היום בערב אחשוף את מערכת הקולנוע והאודיו החדשה שלי...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #181 

ofir-harlev כתב:למקרה שלא שמתם לב תומר צין כבר פתח שרשור חדש בו הוא מודה שזו הייתה מתיחה!
...

איפה ??

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #182 

בלי להיתיחס למתיחה...

בשירשור התאום הביעו מיספר אנשים היתעניינות במה שרואים בתמונות. אז אני נוטל לעצמי את החופש לתאר בפני המעונינים את הרמקולים.
מדובר בזוג רמקולים אלכסנדריה איקס 2 של החברה האמריקאית ווילסון אאודיו. חמישה אלמנטים מהשישה הם של פוקל והשישי, הטוויטר שמאחור הוא של סקאן ספיק. היוצא דופן במיוחד הוא המארז. האיקס בשם הרמקול מיתיחס לשם החומר מימנו נעשה המארז שהחברה קורא לו פשוט איקס. החומר אמור ליהיות קשה במיוחד ועים זאת בעל תכונות אקוסטיות יוצאות דופן והוא פיתוח חסוי של החברה. בירחון מסויים שתאר את הרמקולים האלו טענו שלכרסם את הקשת בחלק העליון של הרמקול לוקח למכונה לעיבוד שבבי כשמונה שעות.
שלוש האלמנטים העליונים ניתנים להטיה ולכיוון בהתאם למרחק המאזין מהרמקול ולכן בעצם מתאימים למיגוון רחב של חדרים.
מחיר זוג רמקולים באירופה כ 140000 יורו וכול אחד שוקל כ 350 קילו. בגרמניה יש רק אדם אחד המוסמך להתקין את הרמקולים מעניין מי התקין אותם בארץ...
עים הרמקולים מקבלים גם גק קטן שנועד להרים אותם כדי להרכיב את הספייקים.
לא שמעתי אותם אבל מן הסתם הם נישמעים מצויין.
אני מבסוט עים מה שיש לי...

:) :)

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #183 

ramkol
יופי של הסבר..החכמת אותנו-למרות שזה לא יהיה רלוונטי לרובנו.
אני חושב שבקניה כזו החברה שולחת נציג מטעמה שיפקח על ההתקנה ויאשר אותה -כך קראתי בסקירה על הרמקול הזה.
אם אינני טועה יש עוד שני זוגות כאלו בארץ...
כתבת שאתה מרוצה מהסט שלך וזה מצוין -האם אתה יכול לשתף אותנו במפרט של הסט שלך?
בתודה ישראל

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #184 

כבעל רמקולי FOCAL פשוטים , שמחתי להשכיל כי חלק נכבד מהרמקולים של תומר - ה ווילסון הינם מחברת focal :)

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #185 

טוף,
רק עכשיו ראיתי שזו הייתה מתיחה.
כבר תיכננתי לשלוח לתומר מסר עם ברכה אישית.

לא אישית זה לא מפריע.

מה שמעניין לראות כאן זה:
1. הפירגון ותגובות הפוכות

2. זה שלאנשים היה שום היסוס לחשוב שתומר מסוגל להסכיר מרטף מחוץ לבית רק בשביל המערכת.
מה זה אומר על ההובי, על המערכת ועל הבעליה?

3. אותי אישית הכי עניין לראות איך גדל הבן אדם בעיניי כמה מהמגביבים רק בגלל שיש לו מערכת כזו.
נכון שזו תגובה מאוד אנושית וספונטנית - אבל זה עיוות קשה ואני מציע שתשימו לב לזה - כי בחיים אמיתיים גדולתו של אדם לא נמדדת לפי המערכת שלו, רכב שלו או בית שלו.

תומר, אני מאחל לך שתוכל להגיע למערכת שכזו (במידה ואתה חולם עליה - כי אני ממש לא)

בעיניי עדיין נראה סופר תמוהה איך בונים מערכת שכזו וללא 7.1........
לדעתי היה נכון לשים חלק מהסכום כדי כן לאפשר לשים שם 7.1 רמקולים.

