שרשור הספורט ואירועי הספורט הגדולים בארץ ובעולם!

תוכניות ספורט, אירועי ספורט וכל מה שקשור לספורט...
guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

גם אני חושב שהאדום היה מיותר...

דודי סלע מפסיד בחצי גמר אתונה 6:4 6:1

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358

שליחה

guyezra כתב:גם אני חושב שהאדום היה מיותר...

דודי סלע מפסיד בחצי גמר אתונה 6:4 6:1
...
טוב,
קשה לנצח ולראות את הסופר קלאסיקו בטלפון :)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

osherov כתב:עוד שופט אדיוט....
שרקת פנדל....צודק...100%....אבל מה אתה מוציא כרטיס אדום :hammer:
על פי החוק המטומטם הזה 90% מהפנדלים צריכים להוביל להוצאת כרטיס אדום כי השחקן שביצע עברה (או השוער) היו אחרונים בדרך לשער (n)
...
מזכיר לי את הדיון הארוך לאחר גמר הגביע הקודם, שם לדעתי השופט גם טעה לפי החוק.

זה באמת חוק בעייתי אך לכנות אותו "מטומטם" זו התעלמות מהצורך שהביא לחקיקתו.
החוק נועד למנוע מצבים, והיו הרבה כאלה בעבר, שבהם שחקן הגנה מחליט בקור רוח להכשיל תוקף כשהוא רואה שאחרת זה שער כמעט בטוח. המצבים הקלאסיים לכך לא קורים ברחבה, ובדרך כלל אלה תיקולים מאחור.
הבעייה היא שיש מקרים רבים, כמו היום, שזה לא הכשלה בקור רוח כאשר המגן עושה שיקול כדאיות, אלא זה אינסטינקטיבי ליד השער.
שיפור אחד לחוק יוכל להיות שהוא לא יהיה תקף ברחבה - כשאז מקבלים פנדל. גם זה לא חד וחלק, כי המקרה הקר רוח יכול גם להיות כשהמגן רודף מאחורה ומתקל ברחבה.

האמת, שגם חוק הפנדל עצמו הוא בעייתי ובאופן דומה. אתה נותן לתוקף יתרון אדיר שיכול להכריע משחק, בגלל עבירות שחלקן באמת אולי מנעו שער ואז זה סביר, אבל חלקן האחר ממש לא.

לסיכום, גם אם לא נתייחס לבעיית יישום החוקים על ידי השופטים, קשה מאוד להגדיר חוקים "נכונים" או "טובים" לכדורגל, הרבה יותר מאשר במשחקים אחרים.
הייחוד של כדורגל הוא ההכרעה על ידי מאורעות נדירים, שגורם לבעייתיות הנ"ל.
אבל מה, התכונה הזו של כדורגל, היא בדיוק הקסם שהופך אותו למשחק עם פוטנציאל לדרמה :)
משה

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005

שליחה

1. לפי החוק היבש האדום לראול אליבול מוצדק לדעתי (זה שהחוק בעייתי כפי שצויין בשרשור זה לא אומר שלא צריך לאכוף אותו).
2. זה שלא היה פנדל לריאל זה גם נכון אבל מדובר בפנדל / לא פנדל שלא קל לראות וביחד עם העובדה שבארסה קיבלה פנדל קודם לכן אני לא מאשים את השופט ששרק.
3. אם כבר נשרק פנדל לריאל לא ברור לי איך לא יצא צהוב שני לאלבס.
4. אולי היום מוריניו (שהוא באמת מאמן גדול) יבין כמה אובר-רייטד הוא צאבי אלונסו (פרט לשם פרטי זהה אין מה להשוות בינו לבין צאבי של ברסה). הוא צריך לשחק עם קאקה במקומו (במידה ואוזיל כבר בהרכב) ואז המשחק ייראה הרבה יותר טוב.

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

קאקה לא נמצא כיום בכושר למשחק כזה. העניין הוא, גם כשקאקה יחזור לכושר הרגיל שלו, יש למוריניו בעייה להרכיב אותו ביחד עם אוזיל, שנמצא בפורמה מעולה. שניהם משחקים על אותו התפקיד ונגד ברצלונה קשה לי לראות את שניהם משחקים ביחד. צריך להבין שבמשחק כזה, אין צורך לנסות ולשלוט במרכז המגרש, כי היכולות של הקטלונים להחזיק ולשלוט בכדור היא ללא תקדים לטעמי בכדורגל העולמי. מצד שני, לשליטה והחזקת כדור יש גם נקודת תורפה וזה המתפרצות. דווקא פה, לריאל יש יכולות לעקוץ ולעקוץ חזק את בארסה. זה מאוד מזכיר את המשחקים של נבחרות ברזיל, כאשר ברזיל באופן תמידי שלטה במרכז המגרש אבל בסוף תמיד חטפה את הגול שהעיף אותה מהמונדיאל (ראו ערך ארגנינה 1990).

בקשר לשופט....למרות חיבתי לבלאנוקס, הייתי חושב דברים דומים במידה וזה היה קורה לצד השני (בדיוק כמו שרשמתי על האדום הטיפשי שהוצא לקראוץ' וכמו האדום האידיוטי שהוצא ל-ואן פרסי). השופט אתמול פשוט שפט בפחדנות.....זה נראה שזה נעשה על מנת שיגידו אחרים שהוא שפט טוב אתמול. לא היה צורך להוציא כל כך הרבה צהובים כי המשחק היה אלים (הוא ממש לא היה כזה), בטח לא היה צורך להוציא כרטיס אדום כי השחקן היה האחרון לפני השער...אגב, החוק לא מדבר על שחקן אחרון אלא על מניעה מהיריב הזדמנות בטוחה לכיבוש שער....מצחיק הוא שדווקא ההכשלה גורמת למתקיף הזדמנות בטוחה לכיבוש שער, עוד יותר מאשר המצב בו השחקן לא היה מוכשל

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יכול מאוד שקאקה עדיין לא יכול לשחק 90 דקות נגד בארסה אבל לתת 30 דקות הוא בטוח יכול (מדוע בפיגור לא להכניס אותו במקום את ארבלואה).
אני לא חושב שקאקה לא יכול לשחק יחד עם אוזיל. אני חושב שגם נגד ברצלונה כאשר זה מסוכן לוותר על צאבי אלונסו לטובת קאקה עדיף לוותר על די-מריה בשביל לשחק עם שניהם (ולהרוויח את השילוב בין כריסטאנו לקאקה).

