אשכול מרוכז למיזם האינטרנט Unlimited
- michaelfar
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 234
היום התקשר אלי נציג ואמר שתוך כמה חודשים תתחיל פריסה באיזור שלי, שנמצא משהו כמו 200 מטר מהאיזור שכבר נפרס בצפון הישן של תל אביב.
- OmriS
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 543
איזה רחוב?
(אתה לא יכול סתם לזרוק אמירה כזאת באוויר.. אני גר ברחוב תל-חי ולא חיכיתי ככה להתקנה מאז שערוצי זהב פרסו כבלים... (: )
(אתה לא יכול סתם לזרוק אמירה כזאת באוויר.. אני גר ברחוב תל-חי ולא חיכיתי ככה להתקנה מאז שערוצי זהב פרסו כבלים... (: )
- inonr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 661
- שם מלא: inonr
אתמול התקשרו אלי ותיאמנו התקנה לסוף אוגוסט. מקבלים חודש חינם להתנסות+ את הראוטר שלהם. הנציג רק ידע להגיד שזה ראוטר של DLINK, מישהו יכול לתת יותר פרטים? הבנתי שזה בעלות של 200 שח חד פעמי. האם יש ראוטר אחר בשוק שניתן לקנות עצמאית?
- michaelfar
-
- חבר פעיל מאוד

·OmriS כתב:איזה רחוב?
(אתה לא יכול סתם לזרוק אמירה כזאת באוויר.. אני גר ברחוב תל-חי ולא חיכיתי ככה להתקנה מאז שערוצי זהב פרסו כבלים... (: )...
פחות או יותר דרך נמיר פינת ז'בוטינסקי.
אמרתי את זה דווקא בקטע קצת שלילי. המרחק שלי מהאיזור בו יש תשתית קיימת הוא של כמה דקות הליכה, אם יקח להם כמה חודשים להגיע זה לא אומר שום דבר בוודאות על שאר תל אביב, אבל זה בטח לא סימן טוב.
- michaelfar
-
- חבר פעיל מאוד

·inonr כתב:אתמול התקשרו אלי ותיאמנו התקנה לסוף אוגוסט. מקבלים חודש חינם להתנסות+ את הראוטר שלהם. הנציג רק ידע להגיד שזה ראוטר של DLINK, מישהו יכול לתת יותר פרטים? הבנתי שזה בעלות של 200 שח חד פעמי. האם יש ראוטר אחר בשוק שניתן לקנות עצמאית?...
איפה?
ואני חושב שכל ראוטר עם כניסת WAN יעבוד... ככה שזה פחות או יותר כל ראוטר. אחרי הכל מה שהם עושים זה פשוט למתוח כבל רשת אליך לדירה.
- OmriS
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 543
פספסתי את "כמה חודשים" בהודעה שלך.. נקווה שזה לא המצב
- shayze
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2626
Re: מישהו יודע אם אלו בזק או חברת חשמל?
אם תרצה להמשיך לדון בנושא, אשמח לדון איתך בפרטי, שכן זה ממש לא נושא האשכול, ולכן זאת ההודעה האחרונה שלי בהקשר הזה:sys_admin כתב:·......
קודם כל טווח התדרים של רשת טלוויזייה בכבלים הוא בין 50 ל 900 מגה הרץ בתחום ההלוך ו 15 - 42 מגה הרץ בתחום החזור . וכל מי שראה בחיים שלו פלט של spectrum analyzer אפילו פעם אחד מודע לזה שזה התחום של ספקטרום אלקטרומגנטי שקיימים שם הכי הרבה הפרעות וגם בעוצמות הכי גבוהות . אם כבר הזכרת את תחומים של 2.4 ו 5 GHZ , אז לצורך ההשוואה ההספקים של המשדרים בתחומים ההם הם שנמדדים ביליוואטים ( אלפיות הוואט ) , ולעומת זה בתחום של 15 - 900 MHZ פועלות מערכות שמשדרים שלהם הם בהספקים של קילווואטים ( אלפי וואט ) , שמתפשטים למרחקים של מאות קילומטרים ועוברים את כבל קואקס כמו סכין חמה דרך חמאה ועושים שמות לשידור הקיים בכבל.
