שירשור החידות הגדול
אכן יש לי וגם כמה לא קלות בכלל ! (בזמן שאתם שיחקתם בתשבצים אני חיפשתי כמה חידות)
העניין הוא שיותר מידי זמן אני לא מאותגר ומשה העלה את זה שיש לו חידות בלי פתרון וזה נשמע מעניין מאוד
אני מקווה שהגענו לרמה שחלק מהפתרונות של חלק מהחידות יופיעו רק בשרשור הזה !
העניין הוא שיותר מידי זמן אני לא מאותגר ומשה העלה את זה שיש לו חידות בלי פתרון וזה נשמע מעניין מאוד
אני מקווה שהגענו לרמה שחלק מהפתרונות של חלק מהחידות יופיעו רק בשרשור הזה !
טוב, בינתיים הנה אחת שדווקא כן פתרתי (אני חושב, כי אין לי אישור בשום מקור).
היא לא ממש קשה והעיניין הוא שהיא לא ממש חידה, אלא יותר בעייה מתמטית נחמדה, אך יש פה שיקולים יפים.
שיהיה:
המרחק בין נקודות A ו-B הוא D.
חלקיק מתחיל לנוע מA , אחרי שהיה במנוחה, ומגיע ל B כשהוא במהירות V.
נתון שתאוצת החלקיק אף פעם לא גדלה במשך תנועתו.
מה הזמן המקסימלי שבו החלקיק יכול לנוע לפי המתואר מA ועד B?
היא לא ממש קשה והעיניין הוא שהיא לא ממש חידה, אלא יותר בעייה מתמטית נחמדה, אך יש פה שיקולים יפים.
שיהיה:
מה הזמן המקסימלי שבו החלקיק יכול לנוע לפי המתואר מA ועד B?
נערך לאחרונה על ידי moco ב 06/12/2007 16:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
אני לא יודע אם זאת הייתה כוונתך אבל אני אנסה
הנוסחה קיבלתי היא:
מהנוסחאות האלה:
[left]
V=V0+AT
X=V0+V0T+0.5AT^2
[/left]
הגעי לזה:
[left]
T=2D/V
[/left]
מכך אני מבין שככל ש V שואף ל 0 אז הזמן T הוא אין סופי ?!
הנוסחה קיבלתי היא:
מהנוסחאות האלה:
[left]
V=V0+AT
X=V0+V0T+0.5AT^2
[/left]
הגעי לזה:
[left]
T=2D/V
[/left]
מכך אני מבין שככל ש V שואף ל 0 אז הזמן T הוא אין סופי ?!
למה אתה מניח שהתאוצה קבועה?osherov כתב:אני לא יודע אם זאת הייתה כוונתך אבל אני אנסה
הנוסחה קיבלתי היא:
מהנוסחאות האלה:
[left]
V=V0+AT
X=V0+V0T+0.5AT^2
[/left]
הגעי לזה:
[left]
T=2D/V
[/left]
מכך אני מבין שככל ש V שואף ל 0 אז הזמן T הוא אין סופי ?!...
אגב, אמרתי שהוא מתחיל ממנוחה, אז V0 זה 0 , כך שיהיה פחות רעש בעיניים.
משה
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אני ממש לא זוכר נוסחאות פיזיקליות חוץ מ: F=m*amoco כתב:טוב, בינתיים הנה אחת שדווקא כן פתרתי (אני חושב, כי אין לי אישור בשום מקור).
שיהיה:
מה הזמן המקסימלי שבו החלקיק יכול לנוע לפי המתואר מA ועד B?...
אבל הגיונית, היות והחלקיק היה במנוחה, זז, ובסופו של דבר הגיע מ-A ל-B, הרי שנדרש כח התחלתי כדי להזיז אותו.
מה שאני שואל אתכם הוא: האם ייתכן מצב בו מסת החלקיק שואפת לאפס (כמה כבר יכולה להיות מסה של חלקיק) אך עדיין גדולה מ-0, וגם התאוצה הקבועה של החלקיק שואפת לאפס אך עדיין גדולה מ-0, ולכן הכח שמופעל על החלקיק שואף לאפס אך עדיין גדול מ-0 וכתוצאה מזה החלקיק יגיע מ-A ל-B בזמן ששואף לאינסוף אך עדיין מדיד?
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
אכן רשמתי את הנוסחאות המלאות אבל בחישוב הצבתי V0 = 0
לקחתי את ה Best Case כלומר התאוצה אף פעם לא קטנה והגעתי לתשובה ש T גם יכול לשאוף לאין סוף
אז די ברור שכל מה שפחות טוב מזה עדיין T שואף לאין סוף ?!
אני בכלל בכיוון ?
לקחתי את ה Best Case כלומר התאוצה אף פעם לא קטנה והגעתי לתשובה ש T גם יכול לשאוף לאין סוף
אז די ברור שכל מה שפחות טוב מזה עדיין T שואף לאין סוף ?!
אני בכלל בכיוון ?
Booboo,
זו שאלה מתמטית, לא פיזיקלית, אלא אם כן אתה מגדיר קינמטיקה כחלק מפיזיקה, וזו כבר שאלה סמנטית.
בוא נגיד ככה: לא הזכרתי שום כוחות ושום חוקי טבע. השאלה תופסת גם ביקום עם חוקי טבע אלטרנטיביים. אם תרצה, לחלקיק אין מסה וגם אין דבר כזה מסה בחידה, וגם לא כח.
זו שאלה מתמטית, לא פיזיקלית, אלא אם כן אתה מגדיר קינמטיקה כחלק מפיזיקה, וזו כבר שאלה סמנטית.
