ניסית לכוון את עוצמת הסאב ל 75db במיקום הסוויט ספוט בעזרת רעש לבן לפני תחילת המדידות ?avihuli כתב: 30 סנטימטר מרחק זה לא יכול להיות נכון.
ובין כל "השוטף" של היום אני מנסה לסדר את זה ולא יושב על זה מקצה לקצה אז כל פעם מנסה משהו אחר וכל כיול לוקח זמן. גנבתי חצי שעה מהארוחת ערב אצל המשפחה בשביל לייצר עוד זמן בדיקות וזה שוב נתן 30 סנטימטר ולא את התוצאה הנכונה.
גם ששמתי קרוב לסאב.
לדעתי הווליום שלו גבוה מדיי שוב ואז המיקרופון "נאטם".
ובגלּל שהמרחק האקוסטי לא נכון אני "שומע" את הכיווניות של הסאב כי הוא מגיע לא באינטגרציה עם שאר הרמקולים....
התחדשתי - סט קדמי SVS Ultra Evolution + סאב SB-3000 R|Evolution
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9006
- נתן תודות: 1567 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
אני מתכתב עם אד מולאן לגבי זה וגם עם הצ'אט ב-AI.
אנסה מחר לעשות את כל הבדיקות וההצעות שעולות.
אנסה מחר לעשות את כל הבדיקות וההצעות שעולות.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7393
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אמיר כתב פה לא מזמן שהמרחק בין הרמקול לעמדת הכיול הוא לא במרחק כמה שנראה כמו מטר או 4 מטר פיזי ממך. גם אצלי הסאב היה כמו מטר וחצי מאיפה שאני רואה טלויזיה אבל כיול היה מראה לי מרחק של 5 או 6 מטר וזה בגלל גלי קול שבחדר זה המדידה מה שאמיר הסביר ולא כמה מטר יש ממך לסאב .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3720
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
סליחה על השאלה האם יש יתכנות לסאב גדול/חזק מידי לחלל החדר/סלון בו הוא ממוקם?
זה כנראה בגלל האקוסטיקה אגב ככל שהוא מוגדר רחוק יותר כך יש לו דיליי\זמן עד שמגיע אליך, אני זוכר תמיד כיוונתי אותו לפחות כמו המרחק האמיתי ומטה חבל על זמן ההתעסקות ושבירת המוח כי הכיול לא יסדר לך את זה כי הוא גרוע, תבודד אותו, שים אותו על חצי מטר\מטר\מטר וחצי וכך הלאה ותראה מה הכי נשמע לך נכון וזהו. עם כל המשחקים ההרצות האינסופיות והחירבושים בסוף יידפק לך הרסיבר.
נערך לאחרונה על ידי Moshe984 ב 18/04/2026 9:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3720
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
למה לא ברורה?mulder כתב: השאלה לא ברורה....
לא יכול להיות שהסאב חזק מידי לחדר וקשה להגיע איתו להתאמה?!
אולי חלל החדר "קטן עליו"?
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

הי, אם אני אקח את מה שאתה רושם ואנסח מחדש למשהו שאני זורם איתו אז אני מסכים לחלוטין ואין ספק שמערכת הכיול שלו לא עדכנית מול החלופות היום.Moshe984 כתב: זה כנראה בגלל האקוסטיקה אגב ככל שהוא מוגדר רחוק יותר כך יש לו דיליי\זמן עד שמגיע אליך, אני זוכר תמיד כיוונתי אותו לפחות כמו המרחק האמיתי ומטה חבל על זמן ההתעסקות ושבירת המוח כי הכיול לא יסדר לך את זה כי הוא גרוע, תבודד אותו, שים אותו על חצי מטר\מטר\מטר וחצי וכך הלאה ותראה מה הכי נשמע לך נכון וזהו. עם כל המשחקים ההרצות האינסופיות והחירבושים בסוף יידפק לך הרסיבר....
