פיסגת השדרוג האולטימטיווי!!!ספינת הדגל כבר כאן!!!....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
danlior, לפי הבנתי הפענוח מ DTS או DD AC3 מתבצע מה bitstream ועד להוצאת הערוצים הנפרדים כ PCM ולכן הוא כולו בדומיין הדיגיטלי. כל הקטע הזה סגור ולא ניתן לשנות אותו בהתאם לתנאי הרשיון מ DTS או Dolby. מה שאתה מקבל בסוף תהליך הפענוח הוא 6 ערוצי PCM נפרדים שהם עדיין דיגיטליים.
המעבר DAC לדומיין האנאלוגי הוא המרה, לא פענוח.כנ"ל לגבי EC ו RC שהם עיבודים ולא המרות. אלו הם התהליכים שיחד עם ההגברה ועיבודים נוספים שכל יצרן מחליט ליישם הם המאפיינים והמבדילים בין המגברים השונים.
המעבר DAC לדומיין האנאלוגי הוא המרה, לא פענוח.כנ"ל לגבי EC ו RC שהם עיבודים ולא המרות. אלו הם התהליכים שיחד עם ההגברה ועיבודים נוספים שכל יצרן מחליט ליישם הם המאפיינים והמבדילים בין המגברים השונים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ADICT תתחדש וכל הכבוד לאישה שמוכנה לקבל את המפלץ החדש בבית, איזו מוזיקה אתה שומע בדרך כלל? אני רואה שיש לך רמקולים של CW שלוקחים לך המון שטח. אולי החלפה שלהם לרמקולים פחות "בומיים" ויותר צרים תשחרר שטח בסלון לטובת האישה מבלי לפגוע בהנאה שלך ובכך תצאו שניכם נשכרים?
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
ומדוע פיסת המידע הזאת רלוונטית לדיון שלנו? מה אפשר לעשות איתה חוץ מאשר לדון עליה בסמכותיות? האם יש לך גישה למידע המפוענח כל עוד הוא בדומיין הדיגיטלי (כמו שיש עם הפורמטים החדשים)? האם ניתן לקנות רסיבר פשוט, להשתמש בו לפיענוח בלבד של DTS ולהזין את התוצאה ל-DAC חיצוני של ששה ערוצים? בוודאי שלא!Catskinner כתב:danlior, לפי הבנתי הפענוח מ DTS או DD AC3 מתבצע מה bitstream ועד להוצאת הערוצים הנפרדים כ PCM ולכן הוא כולו בדומיין הדיגיטלי. כל הקטע הזה סגור ולא ניתן לשנות אותו בהתאם לתנאי הרשיון מ DTS או Dolby. מה שאתה מקבל בסוף תהליך הפענוח הוא 6 ערוצי PCM נפרדים שהם עדיין דיגיטליים.
המעבר DAC לדומיין האנאלוגי הוא המרה, לא פענוח.כנ"ל לגבי EC ו RC שהם עיבודים ולא המרות. אלו הם התהליכים שיחד עם ההגברה ועיבודים נוספים שכל יצרן מחליט ליישם הם המאפיינים והמבדילים בין המגברים השונים....
הבוטום ליין הוא, שבאופן פרקטי, שלב הפיענוח של כל רסיבר או פרוססור הוא לקחת קוד דיגיטלי ולהפוך אותו לאות אנאלוגי כדי שנוכל לשמוע אותו. זה שבדרך זה עובר כמה שלבים, זה לא רלוונטי לעניננו.
לכן, כל עוד הפיענוח לאנאלוג הוא חלק מהחבילה ולא ניתן להפרדה, יש להתיחס למכשיר המפענח DTS קודם כל כ-DAC ועקב זאת להבין שההבדלים בין מכשירים שונים הם עצומים. לומר שכל פרוססור DTS נשמע אותו הדבר בין אם מדובר במכשיר הי-אנד ובין רסיבר של $200 (גם מבלי להתחשב ב-RC, הגברה וכו) זה ליטמון את הראש בחול. וזו היתה מטרת הדיון מלכתחילה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

