Jitter לא גורם לשגיאות – הוא מסיט את נקודת האפס של הגל. הסטת נקודת האפס משפיעה על אופי הצליל.MetalliJoe כתב:איך, אבל? JITTER יכול לגרום לשגיאות, לתקלות רנדומליות. איך משהו כזה יכול לפרט את הגבוהים או להדק את הבס? תעשה טובה, אל תענה "לא מעניין אותי, העיקר שכך אני שומע". תנסה למצוא סיבה כלשהיא, לא משנה איזו....
האם באמת יש חשיבות לנגן הCD ?
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78971
- שם מלא: עפר לאור
MetalliJoe,
הוא לא מדען, הוא לא אמור לדעת.
אם האוטו שלך מזמזם, האם באמת מעניין אותך להבין איזה חלק בדיוק הוא זה שמזמזם?
אם הטלפון הסלולרי שלך נשמע לא כ"כ טוב, האם באמת מעניין אותך לברר איזה אלגוריתם או צ'יפ עושה את הבעיה ולברר עם היוצר שלו מדוע הוא החליט החלטה X או Y?
אם הטלפון הסלולרי שלך נשמע לא כ"כ טוב, האם באמת מעניין אותך לברר איזה אלגוריתם או צ'יפ עושה את הבעיה ולברר עם היוצר שלו מדוע הוא החליט החלטה X או Y?
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
זה נכון, אבל אני טוען כי יש לזה גם ביסוס טכני ואוביקטיבי.oferlaor כתב:MetalliJoe,
אם הטלפון הסלולרי שלך נשמע לא כ"כ טוב, האם באמת מעניין אותך לברר איזה אלגוריתם או צ'יפ עושה את הבעיה ולברר עם היוצר שלו מדוע הוא החליט החלטה X או Y?...
זה בכלל לא עניין של אמונה.
יש הבדל. האם הוא שמיעה - תלוי במערכת ואוזניים, אבל הוא צריך להיות גם מדיד (הצעתי מקודם להקליט WAV ולהשוות)
- oferlaor
-
- מנהל

joshua_g,
הסיכום צריך להיעשות לדעתי על ידי מישהו שאין לו העדפה מאוד ברורה לצד זה או אחר.
זו דעתי לפחות.
אז אם כך, אני מבין שאין בעיה שזיו או אני נהיה הגורם שמסכם את הנושא?. לכל אדם יש דעה כזאת או אחרת, טרם נתקלתי באדם חסר דעה....
זו דעתי לפחות.
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

כל אחד יכול לכתוב כל דבר, כולל סיכום.oferlaor כתב:joshua_g,
אז אם כך, אני מבין שאין בעיה שזיו או אני נהיה הגורם שמסכם את הנושא?. לכל אדם יש דעה כזאת או אחרת, טרם נתקלתי באדם חסר דעה....
זו דעתי לפחות....
מאידך, כל עוד לא ראיתי את נוסח הדברים, איני יכול לדעת אם יש לי בעיה איתם, או לא.
אם אני הייתי עונה לשואל המקורי, הייתי כותב: "במרבית המקרים לא יהיו הבדלים נשמעים בולטים בין נגנים שונים המחוברים ביציאה הדיגיטאלית שלהם".
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- oferlaor
-
- מנהל