דבר נוסף לפי תכנון פריסה שבשימוש היום בהוט, לבית בודד לא מגיעה שום סיב, אלה שמדובר על סיב שמשרת גוש של ביניינים שלם.
גם אם ארון תקשורת עם מקלט אופטי ממוקם בבניין מסוים יש כבל נחושת שיוצאה מהביניין הזה כדי לחבר את שאר הביניינים בשכונה .
בקשר לרוחב ספקטרלי של כל תדר נושא בהוט, הוא מין הסתם לא 33, אלה 8 MHZ בתחום UHF ו 7 MHZ בתחום VHF וקיימים פחות מעשרה תדרי נושא שמשרתים את מערכת DOCSIS בהוט והם כולם משותפים לכל הלקוחות שמחוברים למקלט אופטי אחד. וכמובן שלא קיים רוחב פס של 2Gbps לא לבניין , אלה שמדובר על פחות מ 0.5Gbps לכל גוש בניינים שגם לא ניתן לבצע בו QoS כלשהו וההנחה הסטטיסטית של התכנון רשת הוט שהלקוחות מנצלים פחות מעשרה אחוז מהמשאב של רוחב פס בו זמנית. כך שאם במציאות קיימים מספר לקוחות שמנצלים בו זמנית את כל הרוחב פס שלהם, כל שאר הלקוחות לא מקבלים את השרות שהם משלמים עבורו וללקוחות האלה המוקדנים מספרים על תקלה אזורית שמסתיימת בסיום ההורדות שמבצעים אותם המשתמשים שגמרו לכל השכונה את האינטרנט.
זה המצב בפועל ולא הדימיונות הלא קשורים למציאות . ובידיוק בגלל זה ההנחיה הרווחת ברוב הארגונים לעובדים שמתחברים לרשת ארגונית מהבית לא להשתמש בתשתית של טל''כ .
בקשר למגברים ומפצלים, בין מקלט אופטי ולמודם כבלים של לקוח קיימים מספר מגברים, מפצלים ומסעפים וכולם לא מנוהלים, כך שלא ניתן לבצע לא ניטור ולא הגדרות מרחוק, אלה שכל תקלה מצריכה הגעה פיזית מעבר בין כל המגברים, מפצלים ומסעפים אחד אחד עם ציוד בדיקה שלא קיים ברשותם של טכנאי הוט ובגלל זה כל מה שהם עושים, זה מחליפים ציוד על עיוור. ובדרך כלל כל מה שהם מנסים לעשות זה להוריד מנחת או להוסיף מנחת מבלי שהם רואים על מה זה משפיע....
לגבי טווח התדרים, אתה צודק שהוא היה עד 900 אבל מזמן הגדילו אותו עד 1003. אני ראיתי את הספקטרום בתדרים האלה על בסיס קבוע. ולא ראיתי הפרעות. בטח לא על כבל עם סיכוך איכותי ובלי בעיות עוצמה (תקלה במשדר/מגבר וכו').
לגבי פריסת הסיב, אני מזכיר רק שציינתי שהדיון לגבי סיב לכל בניין הוא היפוטתי מכיוון שזהו אינו מצב התשתית היום.
לגבי 33 מדובר בMbps תדר של 6MHZ מסוגל להעביר בערך 33.3Mbps בשיטת האפנון של DOCSIS שהוט משתמשים בה. לגבי QoS, אפשרי גם אפשרי אחרת לא היו יכולים להגביל אותך לפי החבילה שאתה משלם עליה.