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #186 

בוקר טוב ישראל
המישפט האחרון שכתבתי לעיל ניכתב כמין הירהור פילוסופי... המערכת שלי סטנדרתית לגמרי.
יש לי שלושה הבטים שונים לנושא המערכת הנל. אין ספק שמילת המפתח היא פרופורציות. הייתי ליפני זמן מה בתערוכת אלקטרוניקה בין לאומית שהציגו בה מערכת שמע במיליון יורו. יכולתי להיכנס לאולמון ולישמוע. הייתי שם די מהראשונים וזה היה ממש בהשג אוזן, ופשוט לא טרחתי. זה לא עיניין אותי לישמוע מערכת כזו... בשנה הבאה הם יבואו עים מערכת בשתי מיליון ובעוד שנתיים... אז איפה הגבול. תמיד יהיה משהו יותר... זה ההבט הראשון לנושא.
ההבט השני: אים היה לי מיליון לירות ליקנות מערכת הייתי מזמין בימקום זה את גסי נורמן שתשיר לפני הפי ברסדי מיסטר פרזדנט כשאהיה בין שישים...
אין שום מערכת בעולם בשום מחיר שהוא, שמסוגלת לעשות את מה שהיא בעצם אמורה לעשות, שזה לשחזר את המוסיקה. שמעתי כבר מערכות יקרות ושום מערכת לא יכולה לדגדג את החוויה של לישמוע את גסי נורמן ממרחק של עשר מטר בערב שירה. שום אוסף של רכיבי אלקטרוניקה עקרים לא יכול ליגרום לאותה הרגשה שמרגישים כששומעים בקונצרט חיי את קרלו מריה גוליני מנצח על הרקווים של וורדי. יש לי הרבה תקליטורים של קונצרטים שהייתי בהם באולם ואי אפשר ביכלל להשוות את החויה. ברנבויים אמר פעם בראיון שתקליטורים הם מוסיקה מקופסאות שימורים. אני מסכים עים זה. ואים היה לי כול כך הרבה כסף הייתי קונה כיסא באולם בימקום מערכת כזו...
ההבט השלישי: כאן אני רוצא לישאול את תומר שאלה ישירה! שאלה מיתחת לחגורה. בכול הכוח!
כמה כסף תרם בעל המערכת לאיגודי צדקה ליפני שגיהץ את כרטיס האשראי?
כשהוא מיתרווח בכורסא לישמוע או כשהוא מלטף את הרמקולים בקצות אצבעותיו בתאווה האים הוא חושב על מחוסרי הבית שגרים מיתחת לגשרי הכבישים?
אני יודע כמובן שאים הייתי אני מוכר את הטלביזיה שלי לטובת העולם הייתי בטח יכול לממן כפר אפריקאי וכו וכו וכו אבל כמו שכתבתי בהתחלה הבעיה היא הפרופורציות. לי יש בעיה עים מערכות כאלו...

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #187 

ramkol כתב:
ההבט השני: אים היה לי מיליון לירות ליקנות מערכת הייתי מזמין בימקום זה את גסי נורמן שתשיר לפני הפי ברסדי מיסטר פרזדנט כשאהיה בין שישים...
אין שום מערכת בעולם בשום מחיר שהוא, שמסוגלת לעשות את מה שהיא בעצם אמורה לעשות, שזה לשחזר את המוסיקה. שמעתי כבר מערכות יקרות ושום מערכת לא יכולה לדגדג את החוויה של לישמוע את גסי נורמן ממרחק של עשר מטר בערב שירה. שום אוסף של רכיבי אלקטרוניקה עקרים לא יכול ליגרום לאותה הרגשה שמרגישים כששומעים בקונצרט חיי את קרלו מריה גוליני מנצח על הרקווים של וורדי. ...
...
אך, לו יכולתי להזמין את ג'ון קולטריין (ועד כמה מענקי דורו) לנגן לי.....(טוב, אפילו הייתי
מתפשר על ללכת אליהם), אך מה לעשות :עצוב: אני שואף לפחות לשחזרם הכי טוב.
כמובן- הכל בפרופורציות (Y)

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

התחלת יפה -וסיימת גרוע!:

שליחה #188 

את מי זה מעניין אם אותו רוכש מערכת יקרה -תרם לצדקה? למה זה חשוב לך?ומה זה מוסיף לך...
ואולי הוא כן תרם? נו....?

זכותך לקנות מה שאתה רוצה,ובאיזה סכום שאתה רוצה או יכול -אבל בבקשה ממך, על תהיה לי מטיף.

כל אחד יכול לעשות עם כספו כאוות נפשו -בלי להגיש לך שום חשבוניות. :roll:

עופר.
:קפה:

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

וואי וואי ramkol, מה התחלת עכשיו.... :לארואהשומעמדבר:

שליחה #189 

אני מסכים עם כל מילה שאמרת על פרופורציות.
לגבי עניין נדבנות, כנראה שלא נדע, אבל יכול להיות שאותו בעל ממון דווקא כן תורם והרבה יותר משווי המערכת שלו.
וגם אם לא, זאת זכותו (גם אם זה צורם לנו).
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #190 

אני מציע שנעזוב את הסיפור הזה כבר.