joshua_g,
תשמע, כנראה הצלחנו להזיז משהו בשרשור השני אם שינית את הכיוון באופן כ"כ מהותי. אם כך, זה היה שווה כל דקה.
תשמע, כנראה הצלחנו להזיז משהו בשרשור השני אם שינית את הכיוון באופן כ"כ מהותי. אם כך, זה היה שווה כל דקה.
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
מיכאל ניסח את זה מצוין. אם אף אחד לא מצליח להוכיח שיש הבדל, אז בוא קודם כל ננסה להבין אם יכול להיות הבדל. אם יש איזשהוא הסבר בעולם שיכול איכשהוא להסביר את התופעה. ואין.michael123 כתב:זה נכון, אבל אני טוען כי יש לזה גם ביסוס טכני ואוביקטיבי.oferlaor כתב:MetalliJoe,
אם הטלפון הסלולרי שלך נשמע לא כ"כ טוב, האם באמת מעניין אותך לברר איזה אלגוריתם או צ'יפ עושה את הבעיה ולברר עם היוצר שלו מדוע הוא החליט החלטה X או Y?...
יש הבדל. האם הוא שמיעה - תלוי במערכת ואוזניים, אבל הוא צריך להיות גם מדיד (הצעתי מקודם להקליט WAV ולהשוות)...
Silence speaks louder than words
- danlior
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
MetalliJoe
יהושע נתן לך הסבר טכני טוב יותר מאשר אני הייתי יכול לתת לך.
מה שכן אני אוסיף הוא שההגיון שלי המבוסס על ידע טכני מסוים אומר שאם התוכנה המקורית ניפגמה עקב JITTER ומשוחזרת ע"י מנגנון תיקון שגיאות, הרבה דברים יכולים לקרות, דברים התלויים באיכות המנגנון המשחזר והרגישות של ה-DAC המפענח לנואנסים קטנים.
ולראיה, DAC של MSB נשמע מדהים עם ה-SB3 בעל ה-JITTER הגבוה וראילו ה-DAC שלי של מרידיאן נשמע פחות טוב באופן מהותי מאשר עם הדויקו 4100.
יהושע נתן לך הסבר טכני טוב יותר מאשר אני הייתי יכול לתת לך.
מה שכן אני אוסיף הוא שההגיון שלי המבוסס על ידע טכני מסוים אומר שאם התוכנה המקורית ניפגמה עקב JITTER ומשוחזרת ע"י מנגנון תיקון שגיאות, הרבה דברים יכולים לקרות, דברים התלויים באיכות המנגנון המשחזר והרגישות של ה-DAC המפענח לנואנסים קטנים.
ולראיה, DAC של MSB נשמע מדהים עם ה-SB3 בעל ה-JITTER הגבוה וראילו ה-DAC שלי של מרידיאן נשמע פחות טוב באופן מהותי מאשר עם הדויקו 4100.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- danlior
-
- חבר מכור קשה

שוב, גם בין נגן DVD של 100 ש"ח מול טרנספורט היי-אנד?Joshua_G כתב:כל אחד יכול לכתוב כל דבר, כולל סיכום.oferlaor כתב:joshua_g,
זו דעתי לפחות....
מאידך, כל עוד לא ראיתי את נוסח הדברים, איני יכול לדעת אם יש לי בעיה איתם, או לא.
אם אני הייתי עונה לשואל המקורי, הייתי כותב: "במרבית המקרים לא יהיו הבדלים נשמעים בולטים בין נגנים שונים המחוברים ביציאה הדיגיטאלית שלהם"....
- danlior
-
- חבר מכור קשה

הקפצה - כל המאמינים שכל טרנספורט נשמע זהה - נא להתיחסdanlior כתב:אני לא רוצה ללבות שמן למדורה אך כל אילו שטוענים שאין הבדל בין טרנספורטים - כיצד תסבירו את ההבדל המהותי שיש בין כבלים דיגיטלים קואקס המחברים בין הטרנספורט ל-DAC?
מבטיח שאם אשים לכם שלושה כבלים - אודיוקווסט, וואן-דן הול ואנלסיס פלוס, לא יהיה אחד מביניכם (שאוהב אודיו ומשקיע בציוד) שלא יגיד שיש הבדל ברור ושוני גדול בחותם הסאונד....
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

- oferlaor
-
- מנהל

זו מבחינתי אמרה מאוד בעייתית כי אתה מסייג את העובדה בכך שרק אנשים מסויימים יוכלו לשמוע.מבטיח שאם אשים לכם שלושה כבלים - אודיוקווסט, וואן-דן הול ואנלסיס פלוס, לא יהיה אחד מביניכם (שאוהב אודיו ומשקיע בציוד) שלא יגיד שיש הבדל ברור ושוני גדול בחותם הסאונד....
אז אם אני לא אשמע הבדל משמע שאני לא אוהב אודיו ולא משקיע בציוד?
- danlior
-
- חבר מכור קשה

