ואריה (osherov) פתר את חידת המטבעות
האמת - חשבתי ששתיהן יחזיקו יותר זמן מעמד...

כמו שכתבתי לך בבוקר בדקתי על דף עם 4,6,8 ו-10 מטבעות, וזה אמפירי לחלוטין שאריה ינצח או לפחות ישתווה למשה עם כל מספר של מטבעות.amirbd כתב:ברור שעבור סדרים מסויימים של מטבעות לאריה יש עבודה קלה מאד, אך זה לא אריה שבוחר איך להניח את המטבעות.
כדי לחדד את הנקודה, תניחו שהתהליך הוא זה -
אני בוחר 50 מטבעות כלשהן ונותן אותם למשה - משה (שאין לו אינטרס לעזור לאריה) קובע את סדר המטבעות, ואז המשחק מתחיל
(אח, אח איזה חידה חמודה, אני מה זה מרוצה מעצמי)
...

אני נמצא באותו מצב,לא יצא לי להתעמק בחידה מאז שכתבתי לאמיר, אבל קל מאוד לראות שאריה ינצח ובאמת השאלה היא איך להוכיח.Booboo כתב:כמו שכתבתי לך בבוקר בדקתי על דף עם 4,6,8 ו-10 מטבעות, וזה אמפירי לחלוטין שאריה ינצח או לפחות ישתווה למשה עם כל מספר של מטבעות.
השאלה איך להוכיח את זה...
כפי שנרשם המספרים הם הכן בעלי סיפרה אחת ושונים אחד מהשנילכל אחד יש מספר בעל ספרה אחת שונה מהשני...
אריה, רגע, מה עם הבונוס - אני לא מקבל איזה פרס קטן, קפה, עוגה, משהוosherov כתב:גם אמיר וגם משה (בסדר הזה) פתרו את החידה כולל הוכחות פשוטות ויפות![]()
![]()
מכיוון שלא חייבתי להביא גם הוכחה (זה היה בונוס)
אני מעביר את זכות השאלה ל theAman שפתר ראשון
...

דווקא לא נשמע לי כזה פשוט למצוא אלגוריתם שממקסם את הרווחיםדווקא אלגוריתם שממקסם את רווחיו של אריה זה פשוט, להוכיח שזה מבטיח לאריה ניצחון זה כבר סיפור אחר...
תעשה dynamic programming מלמטה למעלה, כאשר בכל שלב אריה בוחן עבור אחת משתי הבחירות שלו מול אחת משתי התגובות של היריב את המקסימום שנקבע ממה שכבר חושב עבטר פחות מטבעות + הרווח/הפסד מזוג הצעדים.osherov כתב:דווקא לא נשמע לי כזה פשוט למצוא אלגוריתם שממקסם את הרווחיםדווקא אלגוריתם שממקסם את רווחיו של אריה זה פשוט, להוכיח שזה מבטיח לאריה ניצחון זה כבר סיפור אחר...
משה מה האלגוריתם שחשבת עליו ?...
אתה צודק (לגבי התיאור השני) אבל איך זה בדיוק קשור לנושא ?osherov כתב:אלגוריתם שלך כמדומני לא יעיל ובעל סיבוכיות של 2 בחזקת n...