באותה נשימה, על אף ולמרות זאת יש תוצאה סונית מפילת לסתות.
ככה שאני לא חושב שבגלל שהחלפתי לסאב חזק יותר הגעתי לקצה גבול היכולת של מערכת הכיול.
יש פה בעיה שבסוף אני אעלה עליה והיא תיפתר כך או כך. אם לא, אז אזין מרחק ידנית בערך שנשמע הכי טוב לאינטגרציה עם שאר הרמקולים.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
הניסוח קודם לא היה לגמרי ברור לפחות עבורי.18/04/2026 10:45big007 כתב: למה לא ברורה?
לא יכול להיות שהסאב חזק מידי לחדר וקשה להגיע איתו להתאמה?!
אולי חלל החדר "קטן עליו"?...
אין מצב שהסאב אצל אבי חזק מדי, אלא אם יש בעיה כלשהי במיקרופון והחדר סטנדרטי ממה שאני יודע.
עובדה שהוא גם הנמיך אותו וזה לא עזר.
אבי - ניסית factory reset לימאהה ?
אני בטוח שאפשר להגיע לתוצאה סונית מעולה צריך רק זמן סבלנות ונסיונות וכיוונים ידניים (מה שאתה לא נוגע ברסיברים "אחרים" פה אתה כן משחק עם כל זה ידנית, חייב),שים אותו על מינוס 10 ברסיבר מרחק 1 מטר ושאר השינויים תעשה בו עצמו מאחורה בכיוונים של הסאב עצמו.
בהצלחה.
בהצלחה.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב, יצא שהמשפחה יצאה הבוקר לטיול קטן אז החלטתי להישאר בבית ולחפור פה את העניין.
עשיתי חריש עמוק ולהלן הממצאים.
קודם כל על מנת לשלול עניין עם ה-RC מיקמתי את המיקרופון בסוויט במרחקים משתנים מהצמידות לקיר האחורי אפילו עד 70 ס"מ ממנו, כאשר הסוויט הוא בסביבות מרחק של 40 ס"מ.
בווליום של מינוס 21 בסאב - קיבלתי הנחתה של 0.5- ברסיבר.
בווליום של מינוס 17 בסאב - קיבלתי הנחתה של 4.5- ברסיבר.
בווליום של מינוס 15 בסאב - קיבלתי הנחתה של 6.5- ברסיבר.
בווליום של מינוס 12 בסאב - קיבלתי הנחתה של 9.5- ברסיבר.
בכל המדידות לעיל תוצאת מרחק אקוסטי 0.30 ס"מ.
בחרתי להשאיר ווליום של מינוס 15 בבאס וזרקתי את המיקרופון ב-2 נקודות באמצע החלל באזור של השולחן.
פה קיבלתי תוצאות "הגיוניות" של מרחק אקוסטי של 3.70 מטר על 5- הנחצה וכן 4.5 מטר על 4.5- הנחתה.
המשמעות היא שאין בעיה עם הווליום של הכיול ולא עם החישוב האקוסטי.
מסקנה - משהו בהחזרים מהקיר האחורי מכניסים את המיקרופון לקליפינג והוא לא מצליח למדוד.
בעצת הצ'אט שהציע לשנות את הפאזה ל-180 (במקום על הבדיקות שבוצעו על 0 מעלות), פתאום התקבלו תוצאות הגיוניות של מעל ל-8 מטר מרחק אקוסטי.
הוא רשם ש: העובדה ששינוי הפאזה ל-180 מעלות "פתר" את הבעיה בנקודת הישיבה היא המפתח כאן. זה מרמז שהגל הישיר מהסאב וההחזר החזק מהקיר האחורי יצרו התאבכות (Interference) ב-0 מעלות שבילבלה את ה-YPAO, בעוד שב-180 מעלות ה-AVR הצליח לזהות את ה-"Peak" הנכון של הגל.
