההבדל במחיר בין הנגנים. למה?
א. ייתכן כי אין הבדל כל כך משמעותי בינהם למרות כל הפוזה ודפי הנתונים.
ב. וכנראה שיותר הגיוני מא': There was a bigger fish to fry או במילים אחרות המגבר, הכבלים וייתכן שכבל החשמל לא איפשרו להבחין בהבדלים (אני לא מאשים את הרמקולים כי אחרי ששיפרתי את הרכיבים האחרי הבחנתי בשיפור ניכר בשידרוג הנגן, כלומר הרמקולים לא היו הגורם המגביל או החלון הלא שקוף במערכת שלי).
יואל פלרמן דיבר על יינות שזה תחום קרוב לליבי. ניסיתי מס' טעימות עיוורות ויכולתי לזהות די הרבה. זה עניין של אימון וניסיון. כמה שיותר טועמים, יותר מזהים בעיקר אם משווים א' ליד ב' (יותר קשה לזהות יין בודד ללא רפרנס להשוואה). נכון שיש המון פלצנות בתחום הזה כמו בכל תחום אחר בחיים אבל להגיד שכל היינות אותו דבר זה כמו להגיד שטרנזיסטור של תאדיראן זהה באיכות הצליל ל - Burmester.
גם בהאזנה ביצעתי מבחנים עיוורים והבחנתי דיי מהר בהבדלים בעיקר אם הם משמעותיים.
אין כאן עניין של שכנוע עצמי שיש הבדלים. או שמבחינים בהם או שלא ואם לא אז לא משדרגים.
אני מסכים אתך שאם במבחן עיוור לא אבחין אז יש שתי אפשרויות:
א. סף הרגישות של האוזן "הכבדה" שלי לא מבחינה ואז אולי עדיף שאשקיע את כספי במקום אחר כי גם אם קיימים הבדלים אני לא אהנה מהם.
ב. אובייקטיבית אין הבדלים או שהם מזעריים.

רק הערה אחת: מבחן כלשהו או בעל משמעות רבה כאשר משווים אחד ליד השני.
כדי להבחין בקלות בהבדל יש להקשיב לשני מוצרים אחד לייד השני הלוך וחזור.
לנסות להקשיב למוצר בודד ולהסיק מסקנות בלי רפרנס להשוואה זה דבר הרבה יותר קשה.

כשהשוויתי את ה - NAD317 ל - Meridian 101/105 זה היה נשמע כאילו הסירו שמיכת פוך מעל הרמקולים ונכון שזו לא הייתה האזנה עיוורת אבל א היו שום היבטים פסיכולוגיים להבחנה שלי שגרמו לי לרצות את "המ"ק 77" של Meridian עם כפתור ה - Power/Volume/Balance המשולב ומחברי ה - DIN העתיקים, יותר מאשר להישאר עם ה - NAD317 עם השלט שלי, מה גם שהמחיר היה פחות או יותר זהה.

בכל מקרה, זו דעתי.

דורון.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639

שליחה

דורון (Y)
סכימת יפה את הנושא.
איתך לאורך כל הדרך

נו .... מרטין אפשר לסגור את הפורום ,כל עוד אנחנו בשיא :D
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510

שליחה

עופר_צפריר

מתנצל אם הדבקתי לך משהו שלא התכונת.
אתה יודע....קראתי את המשפט הזה....
כל אחד רשאי לראות את הדברים מנקודת מבט שלו! -יש הבדלים? אין הבדלים?
את מי זה מעניין בדיוק? ולאן זה מוביל אותנו תכליתית...
...
וזה נשמע לי כאילו אתה קצת קטגורי לתוכן השרשור.

כנראה שהוצאתי את המשפט מהקשרו.
מוטי

דוחף_לויתן
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 900

שליחה

דורון,

האם בין כל שני כבלים יהיה הבדל? (נניח אינטרקונקט) כלומר אם אני בוחר אקראית
שני כבלים האם אני צפוי לשמוע הבדל בינהם או שיכול להיות שהם ישמעו זהים?

