רובוט לניקוי הבית roomba 560
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
הוא חוזר להיטען אבל זה הכל. במהותו הרומבה הוא חולה במחלת השיכחה, אין לו ממש זיכרון וכל יציאה היא מבחינתו הרפתקאה חדשה, כך שהוא לא יוצא שוב אחרי הטעינה וממשיך מהנקודה שבה הוא הפסיק - פשוט משום שאין לו מושג איפה הוא הפסיק. הוא גם לא זוכר שהוא לא סיים - בגלל שאין לו מושג מתי הוא סיים עבודה או לא.
זו גם הסיבה מדוע הוא חוזר על כל מקום כמה פעמים, הנחת הבסיס שלו היא שאם הוא יעבוד עד שתיגמר לו הסוללה הוא בטוח יעשה את הבית כמו שצריך.
זו גם הסיבה מדוע הוא חוזר על כל מקום כמה פעמים, הנחת הבסיס שלו היא שאם הוא יעבוד עד שתיגמר לו הסוללה הוא בטוח יעשה את הבית כמו שצריך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
uris
-
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
הנחה שמוכיחה את עצמה כנכונה , לפחות אצלי הוא הכוכב של הבית .הנחת הבסיס שלו היא שאם הוא יעבוד עד שתיגמר לו הסוללה הוא בטוח יעשה את הבית כמו שצריך....
- רונן
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
אני לא מבין , אם הוא חוזר לבסיס בעזרת המגדלורים , הוא לא זוכר את מיקומם ועושה "רוורס" ?
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
לא ממש. הוא לא זוכר איפה הם. מה שנראה לי שקורה זה שכשהוא מתקרב אליהם במהלך השיטוטים שלו הם מאותתים לו שמבחינתם הוא יכול להמשיך הלאה או שהם מאותתים לו שיחזור אחורה.
אותו דבר קורה עם הבסיס שהוא מעים סופר מגדלור. כל הזמן שהסוללה טעונה הוא מתעלם מקיומו אבל ברגע שהסוללה נחלשת הוא מתחיל יודע שעליו לחבור אליה כשהוא יתקרב במהלך השיטוטים שלו ליחידת הבסיס.
נראה לי שאתה משער שבאיזה שהוא מקום הרומבה בונה לעצמו מפת ניווט של הבית אבל זה ממש לא כך. אין לו מושג איך הבית נראה ומה השטח שלו.
אותו דבר קורה עם הבסיס שהוא מעים סופר מגדלור. כל הזמן שהסוללה טעונה הוא מתעלם מקיומו אבל ברגע שהסוללה נחלשת הוא מתחיל יודע שעליו לחבור אליה כשהוא יתקרב במהלך השיטוטים שלו ליחידת הבסיס.
נראה לי שאתה משער שבאיזה שהוא מקום הרומבה בונה לעצמו מפת ניווט של הבית אבל זה ממש לא כך. אין לו מושג איך הבית נראה ומה השטח שלו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- amet
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 48
- amet
-
- עוסק בתחום

moco כתב:דיעה הפוכה לקודמי:
מעל גודל מסוים זה יותר יעיל בחלוקה (בעזרת מגדלורים, או דלתות).
140 מ"ר זה הרבה מעבר למה שהוא מסוגל לעשות בסיבוב אחד ועדיין לשמור על כיסוי טוב....
- amet
-
- עוסק בתחום

ציטוט: quote="moco"]דיעה הפוכה לקודמי:
140 מ"ר זה הרבה מעבר למה שהוא מסוגל לעשות בסיבוב אחד ועדיין לשמור על כיסוי טוב.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אם הבית 140 מ"ר, אתה מציע להפעיל אותו כל יום על 70מ"ר. האם לדעתך בצורה זאת הבית יהיה נקי יותר מאשר בהפעלה יומית על 140מ"ר בבת אחת?
140 מ"ר זה הרבה מעבר למה שהוא מסוגל לעשות בסיבוב אחד ועדיין לשמור על כיסוי טוב.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אם הבית 140 מ"ר, אתה מציע להפעיל אותו כל יום על 70מ"ר. האם לדעתך בצורה זאת הבית יהיה נקי יותר מאשר בהפעלה יומית על 140מ"ר בבת אחת?
- רונן
-
- חבר מכור קשה