הוא הוסיף גם את הנ"ל מבחינת דגשים נוספים:
1. **למה 8.70 מטר?** אל תיבהל מהמרחק הכפול. בסאב-וופרים, המרחק ה"אקוסטי" שהרסיבר רואה תמיד גדול מהמרחק הפיזי בגלל העיבוד של ה-DSP של הסאב. זה שהמספר יציב והגיוני (ולא 0.30) זה הסימן להצלחה.
2. **עניין הפאזה:** יכול להיות שחיווט פנימי בסדרה החדשה הפוך, או שה-DSP מבצע היפוך פאזה ש-YPAO הישן לא מעכל טוב ב-0 מעלות.
3. **המשך כיול:** אם ב-180 מעלות הגעת למרחק תקין והסאונד נשמע מהודק ומסונכרן עם הרמקולים הקדמיים - אתה יכול להישאר ככה בלב שקט. פאזה היא בסך הכל תזמון.
העליתי את הכל על הכתב ושלחתי מייל מעודכן לאד מולאן עם כל הממצאים ונמתין לתשובתו.
מעניין אותי לדעת מה הסיבה שהדגם החדש מייצר את התוצאה הזו שלא קרתה מעולם עם הסאב הקודם.
עשיתי חריש עמוק ולהלן הממצאים.
קודם כל על מנת לשלול עניין עם ה-RC מיקמתי את המיקרופון בסוויט במרחקים משתנים מהצמידות לקיר האחורי אפילו עד 70 ס"מ ממנו, כאשר הסוויט הוא בסביבות מרחק של 40 ס"מ.
בווליום של מינוס 21 בסאב - קיבלתי הנחתה של 0.5- ברסיבר.
בווליום של מינוס 17 בסאב - קיבלתי הנחתה של 4.5- ברסיבר.
בווליום של מינוס 15 בסאב - קיבלתי הנחתה של 6.5- ברסיבר.
בווליום של מינוס 12 בסאב - קיבלתי הנחתה של 9.5- ברסיבר.
בכל המדידות לעיל תוצאת מרחק אקוסטי 0.30 ס"מ.
בחרתי להשאיר ווליום של מינוס 15 בבאס וזרקתי את המיקרופון ב-2 נקודות באמצע החלל באזור של השולחן.
פה קיבלתי תוצאות "הגיוניות" של מרחק אקוסטי של 3.70 מטר על 5- הנחצה וכן 4.5 מטר על 4.5- הנחתה.
המשמעות היא שאין בעיה עם הווליום של הכיול ולא עם החישוב האקוסטי.
מסקנה - משהו בהחזרים מהקיר האחורי מכניסים את המיקרופון לקליפינג והוא לא מצליח למדוד.
בעצת הצ'אט שהציע לשנות את הפאזה ל-180 (במקום על הבדיקות שבוצעו על 0 מעלות), פתאום התקבלו תוצאות הגיוניות של מעל ל-8 מטר מרחק אקוסטי.
הוא רשם ש: העובדה ששינוי הפאזה ל-180 מעלות "פתר" את הבעיה בנקודת הישיבה היא המפתח כאן. זה מרמז שהגל הישיר מהסאב וההחזר החזק מהקיר האחורי יצרו התאבכות (Interference) ב-0 מעלות שבילבלה את ה-YPAO, בעוד שב-180 מעלות ה-AVR הצליח לזהות את ה-"Peak" הנכון של הגל.
הוא הוסיף גם את הנ"ל מבחינת דגשים נוספים:
1. **למה 8.70 מטר?** אל תיבהל מהמרחק הכפול. בסאב-וופרים, המרחק ה"אקוסטי" שהרסיבר רואה תמיד גדול מהמרחק הפיזי בגלל העיבוד של ה-DSP של הסאב. זה שהמספר יציב והגיוני (ולא 0.30) זה הסימן להצלחה.
2. **עניין הפאזה:** יכול להיות שחיווט פנימי בסדרה החדשה הפוך, או שה-DSP מבצע היפוך פאזה ש-YPAO הישן לא מעכל טוב ב-0 מעלות.
