דיון לוהט: LCD או פלאסמה ? (למען יקראו וילמדו...)
- eliyau_isr
-
- חבר פעיל

- תגובות: 50
בפלסמה יש השתקפויות בלתי נסבלות ממש - כמו לצפות במראה שהיא טלויזיה,
היא צורכת יותר חשמל, נזקקת לתחזוקה - והצבעים בכלל לא טבעיים.
קחו LCD איכותית בגודל מקביל ולא תסבלו מהשתקפויות, תחסכו בחשמל, אין צורך בשום תחזוקה והצבעים טבעיים ונהדרים.
ובכלל בעוד זמן קצר כשנגיע לממירי ה-HD , כמובן שכאן הפלסמות יפלו בגדול,
בעוד ה-LCD יראו תמונה משופרת הפלסמות יראו פחות או יותר אותה איכות תמונה.
קנו LCD - תלמדו מ-PIONEER הגדולה שנטשה את הטכנולוגיה.
היא צורכת יותר חשמל, נזקקת לתחזוקה - והצבעים בכלל לא טבעיים.
קחו LCD איכותית בגודל מקביל ולא תסבלו מהשתקפויות, תחסכו בחשמל, אין צורך בשום תחזוקה והצבעים טבעיים ונהדרים.
ובכלל בעוד זמן קצר כשנגיע לממירי ה-HD , כמובן שכאן הפלסמות יפלו בגדול,
בעוד ה-LCD יראו תמונה משופרת הפלסמות יראו פחות או יותר אותה איכות תמונה.
קנו LCD - תלמדו מ-PIONEER הגדולה שנטשה את הטכנולוגיה.
- aloni
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
חחח
HiFiMusic IL
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
לא בכולן.בפלסמה יש השתקפויות בלתי נסבלות ממש - כמו לצפות במראה שהיא טלויזיה,...
1. יש מסכים שיש להם מסך לא מבריק כמו ב-LCD, לדוגמת פנסוניק.
2. יש גם מסכים מבריקים עם ציפוי ANTI REFLECTIVE, כמו הפיוניר ששם זה ממש לא נורא.
3. תוסיף לזה שעכשיו יותר ויותר LCD מתחילים לעשות מסכים מבריקים וזה בכלל שומט את התיאוריה שלך מהיסוד.
לא נכון.היא צורכת יותר חשמל...
אם תבדוק צריכות לאינץ' מרובע, תראה שזה לא מדוייק.
מעבר לזה, בעוד בפלזמה הצריכה היא בהתאם לבהירות התמונה, קרי זה איזשהו ממוצע, במרבית ה-LCD זה במקסימום צריכה כל הזמן.
איזו תחזוקה בדיוק?נזקקת לתחזוקה...
עיניין של כיול נטו.והצבעים בכלל לא טבעיים...
א. אנחנו כבר הגענו לממירים הללו מזמן.....ובכלל בעוד זמן קצר כשנגיע לממירי ה-HD , כמובן שכאן הפלסמות יפלו בגדול,
בעוד ה-LCD יראו תמונה משופרת הפלסמות יראו פחות או יותר אותה איכות תמונה....
ב. גם לפני הממירים הללו, אנחנו רואים תכני HD כבר מעל שנתיים ממקורות אחרים.
ג. הטענה שלך לא נכונה בעליל. גם ב-LCD וגם בפלזמה (כמובן תלוי ברזולוציה של שניהם) רואים טוב יותר.
הטעיה.קנו LCD - תלמדו מ-PIONEER הגדולה שנטשה את הטכנולוגיה....
פיונייר לא זנחה את הטכנולוגיה אלא מכרה את קו הייצור שלה מכדאיות כלכלית ופשוט תקנה את הפאנלים ממקור חיצוני (מצושיטה).
לא כל דבר שיותר כדאי לקנות מ-OUTSOURCING הוא פחות טוב.....
- XEON
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 544
tascam,
או בעיות אחרות של איכות או צבעים לא טבעיים?
התמונה צולמה ממרחק של 1.5 מטר.האם אתה מבחין במרווחים בין הפיקסלים ?עד מרחק של 1-1.5 מטר תלוי בחברה שמייצרת את הפלזמה לגודל 42 המירווחים ניראים....
או בעיות אחרות של איכות או צבעים לא טבעיים?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
~~~בן אדם צריך לדעת הרבה מאוד כדי לדעת כמה מעט הוא יודע ~~~
- XEON
-
- חבר פעיל במיוחד

tascam,
הנה עוד דוגמה עם רווחים בולטים בין הפיקסלים...ממש בלתי ניסבל...
