רובוט לניקוי הבית roomba 560

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560

שליחה

הוא כתב - eBay...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

איינשטיין כתב:הרומבה תפס נחש צפע... פורסם היום בידיעות אחרונות. לא מצאתי (בינתיים) לינק ב-Ynet.
...
הנה: http://www.news1.co.il/Archive/0017-D-4 ... g=16-34-38

קטע חזק.
זה באמת לא נראה כמו צפע (העיסה הזו), כמו שהעיר שם מגיב.
משה

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632

שליחה

אמש הגיעו לידיי הרומבה 560 והסקובה מארה"ב,
החלטתי לבצע תהליך הסבה של המטענים ל-220V לצורך כך נדרשו מספר הלחמות.
התברר לי שהיה שינוי במטען של הסקובה שהביא לשינוי פנימי ברכיבים כמו גם לשינוי ברכיבים שנדרשת החלפתם - המסקנה האחרונה היא שצריך להחליף דיודה שמזוהה כ- D11 בצד המטפל במתח הנמוך במטען ברכיב אחר שעמיד בהספק גדול יותר שנובע מהשימוש בהזנה של 220V למול היעוד המקורי.
ההבדל בלוח מזוהה בשימוש בשני קבלים במקום באחד בנקודה C1 ובהחלפת רכיב שמטפל במתח נמוך שמחמת ההחלפה נדרשת החלפת הדיודה האמורה. ודגם המטען מבחוף כנראה מזוהה בתוספת האות L למספר הדגם (דגש על כנראה).
מאחר ולא סיימתי ההחלפה של הדיודה עוד אין רשמים.

dizingof
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2518

שליחה

Borderline1 כתב:אמש הגיעו לידיי הרומבה 560 והסקובה מארה"ב,
החלטתי לבצע תהליך הסבה של המטענים ל-220V לצורך כך נדרשו מספר הלחמות.
התברר לי שהיה שינוי במטען של הסקובה שהביא לשינוי פנימי ברכיבים כמו גם לשינוי ברכיבים שנדרשת החלפתם - המסקנה האחרונה היא שצריך להחליף דיודה שמזוהה כ- D11 בצד המטפל במתח הנמוך במטען ברכיב אחר שעמיד בהספק גדול יותר שנובע מהשימוש בהזנה של 220V למול היעוד המקורי.
ההבדל בלוח מזוהה בשימוש בשני קבלים במקום באחד בנקודה C1 ובהחלפת רכיב שמטפל במתח נמוך שמחמת ההחלפה נדרשת החלפת הדיודה האמורה. ודגם המטען מבחוף כנראה מזוהה בתוספת האות L למספר הדגם (דגש על כנראה).
מאחר ולא סיימתי ההחלפה של הדיודה עוד אין רשמים.
...
(Y)

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

עדכון מצב- לאחר פיקוק הדיודה האמורה -d11 שנמצאת במיקום מעצבן במיוחד והחלפתה בדיודה החלופית שמחמת העדר מקדח דק מספיק להרחבת החורים המקוריים והמיקום הצפוף הביאו אותי לחבר אותה מהצד השני של ה- pcb board - לא מסובך אפילו פשוט יותר כי יש מקום.
מאחר ואת הקבל כבק החלפתי ואת הוריסטור גם (בחלופי עם מתח גבוה מדי לדעתי שיוחלף ל 275V מחר כנראה) הסקובה עובר את טעינת הבתולין שלו למשך 16 שעות ואחר כך נראה-
דרך אגב הנורית אמורה להבהב ירוק מהיר בטעינה אצלי היא הבהבה (מהר זה יחסי ואין לי ייחוס לצערי) אבל אחרי שעתיים שלוש בערך הופסק ההבהוב והנורית הירוקה דולקת קבוע - כך זה אצל כולם?????
מחר בצהריים כנראה תערך נסיעת המבחן בבית שלא נוקה שבועיים על מנת להעמיד את יכולות הסקובה במבחן תנאי הארץ ויושביה, אוטובוסיה ותוצרי מפלטיה בשלב ראשון עם חומר הניקוי המקורי ואח"כ נבחן אולי תחליפים.

מחר נשלים את הסבת ה- רומבה - לידיעה גם בו מצויה דיודה סוררת תלוי איזה דגם של מטען קיבלתם אבל הסבת החדשים דורשת גם היא החלפת הדיודה האמורה אבל מיקומה בסקובה נוח יותר וקל להחלפה יחסית.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1917

שליחה

אחרי שעתיים שלוש בערך הופסק ההבהוב והנורית הירוקה דולקת קבוע - כך זה אצל כולם [מה?!] ?
...
כשהנורית דולקת ירוק קבוע - סימן שהבטריה טעונה במלואה.
צהוב אומר שזה בטעינה, וקצב ההבהוב מראה כמה הסוללה ריקה.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

זה סקובה לא רומבה - מחזור טעינה ארוך לרענון הבטריה אמור בסקובה לפחות לארוך 16 שעות והנורית אמורה להבהב ירוק מהר.
בטעינה רגילה בסקובה הנורית מהבהבת ירוק רגיל
טעון - אכן ירוק קבוע גם בסקובה.
חשבתי שבטעינה ראשונית יהיה מחזור ארוך אבל משום מה ההבהוב לא היה מהיר והטעינה הסתיימה אחרי שעתיים שלוש (בהיבט החיווי לפחות, השארתי אותולהטען עד למחר בצהרייים)

dizingof
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

קנית מEBAY זה לא בדיוק "יצא משערי המפעל"

אם הסוללה לא חדשה צפה לזמני הטענה ופריקה מהירים ..

