שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
גם אני חושב שהאדום היה מיותר...
דודי סלע מפסיד בחצי גמר אתונה 6:4 6:1
דודי סלע מפסיד בחצי גמר אתונה 6:4 6:1
- sam22
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
טוב,guyezra כתב:גם אני חושב שהאדום היה מיותר...
דודי סלע מפסיד בחצי גמר אתונה 6:4 6:1...
קשה לנצח ולראות את הסופר קלאסיקו בטלפון
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
מזכיר לי את הדיון הארוך לאחר גמר הגביע הקודם, שם לדעתי השופט גם טעה לפי החוק.osherov כתב:עוד שופט אדיוט....
שרקת פנדל....צודק...100%....אבל מה אתה מוציא כרטיס אדום![]()
על פי החוק המטומטם הזה 90% מהפנדלים צריכים להוביל להוצאת כרטיס אדום כי השחקן שביצע עברה (או השוער) היו אחרונים בדרך לשער
...
זה באמת חוק בעייתי אך לכנות אותו "מטומטם" זו התעלמות מהצורך שהביא לחקיקתו.
החוק נועד למנוע מצבים, והיו הרבה כאלה בעבר, שבהם שחקן הגנה מחליט בקור רוח להכשיל תוקף כשהוא רואה שאחרת זה שער כמעט בטוח. המצבים הקלאסיים לכך לא קורים ברחבה, ובדרך כלל אלה תיקולים מאחור.
הבעייה היא שיש מקרים רבים, כמו היום, שזה לא הכשלה בקור רוח כאשר המגן עושה שיקול כדאיות, אלא זה אינסטינקטיבי ליד השער.
שיפור אחד לחוק יוכל להיות שהוא לא יהיה תקף ברחבה - כשאז מקבלים פנדל. גם זה לא חד וחלק, כי המקרה הקר רוח יכול גם להיות כשהמגן רודף מאחורה ומתקל ברחבה.
האמת, שגם חוק הפנדל עצמו הוא בעייתי ובאופן דומה. אתה נותן לתוקף יתרון אדיר שיכול להכריע משחק, בגלל עבירות שחלקן באמת אולי מנעו שער ואז זה סביר, אבל חלקן האחר ממש לא.
לסיכום, גם אם לא נתייחס לבעיית יישום החוקים על ידי השופטים, קשה מאוד להגדיר חוקים "נכונים" או "טובים" לכדורגל, הרבה יותר מאשר במשחקים אחרים.
הייחוד של כדורגל הוא ההכרעה על ידי מאורעות נדירים, שגורם לבעייתיות הנ"ל.
אבל מה, התכונה הזו של כדורגל, היא בדיוק הקסם שהופך אותו למשחק עם פוטנציאל לדרמה
משה
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
1. לפי החוק היבש האדום לראול אליבול מוצדק לדעתי (זה שהחוק בעייתי כפי שצויין בשרשור זה לא אומר שלא צריך לאכוף אותו).
2. זה שלא היה פנדל לריאל זה גם נכון אבל מדובר בפנדל / לא פנדל שלא קל לראות וביחד עם העובדה שבארסה קיבלה פנדל קודם לכן אני לא מאשים את השופט ששרק.
3. אם כבר נשרק פנדל לריאל לא ברור לי איך לא יצא צהוב שני לאלבס.
4. אולי היום מוריניו (שהוא באמת מאמן גדול) יבין כמה אובר-רייטד הוא צאבי אלונסו (פרט לשם פרטי זהה אין מה להשוות בינו לבין צאבי של ברסה). הוא צריך לשחק עם קאקה במקומו (במידה ואוזיל כבר בהרכב) ואז המשחק ייראה הרבה יותר טוב.
2. זה שלא היה פנדל לריאל זה גם נכון אבל מדובר בפנדל / לא פנדל שלא קל לראות וביחד עם העובדה שבארסה קיבלה פנדל קודם לכן אני לא מאשים את השופט ששרק.
3. אם כבר נשרק פנדל לריאל לא ברור לי איך לא יצא צהוב שני לאלבס.
4. אולי היום מוריניו (שהוא באמת מאמן גדול) יבין כמה אובר-רייטד הוא צאבי אלונסו (פרט לשם פרטי זהה אין מה להשוות בינו לבין צאבי של ברסה). הוא צריך לשחק עם קאקה במקומו (במידה ואוזיל כבר בהרכב) ואז המשחק ייראה הרבה יותר טוב.
-
osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
קאקה לא נמצא כיום בכושר למשחק כזה. העניין הוא, גם כשקאקה יחזור לכושר הרגיל שלו, יש למוריניו בעייה להרכיב אותו ביחד עם אוזיל, שנמצא בפורמה מעולה. שניהם משחקים על אותו התפקיד ונגד ברצלונה קשה לי לראות את שניהם משחקים ביחד. צריך להבין שבמשחק כזה, אין צורך לנסות ולשלוט במרכז המגרש, כי היכולות של הקטלונים להחזיק ולשלוט בכדור היא ללא תקדים לטעמי בכדורגל העולמי. מצד שני, לשליטה והחזקת כדור יש גם נקודת תורפה וזה המתפרצות. דווקא פה, לריאל יש יכולות לעקוץ ולעקוץ חזק את בארסה. זה מאוד מזכיר את המשחקים של נבחרות ברזיל, כאשר ברזיל באופן תמידי שלטה במרכז המגרש אבל בסוף תמיד חטפה את הגול שהעיף אותה מהמונדיאל (ראו ערך ארגנינה 1990).
בקשר לשופט....למרות חיבתי לבלאנוקס, הייתי חושב דברים דומים במידה וזה היה קורה לצד השני (בדיוק כמו שרשמתי על האדום הטיפשי שהוצא לקראוץ' וכמו האדום האידיוטי שהוצא ל-ואן פרסי). השופט אתמול פשוט שפט בפחדנות.....זה נראה שזה נעשה על מנת שיגידו אחרים שהוא שפט טוב אתמול. לא היה צורך להוציא כל כך הרבה צהובים כי המשחק היה אלים (הוא ממש לא היה כזה), בטח לא היה צורך להוציא כרטיס אדום כי השחקן היה האחרון לפני השער...אגב, החוק לא מדבר על שחקן אחרון אלא על מניעה מהיריב הזדמנות בטוחה לכיבוש שער....מצחיק הוא שדווקא ההכשלה גורמת למתקיף הזדמנות בטוחה לכיבוש שער, עוד יותר מאשר המצב בו השחקן לא היה מוכשל
בקשר לשופט....למרות חיבתי לבלאנוקס, הייתי חושב דברים דומים במידה וזה היה קורה לצד השני (בדיוק כמו שרשמתי על האדום הטיפשי שהוצא לקראוץ' וכמו האדום האידיוטי שהוצא ל-ואן פרסי). השופט אתמול פשוט שפט בפחדנות.....זה נראה שזה נעשה על מנת שיגידו אחרים שהוא שפט טוב אתמול. לא היה צורך להוציא כל כך הרבה צהובים כי המשחק היה אלים (הוא ממש לא היה כזה), בטח לא היה צורך להוציא כרטיס אדום כי השחקן היה האחרון לפני השער...אגב, החוק לא מדבר על שחקן אחרון אלא על מניעה מהיריב הזדמנות בטוחה לכיבוש שער....מצחיק הוא שדווקא ההכשלה גורמת למתקיף הזדמנות בטוחה לכיבוש שער, עוד יותר מאשר המצב בו השחקן לא היה מוכשל
- idan309
-
- חבר מביא חבר