הנה עוד דוגמה עם רווחים בולטים בין הפיקסלים...ממש בלתי ניסבל...
- XEON
-
- חבר פעיל במיוחד

המהנדס,
[
הנה עוד דוגמה של פיקסלים בולטים,ממש לא נעים...לא ?
[
b]הכל אישי.אני למשל לא מסוגל להנות מפלסמה בגלל הפיקסלים הבולטים
יותר מ lcd[/b]....
הנה עוד דוגמה של פיקסלים בולטים,ממש לא נעים...לא ?
- eliyau_isr
-
- חבר פעיל

תגובה למרטין
מרטין שלום,
תגובתך היתה מאוד עניינית ומקצועית ובמילים אחרות עשית לי בית ספר.
לצערי, איני מסכים איתך, לאחרונה נתקלתי באחת מטלויזיות הפלזמה האחרונות והמשוכללות שקנה שכן שלי (LG 200), ישבנו וצפינו בה כמה שעות טובות לאחר שעשינו את כל הכיוונונים האפשריים.
בעיית ההשתקפויות אמורה להפתר במסך זה (כך לפי הפרסום) אבל זה לא עובד עדיין רואים.
כמו כן השכן קיבל הוראות תחזוקה של פעם בחודש ולסיום - הצבעים במיוחד הלבן
לא נראים יפים וחיים ובטח לא הלבן (שיש לו גוון אפור בהיר) מול LCD איכותית אחרת .
למרות כל זאת, אתן את הכבוד הראוי לפלזמות-אם כי איני מאמין שהיא עדיפה.
תודה.
תגובתך היתה מאוד עניינית ומקצועית ובמילים אחרות עשית לי בית ספר.
לצערי, איני מסכים איתך, לאחרונה נתקלתי באחת מטלויזיות הפלזמה האחרונות והמשוכללות שקנה שכן שלי (LG 200), ישבנו וצפינו בה כמה שעות טובות לאחר שעשינו את כל הכיוונונים האפשריים.
בעיית ההשתקפויות אמורה להפתר במסך זה (כך לפי הפרסום) אבל זה לא עובד עדיין רואים.
כמו כן השכן קיבל הוראות תחזוקה של פעם בחודש ולסיום - הצבעים במיוחד הלבן
לא נראים יפים וחיים ובטח לא הלבן (שיש לו גוון אפור בהיר) מול LCD איכותית אחרת .
למרות כל זאת, אתן את הכבוד הראוי לפלזמות-אם כי איני מאמין שהיא עדיפה.
תודה.
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
נו מה, זה שלא רואים את ה-screen-door של הפלזמה בצילומים שלכם זה אומר שהתופעה לא קיימת? 
Silence speaks louder than words
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78970
- שם מלא: עפר לאור
eliyau_isr,
אתה מסיק מסקנות ממסך ספציפי.
יש לך לא מעט טעויות עקרוניות.
צבע לבן במרבית מסכי ה-LCD כיום הוא כחלחל מדי. זה אולי מרגיש לך נכון בחנות, אך פחות נעים בשטח.
יש אי דיוק במרבית מסכי ה-LCD באותה מידה שיש במסכי פלזמה, פשוט כי היצרנים מנסים למשוך לך את העין בחנות ולאו דווקא לדייק.
מסכי פלזמה של פיוניר ופנסוניק (שאותם במקרה בדקתי לאחרונה) מדוייקים להפליא בצבעים שלהם וכך גם מסכי LCD. כלומר, כולם בסדר כשהם רוצים להיות...
לגבי מרווח בין פיקסלים, זה עניין של מרחק צפיה. אם אתה צופה ממרחק קצר מדי, גם ב-LCD תראה מרווחים בין הפיקסלים.
פיוניר לא עזבה את תחום הפלזמה, היא פשוט משתפת פעולה עם פנסוניק אשר תייצר לה את הפאנלים במקום שהיא תייצר לעצמה...
לגבי עוצמת הלבן, אתה צודק - מרבית מסכי ה-LCD בוהקים הרבה יותר (לעיתים פי 3 ויותר) ולכן מתאימים בסלון בעל תאורה חיצונית גבוהה יותר.
במסכי פלזמה עדכניים אין כבר צורך בתחזוקה או בשמירה מיוחדת. ההמלצה היחידה שיש לי לאנשים זה לא לצפות בתוכן 4:3 עם פסים בצדדים, זה הכל.
אתה מסיק מסקנות ממסך ספציפי.
יש לך לא מעט טעויות עקרוניות.
צבע לבן במרבית מסכי ה-LCD כיום הוא כחלחל מדי. זה אולי מרגיש לך נכון בחנות, אך פחות נעים בשטח.
יש אי דיוק במרבית מסכי ה-LCD באותה מידה שיש במסכי פלזמה, פשוט כי היצרנים מנסים למשוך לך את העין בחנות ולאו דווקא לדייק.
מסכי פלזמה של פיוניר ופנסוניק (שאותם במקרה בדקתי לאחרונה) מדוייקים להפליא בצבעים שלהם וכך גם מסכי LCD. כלומר, כולם בסדר כשהם רוצים להיות...
לגבי מרווח בין פיקסלים, זה עניין של מרחק צפיה. אם אתה צופה ממרחק קצר מדי, גם ב-LCD תראה מרווחים בין הפיקסלים.
פיוניר לא עזבה את תחום הפלזמה, היא פשוט משתפת פעולה עם פנסוניק אשר תייצר לה את הפאנלים במקום שהיא תייצר לעצמה...
לגבי עוצמת הלבן, אתה צודק - מרבית מסכי ה-LCD בוהקים הרבה יותר (לעיתים פי 3 ויותר) ולכן מתאימים בסלון בעל תאורה חיצונית גבוהה יותר.
במסכי פלזמה עדכניים אין כבר צורך בתחזוקה או בשמירה מיוחדת. ההמלצה היחידה שיש לי לאנשים זה לא לצפות בתוכן 4:3 עם פסים בצדדים, זה הכל.
- Rino
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
עופר , מה לגבי תמונה סטטית של מחשב? האם גם הנושא הזה יש שיפור?oferlaor כתב:eliyau_isr,
במסכי פלזמה עדכניים אין כבר צורך בתחזוקה או בשמירה מיוחדת. ההמלצה היחידה שיש לי לאנשים זה לא לצפות בתוכן 4:3 עם פסים בצדדים, זה הכל....
- eliyau_isr
-
- חבר פעיל

תודה רבה לכולם, באמת ובתמים החכמתי ...
ובנושא הוראות התחזוקה כנגד צריבה, זה מופיע באתר של ח.י תחת פרק מיוחד שנקרא מניעת צריבה בטלויזיות פלסמה.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78970
- שם מלא: עפר לאור
Rino,
מה שהשתנה זה הזמן שאתה יכול להשאיר את זה קבוע. בעיקרון הייתי נמנע משימוש בפלזמה כמסך מחשב.
eliyau_isr,
לא יודע מה הערכים המועדכנים של אורך חיים במסכי LG, אבל אם השיפור בשאר החברות (בעיקר בפנסוניק ובפיוניר) זה אינדיקציה, ואם אתה משתמש בתכנים דינמיים אז לא הייתי דואג לנושא זה.
המסך פלאזמה LG האחרון שבדקתי היה ה-32" שלהם והוא היה נצרב אם הייתי מתעטש עליו, אבל אני לא חושב שהוא אינדיקציה לשאר המסכים של LG.
מה שהשתנה זה הזמן שאתה יכול להשאיר את זה קבוע. בעיקרון הייתי נמנע משימוש בפלזמה כמסך מחשב.
eliyau_isr,
לא יודע מה הערכים המועדכנים של אורך חיים במסכי LG, אבל אם השיפור בשאר החברות (בעיקר בפנסוניק ובפיוניר) זה אינדיקציה, ואם אתה משתמש בתכנים דינמיים אז לא הייתי דואג לנושא זה.
המסך פלאזמה LG האחרון שבדקתי היה ה-32" שלהם והוא היה נצרב אם הייתי מתעטש עליו, אבל אני לא חושב שהוא אינדיקציה לשאר המסכים של LG.
- המהנדס
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
<נערך ע"י מרטין>
מכווץ את התמונה האמיתית מ 42 אינץ' ל 3 אינץ' ומספר שלא מבחינים במרווח בין הפיקסלים ?XEON כתב:tascam,
התמונה צולמה ממרחק של 1.5 מטר.האם אתה מבחין במרווחים בין הפיקסלים ?עד מרחק של 1-1.5 מטר תלוי בחברה שמייצרת את הפלזמה לגודל 42 המירווחים ניראים....
או בעיות אחרות של איכות או צבעים לא טבעיים?...
אין מה לעשות,הרבה אנשים מבחינים בצורה ברורה במרווח בין הפיקסלים.
בפלזמה hd ready התופעה בולטת יותר מאשר ב lcd.
- עומר78
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 119
עם כל החסרונות של פלאזמה זה עדיין שווה את זה בשביל לראות את רונאלדו מסבסב את הטורקים בלי מריחות על המסך.
- ziv_r
-
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46473
בחודש מרץ האחרון הודיעה חברת Pioneer כי למרות שהיא תמשיך לפתח ולמכור מסכי פלזמה, ייצור הפנלים יצא למיקור חוץ.
חשוב להדגיש מספר דברים לגבי המהלך אשר נדמה שלא הובנו לפי מספר תגובות שנכתבו כאן:
1. במהלך שנת 2008 לא צפויים שום שינויים בתהליך הייצור, הכל נשאר על כנו. במהלך שנת 2009 יהיו שינויים קלים ורק בשנת 2010 יתקיים תהליך השינוי המדובר.
2. על מנת להפיק את טכנולוגיית KURO, יש צורך בשלושה דברים: Panel Driving, Video Processing Circuitry, טכנולוגיית הפילטר. כל הפרמטרים הללו הינם מעבר לתכונות הפאנל. חברת Pioneer תבצע מיקור חוץ רק למודל הפאנל בלבד.
הפאנלים עצמם יורכבו במפעל של Pioneer ושם גם תתווסף כל האלקטרוניקה.
כל הדברים הללו לדברי Pionner's VP of display marketing and product planning Paul Meyhoefer.
בין הנכתב כאן ובין "מוצרי מדבקה", "טכנולוגיה מתה" ועוד כל מיני ביטויים לא קשורים או נכונים - המרחק גדול מאוד.
חשוב להדגיש מספר דברים לגבי המהלך אשר נדמה שלא הובנו לפי מספר תגובות שנכתבו כאן:
1. במהלך שנת 2008 לא צפויים שום שינויים בתהליך הייצור, הכל נשאר על כנו. במהלך שנת 2009 יהיו שינויים קלים ורק בשנת 2010 יתקיים תהליך השינוי המדובר.
2. על מנת להפיק את טכנולוגיית KURO, יש צורך בשלושה דברים: Panel Driving, Video Processing Circuitry, טכנולוגיית הפילטר. כל הפרמטרים הללו הינם מעבר לתכונות הפאנל. חברת Pioneer תבצע מיקור חוץ רק למודל הפאנל בלבד.
הפאנלים עצמם יורכבו במפעל של Pioneer ושם גם תתווסף כל האלקטרוניקה.
כל הדברים הללו לדברי Pionner's VP of display marketing and product planning Paul Meyhoefer.
בין הנכתב כאן ובין "מוצרי מדבקה", "טכנולוגיה מתה" ועוד כל מיני ביטויים לא קשורים או נכונים - המרחק גדול מאוד.
- Rino
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
בקיצור , ישאר מספיק KURO לכולם, לא לרוץ ולקנות סטוקים 
- עמית_לגו
-
- עורך חדשות HT

- תגובות: 1728
- שם מלא: עמית לגו
צודק 100% פלאזמה יותר טובה מ-LCD תקנה של SONY 52 אינץ' FOUL HD ותכניס ממיר של YES HD רואים סוף הדרך ומצוין
כל הכתבות שלי
עמית לגו
עמית לגו
- eliyau_isr
-
- חבר פעיל

לצודקים 100%
אני חייב לציין שההצטדקות והמחמאות ההדדיות בעת קניית פלאזמה - הן קצת מוגזמות.
אני לא אתפלא אם הקניינים הכל כך מאמינים בצדקת דרכם בעת רכישת הפלאזמה קונים גם פטיפונים הביתה במקום CD.
חברה, אם כל הכבוד ל-LCD יש יתרונות רבים מאוד ואף יותר מלאלו של הפלזמה, אז אנא תפסיקו "למחוא כפיים" בפורום לכל מי שקונה פלאזמה ולא LCD.
אני לא אתפלא אם הקניינים הכל כך מאמינים בצדקת דרכם בעת רכישת הפלאזמה קונים גם פטיפונים הביתה במקום CD.
חברה, אם כל הכבוד ל-LCD יש יתרונות רבים מאוד ואף יותר מלאלו של הפלזמה, אז אנא תפסיקו "למחוא כפיים" בפורום לכל מי שקונה פלאזמה ולא LCD.
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
Re: לצודקים 100%
ובמקום הערות דמגוגיות יש לך הסבר ופירוט ל"יתרונות רבים מאוד" ?eliyau_isr כתב:אני חייב לציין שההצטדקות והמחמאות ההדדיות בעת קניית פלאזמה - הן קצת מוגזמות.
חברה, אם כל הכבוד ל-LCD יש יתרונות רבים מאוד ואף יותר מלאלו של הפלזמה, אז אנא תפסיקו "למחוא כפיים" בפורום לכל מי שקונה פלאזמה ולא LCD....