אתה באמת חושב שההכשלה של אלביול היא לא הכשלה שגורמת למתקיף הזדמנות בטוחה לכיבוש שער?
אם זה לא הכשלה כזו אז אני ממש לא מבין מה זה הכשלה כזו.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346

שליחה

שיפוט זוועתי וכמו שאריה אמר, פחדני.
הפנדל והאדום היו מוצדקים ב-100% (אפשר להתווכח שעות, כמו שכבר עשינו פה בעבר על החוק עצמו, אבל על האכיפה אין עוררין).
עוד לא קראתי עיתונים היום, אבל אני בטוח שה"מיוחד" כבר התלונן על זה שהוא תמיד נשאר בעשרה שחקנים ובלה בלה בלה...

אבל כל זה לא חשוב, המשחק הכי פחות קובע הסתיים בתוצאה שהיא לא רעה לבארסה, מה שאומר שב-99.9% הליגה כבר גמורה (אני בכוונה לא אומר 100%), כשהפער עומד על 8 נקודות בפועל ו-9 אם מחשיבים את הפרש השערים בין בארסה לריאל במפגשים ביניהן.

העיניים כבר נשואות למסטאיה ביום ברביעי לגמר הגביע (צריך להזמין את ספורט1 :( ), שם אין תוצאת תיקו.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לפי דעתי ערוץ 9 הוא ערוץ חינמי ולכן אם אתה מוכן לוותר על חווית ה-HD תוכל לראות את המשחק גם ללא תשלום

בכל מקרה אם אתה מוכן לבוא לקריות אתה מוזמן לצפות אצלי (מסך הקרנה של 106")

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

יש מצב שיחשיכו את ערוץ 9 בזמן המשחק...

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

idan309 כתב:לפי דעתי ערוץ 9 הוא ערוץ חינמי ולכן אם אתה מוכן לוותר על חווית ה-HD תוכל לראות את המשחק גם ללא תשלום

בכל מקרה אם אתה מוכן לבוא לקריות אתה מוזמן לצפות אצלי (מסך הקרנה של 106")
...
תודה על ההזמנה, אבל בזמן האחרון יש לי הרבה נספחים, במיוחד בתקופת החג :)

אני אבלע את הצפרדע ואזמין את הערוץ...
אולי עוד פעם מנגל (כבר קיבלתי הרעלת בשר והחג עדיין לא התחיל).
אתה מוזמן אלי בשמחה.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

guyezra כתב:יש מצב שיחשיכו את ערוץ 9 בזמן המשחק...
...
99% שזה יקרה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

יותם הלפרין קלע 25 נקודות בניצחון אולימפיאקוס על פנאתינאיקוס: http://www.one.co.il/Article/178159.html

פדרר נגד נאדאל בגמר טורניר מונטה קרלו.

למי שלא שמע קים קלייסטרס מחוץ לרולאן גרוס, בחתונה של קרוב משפחה היא רקדה עם עקבים גבוהים, דרכה על מישהו ונקעה את הקרסול ותיעדר 4-6 שבועות...

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

גיא,
התכוונת לפרר ולא לפדרר (הבדל קטן אבל גדול)

idan309,
קאקה אולי פיסית יכל לשחק 30 דקות אתמול, אבל הוא לא בכושר משחק משהו למפגש כזה

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999

שליחה

guyezra כתב:
פדרר נגד נאדאל בגמר טורניר מונטה קרלו.

למי שלא שמע קים קלייסטרס מחוץ לרולאן גרוס, בחתונה של קרוב משפחה היא רקדה עם עקבים גבוהים, דרכה על מישהו ונקעה את הקרסול ותיעדר 4-6 שבועות...
...
ברח לך ד.
פרר נגד נדאל. פדרר כבר הודח ברבע.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה

osherov כתב:גיא,
התכוונת לפרר ולא לפדרר (הבדל קטן אבל גדול)
...
וואלה, נראה לי שמישהו מחק את ה-ד'
:מבולבל:

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

theAman כתב:
...
99% שזה יקרה.
...
מישהו יכול להסביר איך נכנס פתאום ערוץ 9 לסיפור?
זה יהיה רק בצרלטון?

האמת היא שבחודש הקרוב יש לא מעט ספורט בשלבי ההכרעה השונים, וההשקעה בצרלטון לחודש היא מכה שאפשר לשקול.

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

<בטעות נשלח פעמיים>

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה

eg99 כתב:
theAman כתב:
...
99% שזה יקרה.
...
מישהו יכול להסביר איך נכנס פתאום ערוץ 9 לסיפור?
זה יהיה רק בצרלטון?

האמת היא שבחודש הקרוב יש לא מעט ספורט בשלבי ההכרעה השונים, וההשקעה בצרלטון לחודש היא מכה שאפשר לשקול.
...
בדיוק בשביל זה לא אכפת לי לספוג את ה"מכה"...

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ומה הענין עם ערוץ 9?
ערן

osherov פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android