"פיסת המידע" הזו רלוונטית לדיון מפני שאם הפענוח היה עוקב אחרי ההגדרה הלא נכונה בעליל שלך אז לכל הרסיביירים היו קוראים decoders ולא receivers. אבל אם אתה מעדיף לדבוק בכך שהמעבר מדיגיטל לאנלוג הוא חלק אינטגרלי של הפענוח אז אין לי מה להוסיף.
Catskinner כתב:danlior, לפי הבנתי הפענוח מ DTS או DD AC3 מתבצע מה bitstream ועד להוצאת הערוצים הנפרדים כ PCM ולכן הוא כולו בדומיין הדיגיטלי. כל הקטע הזה סגור ולא ניתן לשנות אותו בהתאם לתנאי הרשיון מ DTS או Dolby. מה שאתה מקבל בסוף תהליך הפענוח הוא 6 ערוצי PCM נפרדים שהם עדיין דיגיטליים.
המעבר DAC לדומיין האנאלוגי הוא המרה, לא פענוח.כנ"ל לגבי EC ו RC שהם עיבודים ולא המרות. אלו הם התהליכים שיחד עם ההגברה ועיבודים נוספים שכל יצרן מחליט ליישם הם המאפיינים והמבדילים בין המגברים השונים....
דווקא כן. קח PS3, שים BD והוא יפענח לך את ה-DTS-HD ל-LPCM 7.1 ויוציא לך אותו דיגיטלית דרך HDMI. בזה נסתיים תפקידו של ה-DTS. תעשה עם הערוצים אח"כ מה שאתה רוצה - RC, DSP, DAC או כל אקרונים אחר שתבחרdanlior כתב:ומדוע פיסת המידע הזאת רלוונטית לדיון שלנו? מה אפשר לעשות איתה חוץ מאשר לדון עליה בסמכותיות? האם יש לך גישה למידע המפוענח כל עוד הוא בדומיין הדיגיטלי (כמו שיש עם הפורמטים החדשים)? האם ניתן לקנות רסיבר פשוט, להשתמש בו לפיענוח בלבד של DTS ולהזין את התוצאה ל-DAC חיצוני של ששה ערוצים? בוודאי שלא!...
אין ספק בכלל של-DAC, הגברה וכו' של מגבר הי-אנד יש חשיבות מכרעת בסאונד שנשמע, אבל זה פשוט לא קשור ל-DTS שהוא פשוט CODEC (נכנס דיגיטלי יצא דיגיטלי) והוא זהה בכל רסיבר.danlior כתב:לכן, כל עוד הפיענוח לאנאלוג הוא חלק מהחבילה ולא ניתן להפרדה, יש להתיחס למכשיר המפענח DTS קודם כל כ-DAC ועקב זאת להבין שההבדלים בין מכשירים שונים הם עצומים. לומר שכל פרוססור DTS נשמע אותו הדבר בין אם מדובר במכשיר הי-אנד ובין רסיבר של $200 (גם מבלי להתחשב ב-RC, הגברה וכו) זה ליטמון את הראש בחול. וזו היתה מטרת הדיון מלכתחילה....
- danlior
- חבר מכור קשה

shurvitz
איך אתה בהבנת הנקרא?
איך אתה בהבנת הנקרא?
danlior כתב:
ומדוע פיסת המידע הזאת רלוונטית לדיון שלנו? מה אפשר לעשות איתה חוץ מאשר לדון עליה בסמכותיות? האם יש לך גישה למידע המפוענח כל עוד הוא בדומיין הדיגיטלי (כמו שיש עם הפורמטים החדשים)? האם ניתן לקנות רסיבר פשוט, להשתמש בו לפיענוח בלבד של DTS ולהזין את התוצאה ל-DAC חיצוני של ששה ערוצים? בוודאי שלא!...
דווקא כן. קח PS3, שים BD והוא יפענח לך את ה-DTS-HD ל-LPCM 7.1 ויוציא לך אותו דיגיטלית דרך HDMI. בזה נסתיים תפקידו של ה-DTS. תעשה עם הערוצים אח"כ מה שאתה רוצה - RC, DSP, DAC או כל אקרונים אחר שתבחר...
- danlior
- חבר מכור קשה