יכול מאוד שקאקה עדיין לא יכול לשחק 90 דקות נגד בארסה אבל לתת 30 דקות הוא בטוח יכול (מדוע בפיגור לא להכניס אותו במקום את ארבלואה).
אני לא חושב שקאקה לא יכול לשחק יחד עם אוזיל. אני חושב שגם נגד ברצלונה כאשר זה מסוכן לוותר על צאבי אלונסו לטובת קאקה עדיף לוותר על די-מריה בשביל לשחק עם שניהם (ולהרוויח את השילוב בין כריסטאנו לקאקה).
אתה באמת חושב שההכשלה של אלביול היא לא הכשלה שגורמת למתקיף הזדמנות בטוחה לכיבוש שער?
אם זה לא הכשלה כזו אז אני ממש לא מבין מה זה הכשלה כזו.
אני לא חושב שקאקה לא יכול לשחק יחד עם אוזיל. אני חושב שגם נגד ברצלונה כאשר זה מסוכן לוותר על צאבי אלונסו לטובת קאקה עדיף לוותר על די-מריה בשביל לשחק עם שניהם (ולהרוויח את השילוב בין כריסטאנו לקאקה).
אתה באמת חושב שההכשלה של אלביול היא לא הכשלה שגורמת למתקיף הזדמנות בטוחה לכיבוש שער?
אם זה לא הכשלה כזו אז אני ממש לא מבין מה זה הכשלה כזו.
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
שיפוט זוועתי וכמו שאריה אמר, פחדני.
הפנדל והאדום היו מוצדקים ב-100% (אפשר להתווכח שעות, כמו שכבר עשינו פה בעבר על החוק עצמו, אבל על האכיפה אין עוררין).
עוד לא קראתי עיתונים היום, אבל אני בטוח שה"מיוחד" כבר התלונן על זה שהוא תמיד נשאר בעשרה שחקנים ובלה בלה בלה...
אבל כל זה לא חשוב, המשחק הכי פחות קובע הסתיים בתוצאה שהיא לא רעה לבארסה, מה שאומר שב-99.9% הליגה כבר גמורה (אני בכוונה לא אומר 100%), כשהפער עומד על 8 נקודות בפועל ו-9 אם מחשיבים את הפרש השערים בין בארסה לריאל במפגשים ביניהן.
העיניים כבר נשואות למסטאיה ביום ברביעי לגמר הגביע (צריך להזמין את ספורט1
), שם אין תוצאת תיקו.
הפנדל והאדום היו מוצדקים ב-100% (אפשר להתווכח שעות, כמו שכבר עשינו פה בעבר על החוק עצמו, אבל על האכיפה אין עוררין).
עוד לא קראתי עיתונים היום, אבל אני בטוח שה"מיוחד" כבר התלונן על זה שהוא תמיד נשאר בעשרה שחקנים ובלה בלה בלה...
אבל כל זה לא חשוב, המשחק הכי פחות קובע הסתיים בתוצאה שהיא לא רעה לבארסה, מה שאומר שב-99.9% הליגה כבר גמורה (אני בכוונה לא אומר 100%), כשהפער עומד על 8 נקודות בפועל ו-9 אם מחשיבים את הפרש השערים בין בארסה לריאל במפגשים ביניהן.
העיניים כבר נשואות למסטאיה ביום ברביעי לגמר הגביע (צריך להזמין את ספורט1
- idan309
-
- חבר מביא חבר