בוא נגיד ככה: לא הזכרתי שום כוחות ושום חוקי טבע. השאלה תופסת גם ביקום עם חוקי טבע אלטרנטיביים. אם תרצה, לחלקיק אין מסה וגם אין דבר כזה מסה בחידה, וגם לא כח.
משה
למה זה לא t=v/D ?
ראשית נשים לב שאם אכן החלקיק נע בתאוצה קבועה של v/D מ-A ל-B, אזח המהירות שלו אכן תגיע ל-v בסוף המסלול כנדרשת ואכן התאוצה לא גדלה.
כעת רק צריך להראות שאי אפשר יותר לאט -
נשים לב שהמהירות הממוצעת של החלקיק (שזה מה שמעניין אותנו) זה האיטגרל על
a(t)*t מ 0 עד t. במילים אחרות לדרך שחלקיק עושה בזמן t-אפסילון עד t יש תלות ריבועית בתאוצה בזמן t. ומכיוון שיש לנו אילוץ על התאוצה הממוצעת, נקבל (בגלל התלות הריבועית בתאוצה החלקית) שעדיף לזוז בתאוצה קבועה.
ראשית נשים לב שאם אכן החלקיק נע בתאוצה קבועה של v/D מ-A ל-B, אזח המהירות שלו אכן תגיע ל-v בסוף המסלול כנדרשת ואכן התאוצה לא גדלה.
a(t)*t מ 0 עד t. במילים אחרות לדרך שחלקיק עושה בזמן t-אפסילון עד t יש תלות ריבועית בתאוצה בזמן t. ומכיוון שיש לנו אילוץ על התאוצה הממוצעת, נקבל (בגלל התלות הריבועית בתאוצה החלקית) שעדיף לזוז בתאוצה קבועה.
אמיר.
- Booboo
- חבר ותיק

משה, אני איתך
המרחק = D
המהירות = V
לכן T = D/V
לא אכפת לנו אם התאוצה משתנה או לא, וגם לא אם המהירות משתנה או לא.
ככל ש-V יהיה קטן יותר, T יהיה גדול יותר.
לכן אם V שואף ל-0, T שואף לאינסוף.
המרחק = D
המהירות = V
לכן T = D/V
לא אכפת לנו אם התאוצה משתנה או לא, וגם לא אם המהירות משתנה או לא.
ככל ש-V יהיה קטן יותר, T יהיה גדול יותר.
לכן אם V שואף ל-0, T שואף לאינסוף.
- Booboo
- חבר ותיק

אמיר יקירי,amirbd כתב: נשים לב שהמהירות הממוצעת של החלקיק (שזה מה שמעניין אותנו) זה האיטגרל על
a(t)*t מ 0 עד t. במילים אחרות לדרך שחלקיק עושה בזמן t-אפסילון עד t יש תלות ריבועית בתאוצה בזמן t. ומכיוון שיש לנו אילוץ על התאוצה הממוצעת, נקבל (בגלל התלות הריבועית בתאוצה החלקית) שעדיף לזוז בתאוצה קבועה....
כקונטרה לייאוש שתוקף אותך בחידות חמיצר, הריני להודיעך שאם הייתי צריך להסביר מה כתבת פה באיום של אקדח טעון לרקה, הרי שלמחרת היית אחראי לארגן מניין כדי להגיד עלי קדיש.
Booboo כתב:אמיר יקירי,amirbd כתב: נשים לב שהמהירות הממוצעת של החלקיק (שזה מה שמעניין אותנו) זה האיטגרל על
a(t)*t מ 0 עד t. במילים אחרות לדרך שחלקיק עושה בזמן t-אפסילון עד t יש תלות ריבועית בתאוצה בזמן t. ומכיוון שיש לנו אילוץ על התאוצה הממוצעת, נקבל (בגלל התלות הריבועית בתאוצה החלקית) שעדיף לזוז בתאוצה קבועה....
כקונטרה לייאוש שתוקף אותך בחידות חמיצר, הריני להודיעך שאם הייתי צריך להסביר מה כתבת פה באיום של אקדח טעון לרקה, הרי שלמחרת היית אחראי לארגן מניין כדי להגיד עלי קדיש....
אמיר.
אמיר גם אותי הפלת,
נראה לי שיותר מידי זמן בשרשור הזה התאים המתמטים שלך היו רדומים ועכשיו הם התפרצו במלוא עוצמתם !!
משה,
אתה צריך להבין ולהסביר לאמיר האם תשובתו נכונה או לא
שיהיה בהצלחה
מה זו הסמטוכה הזו? צרף גם אותי לקדישamirbd כתב:למה זה לא t=v/D ?
ראשית נשים לב שאם אכן החלקיק נע בתאוצה קבועה של v/D מ-A ל-B, אזח המהירות שלו אכן תגיע ל-v בסוף המסלול כנדרשת ואכן התאוצה לא גדלה....
יש לך בעיה ביחידות. זמן זה מהירות חלקי דרך?? תאוצה זה גם מהירות חלקי דרך ??
פה אתה כבר מדבר לעיניין, רק שבצורה מסורבלת, אבל חבל על המאמץ, בסוף אני אגיד שזה לא נכוןamirbd כתב:
זה להיות איתי?Booboo כתב: משה, אני איתך
המרחק = D
המהירות = V
לכן T = D/V...
מה שכתבת נכון למהירות קבועה בלבד.
בואו נסכם:
מה שאריה כתב
T= 2D/V
זה נכון לתאוצה קבועה, אך הוא לא הסביר למה היא קבועה.
אמיר נתן הסבר נכון אך מסורבל ללמה התאוצה צריכה להיות קבועה.
ואני, גיליתי שבעצם 2D/V זה לא הזמן המקסימלי
תמשיכו לשעשע
משה