מהו הספר האחרון אותו קראתם?

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #161 

toxin כתב:moco אני קורא כרגע את "הברדלס" של יו ניסבו. בינתיים יש בו מתח טוב והדמות של הארי בלש המשטרה באמת מורכבת ומעניינת.
...
אז אני מבין שאתה מתחיל מהסוף :-). לא קראתי, אך אני רואה שזה אחד הספקים האחרונים.
מעניין התרגום של השם. באנגלית זה תורגם ל Leopard שזה בכלל נמר, ושבדקתי מה משמעות השם הנורווגי המקורי אז זה בכלל "לב משוריין".
בתור אחד שקורא, אולי תבין למה בכל שפה זה שונה, אך באנגלית ועברית זה חיות דומות אך לא זהות.
משה

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #162 

moco,

את 'רובים, חיידקים ופלדה' קראתי לפני כמה שנים, ספר מאלף.
אני אחפש את הספר השני שציינת.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #163 

חבל שאין מבחר ספרים עבריים בפורמט אלקטרוני :(

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #164 

אתמול סיימתי את "בריגדות הרפאים" של ג'ון סקאלזי.

זה ספר בעולם שהתחיל בספר "מלחמת האדם הזקן" - ספר המתאר עתיד בו הגזע האנושי מתפשט במרחבי היקום ונאלץ לבלות חלק גדול מזמנו בלחימה בגזעי חייזרים שונים ומשונים.
באופן מוזר, "צבא הגנת המושבות" מתבסס על תושבי כדור הארץ אשר בהגיעם לגיל 75 יכולים לבחור להתגייס - ולנתק כל קשר עם החיים שהכירו.
נקודת המבט היא של ג'ון פרי, מתגייס טרי לצבא הגנת המושבות.
לא ארחיב כדי לא לספיילר, אבל מדובר בספר נפלא, שיש שמגדירים אותו כ"לוחמי החלל רק ללא הפילוסופיה" (לאוהבי רוברט היינליין).

הספר הנוכחי, "בריגדות הרפאים", חוזר לאותו העולם ומתמקד בסיפור אחר, כשחלק מהדמויות והעלילות מהספר הראשון מוזכרות גם פה.
הספר הזה פחות טוב מהראשון אבל הוא טוב מאוד בפני עצמו, למרות שהייתי ממליץ לקרוא קודם את הראשון (מכיוון שבספר הזה מסתמכים קצת על ההכרות עם אופי הצבא והמושבות).

מסתבר שיש עוד כמה ספרים שעוד לא תורגמו באותו העולם - ובהמשך אוכל לדווח גם עליהם... כשיהיה עוד זמן לקרוא.

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #165 

אינ בדפים האחרונים של דם חם של קובן, אז זה נחשב האחרון שקראתי?
ספר לא משהו, עמוס בהתרחשויות ולא מותח במיוחד

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #166 

moco כתב:לאחרונה קראתי שני ספרי מתח של הסופר הנורווגי , יוֹ נסבו, ואי אפשר היה להפסיק לקרוא.
הספרים שקראתי היו "אדום החזה" ו"נמסיס".
את נמסיס בחרתי כתרגיל, להיות הספר הראשון שנקרא כולו על גבי הקינדל. בחרתי בכוונה ספק מתח קריא, כדי זו תהיה בחינה של הקינדל בלבד. עבר בהצלחה מלאה.

למרות ששני הספרים בלתי תלויים, הגיבור משותף (גם לעוד ספרים שלו) , ויש עלילת רקע שנמשכת בין הספרים ועוד לא נגמרה (לפחות לא בנמסיס).
שיטה שיווקית מעולה. גם מספקים סיפור שלם וסגור בכל ספר וגם נותנים סיפור שמושך אותך להמשיך הלאה.
דמות הגיבור, בלש במשטרת אוסלו, די מורכבת ובעייתית ומוסיפה מאוד לעלילה המרכזית.
...
גרמת לי לקנות אותם.. :)
הייתי בסטימצקי היום (בשביל הספר השלישי והאחרון במשחקי הרעב) וראיתי אותם, היה מבצע 1+1, אז קניתי את שניהם :)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #167 

(Y)
עכשיו נשאר לי רק לחכות לצ'קים של נסבו ושל סטימצקי :-)
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #168 

אגב, כשאתה קורא את "אדום החזה", שים לב לתאריכים בראש הפרקים. זה הולך אחורה וקדימה בזמן, גם בחודשים וגם בהרבה שנים.
יש פרק אחד שמצאתי באג בתאריך, או טעות בתרגום, כי זה לא היה הגיוני.