פעם אחרונה שבדקתי היו להוט יותר מ-8 תדרים. מה קורה שם היום אני לא יודע, אבל אני כן יודע שלשוק יש נטיה רק לגדול כך שלהקטין את התדרים בזמן שהמהירויות רק גדלות לא נשמע לי הגיוני.
ברור שהתשתית של הוט היא משותפת, זאת מהות הטכנולוגיה. וכמו שאמרתי מבוצע oversubscription ע"י הוט (וcomcast ו time warner אגב). לגבי הנחיות של עובדים המתחברים לרשתות ארגוניות, אף אחד מהארגונים שעבדתי עימם עד כה, לא הוציא הנחיה כזאת. ארגון אחד אף שילם לי על חיבור אינטרנט יעודי לעבודה עימו על גבי תשתית הוט.
לגבי יכולת הבדיקה של הוט על התשתית...אני ממש לא מבין מה הקשר של זה לכל דבר. לא משנה אם מה שאתה טוען נכון או לא (מניסיוני בעבר היו להם כלים מתאימים. לא יודע איך זה עכשיו כשהכל עובדי קבלן), אני לא רואה את הקשר לעניין. אנו מדברים על יכולת טכנולוגית ולא על התקמצנות לכאורה של חברת הוט על טכנאים ו/או ציוד הבדיקה שלהם.
אשמח להמשיך הדיון הזה בפרטי אם אתה מעוניין בכדי לשמור על הנושא האמיתי שלו - מיזם הסיבים לו מחכים רבים (כולל אותי) בכיליון עיניים.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/
The story of stuff
- inonr
-
- חבר פעיל במיוחד

·אני ברמת השרון.michaelfar כתב:·......
איפה?
ואני חושב שכל ראוטר עם כניסת WAN יעבוד... ככה שזה פחות או יותר כל ראוטר. אחרי הכל מה שהם עושים זה פשוט למתוח כבל רשת אליך לדירה....
הנציג אמר שצריך ציוד קצה שתומך במהירויות הללו, ככה שנראה לי שלא כל ראוטר עם WAN יספיק.
- michaelfar
-
- חבר פעיל מאוד

·inonr כתב:·אני ברמת השרון.......
הנציג אמר שצריך ציוד קצה שתומך במהירויות הללו, ככה שנראה לי שלא כל ראוטר עם WAN יספיק....
שמע כנראה שאם אתה לוקח 1gb/1gb תצטרך גם ראוטר עם 1gb. לא אמרת איזה מהירות אז הנחתי שזה 100/100.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
·כדי שציוד קצה שלך לא יהיה צוואר הבקבוק, אתה צריך שהנתב יתמוך בכניסת wan עם מבירות של 1Gb וגם יציאות lan שיהיו 1Gb. בארץ נתבים איכותיים יחסית יקרים.inonr כתב:·אני ברמת השרון.......
הנציג אמר שצריך ציוד קצה שתומך במהירויות הללו, ככה שנראה לי שלא כל ראוטר עם WAN יספיק....
תראה כאן:
http://www.smallnetbuilder.com/tools/charts/router/view
יש כאן נתבים ממויינים לפי מהירות שהם מסוגלים לתת מ-wan אל ה-lan. תבחר נתב שיעמוד בדרישות שלך וגם בתקציב שלך, וגם כזה שתוכל לקנות ולהגדיר לבד או בעזרת מישהו מחברים. על תסמוך על תמיכה כלשהי.
- LexRio
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 469
מישהו פה כבר כתב שמקבלים רואטור מסוג D-Link DIR-651
- inonr
-
- חבר פעיל במיוחד

·תודה, הם נותנים אותו תמורת תשלום חד פעמי של 199שח, נראה לי שווה. באמאזון למשל הוא עולה 98דולרLexRio כתב:מישהו פה כבר כתב שמקבלים רואטור מסוג D-Link DIR-651...
