ביטול עמעום בסמסונג NU8000
ברור שיש מצבים מסויימים שמשהו יעדיף לבטל את ה FALD ולכן סוני מאפשרים זאת. באיזה מצב? בזמן תהליך כיול מקצועי בו אתה רוצה לכוון בהירות וגאמה ללא השפעה של אף מנגנון דינאמי ברקע. לאחר מכן אתה מחזיר את ה FALD וממשיך בכיול פרמטרים נוספים. בהצלחה לעשות את זה עם סמסונג, אפילו ב Q9FN שיש לה FALD אמיתי הם לא מאפשרים לעקוף אותו ואז לא ניתן לכייל כמו שצריך או לתת הערכה הוגנת לביצעי המסך. RTINGS התלוננו על זה, עד שבסוף טכנאי סמסונג הגיעו אליהם בכדי לבטל את ה FALD מתוך תפריט טכנאי...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@abcwd
·
* "אם", לא "עם".
לסוני יש מספר שונה של איזורים תלוי בגודל המסך. אבל בכל אופן מדובר במשהו בין 40-60 איזורים.
ז"א שעדיין יהיו הילות מסביב לכתוביות, אבל זה יהיה ממש מסביב לכתוביות ולא לכל גובה המסך.
@shai19862
.
ממש לא. עדיין מדובר במסך לד, עם מגבלות של מסך LED. למרות ש-FALD עוזר ומשפר את הניגודיות, הוא לא אפקטיבי כמו OLED שמסוגל להאיר\לכבות "איזורים" ברמת הפיקסל.
כמובן שיש גם את עניין זווית הצפיה, שהינה רחבה מכל LCD ב-OLED. במסכי עם פאנל VA זווית הצפיה צרה למדי, והתמונה תתחיל להשתנות גם בזווית קטנה יחסית.
ה-Q9FN של סמסונג מתחיל להתקרב, אבל עדיין לא מסוגל להגיע לאותה רמה כמו OLED. הסמסונג סובלת מאלגוריתם עמעום אגרסיבי מדי, אפשרי לראות את זה בצילומי ההשוואה שעשו ב-RTINGS.
ועדיין יש את בעיית זווית הצפייה.
@BARBIE
.
זה לא ממש חד משמעי, ותלוי מאד ביישום של אלגוריתם העמעום. יש כאלה שיבצעו כיול עם המנגנון ויש כאלה שיעשו אותו כשהוא מבוטל. אני כיילתי את הטלוויזיות FALD שלי כשהמנגנון מופעל, ולדעתי הסובייקטיבית התוצאה היתה טובה יותר.
כמובן שכיול של HDR חייבים לבצע עם המנגנון פעיל.
·
* "אם", לא "עם".
לסוני יש מספר שונה של איזורים תלוי בגודל המסך. אבל בכל אופן מדובר במשהו בין 40-60 איזורים.
ז"א שעדיין יהיו הילות מסביב לכתוביות, אבל זה יהיה ממש מסביב לכתוביות ולא לכל גובה המסך.
@shai19862
.
ממש לא. עדיין מדובר במסך לד, עם מגבלות של מסך LED. למרות ש-FALD עוזר ומשפר את הניגודיות, הוא לא אפקטיבי כמו OLED שמסוגל להאיר\לכבות "איזורים" ברמת הפיקסל.
כמובן שיש גם את עניין זווית הצפיה, שהינה רחבה מכל LCD ב-OLED. במסכי עם פאנל VA זווית הצפיה צרה למדי, והתמונה תתחיל להשתנות גם בזווית קטנה יחסית.
ה-Q9FN של סמסונג מתחיל להתקרב, אבל עדיין לא מסוגל להגיע לאותה רמה כמו OLED. הסמסונג סובלת מאלגוריתם עמעום אגרסיבי מדי, אפשרי לראות את זה בצילומי ההשוואה שעשו ב-RTINGS.
ועדיין יש את בעיית זווית הצפייה.
@BARBIE
.
זה לא ממש חד משמעי, ותלוי מאד ביישום של אלגוריתם העמעום. יש כאלה שיבצעו כיול עם המנגנון ויש כאלה שיעשו אותו כשהוא מבוטל. אני כיילתי את הטלוויזיות FALD שלי כשהמנגנון מופעל, ולדעתי הסובייקטיבית התוצאה היתה טובה יותר.
כמובן שכיול של HDR חייבים לבצע עם המנגנון פעיל.