אנחנו פשוט חובטים שוב ושוב בסוס מת.

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #191 

מה הקשר בכלל לנדבות עכשיו??
שיעשה מה בראש שלו, למי הוא חייב משהו?
וחוצמזה אני בטוח שאם יש לו מספיק כסף בשביל המערכת המפלצתית הזאת, אז הוא בטח בנאדם שעבד קשה בחיים שלו בשביל להגיע לרמה שהוא יכול להשקיע כל כך הרבה במערכת. ואם הוא לא עשיר כמו שאנחנו מאמינים, אז גם מגיע לו כל הכבוד על כך שהוא הולך אחר דרכו ומשקיע במה שלדעתו הכי עושה לו את זה...
אם הוא זכה בלוטו אני מתאבד :D
סתם סתם

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

ניסיון אחרון

שליחה #192 

אם אנשים עונים לעניין ולא עושים עליהום, אז אין לי בעיה.

אם יש אפילו שביב של חזרה על מה שהיה, אני מעלים את השרשור הזה לחלוטין.

קחו נשימה עמוקה, תכניסו דקה את הראש לפריזר, ותספרו עד 10 לפני שאתם לוחצים על שליחת תגובה.

il62
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 6214
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #193 

רגע -זה עוד מערכת או אותה מערכת מאז :מבולבל:
אני כבר לא זוכר :lol:

ישראל

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #194 

תודה רבה עופר לאור!

הייתי רוצה להאיר ולהבהיר את הנקודות שהעלתי לעיל.
עופר צפריר, כמובן שאני לא מטיף מוסר אלה פשוט מביע את דעתי. וכמובן שאני רואה את עצמי באותה סירה כי כמו שכתבתי את הטלביזיה שלי אני לא מוכר כדי להציל כפר אפריקאי.
תומר, השאלות שהעלתי אמורות ליהיות אבסטרקטיות ולא קשורות לאדם זה או אחר ולאו דווקא לתחום האודיו. אני מקווה שאתה מבין.
הנושא שרציתי בעצם לפתח זה הפרופורציות שאנו רואים בהם את האודיופיליות.
השאלה שמעניינת אותי היא עד איפה היינו הולכים? מתי זה כבר מוגזם.
לדעתי הגבול שלנו הרבה יותר נמוך ממערכות כאלו יקרות ורובנו לא היו קונים דבר כזה גם אים הכסף זמין.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341

שליחה #195 

אויש רמקול,

הטענה המקורית שלך באמת לא לעניין, מזכיר לי את ההנהלה לשעבר שממש הפריע לה שאני משקיע יותר מ- 20K במסך כשהכסף יכול לעשות דברים יותר חשובים. זה ממש הרגיז אותי, כל אחד יבחר לעשות בכספו את אשר הוא חפץ, תרומה ונדבה צריכה לבוא מהלב ולא מלחץ או עקצנות. מאז יש לי מסך יקר כמעט פי שניים ואני לא מרגיש אשם.

לגבי הפרופורציות, לטעמי, וזה דיי ברור, הפרופורציות לרכישת ציוד מגיעה משני מקורות עקריים, ממון וסדר עדיפויות. אני לא רואה פסול ברכישת ציוד כזה ובהנתן ממון מסויים הייתי רואה גם את עצמי עם כזה ציוד ולא שולל גם יקר ממנו.
HiFiMusic IL

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #196 

אני לא חושב שקיים גבול. אני יודע בוודאות שאם היה לי תקציב גבוה יותר המערכת שלי היתה באופן משמעותי יקרה יותר.

מרטין סיפר לי בזמנו שאיזה בחור שם רמקולים של כמה עשרות אלפי יורו כ"א בקונפיגורצית 7.1 ואז שאל מה הדרך הטובה ביותר לבודד פטפון. הסבירו לו שעדיף לנתק את המעמד של הפטפון משאר הבית אז קדחו לו מתחת ליסודות והפטפון עמד על מעמד שהיה פיזית מנותק משאר הבניין.

אני אישית הייתי בוודאות עובד על נושא הלוויינים. השכרת שני TRANSPONDERS אשר יכולים לשדר לי הישר הביתה איזו תחנה שאני רוצה ב-HDTV (אני מחליף ערוץ וזה מחליף בארה"ב, כך שאני טכנית תמיד רואה את הערוץ שאני רוצה חי) או ב-STREAMING דרך PVR דורש כמה עשרות אלפי דולרים בחודש, וזה עוד לפני שאנחנו בונים את הבית החדש סביב המולטיפלקס (צריך כמה חדרי הקרנה, כי יתכן שהילדים ירצו להזמין חברים בדיוק כשאני רוצה לצפות בסרט האהוב עלי, נכון)?

