רובוט לניקוי הבית roomba 560

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874

שליחה

moco כתב:
קומפוזיט כתב:
לגבי (2) יש לי תיקון מגדלור שנמצא בארון גם עונה לרומבה למרות שאין קשר עין. הרומבה מתקשר עם המגדלורים ב-RF לזהות אותם ואם הם ברשותו הוא מדליק את קרן האינפרא שלהם לחסימה. תעשה ניסוי ותניח את אחד המגדולרים על השולחן תדליק את הרומבה ותראה את הלד של המגדלור מתחיל להבהב למרות שאין קשר עין בין שניהם.
...
אתה צודק אבל לא הבנתי למה זה תיקון :?
מכיוון שזה בRF זה גם קורה בטווחים רחוקים וכשהרומבה בכלל בקומה אחרת.
זה עדיין לא מבלבל את הרומבה. התקשורת בין הרומבה למגדלור זה בשביל לתת זיהוי (מגדלור "חדש", כלומר כזה שנותק מהסוללה) או לדעת שהוא קיים. הרומבה לא מניח שהוא אמור להיתקל במגדלור הזה במהלך התוכנית שלו, ושום דבר לא ישתנה בתוכנית אם הוא לא ייתקל בו.

מקודם הבנתי כשכתבת "לא מוצא אחד מהם", שהוא לא קולט את תשדורת הRF החוזרת מהמגדלור. כאמור, גם זה לא מהווה בעייה.
...
אוקי, :oops: לא הבנתי שאתה הבנת שמדובר באי קליטת תשדורת ה-RF, אז עכשיו הכל מובן.
להבהרה: כאשר רומבה מתקשר עם מיגדלור ב-RF ומסמן אותו הוא לא מניח שהוא אמור להיתקל בו בדרך וזה כאמור לא משפיע לו על התוכנית.
נערך לאחרונה על ידי קומפוזיט ב 06/12/2009 17:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684

שליחה

אני חייב לציין כי נתקלתי בבעיה טכנית של זיהוי "תהום" במדרגות שלי ,

עובדה שגרמה לרומבה להפסיק פעולתה ולדווח על תקלה ...

מאחר ואין בעיה במכשיר עצמו אלא בתכנון שלו ,
פניתי ליצרן בארה"ב שפתר את הכעיה בהצעה להוספת מגדלורים האמורים לשמש במקום החיישנים הקיימים.

מאחר ופתרון זה כרוך בהוצאה כספית נוספת עקב תכנון לקוי של המכשיר ולא באשמתי , ביקשתי 2 מגדלורים חינם.

היצרן בארה"ב סירב !!!

פניתי ליבואן בישראל ( קוהלת ) אשר לא היסס והעניק לי 2 מגדלורים חינם .

אכן שירות כיאות ליבואן בארץ (f)

לגבי היצרן - (n)

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920

שליחה

רונן כתב:אני חייב לציין כי נתקלתי בבעיה טכנית של זיהוי "תהום" במדרגות שלי ,

פניתי ליצרן בארה"ב שפתר את הכעיה בהצעה להוספת מגדלורים האמורים לשמש במקום החיישנים הקיימים.

מאחר ופתרון זה כרוך בהוצאה כספית נוספת עקב תכנון לקוי של המכשיר ולא באשמתי , ביקשתי 2 מגדלורים חינם.

היצרן בארה"ב סירב !!!

לגבי היצרן - (n)
...

לא הבנתי מה זאת אומרת "זיהה תהום"? הוא זיהה את המדרגות ונעצר?

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

dima_vy כתב:

היצרן בארה"ב סירב !!!

לגבי היצרן - (n)
...

...
הרומבה זיהתה בעיה .

במקום להבין כי מדובר במדרגות - ואז יש לחזור אחורה ולהמשיך בנקיון ,

היא פירשה את הבעיה - כתהום מכל כיוון , ונעצרה , תוך השמעת מספר ציפצופים שפירושם : תהום.

לאחר מכן כבתה...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

לפעמים, אם הוא מגיע למדרגות ב90 מעלות , הגלגל הקדמי עובר את הסף לפני שהרומבה מספיק לזהות ולקחת רברס, ואז הוא נעצר בשגיאה.
לדעתי אפשר לזהות את המצב, בשינוי תוכנה בלבד. אם הגעת למצב הזה (שהוא חושב בטעות שזה חיישנים מלוכלכים), חלקיק שנייה אחר תנועה ישר קדימה, אז קח טיפה רברס , ואז שנה טיפה זוית.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

רונן כתב:
dima_vy כתב:

היצרן בארה"ב סירב !!!