- shayze
-
- חבר ותיק

בפיסיסנטר הוא עולה 250 ש"ח. כנראה שIBC משווקים אותו במחיר עלות.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.
The story of stuff
The story of stuff
- NitzanAdato
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 187
- שם מלא: ניצן אדטו
קבעו לי התקנה בתחילת אוגוסט...
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5920
·NitzanAdato כתב:קבעו לי התקנה בתחילת אוגוסט......
יפה!! עוד 3 שבועות
- NitzanAdato
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 187
- שם מלא: ניצן אדטו
@dima_vy
·
רמת השרון.
·
רמת השרון.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4316
Re: מישהו יודע אם אלו בזק או חברת חשמל?
·shayze כתב:
אם תרצה להמשיך לדון בנושא, אשמח לדון איתך בפרטי, שכן זה ממש לא נושא האשכול, ולכן זאת ההודעה האחרונה שלי בהקשר הזה:......
לגבי טווח התדרים, אתה צודק שהוא היה עד 900 אבל מזמן הגדילו אותו עד 1003. אני ראיתי את הספקטרום בתדרים האלה על בסיס קבוע. ולא ראיתי הפרעות. בטח לא על כבל עם סיכוך איכותי ובלי בעיות עוצמה (תקלה במשדר/מגבר וכו').
לגבי פריסת הסיב, אני מזכיר רק שציינתי שהדיון לגבי סיב לכל בניין הוא היפוטתי מכיוון שזהו אינו מצב התשתית היום.
לגבי 33 מדובר בMbps תדר של 6MHZ מסוגל להעביר בערך 33.3Mbps בשיטת האפנון של DOCSIS שהוט משתמשים בה. לגבי QoS, אפשרי גם אפשרי אחרת לא היו יכולים להגביל אותך לפי החבילה שאתה משלם עליה.
פעם אחרונה שבדקתי היו להוט יותר מ-8 תדרים. מה קורה שם היום אני לא יודע, אבל אני כן יודע שלשוק יש נטיה רק לגדול כך שלהקטין את התדרים בזמן שהמהירויות רק גדלות לא נשמע לי הגיוני.
ברור שהתשתית של הוט היא משותפת, זאת מהות הטכנולוגיה. וכמו שאמרתי מבוצע oversubscription ע"י הוט (וcomcast ו time warner אגב). לגבי הנחיות של עובדים המתחברים לרשתות ארגוניות, אף אחד מהארגונים שעבדתי עימם עד כה, לא הוציא הנחיה כזאת. ארגון אחד אף שילם לי על חיבור אינטרנט יעודי לעבודה עימו על גבי תשתית הוט.
לגבי יכולת הבדיקה של הוט על התשתית...אני ממש לא מבין מה הקשר של זה לכל דבר. לא משנה אם מה שאתה טוען נכון או לא (מניסיוני בעבר היו להם כלים מתאימים. לא יודע איך זה עכשיו כשהכל עובדי קבלן), אני לא רואה את הקשר לעניין. אנו מדברים על יכולת טכנולוגית ולא על התקמצנות לכאורה של חברת הוט על טכנאים ו/או ציוד הבדיקה שלהם.
אשמח להמשיך הדיון הזה בפרטי אם אתה מעוניין בכדי לשמור על הנושא האמיתי שלו - מיזם הסיבים לו מחכים רבים (כולל אותי) בכיליון עיניים....
בינתיים כל מה שכתבת עד כה, זה דברים היפותטים ( ובשפה פשוטה שלא קיימים במציאות ) .
צירפתי מספר תמונות פלט מהחיבור ישיר מהיציאה של Trunk שנמצא מיד לאחר מקלט אופטי שמוזן ישירות מהמוקד.