בוודאי שהוא חלק אינטיגרלי של הפיענוח. אם זה לא, אנא הראה לי בבקשה מכשיר מכל סוג שהוא (רסיבר, פרוססור, פרה-מגבר....) המסוגל לקבל אות DTS ולהוציא ששה ערוצים דיגיטלים.Catskinner כתב:"פיסת המידע" הזו רלוונטית לדיון מפני שאם הפענוח היה עוקב אחרי ההגדרה הלא נכונה בעליל שלך אז לכל הרסיביירים היו קוראים decoders ולא receivers. אבל אם אתה מעדיף לדבוק בכך שהמעבר מדיגיטל לאנלוג הוא חלק אינטגרלי של הפענוח אז אין לי מה להוסיף....
בכל מכשיר חשמלי ניתן לקחת שירטוט סכמטי שלו ולפרק אותו לגורמים אך מה שמגדיר אותו היא הפעולה אותה הוא מבצע. אבקש ממך ללכת אחורנית ולראות איך כל הדיון הזה החל.
לו כל הפרוססורים של לקסיקון, קרל, מרידיאו וכו' היו לוקחים אות דיגיטלי DTS ומפענחים אותו לששה ערוצי PCM דיגיטלים ומוציאים את הסיגנל הדיגיטלי כתוצאה הסופית, אז הטענה שלך היתה רלוונטית אך מכיוון שבהכרח הם ימירו את ה-PCM לאנאלוג אז ההמרה לאנאלוג היא חלק בלתי נפרד מתהליך הפיענוח ואיכותה משליכה באופן ישיר ובלתי ניפרד על התוצאה הסופית ועל איכותו של הפיענוח. זה מה שתמיד חוויתי וזה מה הוסבר לי בלקסיקון.
danlior כתב:בוודאי שהוא חלק אינטיגרלי של הפיענוח. אם זה לא, אנא הראה לי בבקשה מכשיר מכל סוג שהוא (רסיבר, פרוססור, פרה-מגבר....) המסוגל לקבל אות DTS ולהוציא ששה ערוצים דיגיטלים....
אם עדיין לא הבנת - Sony Playstation 3 מפענח DTS ומוציא לך אותו מפוענח דיגיטלית לערוצים נפרדים, כמו גם נגנים אחריםshurvitz כתב:דווקא כן. קח PS3, שים BD והוא יפענח לך את ה-DTS-HD ל-LPCM 7.1 ויוציא לך אותו דיגיטלית דרך HDMI. בזה נסתיים תפקידו של ה-DTS. תעשה עם הערוצים אח"כ מה שאתה רוצה - RC, DSP, DAC או כל אקרונים אחר שתבחר...
נערך לאחרונה על ידי shurvitz ב 17/08/2008 22:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
- danlior
- חבר מכור קשה

אתה עדיין לוקה בחוסר הבנת הנקרא. הפורמטים החדשים שינו את המצב. הדיון היה ועדיין כלפי מכשירים מהדור של DTS הקודם ואחורה מול מכשירים מודרנים (AX10 מול LX70). אנא קרא את הדיון מההתחלה.shurvitz כתב:danlior כתב:בוודאי שהוא חלק אינטיגרלי של הפיענוח. אם זה לא, אנא הראה לי בבקשה מכשיר מכל סוג שהוא (רסיבר, פרוססור, פרה-מגבר....) המסוגל לקבל אות DTS ולהוציא ששה ערוצים דיגיטלים....אם עדיין לא הבנת - Sony Playstation 3 מפענח DTS ומוציא לך אותו מפוענח דיגיטלית לערוצים נפרדים. אני בטוח אגב שיש גם מכשירים אחרים, אני פשוט לא מכיר..shurvitz כתב:דווקא כן. קח PS3, שים BD והוא יפענח לך את ה-DTS-HD ל-LPCM 7.1 ויוציא לך אותו דיגיטלית דרך HDMI. בזה נסתיים תפקידו של ה-DTS. תעשה עם הערוצים אח"כ מה שאתה רוצה - RC, DSP, DAC או כל אקרונים אחר שתבחר......
ברור. זה רק לצורך הדוגמא. DTS הוא גם בסה"כ CODEC. אתה יכול לקנות תוכנה מ-DTS שעושה Encoding ו-Decoding והיא מקבלת PCM ומוציאה PCM. הכל דיגיטלי ולא קשור ל-DAC בכלל.danlior כתב:אתה עדיין לוקה בחוסר הבנת הנקרא. הפורמטים החדשים שינו את המצב. הדיון היה ועדיין כלפי מכשירים מהדור של DTS הקודם ואחורה מול מכשירים מודרנים (AX10 מול LX70). אנא קרא את הדיון מההתחלה....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