מקווה שלא אעשה מהומות אך אני מעוניין לתרום לחברי הפורום ,
ההודעה מיועדת לכל בעלי הרומבה מכל דגם
/b]
מסתבר כי הרומבה נשרטת ומשתפשפת בפגוש הקידמי בעת ביצוע הנקיון כאשר היא נתקעת בחפצים / קירות וכו'
על מנת להגן על הפגוש הקידמי / הרומבה , יש להוסיף פס דביק ( מעיין שפם - פגוש ) כך שיגן על הרומבה.
פניתי לחברה בחו"ל ונאמר לי שקיים פס הגנה אוריגינלי - אבל הוא אינו מיועד לרומבות המיוצאות מחוץ לארה"ב
יתרה מזאת , גם קיים הסבר כיצד להדביק את הפס DIY :
http://homesupport.irobot.com/cgi-bin/i ... prod_lvl6=
פניתי ליבואן בארץ ואיש המכירות לא שמע על זה ,
למען ההגינות מול היבואן שלחתי לו מייל עם התשובה של היצרן לשם קבלת פס כזה ( מה לא מגיע לנו ? )
ומשלא חזר אלי היבואן , אני רואה עצמי רשאי לפרסם כאן כי קיים חלק חיוני ביותר וזול המיועד להגן על הרומבה
לידיעתכם.
נ.ב.
נכון שפשוט מאד לגשת לרשת DIY לקנות ב 30 ש"ח פס דביק כזה ,אך אם היצרן מצרף פס כזה לאריזות שנמכרות בארה"ב , מדוע לנו לא מגיע ?
( עניין עקרוני )
ההודעה מיועדת לכל בעלי הרומבה מכל דגם
מסתבר כי הרומבה נשרטת ומשתפשפת בפגוש הקידמי בעת ביצוע הנקיון כאשר היא נתקעת בחפצים / קירות וכו'
על מנת להגן על הפגוש הקידמי / הרומבה , יש להוסיף פס דביק ( מעיין שפם - פגוש ) כך שיגן על הרומבה.
פניתי לחברה בחו"ל ונאמר לי שקיים פס הגנה אוריגינלי - אבל הוא אינו מיועד לרומבות המיוצאות מחוץ לארה"ב
יתרה מזאת , גם קיים הסבר כיצד להדביק את הפס DIY :
http://homesupport.irobot.com/cgi-bin/i ... prod_lvl6=
פניתי ליבואן בארץ ואיש המכירות לא שמע על זה ,
למען ההגינות מול היבואן שלחתי לו מייל עם התשובה של היצרן לשם קבלת פס כזה ( מה לא מגיע לנו ? )
ומשלא חזר אלי היבואן , אני רואה עצמי רשאי לפרסם כאן כי קיים חלק חיוני ביותר וזול המיועד להגן על הרומבה
לידיעתכם.
נ.ב.
נכון שפשוט מאד לגשת לרשת DIY לקנות ב 30 ש"ח פס דביק כזה ,אך אם היצרן מצרף פס כזה לאריזות שנמכרות בארה"ב , מדוע לנו לא מגיע ?
( עניין עקרוני )
- Shed
-
- גורו HTPC

- תגובות: 2832
הרומבה שלי בין שנתיים בערך, הוא נשרט מלפנים, מאחור, מחפצים, מחתולים ומכל-דבר-אחר-שאפשר-לחשוב-עליו.
זה לא הפריע לו לרגע לנקות או לעשות את העבודה כמו שצריך. אישית אני לא רואה שום צורך בפגוש הגנה, להיפך, אני חושב ששינוי מידות של הרומבה (הוספת פגוש) פוגעת ביכולת שלו לבצע wall tracing, ניקוי פינות ורגליים כמו שצריך.
זה לא הפריע לו לרגע לנקות או לעשות את העבודה כמו שצריך. אישית אני לא רואה שום צורך בפגוש הגנה, להיפך, אני חושב ששינוי מידות של הרומבה (הוספת פגוש) פוגעת ביכולת שלו לבצע wall tracing, ניקוי פינות ורגליים כמו שצריך.
You are never fully dressed without a smile
- רונן
-
- חבר מכור קשה