לפי דעתי ערוץ 9 הוא ערוץ חינמי ולכן אם אתה מוכן לוותר על חווית ה-HD תוכל לראות את המשחק גם ללא תשלום
בכל מקרה אם אתה מוכן לבוא לקריות אתה מוזמן לצפות אצלי (מסך הקרנה של 106")
בכל מקרה אם אתה מוכן לבוא לקריות אתה מוזמן לצפות אצלי (מסך הקרנה של 106")
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

יש מצב שיחשיכו את ערוץ 9 בזמן המשחק...
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

תודה על ההזמנה, אבל בזמן האחרון יש לי הרבה נספחים, במיוחד בתקופת החגidan309 כתב:לפי דעתי ערוץ 9 הוא ערוץ חינמי ולכן אם אתה מוכן לוותר על חווית ה-HD תוכל לראות את המשחק גם ללא תשלום
בכל מקרה אם אתה מוכן לבוא לקריות אתה מוזמן לצפות אצלי (מסך הקרנה של 106")...
אני אבלע את הצפרדע ואזמין את הערוץ...
אולי עוד פעם מנגל (כבר קיבלתי הרעלת בשר והחג עדיין לא התחיל).
אתה מוזמן אלי בשמחה.
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

יותם הלפרין קלע 25 נקודות בניצחון אולימפיאקוס על פנאתינאיקוס: http://www.one.co.il/Article/178159.html
פדרר נגד נאדאל בגמר טורניר מונטה קרלו.
למי שלא שמע קים קלייסטרס מחוץ לרולאן גרוס, בחתונה של קרוב משפחה היא רקדה עם עקבים גבוהים, דרכה על מישהו ונקעה את הקרסול ותיעדר 4-6 שבועות...
למי שלא שמע קים קלייסטרס מחוץ לרולאן גרוס, בחתונה של קרוב משפחה היא רקדה עם עקבים גבוהים, דרכה על מישהו ונקעה את הקרסול ותיעדר 4-6 שבועות...
-
osherov
-
- גורו Android

גיא,
התכוונת לפרר ולא לפדרר (הבדל קטן אבל גדול)
idan309,
קאקה אולי פיסית יכל לשחק 30 דקות אתמול, אבל הוא לא בכושר משחק משהו למפגש כזה
התכוונת לפרר ולא לפדרר (הבדל קטן אבל גדול)
idan309,
קאקה אולי פיסית יכל לשחק 30 דקות אתמול, אבל הוא לא בכושר משחק משהו למפגש כזה
- eg99
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
ברח לך ד.guyezra כתב:
למי שלא שמע קים קלייסטרס מחוץ לרולאן גרוס, בחתונה של קרוב משפחה היא רקדה עם עקבים גבוהים, דרכה על מישהו ונקעה את הקרסול ותיעדר 4-6 שבועות......
פרר נגד נדאל. פדרר כבר הודח ברבע.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

וואלה, נראה לי שמישהו מחק את ה-ד'osherov כתב:גיא,
התכוונת לפרר ולא לפדרר (הבדל קטן אבל גדול)...
- eg99
-
- חבר ותיק

מישהו יכול להסביר איך נכנס פתאום ערוץ 9 לסיפור?theAman כתב:99% שזה יקרה.guyezra כתב:יש מצב שיחשיכו את ערוץ 9 בזמן המשחק.........
זה יהיה רק בצרלטון?
האמת היא שבחודש הקרוב יש לא מעט ספורט בשלבי ההכרעה השונים, וההשקעה בצרלטון לחודש היא מכה שאפשר לשקול.
- eg99
-
- חבר ותיק

<בטעות נשלח פעמיים>
- AviBiton
-
- גורו HTmobile

בדיוק בשביל זה לא אכפת לי לספוג את ה"מכה"...eg99 כתב:מישהו יכול להסביר איך נכנס פתאום ערוץ 9 לסיפור?theAman כתב:99% שזה יקרה.guyezra כתב:יש מצב שיחשיכו את ערוץ 9 בזמן המשחק.........
זה יהיה רק בצרלטון?
האמת היא שבחודש הקרוב יש לא מעט ספורט בשלבי ההכרעה השונים, וההשקעה בצרלטון לחודש היא מכה שאפשר לשקול....
- eg99
-
- חבר ותיק

ומה הענין עם ערוץ 9?
ערן
-
osherov
-
- גורו Android