><>
נציג AQUA-AUDIO

י.לוי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214

Re: השקעה ברכיבים שונים

שליחה

דורון3 כתב:
י.לוי כתב:
דורון3 כתב:אני מסכים עם יואל פלרמן שבדיקות "מדעיות" כביכול עלולות להיות שוות כקליפת השום.
בסופו של דבר אנחנו מקשיבים למוסיקה ולא לדף הנתונים.
THD היה פקטור משמעותי ביותר בשנות השבעים והשמונים.
כולם ניסו להגיע ל - יותר אפסים אחרי הנקודה כמו 0.0001%.
המחיר היה High Feedback Design שבו מזרימים ל - Input חלק מה - Output וזה גרם לצליל גרוע.
וואטים במגברים זו גם אשלייה. אני נתקל במשפטים כמו: "מגבר של 25W/C לא מצליח "לדחוף" את הרמקולים שלי".
לפני כחודש חיברתי מגבר מנורות בגודל של קופסת נעליים שמוציא 6W/C לסונאס פאבר שלי בשביל הספורט. נשמע מצויין ואין בעייה של ווליום אלא אם אני מתעקש לעצבן את השכנים.
זה נכון ש - GP Home הם רמקולים קלים לדחיפה (89dB) ומאוד לא בררניים לגבי הגברה.
גם ייתכן שיש הסבר מדעי לכל תופעה אבל לדעתי עם או בלי הסבר, אין כמו מבחן האזנה אישי, עיוור או שלא (רק צריך להיות ישר עם עצמך).

לגבי כבלי חשמל, עד לא מזמן השתמשתי במפצל של קומקומים עם Surge Protection. עברתי לאחד נטול Surge Protection בסטנדרט "רפואי" ויש פחות רעשים בצליל. ההשקעה: כ - 35 דולר.
לא ניסיתי לשדרג כבלים ראשיים או לשים Power Conditioner. רוב הדעות במגזינים הן שיש לבדוק כל דבר לגופו. חלק מהמוצרים משפרים, חלק גורעים. חלק משפרים חלק מהפרטמרים ופוגמים באחרים. בקיצור, בניגוד לשידרוגי רכיבים כמו נגן, פרה, מגברים, זה עסק קצת יותר מורכב והאמת שקצת התעייפתי משדרוגים ואני רק רוצה להנות קצת מהמוסיקה.

אני מוצא שכבלי רמקולים ו - Interconnect הם בעלי השפעה דיי בולטת על איכות הצליל. אגב, על מנת להיות ישר עם עצמי ועל מנת להיווכח שאני לא הוזה אני מידי פעם חוזר לכבלים הישנים רק לראות האם השינוי שהיה כל כך בולט אכן קיים או שהזיתי. המסקנות לא הזיתי והשיפור אכן משמעותי.

לנמר מה שיש לי להגיד זה: מבחן התוצאה הוא המבחן החשוב ביותר בעיני. אם אתה ישר עם עצמך ואתה אכן מבחין בשיפור, לך על זה ולא חשוב מה אנשים חושבים או אומרים וגם לא חשוב כמה החברות עצמן מהללות את המוצר שלהן.

מטרת מה שכתבתי מקודם היא לא להוכיח שכל עולם ההיי-פיי הוא וודו אחד גדול אלא להראות שיש הרבה בולשיט מסביב וטענות סרק שעדיף להתעלם מהן ושמבחן האזנה הוא החשוב ביותר.
לפעמים אני חושב שמה שחברות מצהירות או טוענות לגבי כל רכיב באשר הוא אולי פוגם יותר מאשר מועיל וצריך אולי להתעלם מהקשקשת ולהקשיב לציוד עצמו ולהחליט.

מהניסיון הדל שלי מה ששמתי לב שמאוד משמעותי יותר מאשר שיפור של רכיב כזה או אחר זה אינטגרציה של המערכת. שמעתי ציודים סופר יקרים שלא הניבו את התוצאה המבוקשת וציודים דיי זולים שנתנו תוצאה מעולה. ההמלצה: תנסה ותאזין כמה שיותר ואם אפשר במערכת שלך ובבית שלך עם האקוסטיקה שלך.
ועוד הצעה: אל תיקח קשה שום דבר. המטרה בסופו של דבר היא להנות מהמוסיקה ולהעלות דעות ולשתף בניסיון האישי של כל אחד. זה לא Pissing Contest ומי יותר חכם.