danlior, יכול להיות שגם אני סובל מבעיה של הבנת הנקרא - למרות שסיימתי יסודי לפני שהחלה הרפורמה. אבל בזכות זאת אני גם מבוגר מספיק כדי לזכור שהיו פעם מפענחים נפרדים ל DD ול DTS שחלקם היו מצויידים גם בקונקטור דיגיטלי כדי להעביר PCM לפרה. אני מאמין שחלקם ממשיך להימכר גם היום. אני רואה גם שציינו את ה PS3 כדוגמא מודרנית יותר של מפענח DTS חיצוני דיגיטלי ואני בטוח שיש עוד כאלה.
אתה דבק בגישה ההוליסטית שהפענוח כולל הכל מהשלב של קבלת ה bitstream ועד לשלב היציאה האנלוגית לרמקולים, אני חושב שזו טעות מצידך אבל זה לא אומר שבגלל זה אפשר לנקות בנימה שהיא קצת יותר מידי תוקפנית לטעמי - מה עוד שאני מאמין כמוך שיש הבדלים ברורים באיכויות הפקת האודיו בין רסיברים ב 10 וב 100 אלף שקל.
אתה דבק בגישה ההוליסטית שהפענוח כולל הכל מהשלב של קבלת ה bitstream ועד לשלב היציאה האנלוגית לרמקולים, אני חושב שזו טעות מצידך אבל זה לא אומר שבגלל זה אפשר לנקות בנימה שהיא קצת יותר מידי תוקפנית לטעמי - מה עוד שאני מאמין כמוך שיש הבדלים ברורים באיכויות הפקת האודיו בין רסיברים ב 10 וב 100 אלף שקל.
- danlior
- חבר מכור קשה

אני לא מתכוון לחזור על עצמי. קרא בבקשה את תמשת ההודעות האחרונות שלי ואם עדיין תרצה להמשיך, פנה אליי בפרטי.shurvitz כתב:ברור. זה רק לצורך הדוגמא. DTS הוא גם בסה"כ CODEC. אתה יכול לקנות תוכנה מ-DTS שעושה Encoding ו-Decoding והיא מקבלת PCM ומוציאה PCM. הכל דיגיטלי ולא קשור ל-DAC בכלל.danlior כתב:אתה עדיין לוקה בחוסר הבנת הנקרא. הפורמטים החדשים שינו את המצב. הדיון היה ועדיין כלפי מכשירים מהדור של DTS הקודם ואחורה מול מכשירים מודרנים (AX10 מול LX70). אנא קרא את הדיון מההתחלה.......
- danlior
- חבר מכור קשה

פרוססורים ישנים שפיענחו DTS ו DD והוציאו PCM ששה ערוצים? ממש לא, הם עשו פיענוח והעבירו PCM סטריאופוניCatskinner כתב:danlior, יכול להיות שגם אני סובל מבעיה של הבנת הנקרא - למרות שסיימתי יסודי לפני שהחלה הרפורמה. אבל בזכות זאת אני גם מבוגר מספיק כדי לזכור שהיו פעם מפענחים נפרדים ל DD ול DTS שחלקם היו מצויידים גם בקונקטור דיגיטלי כדי להעביר PCM לפרה. אני מאמין שחלקם ממשיך להימכר גם היום. אני רואה גם שציינו את ה PS3 כדוגמא מודרנית יותר של מפענח DTS חיצוני דיגיטלי ואני בטוח שיש עוד כאלה.
אתה דבק בגישה ההוליסטית שהפענוח כולל הכל מהשלב של קבלת ה bitstream ועד לשלב היציאה האנלוגית לרמקולים, אני חושב שזו טעות מצידך אבל זה לא אומר שבגלל זה אפשר לנקות בנימה שהיא קצת יותר מידי תוקפנית לטעמי - מה עוד שאני מאמין כמוך שיש הבדלים ברורים באיכויות הפקת האודיו בין רסיברים ב 10 וב 100 אלף שקל....
אבל נראה לי שאנחנו יותר מסכימים מאשר לא מסכימים. אתה נוקט בדיון סמנטי שלא רלוונטי לשירשור הזה. כשאמרתי שרסיברים ופרוססורים הי-אנד מפענחים DTS טוב יותר מרסיברים פשוטים השאלה מהו פיענוח לא רלוונטית מכיוון שה-DAC הוא חלק בלתי נפרד מהחבילה (לא כמו ה-RC וההגברה)
- danlior
- חבר מכור קשה

והרשה לי להוסיף - "וזאת לפני שמתחשבים באיכות ההגברה, ב-RC או כל עיבוד סאונד נוסף"MarioMan כתב:אז נא לדייק - "רסיברים ופרוססורים הי-אנד נותנים סאונד ב-DTS טוב יותר מרסיברים פשוטים", לטענתך....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אבל למה אתה מחיל מקרה פרטי? הם נותנים צליל טוב יותר, נקודה. זה לא קשור בכלל ל DTS.danlior כתב:והרשה לי להוסיף - "וזאת לפני שמתחשבים באיכות ההגברה, ב-RC או כל עיבוד סאונד נוסף"MarioMan כתב:אז נא לדייק - "רסיברים ופרוססורים הי-אנד נותנים סאונד ב-DTS טוב יותר מרסיברים פשוטים", לטענתך.......
- danlior
- חבר מכור קשה