השמיים הם הגבול, והתקציב בד"כ יעצור לפני כן.

עדוא
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 344

שליחה #197 

ramkol כתב: ...אין שום מערכת בעולם בשום מחיר שהוא, שמסוגלת לעשות את מה שהיא בעצם אמורה לעשות, שזה לשחזר את המוסיקה..
...
אני גם חושב על זה ככה.
לא רק זה, אלא שבאיזה שהוא מקום, ככל שהמערכת וה SETUP כולו יותר טובים,
אתה יותר מרגיש במוגבלויות של כל הנושא הזה של שיחזור סאונד.
עכשיו שאני חושב על זה, זה כאילו שלמוח שלנו נוח עם הפרעות, כי אז במילא הוא עושה התאמות.
אבל כשאתה מנקה את כל סוגי ההפרעות, אתה יותר מודע למוגבלויות האלה.
עצם עיקרון ההגברה כמו שאנו מכירים אותו מדהים בעיני, איך הוא עושה מה שהוא עושה, אך אני כבר מחכה לעיקרון הגברה חדש :) .
מבלי להישמע מיסטי, אני מצפה למשהו שיעביר יותר את האנרגיה של המקור.
מבחינתי, אינדיקציה טובה לזה היא איך חיות וילדים מגיבים: כשהם יגיבו דומה בין מקור לשיחזור, אז מבחינתי הגענו למשהו טוטאלי באמת (אני בטוח שיש על זה מחקרים, אך אני לא מכיר אותם..).
עדוא יאיר
מרחב מוסיקלי
musical-environment.com

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #198 

הופעה זה הופעה והקלטה זו הקלטה.

מה לעשות וחלקנו (אם לא רובנו) גדלנו על מוזיקה שהוקלטה באולפן וכששמענו הופעה התאכזבנו כי הביצוע נשמע רחוק מהמקור שהכרנו, כך שגם אם הלהקה היתה מופיעה אצלי בסלון זה לא היה אותו דבר.
כמובן שלהופעה יש את היתרונות שלה, אבל נאמנות למקור ואיכות צליל היא בוודאי לא אחד מהם.

אפילו אם הייתי שומע את הלהקה באולפן ההקלטות זה לא היה עוזר, מפני שהמוזיקה נוצרת בצורתה הסופית רק לאחר המיקס, כך שאין מה לעשות - המערכת הביתית שלי זה הדבר היחיד שיש לו פוטנציאל להגיע לאיכות המקסימלית מבחינתי.

Croc
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2114
שם מלא: גנאדי
נתן תודות: 8 פעמים

שליחה #199 

1. גם לדעתי אין גבול.

2. לגבי השחזור של המוזיקה דרך המערכת - אמרת את זה פעם מטנוש בתפוז - כאשר אנו עוברים ברחוב ומחלון בקומה שלישית בוקעים קולות של מוזיקה - אנו ללא טעות ובמיידי יכולים להבדיל האם מדובר בנגינה אמיתית של ילד שמתאמן או בנגינה של המערכת.

לא צריך במה, מיקום וכו' - שומעים את זה מייד.

goodoffer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1943

שליחה #200 

בחייכם - אם אתם רוצים להגיע לרמה הכי קרובה להופעה חיה אתם צריכים הרבה יותר מזוג רמקולים עם סנטר וסאב.

הרי כול הופעה היא בעלת אופי צלילים שונה ומיקום הנגנים + הזמר בצורה שונה, בשביל להגיע לרמה הכי קרובה אתם צריכים
קיר אחד מכוסה ברמקולים כשכול רמקול מצויד בכול האלמנטים ואז להביא מקור השמעה שבו יש ערוץ אחד עבור כול כלי נגינה ושירה של הזמרים עצמם +קהל (בשביל קהל תצטרכו גם רמקולים אחוריים וערוץ שמע לקבל בלבד)
כשתשמיעו את הדיסק אתם תשמעו כול צליל מהמקום הנכון כאשר הצלילים ינותנו לרמקולים הנכונים על הקיר.

אתם תהיו מוכנים להקריב קירות שלמים ולהפוך אותם למסך רמקולים (ממש פיקסלים כשכול פיקסל הוא בעצם רמקול)?
וכול זה בשביל לקרב אתכם הכי קרוב שאפשר להופעה בזמן אמת....

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”