לא מדובר על פגוש גס , מדובר על פס גומי חלק וללא התנגדות בעובי 2 מ"מ בלבד ,Shed כתב:הרומבה שלי בין שנתיים בערך, הוא נשרט מלפנים, מאחור, מחפצים, מחתולים ומכל-דבר-אחר-שאפשר-לחשוב-עליו.
זה לא הפריע לו לרגע לנקות או לעשות את העבודה כמו שצריך. אישית אני לא רואה שום צורך בפגוש הגנה, להיפך, אני חושב ששינוי מידות של הרומבה (הוספת פגוש) פוגעת ביכולת שלו לבצע wall tracing, ניקוי פינות ורגליים כמו שצריך....
לא לשכוח כי מדובר על מוצר אוריגינלי שאינו פוגע בתפקוד הרומבה ווחיישניה אלא רק מגן !!!
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
הוא כן זוכר במהלך תוכנית אחת שהוא חצה מגדלור ואיזה מגדלור. כשהוא מגיע לתחנת הטעינה, נעשה לו reset של האלגוריתם והוא כבר לא זוכר כלום.רונן כתב:אני לא מבין , אם הוא חוזר לבסיס בעזרת המגדלורים , הוא לא זוכר את מיקומם ועושה "רוורס" ?...
הוא לא מנקה בהכרח עד שנחלשת הסוללה. בחדר קטן הוא יסיים קודם.
אפשר לקרוא על כל זה באתר של irobot , וגם בשרשור הזה כבר הובאו הקישורים לכך.
רונן, אני חושב שהפכת את היוצרות
הפס הזה לא נועד להגן על הרומבה, הוא נועד להגן על הרהיטים.
מה זה משנה עם פגוש הרומבה משתפשף?
משה
- רונן
-
- חבר מכור קשה

בתור פולני אני דואג יותר לרומבה , הרי הרהיטים אצלי מכוסים בניילוניםmoco כתב:הוא כן זוכר במהלך תוכנית אחת שהוא חצה מגדלור ואיזה מגדלור. כשהוא מגיע לתחנת הטעינה, נעשה לו reset של האלגוריתם והוא כבר לא זוכר כלום.רונן כתב:אני לא מבין , אם הוא חוזר לבסיס בעזרת המגדלורים , הוא לא זוכר את מיקומם ועושה "רוורס" ?...
הוא לא מנקה בהכרח עד שנחלשת הסוללה. בחדר קטן הוא יסיים קודם.
אפשר לקרוא על כל זה באתר של irobot , וגם בשרשור הזה כבר הובאו הקישורים לכך.
רונן, אני חושב שהפכת את היוצרות![]()
הפס הזה לא נועד להגן על הרומבה, הוא נועד להגן על הרהיטים.
מה זה משנה עם פגוש הרומבה משתפשף?...
- moco
-
- גורו

- תגובות: 20597
משה
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
קניתי היום פסים דביקים לפרקט.
ממש לא פוגע בתפקוד של רומבה (כמו שהיה דביל מקודם, ככה נשאר)
מה שכן, כבר לא דופק לי את הרמקולים
מה שכן, כבר לא דופק לי את הרמקולים
- רונן
-
- חבר מכור קשה

אני יודע שאתה יודע , אך בכל זאת : הדבק את הפסים מעל ומתחת למיקום החיישנים של הרומבה ,michael123 כתב:קניתי היום פסים דביקים לפרקט.
מה שכן, כבר לא דופק לי את הרמקולים...
כך שלא "יסתירו" לחיישנים את הדרך...
- michael123
-
- חבר מכור קשה

ככה עשיתי כנראה. חתכתי לפסים בעובי של כס"מ אחד והדבקתי כמה למעלה ולמטה
- amet
-
- עוסק בתחום

- dmitrys
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1917
- osherov
-
- גורו Android

- תגובות: 15029
[left]Unlike the Electrolux Trilobite vacuuming robots, Roombas do not map out the rooms they are cleaning. Instead, they rely on a few simple algorithms such as spiral cleaning, wall-following and random walk angle-changing after bumping into an object or wall. This design is based on MIT researcher and iRobot CTO Rodney Brooks' philosophy that robots should be like insects, equipped with simple control mechanisms tuned to their environments. The result is that although Roombas are effective at cleaning rooms, they take several times as long to do the job as a person would, usually covering some areas many times and others only once or occasionally not at all.dmitrys כתב:מסתבר שיש כתבה בויקיפדיה, עם כמה פרטים מעניינים
http://en.wikipedia.org/wiki/Roomba...
After a certain amount of time (in "clean" mode, third-generation models automatically calculate the time based on the amount of dirt detected and the longest straight-line run they can perform without bumping into an object, while first-generation models must be told the room size), the Roomba stops and sings a few triumphant notes. If a homebase is detected, a second- or third-generation Roomba will try to return to it. [/left]
- michael123
-
- חבר מכור קשה

נכון מאוד.The result is that although Roombas are effective at cleaning rooms, they take several times as long to do the job as a person would, usually covering some areas many times and others only once or occasionally not at all....
אלגוריתם דבילי (או חוסר של...)