לכל מסך LCD (עם תאורה חיצונית) עם FALD או בלי FALD יש תופעות כאלה (הילות, שינויי בהירות בגבולות של בהיר וכהה וכו')
יש אנשים רגישים לזה ויש כאלה שלא מפריע להם.
לכן המציעו את OLED, אין לו תופעות כאלה אבל יש חיסרונות אחרים.
יש אנשים רגישים לזה ויש כאלה שלא מפריע להם.
לכן המציעו את OLED, אין לו תופעות כאלה אבל יש חיסרונות אחרים.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
OLED לא רלוונטית במקרה שלי כי המחיר של ה-77 אינצ' הוא בערך פי 2~3 מהתקציב. מעבר לזה הנושא של צריבות די מטריד.
השאלה היא האם בעיית ההילות שתיאר פותח הדיון יותר מורגשת בטלווזיות LCD עם local dimming מאשר באלה, כמו ה-NU7100, שלא כוללות תכונה כזו.
השאלה היא האם בעיית ההילות שתיאר פותח הדיון יותר מורגשת בטלווזיות LCD עם local dimming מאשר באלה, כמו ה-NU7100, שלא כוללות תכונה כזו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בטלוויזיות ללא local dimming אין הילות.
FALD משפר את התמונה משמעותית.
Local Dimming בלי FALD זאת בדיחה וגימיק.
ל-סוני היו דגמים עם Edge Lit אבל לא בתחתית המסך כמו בסמסונג אלה בכל הצדדים. תבדוק אם עדיין יש דגמים כאלה.
רק תיקח בחשבון ש-לסוני יש דגמים עם פנל IPS.
Local Dimming בלי FALD זאת בדיחה וגימיק.
ל-סוני היו דגמים עם Edge Lit אבל לא בתחתית המסך כמו בסמסונג אלה בכל הצדדים. תבדוק אם עדיין יש דגמים כאלה.
רק תיקח בחשבון ש-לסוני יש דגמים עם פנל IPS.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אם הילות זו הדאגה הכי גדולה שלך, אז כנראה שכן...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
זה תלוי בעיקר בסביבת הצפייה שלך ובתכנים בהם אתה מתכוון לצפות.
בתקציב חנוק אתה חייב להתפשר על משהו. או על איכות או על גודל.
סדרה 7000 של סמסונג היא סדרה נחותה, לדוגמא השתקפויות חזקות. אבל אם תכבה את כל האורות בבית לא תרגיש את זה...
על תצפה גם לקבל פנל מקורי של סמסונג בדגמים האלה.
סדרה 7000 של סמסונג היא סדרה נחותה, לדוגמא השתקפויות חזקות. אבל אם תכבה את כל האורות בבית לא תרגיש את זה...
על תצפה גם לקבל פנל מקורי של סמסונג בדגמים האלה.
- boren
-
- חבר מביא חבר

גם סדרה 8000 היא פשרה, יש בה את בעיית ההילות וההיבהובים שלא קיימת בסדרה 7000. שתי הטלוויזיות בתקציב, ושתיהן 75 אינצ'. השאלה היא איזו מהן תהווה פשרה פחות גדולה.sunnyryz כתב:בתקציב חנוק אתה חייב להתפשר על משהו. או על איכות או על גודל.
סדרה 7000 של סמסונג היא סדרה נחותה, לדוגמא השתקפויות חזקות. אבל אם תכבה את כל האורות בבית לא תרגיש את זה......
אם מדובר על אותו פאנל שנבדק בביקורות בחו"ל אז לא ממש משנה לי היצרן, אלא בעיקר האיכות בפועל. מה שמטריד יותר זה לקבל פאנל נחות יותר. השאלה אם יש דרך לוודא שמקבלים את הטלוויזיה עם הפאנל האיכותי יותר שאיתו נבחנה.על תצפה גם לקבל פנל מקורי של סמסונג בדגמים האלה....
@boren
·
כפי שרשמתי בעבר, ״בעיית ההילות״ לא באמת מפריעה אלא אם אתה וידאופיל שחשוב לו שכל פיקסל ופיקסל יהיו באיכות מושלמת 100% מהזמן. אבל אז כנראה היית קונה OLED...
בתור אדם מן השורה שרוצה ליהנות מהתכנים בטלויזיה, ולא לדאוג שכל פריים בתמונה מוצג בצורה מולשמת, אז זה ממש לא מורגש.