צריך לנסות לזכור את שמות האנשים המוזרים. זה הכל סינית, סליחה נורווגית, בשבילינו. יש קוראים שרושמים על פתק את השמות.
משה

Drazick
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #169 

יש למישהו המלצה על ספר עם דיאלוגים שנונים ומושחזים?
משפטים שלא יוצאים לך מהראש לעולם...

בסגנון "תמונתו של דוריאן גריי" ו"מלכוד 22".

שבת שלום.

Yaron_M
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1500
שם מלא: ירון מ.
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #170 

השבוע סיימתי את הספר השני בסדרת "שיר של אש ושל קרח" - A Clash of Kings.
ספר מעולה, מחכה לראות איך יציגו אותו בעונה השנייה של הסדרה ב-HBO.
!I do my own stunts

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #171 

Drazick,
״בית האלוהים״ / סמואל שם.

ספר על קורותיו של סטאז׳ר בבית חולים. שים לב - כולל הרבה מאוד הומור שחור...

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #172 

tomer_h כתב:אולי קצת נחיה את השרשור..? בטוח יש עוד אנשים שקוראים, נכון? :)

אז אחרי כמה ספרים שלא סיימתי מחוסר עניין/זמן וכו', מצאתי ספר שמשך אותי.
בעקבות המלצה של אשתי ולקראת הסרט שמגיע, התחלתי לקרוא את טרילוגיית משחקי הרעב.

בסיפור מתואר עולם עתידי שמרוכז בארה"ב שלאחר מלחמות אזרחים גדולות אשר בסופן העיר הגדולה מנצחת את האזורים מסביב ועל מנת למנוע התמרדויות והתנגדויות היא מקיימת משחקי רעב, לתזכורת נצחונה, פעם בשנה - משחקים בהם ילדים/נערים מגיל 12 ועד 18, שניים מכל מחוז (12 מחוזות בסה"כ) מוגרלים לתחרות של קרבות עד המוות, בה מנצח האחרון ששורד.

הספר הראשון מאוד נעים לקריאה, מותח ומושך אותך להמשיך לקרוא. למרות שהסדרה מוגדרת כדבר הבא בספרי הנוער, הוא יכול לעניין מאוד גם מבוגרים יותר, במיוחד כאשר הסיפור אלים וגרפי ויש בו אקשן ללא הפסקה.
כמובן שיש בו גם רומן אהבה בעייתית כיאה לז'אנר אבל גם שאלות קשות וקונפליקטים מוסריים מתגלים במהלך הספר.

עכשיו אני מתחיל את הספר השני, בסה"כ מומלץ.
...
תומר, אני אמנם לא קראתי את משחקי הרעב, אבל התיאור מאוד מזכיר לי סיפור של קינג בשם The Long Walk. זה אחד מהBachman Books שלו. פה לא מדובר בספר שמיועד לנוער, אז אין רומנים, וזה גם פחות אקשן והרבה יותר פסיכולוגי.

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #173 

mrunderhill כתב:

בסיפור מתואר עולם עתידי שמרוכז בארה"ב שלאחר מלחמות אזרחים גדולות אשר בסופן העיר הגדולה מנצחת את האזורים מסביב ועל מנת למנוע התמרדויות והתנגדויות היא מקיימת משחקי רעב, לתזכורת נצחונה, פעם בשנה - משחקים בהם ילדים/נערים מגיל 12 ועד 18, שניים מכל מחוז (12 מחוזות בסה"כ) מוגרלים לתחרות של קרבות עד המוות, בה מנצח האחרון ששורד.

הספר הראשון מאוד נעים לקריאה, מותח ומושך אותך להמשיך לקרוא. למרות שהסדרה מוגדרת כדבר הבא בספרי הנוער, הוא יכול לעניין מאוד גם מבוגרים יותר, במיוחד כאשר הסיפור אלים וגרפי ויש בו אקשן ללא הפסקה.
כמובן שיש בו גם רומן אהבה בעייתית כיאה לז'אנר אבל גם שאלות קשות וקונפליקטים מוסריים מתגלים במהלך הספר.