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי

שליחה

dizingof מה עם איזה קונספט לרומבה ? :wink:

dizingof
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

חח קבל את הדיזי-רומבה :

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 702#893702

תמונה

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

dizingof כתב:קנית מEBAY זה לא בדיוק "יצא משערי המפעל"

אם הסוללה לא חדשה צפה לזמני הטענה ופריקה מהירים ..
...
יכל להיות, המוכר הצהיר על מוצר חדש לגמרי, המוצר עצמו לא כולל שום סימני שימוש קודם, ארוז היטב ועד עתה מבחינה חיצונית הכל היה חדש דנדש. ואין סימני ריפרבישד או משהו דומה.
זמני הפריקת הסוללה עומדים בהגדרות היצרן למשך ההפעלה שעד עתה הוגבלה מחמת סיום המים במיכל הנקי ולא מפריקת הסוללה.

אמש בוצעה הפעלה ראשונית והדבר הזה מנקה כמו שלא ראיתי נקיון כבר זמן רב,
הרצפה מבריקה והמכשיר עונה על הציפיות מעל ומעבר מה גם שהוא מציב בפניך תמונת מצב די עדכנית על מצב הסחי שחיית בו עד אותו רגע.

הסקובה אדיוט כמו הרומבה אבל גם אדיוט עושה את העבודה גם אם לא בצורה היעילה ביותר, העבודה עדיין מתבצעת לעילא ולעילא

קומפוזיט
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874

שליחה

Borderline1 כתב:דרך אגב הנורית אמורה להבהב ירוק מהיר בטעינה אצלי היא הבהבה (מהר זה יחסי ואין לי ייחוס לצערי) אבל אחרי שעתיים שלוש בערך הופסק ההבהוב והנורית הירוקה דולקת קבוע - כך זה אצל כולם?????
.
...
מחזור הטעינה יכול להתקצר כאשר הבטרייה כמעט טעונה, זה יכול לקרות כאשר המוצר לא ישב הרבה זמן על המדף והבטריה לא כל כך פרוקה (כך טוען היבואן) או במקרה אחר שהבטרייה הוטענה כבר. דרישת ה-16 שעות טעינה היא לוודא היטב שמחזור הטעינה הראשון יהיה מלא לכל הצרכנים וגם לאלה שלא מסתכלים על הנוריות. גם אצלי זה ערך שלוש שעות. אני יודע שזה סקובה ולא רומבה אבל אני מנחש שזה אותו דבר בערך. מקווה שעזרתי.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

עזרת
תודה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

שוב התקלקל לי הרומבה. הפעם המברשות הפסיקו להסתובב (בפעם הקודמת הוא הפסיק לשאוב) תוך יומיים הצטברה שוב כמות של פיחסים ופרווה על הרצפה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה

Catskinner כתב:שוב התקלקל לי הרומבה. הפעם המברשות הפסיקו להסתובב (בפעם הקודמת הוא הפסיק לשאוב) תוך יומיים הצטברה שוב כמות של פיחסים ופרווה על הרצפה.
...
נסה את מה שאני עשיתי באותו מקרה , פרק הכל עד לחשיפת המנוע ...סובב אותו קצת ידנית וזהו , אצלי לפחות זה עבד.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ממה שאני קראתי יש נקודה בעייתית ברומבה בחיבור המברשות למנוע וכניסת ליכלוך לציר המנוע
מקוה שזה יעזור:
http://www.robotreviews.com/chat/viewto ... 1&start=40

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

פרקתי את הרומבה עד לרמה של ניקוי גלגלי השיניים ביחידת המברשת. האמת שלא הצטבר שם הרבה לכלוך - בוודאי שלא ברמה של מה שמופיע בסרטון ב youtube. לא יודע אם הלכלוך המועט היה ממוקם במקום אסטרטגי או שפעולת הפרוק וההרכבה זעזעו מספיק את המערכת אבל זה לא משנה: המברשות שבו להסתובב והלכלוך שוב מצטבר בתא הטאטוא!

היום בערב נראה אם התיקון היה מוצלח או לא.

uris פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר

שליחה

Catskinner כתב:פרקתי את הרומבה עד לרמה של ניקוי גלגלי השיניים ביחידת המברשת. האמת שלא הצטבר שם הרבה לכלוך - בוודאי שלא ברמה של מה שמופיע בסרטון ב youtube. לא יודע אם הלכלוך המועט היה ממוקם במקום אסטרטגי או שפעולת הפרוק וההרכבה זעזעו מספיק את המערכת אבל זה לא משנה: המברשות שבו להסתובב והלכלוך שוב מצטבר בתא הטאטוא!

היום בערב נראה אם התיקון היה מוצלח או לא.
...
זה בדיוק מה שקרה לי....גם לא היה לכלוך ופתאום אחרי הפרוק חזר לעבוד תקין כבר שבוע ..מעניין...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

אם כך אני מתחיל לחשוד שהבעיה היא לא במנגנון גלגלי השיניים אלא בבמגעים של הלוח האלקטרוני שהוא בעצמו מעגל מודפס קטן שיוצא מיחידת המברשת ונתקע בגוף הרומבה. יכול להיות שאבק הנדחס לשם יוצר נתק.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

משפט משעשע אך מאוד נכון, מתוך דף עם הצעות למתנות.
[left]
Truly anal neatniks may complain that Roomba misses a spot here and there but, hey, that just gives them something to clean by hand – and that’s the gift that keeps on giving.
[/left]

מקור: http://www.icurrent.com/AB74R
משה

חזור אל “רובוטים ביתיים”