בהצלחה,

דורון
...
שלום דורון
כתבת "אני מוצא שכבלי רמקולים ו - Interconnect הם בעלי השפעה דיי בולטת על איכות הצליל. אגב, על מנת להיות ישר עם עצמי ועל מנת להיווכח שאני לא הוזה אני מידי פעם חוזר לכבלים הישנים רק לראות האם השינוי שהיה כל כך בולט אכן קיים או שהזיתי. המסקנות לא הזיתי והשיפור אכן משמעותי."

ואני שואל האם בדקת זאת בשיטה עיוורת ,קרי בלי לדעת כל פעם אילו כבלים אתה שומע? אתה מדווח על שינויים משמעותיים ולכן אני בטוח שתוכל לזהות אותם במבחן עיוור, נכון? במידה ולא תצליח לזהות במבחן עיוור אז תסכים איתי שאולי בעצם השינויים לא כל כך גדולים כמו שתארת או אני אקצין ואומר, שאולי הם לא ממש קימיים.

יואב
...
אני לא מבין למה כבלים (חשמל/רמקולים או Interconnects) שונים בתפישתך מכל רכיב אחר מבחינת הסיכוי להשפעה על איכות הצליל במערכת שלך?
מה איכפת לי אם תקרא לזה רמקול, מגבר, נגן, Power Supply או תקע משודרג?
אם זה משפיע בצורה בולטת על איכות הצליל והעלות/תועלת קיימת לך על זה ואם לא אז לא.
ומה הסיפור הגדול עם בדיקות עיוורות? אם ההבדלים מזעריים אז לא מבחינים בהם, עיוורת או לא ואם הם בולטים אז מבחינים בהם. אני באמת ובתמים לא חשבתי שניתן להבחין בין נגני CD שונים. הסתבר שניתן. אני קורא ספר שכתב העורך של Absolute Sound שמשווה האזנה למערכות שמע להתבוננות בנוף דרך מס' חלונות זכוכית. כל חלון יכול להיות נקי או מלוכלך וגם בעל גוונים ושקיפות שונה וכל אחד משפיע על התמונה הסופית.
כבר כתבתי בעבר הלא רחוק שניסיתי להשוות בין Sony DVD S550 ל - REGA Apollo כשהיה לי מגבר NAD317 וכבלים של Monster. לא הבחנתי בשום בהבדל למעט ההבדל במחיר בין הנגנים. למה?
א. ייתכן כי אין הבדל כל כך משמעותי בינהם למרות כל הפוזה ודפי הנתונים.
ב. וכנראה שיותר הגיוני מא': There was a bigger fish to fry או במילים אחרות המגבר, הכבלים וייתכן שכבל החשמל לא איפשרו להבחין בהבדלים (אני לא מאשים את הרמקולים כי אחרי ששיפרתי את הרכיבים האחרי הבחנתי בשיפור ניכר בשידרוג הנגן, כלומר הרמקולים לא היו הגורם המגביל או החלון הלא שקוף במערכת שלי).
יואל פלרמן דיבר על יינות שזה תחום קרוב לליבי. ניסיתי מס' טעימות עיוורות ויכולתי לזהות די הרבה. זה עניין של אימון וניסיון. כמה שיותר טועמים, יותר מזהים בעיקר אם משווים א' ליד ב' (יותר קשה לזהות יין בודד ללא רפרנס להשוואה). נכון שיש המון פלצנות בתחום הזה כמו בכל תחום אחר בחיים אבל להגיד שכל היינות אותו דבר זה כמו להגיד שטרנזיסטור של תאדיראן זהה באיכות הצליל ל - Burmester.
גם בהאזנה ביצעתי מבחנים עיוורים והבחנתי דיי מהר בהבדלים בעיקר אם הם משמעותיים.
אין כאן עניין של שכנוע עצמי שיש הבדלים. או שמבחינים בהם או שלא ואם לא אז לא משדרגים.
אני מסכים אתך שאם במבחן עיוור לא אבחין אז יש שתי אפשרויות:
א. סף הרגישות של האוזן "הכבדה" שלי לא מבחינה ואז אולי עדיף שאשקיע את כספי במקום אחר כי גם אם קיימים הבדלים אני לא אהנה מהם.
ב. אובייקטיבית אין הבדלים או שהם מזעריים.