...
תומר, אני אמנם לא קראתי את משחקי הרעב, אבל התיאור מאוד מזכיר לי סיפור של קינג בשם The Long Walk. זה אחד מהBachman Books שלו. פה לא מדובר בספר שמיועד לנוער, אז אין רומנים, וזה גם פחות אקשן והרבה יותר פסיכולוגי.
...
נשמע מעניין וסטיבן קינג הוא הסופר האהוב עלי... יש את הספר בתרגום לעברית?

shemsha
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1170
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #174 

mrunderhill כתב: תומר, אני אמנם לא קראתי את משחקי הרעב, אבל התיאור מאוד מזכיר לי סיפור של קינג בשם The Long Walk. זה אחד מהBachman Books שלו. פה לא מדובר בספר שמיועד לנוער, אז אין רומנים, וזה גם פחות אקשן והרבה יותר פסיכולוגי.
...
תודה, הוספתי את Bachman Books ל WISHLIST עבור הקינדל שלי.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #175 

tomer_h כתב:
mrunderhill כתב:

...
...
נשמע מעניין וסטיבן קינג הוא הסופר האהוב עלי... יש את הספר בתרגום לעברית?
...
אני לא קראתי תרגומים שלו, אבל תבדוק אם יש תרגום של הBachman Books שלו.

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #176 

...
אז סיימתי גם את הספר השני בטרילוגיה.
למי שלא קרא את הראשון (ורוצה לעשות את זה) תהיה בעיה לספר את עלילת הספר השני, לכן רק אספר שהוא ממשיך באותה הרמה, מותח היטב ולאחר בניית התנאים והמתח בתחילת הספר הוא מתקדם ומתמלא באקשן כמו קודמו, כאשר בסוף הוא מכין בצורה טובה את השטח לספר השלישי והמסיים (אותו אני אתחיל עכשיו..).

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #177 

המדריך לנוער למין מהנה
אמן מייסר

tomer_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #178 

שרשור ישן שחבל שימות... ננסה עוד החייאה. היש עוד אנשים שקוראים? :)

סחרור - רוברט צ'ארלס וילסון (Spin)

ספר מד"ב שנכתב ב-2005 וזכה בפרסים, כולל פרס הוגו לספר מד"ב הטוב ביותר. הספר הוא סיפור סגור, אבל יש לו עוד 2 המשכים כטרילוגיה, שלא תורגמו בעברית (Axis ו-Vortex).

הסיפור מתואר מנקודת המבט של טיילר, אדם מהישוב, כאשר יום אחד הכוכבים כולם נעלמים והאנושות צריכה להבין למה זה קרה, מי העלים אותם, מהו אותו מסך שמבודד אותם משאר היקום ולאן ממשיכים מכאן.
טיילר הוא בנה של עוזרת למשפחה עשירה ובילדותו הם גרים בבית קטן בחצר הבית הגדול של אותה משפחה. בתור ילד התחבר לילדים העשירים, אשר אביהם היה איש פוליטי חשוב שהיה מעורב בתעשיית החלל של ארה"ב וייעד את בנו הגאון להמשיך את דרכו ולאחר אותו לילה מסתורי הם מעורים בהבנת המסתורין יותר מכל אדם על כדור הארץ.

נתחיל בכך שכל מי שאוהב מדע בדיוני יאהב מאוד את הספר, הוא מצוין ומביא רעיונות מהפכניים על חייזרים, על זמן ומרחב ועל היותנו קטנים לעומת היקום הענק. יש בו מעט קטעים טרחניים והרבה סיפורי צד על אהבות, אכזבות וסיפור על האנושות ואופיה הבעייתי בשעת צרה, אבל כמכלול הספר מעניין מאוד ומושך אותך לקרוא עוד ולהבין את הסיפור עד סופו.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #179 

קראתי אותו גם. אחלה ספר מד"ב.
כרגע קורא את יו נסבו - "נמסיס". הספר השני בסדרת הארי הולה.
הולה מנסה לפענח שוד בנק אלים במרכז אוסלו, שהולך ומסתעף לשרשרת פשעים, סמים ורציחות שמערבת שודדים ושוטרים. אל הארי מצטרפת ביאטה לן, שוטרת צעירה עם יכולת זיהוי פרצופים יוצאת דופן, שגם לה יש טראומה מן העבר בדמות הרצח של אביה השוטר בעת שוד בנק בנסיבות לא ברורות. ביחד הם מחפשים אחרי "המחסל", כשהעלילה חובקת את נורווגיה הסגרירית והמדכאת וברזיל שטופת השמש אך המדכאת.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #180 

גם קורא את יו נסבו כרגע - "ציידי הראשים".
קראתי ואהבתי את אדום החזה, נמסיס וכוכב השטן, כאשר העלילה המשנית מתפרסת על כל השלושה בסדר הנ"ל.
מה שייגע אותי בכל הספרים הנ"ל זו ההתעסקות עם הבעיות האישיות של הארי הולה. יותר מידי מילים בנושא על פחות מידי עיניין.
ב"ציידי הראשים" שמחתי להשתחרר מזה :-)
משה

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”