זה כל העניין, האם קראת את השירשור מתחילתו (אי שם בתחילת שנת 1984)?Catskinner כתב:אבל למה אתה מחיל מקרה פרטי? הם נותנים צליל טוב יותר, נקודה. זה לא קשור בכלל ל DTS.danlior כתב:והרשה לי להוסיף - "וזאת לפני שמתחשבים באיכות ההגברה, ב-RC או כל עיבוד סאונד נוסף"MarioMan כתב:אז נא לדייק - "רסיברים ופרוססורים הי-אנד נותנים סאונד ב-DTS טוב יותר מרסיברים פשוטים", לטענתך..........
כל הדיון החל מסביב ל-DTS.
אני טענתי שרסיבר הי-אנד יתן תוצאה טובה ב-DTS מרסיבר מיד-ליין (ללא קשר להגברה ול-RC) וכמו ש-DAC חיצוני איכותי יתן "פיענוח" טוב יותר לאות PCM כך פרוססור איכותי יפענח DTS טוב יותר מרסיבר פשוט. זהו!
- danlior
- חבר מכור קשה

danlior כתב:זה כל העניין, האם קראת את השירשור מתחילתו (אי שם בתחילת שנת 1984)?Catskinner כתב:אבל למה אתה מחיל מקרה פרטי? הם נותנים צליל טוב יותר, נקודה. זה לא קשור בכלל ל DTS.danlior כתב:והרשה לי להוסיף - "וזאת לפני שמתחשבים באיכות ההגברה, ב-RC או כל עיבוד סאונד נוסף"MarioMan כתב:אז נא לדייק - "רסיברים ופרוססורים הי-אנד נותנים סאונד ב-DTS טוב יותר מרסיברים פשוטים", לטענתך..........
כל הדיון החל מסביב ל-DTS.
אני טענתי שרסיבר הי-אנד יתן תוצאה טובה ב-DTS מרסיבר מיד-ליין (ללא קשר להגברה ול-RC) וכמו ש-DAC חיצוני איכותי יתן "פיענוח" טוב יותר לאות PCM כך פרוססור איכותי יפענח DTS (יקח אות דיגיטלי ויוציא ממנו ששה ערוצים אנאלוגים) טוב יותר מרסיבר פשוט. זהו!...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46451
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5088 פעמים
danlior כתב:אם יש הבדל בין מפענחי PCM אין שום סיבה שלא יהיו הבדלים בין מפענחי DTS. זה מה שנאמר לי ע"י לקסיקון. מה שעוד נאמר לי שמפענח DTS אכן מפענח לששה ערוצים אנאלוגים ולא לששה ערוצי PCM כמו שנטען כאן בעבר - מדובר ב-DAC לכל דבר....
danlior כתב:ולו היית מבין שמפענח DTS הוא קודם כל DAC, האימרה שכל מפענחי DTS נשמעים אותו הדבר הייתה מעלה חיוך על שפתיך....
danlior כתב:מפענח DTS לא מפענח אות DTS לששה ערוצי PCM דיגיטלים ואז מפנה אותם ל-DAC של הרסיבר לשם המרה לאנאלוג אלא ממיר את אות ה-DTS לששה ערוצים אנאלוגים. הוא משמש כ-DAC לכל דבר. פה קבור הכלב!...
danlior כתב:ה-CODEC מפענח וה-DAC ממיר לאנאלוג. חלק מפיענוח של קוד DTS הוא (בסוף) ההמרה לששה ערוצים אנאלוגים.
זה בדיוק מה שהוסבר לי בלקסיקון - ה-DAC של הרסיבר רק מתמודד עם PCM של שני ערוצים. ההמרה של קוד DTS לאנאלוג נעשית ע"י מערכת ניפרדת כחלק מפיענוח קוד ה-DTS....
מסתבר שיש ב DTS Inc ישראלי אחד, הפנתי אותו לשרשור זה וזוהי תגובתו:danlior כתב:מה שניסיתי לומר כל הזמן הוא שמפענח DTS (ברמה של מכשיר) בין אם מדובר ברסיבר או בפרוססור הוא קודם כל DAC (בלי קשר ל-RC והגברה), לכן כל הדיון על צ'יפים ולוגיים לא רלוונטי (לעניננו כאן)...
[left]
Equipment with DTS-HD lossless audio decoding goes through bit-comparison testing such that the that the output is bit-for-bit identical to the source material. This is true for the most expensive and least expensive AVRs/etc.
The DTS codec does not have a DAC as part of the algorithm. So, if DACs are added as part of an IC, it is a post-process that a particular IC chose to implement.
[/left]