3. **המשך כיול:** אם ב-180 מעלות הגעת למרחק תקין והסאונד נשמע מהודק ומסונכרן עם הרמקולים הקדמיים - אתה יכול להישאר ככה בלב שקט. פאזה היא בסך הכל תזמון.
העליתי את הכל על הכתב ושלחתי מייל מעודכן לאד מולאן עם כל הממצאים ונמתין לתשובתו.
מעניין אותי לדעת מה הסיבה שהדגם החדש מייצר את התוצאה הזו שלא קרתה מעולם עם הסאב הקודם.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

מצרף גם את תוצאות הכיול, PATTERN 1 מייצג ווליום של מינוס 15 בסאב עם פאזה ב-0 מעלות.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

וכן PATTERN2 שמייצג פאזה של 180 מעלות.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

אוף, איזה עצבים !!
לפני כל הכיולים, עשיתי וידוא (רענון) לקושחה של הרסיבר + ניתוק מהחשמל לכל הקו הייעודי שהולך לסלון.
עכשיו שאני בודק קצת שמע של הסרטים באפליקציות (נטפליקס / דיסני), מסתבר שהעניין סידר את הבעיה עם ה- ARC שהפסיק לעבוד ועכשיו הוא פועל. אני מצליח לקבל כרגע רק DD ולא אטמוס משום מה אבל הגודל של הסאונד לא עולה בפרופורציה אחת עם הטלוויזיה.
חייב מסך יותר גדול !! ה-77 לא מתאים יותר.
גם תוכן צריך עם סטרימר שיודע להזרים את הכל כמו שצריך.
יאללה, אלו יהיו השדרוגים הבאים
לפני כל הכיולים, עשיתי וידוא (רענון) לקושחה של הרסיבר + ניתוק מהחשמל לכל הקו הייעודי שהולך לסלון.
עכשיו שאני בודק קצת שמע של הסרטים באפליקציות (נטפליקס / דיסני), מסתבר שהעניין סידר את הבעיה עם ה- ARC שהפסיק לעבוד ועכשיו הוא פועל. אני מצליח לקבל כרגע רק DD ולא אטמוס משום מה אבל הגודל של הסאונד לא עולה בפרופורציה אחת עם הטלוויזיה.
יאללה, אלו יהיו השדרוגים הבאים

.
.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אני הייתי מציע לך לשדרג בשלב ראשון את הרסיבר, הגיע הזמן להתקדם.avihuli כתב: אוף, איזה עצבים !!
יאללה, אלו יהיו השדרוגים הבאים...
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

יאללה, נניח ואני זורם עם ההצעה - אז למה לשדרג לדעתך: מותג / דגם ?istarmini כתב: אני הייתי מציע לך לשדרג בשלב ראשון את הרסיבר, הגיע הזמן להתקדם....
הכל כרגע פיקס ובא על מקומו בשלום, פרט לעניין הפסיכולוגי שאני כרגע על נקודת כיול אחת בלבד במקום מיצוע של 5 שרציתי לעשות.
אולי נעשה בהמשך. כרגע אחרי כל השעות האחרונות שהקדשתי למדידות והחפירות, אני עכשיו בשלב "החוויה" ונהנה מכל רגע.
.
.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אנתםavihuli כתב: יאללה, נניח ואני זורם עם ההצעה - אז למה לשדרג לדעתך: מותג / דגם ?
הכל כרגע פיקס ובא על מקומו בשלום, פרט לעניין הפסיכולוגי שאני כרגע על נקודת כיול אחת בלבד במקום מיצוע של 5 שרציתי לעשות.
אולי נעשה בהמשך. כרגע אחרי כל השעות האחרונות שהקדשתי למדידות והחפירות, אני עכשיו בשלב "החוויה" ונהנה מכל רגע....
דנון/מרנץ
ארקם (שחררו דגמים חדשים לא מזמן)
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs