datto כתב:מקרה קלאסי שבו המון מלל מגיע כדי להצדיק החלטה שהתקבלה הרבה זמן מראש, בין היתר משיקולי יוקרה
"איך מוצר זול (נחות) יכול להתמודד מול מערכת שכבר התאהבתי בה?", רמז: הוא לא.
אנשים חושבים שהם שומעים סאונד מהדרייבר שעשוי מפולימר של נאסא או כל שקר אחר,
אבל האמת היא שהרוב מגיע מהחזרות משכבת צבע של טמבור שנמצאת על הקיר ועלתה 50 ש"ח. ואז מגיעים אנשי המכירות של לינגדורף (שעושים עבודתם נאמנה) ומוכרים אשליות לאנשים שניתן להפריד בין חדר לרמקול (כמובן שזה שטויות),
ועל ידי כך מוכרים אקולייזר במחיר של אוטו.
...
·
אתה יודע מה ?
יתכן שאתה צודק וכל התאוריה שמפורסמת עבור המוצר הזה היא בלוף שיווקי אחד גדול . לי לפחות,מבחינה מדעית, קשה לקבוע האם מדובר בבלוף או בפיתוח מטורף וזאת מהסיבה שאני לא בקיא מספיק ברזי מדע האקוסטיקה , מה שבטוח הוא, שמדובר פה על גישה שונה של כיול ואני מקווה שעל זה אין ויכוח, נכון??
לא פעם ,במהלך הבדיקות, אמרתי לחברים שאולי בעצם כל מה שמספרים לנו הכל חארטה, כי אנחנו בעצם לא רואים מה קורה ,אנחנו בתכלס רק שומעים את התוצאה .
אבל ופה האבל הגדול ,אני יכול לקבוע שהמוצר הזה נשמע טוב יותר ממוצרים אחרים ,שניסיתי, לאורך השנים.
יתכן וזה בגלל פיתוח חדשני יתכן שבגלל יחסי ציבור , אותי ? זה לא ממש מענין, אותי מענין מה אני שומע.
הפרוססור הזה נבדק , במהלך כחודש + ,מול כל מערכת כיול אפשרית קיימת (חוץ מטרינוב שלא ניתן היה לקבל) והוא פשוט נשמע טוב יותר ולא מדובר בניואנס קטן, פשוט נשמע טוב יותר, כיפי יותר, נעים יותר , רגוע יותר, תבחר איזה תאור שמתחשק לך .....
אני אומר לך חד משמעית שאין פה אחד, אפילו לא אחד בפורום הזה ובכלל בארץ, שביצע השוואה יסודית מעמיקה ומקיפה לגבי, השפעת מערכת כיול אלקטרונית על הסאונד בחלל נתון, בין מספר מערכות כיול מובילות, בטרם לקח החלטה האם לרכוש או לא.
באמת שבוצעה פה בדיקה מעמיקה לאורך זמן, בדיקה שהייתה כרוכה בשינוע מוצרים, בניתוקים וחיבורים אין סופיים של כבילה, של השבתת הבית למספר שעות מטורף ולכן ,הקביעה שלך, שהרכישה בוצעה משיקולי יוקרה, היא מקוממת , מופרכת מעליבה ולא במקום, כי זה פשוט לא המצב.
עכשיו נשאלת השאלה הפשוטה והיא , האם הפרוססור הזה שווה את ההשקעה ?
התשובה
היחידה היא:
לדעתנו כן ולמזלנו יכולנו להשקיע.(ואני מבין את הרמת הגבה של חלק מהחברים ושלך, לאור העלות המטורפת של המכשיר , בהחלט מובן)
לדעתך (
מבלי ששמעת כמובן , כן????
) ההשקעה הזויה ? לגיטימי.