בצילום הראשון ניתוח ספקטרום מלא, של אותות בכל טווח התדרים שקיים ברשת הוט. הסמן על 715MHz . ניתן לראות בברור שמעל הסמן לא קיימים תדרי נושא פעילים, אלה יש מגוון של רעשים והפרעות שהסתננו לתוך הכבל שחלקם גם בעוצמה יותר גבוההה מה Carriers שנמצאים בתדרים הנמוכים יותר. הרעשים בחלקם הם ממערכות קשר באזור וחלקם מרשתות סלולר שהאתרים שלהם נמצאים בקרבת מקום הרעשים המדוברים מסתננים כבר מייד אחרי מקלט אופטי ולפני מגבר TRUNK ובהמשך מוגברים בכל אחד מהמגברים שבשרשרת.
בצילום השני ניתן לראות תקריב של כ 100MHz שגם שם הסמן נמצא על 715MHz , ניתן לזהות הפרדה בין תדרי נושא שונים וגם רואים בצורה יותר מודגשת את אותן ההפרעות שקיימות גם בצילום הראשון. אם הייתי מגדיר sweep time יותר ארוך היינו גם מזהים את ההפרעות שנגרמות מהמערכות TDMA .
בצילום השלישי ניתן לראות שגם בתחום הנמוך לא משתמשים בטווחים שלמים של התדרים בגלל אילוצים מסויימים שכאן זה לא המקום לפרט אותם.
כמובן שגם שאר הדברים שכתבת, הם "היפותטים" , כמו למשל בקשר ל QoS , כי בנושא ה QoS לא מדובר על ההגבלות של החבילות גלישה, שבכלל מתבצעות בנקודות אחרות, אלה על אפשרות להבטיח מהירות נדרשת, במקרה המדובר במקטע רשת שלאחר מקלט אופטי ולפני מודם של הלקוח. ה QoS הזה נדרש בשביל להבטיח שמספר לקוחות קטן לא ינצל רוחב פס של כלל הלקוחות באותו מקטע רשת, וכמובן שזה לא מתקיים במציאות.
גם בקשר לאפנון של תדרי נושא שבשימוש ל Docsis , במציאות ברשת הוט הם מאופננים כמו כל שאר ה Carriers (תחנות טלוויזייה, VOD וכו'), בשיטת DVB-C ב QAM256 ולא בשיטת איפנון של Docsis .
מכווה שעכשיו לא נשאר מקום להיפותזות נוספות.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- uh99
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- shayze
-
- חבר ותיק

sys_admin:
כמו שאמרתי, אשמח לדון בנושא בהרחבה בפרטי או בשרשור יעודי. זהו אינו המקום לדון בכך.
אגב לקחת את הדיון בנושא קצת קשה. סה"כ זה החל כדיון תיאורטי על פוטנציאל טכנולוגי.
כמו שאמרתי, אשמח לדון בנושא בהרחבה בפרטי או בשרשור יעודי. זהו אינו המקום לדון בכך.
אגב לקחת את הדיון בנושא קצת קשה. סה"כ זה החל כדיון תיאורטי על פוטנציאל טכנולוגי.
The story of stuff
The story of stuff
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4316
·shayze כתב:sys_admin:
אגב לקחת את הדיון בנושא קצת קשה. סה"כ זה החל כדיון תיאורטי על פוטנציאל טכנולוגי....
לא דובר כאן על נושאים תיאורטיים ( כמו למשל, על איך להגיע לירח ובחזרה ) , אלה אל נושא פרקטי לגמרי ( רשת של טלוויזייה בכבלים שקיימת ובשימוש בחברת הוט במדינת ישראל ) . והנושא שבדיון הוא לא קשה, הוא טריוויאלי לגמרי, למי שטיפה מעורה בתחום. מכווה שלהבא לא תספר סיפורים מבלי להזכיר שכל מה שסיפרת זה דברים היפותטיים שנמצאים רק בדמיון שלך, וכך שאנשים התמימים לא יחשבו בטעות שמה שכתבת באמת קורה במציאות, אלה רק בדימיונות שלך.