לא, אם זה יקרה אז סימן שהגזמתי.oferlaor כתב:זו מבחינתי אמרה מאוד בעייתית כי אתה מסייג את העובדה בכך שרק אנשים מסויימים יוכלו לשמוע.מבטיח שאם אשים לכם שלושה כבלים - אודיוקווסט, וואן-דן הול ואנלסיס פלוס, לא יהיה אחד מביניכם (שאוהב אודיו ומשקיע בציוד) שלא יגיד שיש הבדל ברור ושוני גדול בחותם הסאונד....
אז אם אני לא אשמע הבדל משמע שאני לא אוהב אודיו ולא משקיע בציוד?...
מה שניסיתי להעביר שההבדל כל כך מהותי שלא מדובר בנואנסים שרק מעטים יעלו עליהם אלא על הבדל שיוכל להיות מורגש ע"י כולנו כאן.
כמובן בחורה שיצאתי איתה לפני כמה חודשים שטענה שבמערכת שלי שומעים בדיוק כמו ברמקולים של המחשב, רק יותר חזק, היא לא תרגיש בהבדל בין הכבלים.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
נו , בהתחשב ברמקולים שלך ,היא מוכיחה שיש לה טעם אודיופילי יותר טוב משלך , אני מציע לך לשמור עליהdanlior כתב:לא, אם זה יקרה אז סימן שהגזמתי.oferlaor כתב:זו מבחינתי אמרה מאוד בעייתית כי אתה מסייג את העובדה בכך שרק אנשים מסויימים יוכלו לשמוע.מבטיח שאם אשים לכם שלושה כבלים - אודיוקווסט, וואן-דן הול ואנלסיס פלוס, לא יהיה אחד מביניכם (שאוהב אודיו ומשקיע בציוד) שלא יגיד שיש הבדל ברור ושוני גדול בחותם הסאונד....
אז אם אני לא אשמע הבדל משמע שאני לא אוהב אודיו ולא משקיע בציוד?...
מה שניסיתי להעביר שההבדל כל כך מהותי שלא מדובר בנואנסים שרק מעטים יעלו עליהם אלא על הבדל שיוכל להיות מורגש ע"י כולנו כאן.
כמובן בחורה שיצאתי איתה לפני כמה חודשים שטענה שבמערכת שלי שומעים בדיוק כמו ברמקולים של המחשב, רק יותר חזק, היא לא תרגיש בהבדל בין הכבלים....
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
בחורות זה כמו חתולים - הן תמיד צודקות
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- danlior
-
- חבר מכור קשה

אתה חצי צודק!Catskinner כתב:בחורות זה כמו חתולים - הן תמיד צודקות...
- danlior
-
- חבר מכור קשה

truejoker
אתה כל כך צפוי!
אתה כל כך צפוי!
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

אבל עדיין מצחיקdanlior כתב:truejoker
אתה כל כך צפוי!...
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

אני עומד להוכיח שיש הבדל.MetalliJoe כתב:מיכאל ניסח את זה מצוין. אם אף אחד לא מצליח להוכיח שיש הבדל, אז בוא קודם כל ננסה להבין אם יכול להיות הבדל. אם יש איזשהוא הסבר בעולם שיכול איכשהוא להסביר את התופעה. ואין.michael123 כתב:זה נכון, אבל אני טוען כי יש לזה גם ביסוס טכני ואוביקטיבי.oferlaor כתב:MetalliJoe,
יש הבדל. האם הוא שמיעה - תלוי במערכת ואוזניים, אבל הוא צריך להיות גם מדיד (הצעתי מקודם להקליט WAV ולהשוות)......
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
- MetalliJoe
-
- חבר מביא חבר

מישהו הולך למדוד את הטרנספורטים שאתה תבדוק, כדי לוודא שהם תקינים ועומדים בתקנים?