לפי דעתי ב7100 תקבל מוצר נחות הן מבחינת מאפיינים שלא קיימים בו היום (שלט חכם ובלוטות׳ למשל) והן בתכנים עתידיים (כשכל התכנים יהיו 4k ו-HDR).
·
כפי שרשמתי בעבר, ״בעיית ההילות״ לא באמת מפריעה אלא אם אתה וידאופיל שחשוב לו שכל פיקסל ופיקסל יהיו באיכות מושלמת 100% מהזמן. אבל אז כנראה היית קונה OLED...
בתור אדם מן השורה שרוצה ליהנות מהתכנים בטלויזיה, ולא לדאוג שכל פריים בתמונה מוצג בצורה מולשמת, אז זה ממש לא מורגש.
לפי דעתי ב7100 תקבל מוצר נחות הן מבחינת מאפיינים שלא קיימים בו היום (שלט חכם ובלוטות׳ למשל) והן בתכנים עתידיים (כשכל התכנים יהיו 4k ו-HDR).
- boren
-
- חבר מביא חבר

אני לא חושב שפותח הדיון התלונן על בעיה שקשורה להילות, אלא על משהו אחר. תזכורת:
אם ה-NU7100 טלוויזיה גרועה אז אני באמת לא יודע מה לעשות. OLED 65 אינצ' קטן מדי לצרכים שלי, וטלוויזיות 75 אינצ' עם FALD יקרות מדי. אולי הפתרון זה למשוך עוד שנה עם הפלאזמה והמקרן בתקווה שאז יהיה אפשר לקנות ב-10000 ש"ח טלוויזית 75 אינצ' ללא הפשרות הגדולות שיש בדגמים שנמכרים במחיר הזה היום.surfer1 כתב:היום התחלתי לצפות בעונה השנייה של אוזרק, סדרה עם סצנות חשוכות וארוכות. הצפייה הפכה לבלתי נסבלת כי בכל פעם ששורת התרגום מופיע כל המסך פתאום מואר יותר ושהתרגום נעלם שוב חשוך...ככה בלי הפסקה לאורך כל הסצנה החשוכה.
לדגם הזה אין אפשרות ביטול עמעום אלא רק להעביר למצב נמוך. זה ממש לא עוזר וניסיתי כל מיני אפשרויות....
רוב הביקורות באינרטנט הן על דגמים של ארצות הברית. סמסונג מייבא לאירופה (כולל ישראל) דגמים עם אותו שם אבל עם מפרט שונה.
·אולי ההייסנס M7030 תהיה עבורך אופציה ראויה. לדעתי היא טובה מה7100 ואני חושב שאין לה local dimming או שניתן לכבותו.boren כתב:אני לא חושב שפותח הדיון התלונן על בעיה שקשורה להילות, אלא על משהו אחר. תזכורת:
אם ה-NU7100 טלוויזיה גרועה אז אני באמת לא יודע מה לעשות. OLED 65 אינצ' קטן מדי לצרכים שלי, וטלוויזיות 75 אינצ' עם FALD יקרות מדי. אולי הפתרון זה למשוך עוד שנה עם הפלאזמה והמקרן בתקווה שאז יהיה אפשר לקנות ב-10000 ש"ח טלוויזית 75 אינצ' ללא הפשרות הגדולות שיש בדגמים שנמכרים במחיר הזה היום..........
------------------------------------------------------------------
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.
למכירה רסיבר אונקיו 609 ומסך סמסונג 60'' שניהם שמורים מאוד ובמצב כמו חדש כולל כל הספרות שהגיעו עם המוצרים. עוד פרטים בפרטי.
גם לי יש את Q7F משנת 2017 ואין זכר לבעיה המתוארתnir11 כתב:יש לי Q7FN. בצפייה באוזארק, בכל הפרקים, הבעייה קיימת ומרגיזה מאוד.
ממה שקראתי כש HDR מופעל אז המסך באופן אוטומטי מפעיל תאורה מקסימלית. לא בטוח שאני משתמש במושג הנכון.
מאוד מאכזב לקנות מסך ב 16.5K ולהתקל בכזו בעיה שלא קרתה לי בשום מסך ב20 שנה האחרונות....
- freedom_il
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2159
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 196 פעמים
תגידו, איזו גרסת HDR משדר נטפליקס בסמסונג מהשנים האחרונות? יש HDR10+ או בלי פלוס?