רק הערה אחת: מבחן כלשהו או בעל משמעות רבה כאשר משווים אחד ליד השני.
כדי להבחין בקלות בהבדל יש להקשיב לשני מוצרים אחד לייד השני הלוך וחזור.
לנסות להקשיב למוצר בודד ולהסיק מסקנות בלי רפרנס להשוואה זה דבר הרבה יותר קשה.

כשהשוויתי את ה - NAD317 ל - Meridian 101/105 זה היה נשמע כאילו הסירו שמיכת פוך מעל הרמקולים ונכון שזו לא הייתה האזנה עיוורת אבל א היו שום היבטים פסיכולוגיים להבחנה שלי שגרמו לי לרצות את "המ"ק 77" של Meridian עם כפתור ה - Power/Volume/Balance המשולב ומחברי ה - DIN העתיקים, יותר מאשר להישאר עם ה - NAD317 עם השלט שלי, מה גם שהמחיר היה פחות או יותר זהה.

בכל מקרה, זו דעתי.

דורון.
...
דורון

אני נתתי דוגמא לגבי כבלים כי על זה נסוב הויכוח. אני מנסיוני חושב ומאמין שגם בין נגני CD לא תרגיש הבדל ובטח גם בין מגברים שהם פחות או יותר בעלי אותם נתונים. הענין נבדק על ידי ועל ידי חברי פורום נוספים ואלו היו התוצאות. במידה ואתה חושב שבמבחן עיוור אתה תצליח לזהות הבדלים בין מגברים למשל (לאחר השוואת עוצמות בניהם) אני הראשון שאשמח לראות זאת ולהודות בטעותי.

יואב

נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772

שליחה

יואב..
אין לי ספק שאין אף אחד שמכיר חותמת קול של כבל זה או אחר..
אף אחד לא יכול במבחן עיוור להגיד לך שזה הסאונד של XLO וזה הכבל של
סילטק וזה אקוסטיק זאן.
אבל מה שאני בטוח הוא שאפשר להבחין מתי הוחלף הכבל ומתי לא.
כך שאני יכול להצדיק אותך בעניין הזה שאומרים שמצליחים לזהות איזה סוג כבל.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

יואב
העניין נבדק, זהו? העניין סגור?
בתור אחד מחברי הפורום, שלא שמע הבדל בין מגבר פיוניר לסיירוס, לא חתמתי את הגולל על תחום ההיי פיי.
יתכן שיש עוד כמה מגברים שם בחוץ, שלא בחנת? איזה אחד או שניים?
לגבי נגני CD/DVD, ברור שיש הבדלים, לא גדולים, אבל יש.
בפרוש אי אפשר לשמוע את ההבדלים עם משהו אחר, כולל פסיכולוגי,מגביל את הבדיקה.
אצלי, החלפה לרמקולים שקופים יותר מהקודמים, פתחה צוהר לצלילים חדשים.
זה נכון שהבדיקות בעיתיות, רוויות בדיעות קדומות ורצון עז לשמוע הבדל גם כשהוא לא קיים.
זה לא אומר שהכל נשמע אותו הדבר.

י.לוי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

איתי_הגיתי כתב:יואב
העניין נבדק, זהו? העניין סגור?
בתור אחד מחברי הפורום, שלא שמע הבדל בין מגבר פיוניר לסיירוס, לא חתמתי את הגולל על תחום ההיי פיי.
יתכן שיש עוד כמה מגברים שם בחוץ, שלא בחנת? איזה אחד או שניים?
לגבי נגני CD/DVD, ברור שיש הבדלים, לא גדולים, אבל יש.
בפרוש אי אפשר לשמוע את ההבדלים עם משהו אחר, כולל פסיכולוגי,מגביל את הבדיקה.
אצלי, החלפה לרמקולים שקופים יותר מהקודמים, פתחה צוהר לצלילים חדשים.
זה נכון שהבדיקות בעיתיות, רוויות בדיעות קדומות ורצון עז לשמוע הבדל גם כשהוא לא קיים.
זה לא אומר שהכל נשמע אותו הדבר.
...
איתי
ברור שלא שמעתי הכל ואפילו לא אחוז קטנטן מהאפשרויות. אבל אני מוכן תמיד ללמוד משהו חדש. יש מי שטוען שהוא שמע הבדלים בין ברונמסטר ומגבר אחר אני אשמח להיות נוכח בבדיקה כזו ואז אולי דעתי תשתנה.
בבדיקה למשל בין MBL בשווי 10000$ (באותה הליגה כמו ברונמסטר הזה) למול מגבר מסכן של רוטל לא נשמעו הבדלים אז אולי אני הוזה אבל ציפור קטנה לחשה לי שאני צודק ואני נוטה להאמין לה.

יואב

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

ניסיוני שונה
אני מוכן להתערב עם כל אחד שאצליח להרגיש הבדלים בין CD .
מאחר וכניראה לא שמעתי את קצה הקרחון של הייצרנים אמקד את ההתערבות
לשני CD על הסטאפ שלי
myryad z110
rotel rcd02

ה ROTEL עלי כל אחד שרוצה להתערב אשמח וזאת בתנאי שביא איתו את ה MYRYAD.
במידה ואבחין ה MYRYAD נשאר אצלי.
:D

פרטים

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296

שליחה

ממש ממש בין התגובה שלי מהבוקר לזאת הנוכחית הרמתי והורדתי את הפטיפון שלי מקונוסים מפליז, לתומכים של פוליקרסל (המעמד הוא של פוליקריסטל). אני, שכתבתי לי על משהו אחר לגמרי ולא ישבתי בנקודה ההיא, השארתי את עיקר ההתרשמות לזוגתי שתחיה. היא, שממש אינה "אודיופילית" אבל מאוד אוהבת מוזיקה ושונאת צליל צווחני, העדיפה את תומכי הפוליקריסטל על כל סידור אחר (וגם אני). המשחק עם הקונוסים נעשה גם עם הרמקולים שיושבים מצדם על מסגרת מתכת להגבהה. שינוי נשמע? בהחלט. קולות אדם בכלל, זמרות בפרט, מגיבים לשינויים כאלו בהיסטריה, ולפעמים הקול שלהן הופך להיסטרי (או לצלול להפליא, תלוי). חליל הקסם היא יצירה נפלאה, אבל שלוש הגרציות במערכה הראשונה בסצינת הכניסה לאחר הפתיחה יכולות להישמע מעצבן (או שמיימי). תלוי (גם) בקונוסים. בקונצרט חי זה לא היה קורה להן.
מה לעשות ומערכת שמע – ברמתה היום, בכל אופן - היא משהו שבנוי כך שאף רכיב שלה אינו משוחרר מחומרים, חיבורים ושאר ירקות וההשפעות שלהם על כל מה שקורה בעסק. יש מערכות עם מקדם היסטריה גבוה ייותר, יש כאלו שפחות. תלוי ביכולת ובדגשים שלהן.
הדיון על ההבדל בין מה שנשמע ובין מה שנמדד הזכיר לי – וצר לי על ההפלגה לתקופת האבן – את הרעש והמהומה עם הופעת הפטיפון של לין, הלא הוא הסונדק LP12. "מה פתאום" מחו המוחים "יש הבדל בין שני פטיפונים? הלא עסקינן (טוב, הם לא אמרו עסקינן, בגלל היעדר רקע בארמית אצל רוב דוברי האנגלית) בפלטה מסתובבת, שאין לה דבר וחצי דבר עם שחזור המוזיקה". וחוצמזה" הוסיפו בידענות, "הנתונים של הסונדק הנ"ל אינם שונים מכל מה שנמדד בפטיפונים אחרים. ובעצם, אם מדברים על מדידה, הרי הנתונים של פטיפונים עם הנעה ישירה עדיפים". מה שנמדד לא סיפר את האמת, והאמת לא סופרה על-ידי מה שנמדד. זה נכון בהרבה תחומים, גם כאן.
ועוד לעניין החשמל. יש אי-אלו דגמים של קדם-מגברים (לפטיפון או רגילים) הפועלים על סוללות, ממש ללא קשר עם הרשת. כדאי לשמוע את ההבדל. דרמטי היא מילה טובה לתיאור.
והכי חשוב: גם אם לא מגיעים למסקנה, גם אם ההבדל זניח-עד-לא-חשוב, עצם תרגיל ההאזנה מאלף, כמו ללמוד לשתות יין, להבחין נכון (ולא לפלצן).
הטענה שאין הבדל בין נגני CD שונים היא בעייתית מלתכחילה. אם הנגנים שונים, כיצד ייתכן ואין הבדלים בין מה שהם עושים? ניסיון מובנה היטב יספר משהו אחר. למשל: לפני אי-אלו חודשיים ישבתי אצל איש עם מערכת מאוד-מאוד מושקעת. ההשוואה הייתה בין טרנפסורט ייעודי אחד לבין אגף הטרנפסורט ב-CD מאוד נחשב. רק מכונה מול מכונה? מה לעשות ואחד צווח, היה מתכתי וכמעט עציבן ביחס לשני? הלא כל מה שצריך שאחד יגרום לכך שבתדר מסוים תהיה הגברה קלה. כל השאר הוא כבר עניין משני.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

יואב
אני מבין לאן אתה חותר, ואני איתך בעיקרון.
יש קטע בתחום הזה שמוקדש ליוקרה, ולא לשום דבר אחר. נעזוב את זה.
לפסול הבדלים בגלל ש MBL נשמע לך דומה לרוטל, לא חבל? בשבילך.
יש מגוון גדול של ציוד, וחברות שלא שמות דגש על פלצנות, ועדיין מצליחות לייצר משהו חיובי.
לבוא ולפסול את הכל בצורה גורפת זה סתם סגירת דלתות מצדך.
תעשה לעצמך מבחנים, אם זה מעניין אותך, ספר לנו, שנחכים, ואל תחכה להזמנות...
הציפורים לוחשות כל הזמן - לכולנו.
8)
ד"א, בכל המבחנים שעשית, במשך כל חייך, לא שמעת שום הבדל משמעותי בין הציודים?

נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

יואב אחי..
באמת שאני שואל את השאלה ברמה החברית אז אנה ממך אל תפגע..
אני שם לב שאתה פשוט לא מבחין בין שום דבר וזה כבר אומר דרשני.
האם עשית בדיקת שמיעה לאחרונה?
תמיד יכולה להיות בעיה מסויימת שגורמת לך לא להבחין בין שום דבר.
בבקשה ממך יואב אחי אל תגזים .
אתה לא מבחין בין מגברים לא מבחין בין כבלים לא מבחין בין קומפקטים..
במילים אחרות {ואני מסכם} כושר ההבחנה שלך הוא ירוד בכמה דרגות ממה שהייתי מצפה מאדם שיוצא חוצץ
על כל פוסט שנכתב כאן.

לאור כל מה שכתבת עד עכשיו האם אתה מבחין בין שתי מערכות שונות? 8O

logankungfu
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2462

שליחה

נמר, תוך שאני מסתכן בלדבר בשמו של יואב לרגע, נראה לי שכוונתו היא שההבדל הרלוונטי היחיד מצוי בין רמקולים ולא בשום רכיב אחר.

י.לוי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

נמר כתב:יואב..
אין לי ספק שאין אף אחד שמכיר חותמת קול של כבל זה או אחר..
אף אחד לא יכול במבחן עיוור להגיד לך שזה הסאונד של XLO וזה הכבל של
סילטק וזה אקוסטיק זאן.
אבל מה שאני בטוח הוא שאפשר להבחין מתי הוחלף הכבל ומתי לא.
כך שאני יכול להצדיק אותך בעניין הזה שאומרים שמצליחים לזהות איזה סוג כבל.
...
נמר
יש לך טעות.
אני לא מבקש שיגידו לי איזה כבל שומעים. אני מבקש רק דבר קטן לדעת מתי הוחלפו הכבלים.
עדין לא נתקלתי באף אחד שהצליח במבחן עיוור לעשות זאת.
אני מבין שאתה חושב שאפשר? אשמח להיות נוכח במבחן שכזה.

יואב

י.לוי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

נמר כתב:יואב אחי..
באמת שאני שואל את השאלה ברמה החברית אז אנה ממך אל תפגע..
אני שם לב שאתה פשוט לא מבחין בין שום דבר וזה כבר אומר דרשני.
האם עשית בדיקת שמיעה לאחרונה?
תמיד יכולה להיות בעיה מסויימת שגורמת לך לא להבחין בין שום דבר.
בבקשה ממך יואב אחי אל תגזים .
אתה לא מבחין בין מגברים לא מבחין בין כבלים לא מבחין בין קומפקטים..
במילים אחרות {ואני מסכם} כושר ההבחנה שלך הוא ירוד בכמה דרגות ממה שהייתי מצפה מאדם שיוצא חוצץ
על כל פוסט שנכתב כאן.

לאור כל מה שכתבת עד עכשיו האם אתה מבחין בין שתי מערכות שונות? 8O
...
נמר ידידי

עשיתי בדיקות שמיעה ותתפלא היא הרבה מעל הממוצע.
אני לא היחידי שחושב שאין הבדלים. אני היחידי שאומר זאת . רבים וטובים חושבים כמוני רק לא טורחים לכתוב זאת.

אבל למה הויכוח? אתה חושב שיכולות השמיעה שלך טובות יותר? קדימה בו ניפגש ונבצע את המבחנים (באופן עיוור) ונראה האם השמיעה שלך טובה משלי.

יש מצב?

יואב

נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

יואב אחי!
עוד לא נולד אותו בן אדם שיבחן אותי.
שהוא ייולד אני אודיע לך ואזמין אותך למבחן.
אבל את תדאג אני בקרוב אפתיע אותך עם כתבה שתשתיק כמה חברים כאן להרבה זמן.

אני מוכן להבטיח לך שהשמיעה שלך טובה משלי. הרי כולם טועים ואתה צודק. :wink:

י.לוי
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

נמר כתב:יואב אחי!
עוד לא נולד אותו בן אדם שיבחן אותי.
שהוא ייולד אני אודיע לך ואזמין אותך למבחן.
אבל את תדאג אני בקרוב אפתיע אותך עם כתבה שתשתיק כמה חברים כאן להרבה זמן.

אני מוכן להבטיח לך שהשמיעה שלך טובה משלי. הרי כולם טועים ואתה צודק. :wink:
...
לא הבנתי מה רצית להגיד בהודעה זו אבל שיהיה.

על מנת להשתיק כמה חברים חייבים להתקיים מספר תנאים והם:
1.השוואת עוצמות.
2.השוואה בין אותן טכנולוגיות קרי מנורות מול מנורות וטרנזיסטורים מול טרנזיסטורים.
3.מבחן עיוור

במידה ושלושת אלו יתקימו אני וחברי יכולים לישון בשקט.

ולמה שלא תזמין מי מאיתנו להיות נוכח במבחן הסתרים שאתה מתכנן? ממה אתה חושש?

יואב

נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

קיבלת הודעה פרטית קרא אותה.

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה

יואב
אם לא הבנת הפוסט הקודם שלי קורא לך למבחן
אנא תדאג לשלם על ה MYRYAD לפני כן.

נמר
אתה ויואב אצלי אחרי שיואב מארגן כזה מכשיר.

יואב יותר מזה
אני לא רק אגיד לך מתי החלפת מכשיר
אני גם אגיד לך מי מבין המכשירים מנגן.

פרטים

נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה

יואב

הצעתי לך מבחן עיוור
בתנאים שלי ..
אתה היתקפלת.
שתחליט להיות רציני ולא רק לדבר ולחפש אקשן שלח לי הודעה פרטית.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”