לגבי היצרן - (n)
...

...
הרומבה זיהתה בעיה .

במקום להבין כי מדובר במדרגות - ואז יש לחזור אחורה ולהמשיך בנקיון ,

היא פירשה את הבעיה - כתהום מכל כיוון , ונעצרה , תוך השמעת מספר ציפצופים שפירושם : תהום.

לאחר מכן כבתה...
...
לא חושב שזה "תהום מכל כיוון". אני חושב שזה ככה: הוא נעצר בשנייה שהוא קולט שהגלגל הקדמי הפסיק להסתובב. אח"כ הוא מנסה להתחיל מחדש, אבל אז הוא מזהה שיש לו חיישנים מעל תהום (ומנחש בטעות שהם מלוכלכים).
אם החיישנים הקדמיים היו מילימטר קדימה יחסית לגלגל הקדמי, זה לא היה קורה, אבל כאמור, פתרון בתוכנה יותר פשוט.
משה

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

אצלי בבית, מספר סנטימטרים לפני סף המדרגות ( קרמיקה ) קיימים "פסי קישוט" - מעין בליטות ושקעים ליופי.

כאשר הרומבה מגיעה לסף , היא מנסה לחזור אחורה, אך הגלגלים "רוקדים" מעל פסי הקישוט כאמור ,
הרומבה נעשית בלתי יציבה , ומתבלבלת - ונכבית .

הכל קורה מכל זוית אל מול סף המדרגות ובכל מהירות,

כאמור , מגדלורים פתרו הבעיה ...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

הבנתי.
חשבתי שזה המקרה הידוע של "כמעט נפל אך נתקע".
משה

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

רומבה מודל 2010 , הזמנות החל מחודש הבא :wink:

תמונה

esaly
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2003
שם מלא: esaly

שליחה

למישהו יצא להתנסות בדגם החדש שמשווק מטעם IROBOT הישראלית - ה555? (כביכול ה560 האירופאי)
כאמור, לא ניתן להשיג יותר את ה560 בקנייה בארץ....
מבירור מולם נאמר לי שהוא בדיוק כמו ה560 אך הייתי רוצה לשמוע מניסיונכם...
אני מעוניין להזמין ביממה הקרובה...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

הרומבה כבר שבוע אצלי, ולאחר שבוע רצוף כשלונות לחזור לתחנת העגינה, אני שמח לבשר שהרומבה לראשונה הצליח לחזור אליה היום.
כל הכשלונות נבעו ממכשולים רבים אצלנו בבית, שכללו:

- לכלוך רב שהצטבר עם הזמן במקומות נסתרים, כמו חלקי פלסטיק קטנים ואבק למכביר (אנחנו גרים כרגע בין 2 אתרי בנייה פעילים).
- ויטרינה של המרפסת. הרומבה יודע לעבור אותה אל המרפסת, אך אינו יכול לחזור (יש הפרש גובה של כ-2.5 ס"מ בין החלק החיצוני של מסילות הויטרינה לרצפת המרפסת). כרגע אני פשוט מקפיד להשאיר את דלתות הויטרינה סגורות כמעט עד הסוף כך שהרומבה לא יוכל לצאת אל המרפסת.
- גומיות לשיער של בת הזוג + חתולה קונדסית, שאוהבת "לכפכף" את הגומיות לשיער מהשולחן אל הרצפה ולשחק איתן. לאחר שהרומבה נתקע על הגומייה האחרונה בבית, הלקח הופנם והגומיות יאוחסנו בקופסא סגורה.
- שטיחון לאמבטיה עם שערות ארוכות - פשוט מניחים אותו על דופן האמבטיה בבוקר.

החתולה, שנבהלה מאוד מהרומבה בהתחלה, כבר התרגלה אליו, וכרגע היא פשוט יושבת על המיטה בחדר השינה כשהוא בפעולה, ומשקיפה עליו בסלידה ובתיעוב מגובה בטוח. :)

בסה"כ, מוצר מדהים, וכשרואים את ההבדל בין רוב הרצפה לפינות שהרומבה לא יכול להגיע אליהם, מבינים את הנקיון שאנחנו מקבלים בבית בזכותו. (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

pixies כתב:הרומבה כבר שבוע אצלי, ולאחר שבוע רצוף כשלונות לחזור לתחנת העגינה, אני שמח לבשר שהרומבה לראשונה הצליח לחזור אליה היום.
כל הכשלונות נבעו ממכשולים רבים אצלנו בבית, שכללו:

- לכלוך רב שהצטבר עם הזמן במקומות נסתרים, כמו חלקי פלסטיק קטנים ואבק למכביר (אנחנו גרים כרגע בין 2 אתרי בנייה פעילים).
- ויטרינה של המרפסת. הרומבה יודע לעבור אותה אל המרפסת, אך אינו יכול לחזור (יש הפרש גובה של כ-2.5 ס"מ בין החלק החיצוני של מסילות הויטרינה לרצפת המרפסת). כרגע אני פשוט מקפיד להשאיר את דלתות הויטרינה סגורות כמעט עד הסוף כך שהרומבה לא יוכל לצאת אל המרפסת.
- גומיות לשיער של בת הזוג + חתולה קונדסית, שאוהבת "לכפכף" את הגומיות לשיער מהשולחן אל הרצפה ולשחק איתן. לאחר שהרומבה נתקע על הגומייה האחרונה בבית, הלקח הופנם והגומיות יאוחסנו בקופסא סגורה.
- שטיחון לאמבטיה עם שערות ארוכות - פשוט מניחים אותו על דופן האמבטיה בבוקר.

החתולה, שנבהלה מאוד מהרומבה בהתחלה, כבר התרגלה אליו, וכרגע היא פשוט יושבת על המיטה בחדר השינה כשהוא בפעולה, ומשקיפה עליו בסלידה ובתיעוב מגובה בטוח. :)

בסה"כ, מוצר מדהים, וכשרואים את ההבדל בין רוב הרצפה לפינות שהרומבה לא יכול להגיע אליהם, מבינים את הנקיון שאנחנו מקבלים בבית בזכותו. (Y)
...
אתה נעזר במגדלורים ?

esaly
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2003
שם מלא: esaly

שליחה

יש תגובה לגבי ה555?
מישהו?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

רונן, עדיין לא, כי לא הספקתי לקנות סוללות C, אבל בהחלט איעזר בהם.

אגב, שאלה: לאלה שיש להם גם עוזרת בית, מה אתם עושים עם הרומבה כשהיא עושה ספונג'ה לכל הבית? האם אתם משאירים אותו על הריצפה ואומרים לה להיזהר לא להציף אותו במים, או פשוט מרימים אותו יחד עם תחנת העגינה ושמים בארון לפני שהיא מגיעה?

shay1972
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 251

שליחה

PIXIES - עושים איתו מה שעושים עם המאהבת כשהאישה מגיעה מוקדם הביתה - מחביאים בארון.....

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

אצלי המגדלורים עובדים במצב של קיר וירטואלי. הראשון חוסם אתה דרך למרפסת והשני נמצא במסדרון לחדרים (הם מתלכלכים הרבה פחות). פעמיים שלוש בשבוע אני מעביר את הרומבה לסיבוב יומי שני בחלק של החדרים הנמצא מעבר למגדלור וזה סידר לי את החיים - או לפחות את החלק בחיים שהוקדש עד כה לטאטוא ושאיבת הבית. כרגע יש לי שני חתולים בבית (אחד שלי והשני של החברה שמאופסן אצלי זמנית) והפרווה עפה לי בכל הבית לפחות פעמיים ביום.

לי אין עוזרת/עוזר בית כך שאין לי את הבעיה של מניעת פגיעה ברגשותיה העדינים ובגאוותה המקצועית או מניעת הצפת הנברן האלקטרוני בספונז'ה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה

אני דווקא מרוצה מזה שהרומבה עובר על כל הבית, כולל החדרים.

שאלה לאלה שיש להם עוזרות/עוזרים: גם את תחנת העגינה אתם לוקחים אל הארון יחד עם הרומבה? קצת טירחה, לא?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

היררכיות המעמדות אצלי בבית מאוד ברורה: הרומבה בראש, העוזרת מתחתיו, ועל שניהם מפקחים שלושה חתולים!.

העוזרת למדה שהיא צריכה להיזהר ליד הרומבה. אני בוודאי לא חשבתי לרגע להתחיל להזיז אותו (או את תחנת העגינה) בשביל שהיא תשטוף את הבית.
You are never fully dressed without a smile

Maniac
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה

חברים שלום,
אני מעוניין לרכוש כזה רובוט.

מישהו יכול לסכם היכן יש מבצעים בארץ אם בכלל, והיכן הכי כדאי לרכוש?

ראיתי שהפרשי המחירים בין הארץ לאי ביי משמעותיים. האם היבואן נותן תמיכה גם למכשירים שלא נרכשו דרכו?

תודה!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

הזמנתי כזה "חד-קרן" : http://www.robotaddons.com/bumper_extenders.html

זה אמור לפתור בעייה שיש לי בחדר מסוים.
משה

חזור אל “רובוטים ביתיים”