טלוויזיה 55" LG ‎OLED55B6Y: שרשור בעלים ראשי

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #161 

@bixente
·
ה- Judder שאתה חווה בתנועה מהירה נובעה מהעובדה ש- LG לא משתמשת בשיטת Black Frame Insertion. לא רק במסכי OLED אלא בכלל, כגישה של החברה כולה בכל המסכים.
זה אכן מעט מציק, תלוי עד כמה רגישים לזה. בהתחלה שעברתי ל- OLED זה די הפריע לי, אך היום כמעט ולא. זה לא אומר שזה לא שם, פשוט התרגלתי מן הסתם.
הדבר היחיד שיכול מעט לעזור בהקשר הזה הוא להפעיל ידנית את ה- TruMotion בהגדרות תמונה מתקדמות על ערך של משהו כמו 1 או 2. יותר מזה וכבר מקבלים תנועה מהירה, מוזרה ולא טבעית (שלא לדבר על ארטיפקטים בתנועה). אבל בערך מינימאלי כמו שציינתי זה אמור לעזור מעט. תראה אם אתה מתחבר לתוצאה או לא..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

bixente
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1618
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #162 

jacko-il כתב:@bixente
·
ה- Judder שאתה חווה בתנועה מהירה נובעה מהעובדה ש- LG לא משתמשת בשיטת Black Frame Insertion. לא רק במסכי OLED אלא בכלל, כגישה של החברה כולה בכל המסכים.
זה אכן מעט מציק, תלוי עד כמה רגישים לזה. בהתחלה שעברתי ל- OLED זה די הפריע לי, אך היום כמעט ולא. זה לא אומר שזה לא שם, פשוט התרגלתי מן הסתם.
הדבר היחיד שיכול מעט לעזור בהקשר הזה הוא להפעיל ידנית את ה- TruMotion בהגדרות תמונה מתקדמות על ערך של משהו כמו 1 או 2. יותר מזה וכבר מקבלים תנועה מהירה, מוזרה ולא טבעית (שלא לדבר על ארטיפקטים בתנועה). אבל בערך מינימאלי כמו שציינתי זה אמור לעזור מעט. תראה אם אתה מתחבר לתוצאה או לא..
...
אחלה, תודה רבה , אנסה את השינוי שאתה מציע כשאגיע הביתה. מקווה מאוד שזה יעזור כי זה מאוד מציק לי בעין.

@oferlaor
בתור אחד שסקר את הטלוויזיה (אני חושב שסקרת את הE6 אבל מניח שהתופעה דומה ואפילו זהה) האם חווית דבר כזה והאם אתה יכול לשפוך קצת אור על הנושא ועל פתרון אפקטיבי ?
תודה רבה

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #163 

מישהו יכול להעיד בנוגע לבעית IMAGE RETENTION כזו או אחרת שיש במודל הזה?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20188
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #164 

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #165 

זה למה שאלתי...
השאלה כמה זה באמת קורה.

bixente
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #166 

אפשר הסבר לגבי מה זה בדיוק image retention ?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #167 

"צריבה זמנית" שנעלמת לאחר זמן מה. נקרא גם "צבירת תמונה".
יש לי מסך OLED מעל לשנת שימוש. לדעתי יש לו משהו סביב ה- 1500 שעות עבודה. אין שום צריבה, אפילו לא זכר.
אני משחק לעיתים שעות על גבי שעות במשחקים עם סימונים קבועים על המסך ו/או צופה שעות במשחקי כדורגל וכו' באותו הערוץ. לא נצרב אצלי כלום.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #168 

יש Image retention בכל מסכי OLED. זה חלק מהטכנולוגיה. LG הצליחו לשפר את המצב מאוד, אבל עדיין המסכים יכולים לצבור תמונה (retention) או להצרב (burn-in). צריך בגדול להמנע מתמונות סטטיות, אם כי כאמור יש מנגנוני הגנה כנגד צריבה בתוך המסך כולל רוטציה, וגם מנגנון שחרור צריבה שקיים במודלים האחרונים.

bixente
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #169 

עופר, לגבי העניין של ה JUDDER שדיברתי עליו - יש לך אפשרות להרחיב טיפה מהידע שלך והסקירות שלך על המסך ?
תודה

ag80
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #170 

היי חברים,
יש לי תופעה מוזרה LG ‎OLED55B6Y בת החודש שלי,

לאחר מספר שעות שהטלוזייה כבוייה ,לצורך העניין נגיד מעל 10 שעות ללא שימוש.(כיבוי מהשלט) כאשר אני בא להפעיל את הטלוזייה היא לא נדלקת מהשלט ולא מהכפתור הפיזי בטלוזייה, אלא רק אם מנתקים אותה פיזית מהחשמל למשך 40 שניות ומחזירים אז היא חוזרת לפעילות תקינה ונדלקת שוב מהשלט.

הטלוזייה מחוברת רגיל לחשמל ללא UPS או מגן ברקים,בטלתי את כל ההגדרות של חסכון באנרגיה כגון :מצב אקונומי,QUICK START,כיבוי קוצב זמן, וכו בטלוזייה,והתופעה חוזרת על עצמה ,האם מישהו נתקל בתופעה(אני על גרסה אחרונה בתוכנה) זה נראה שהטלוזייה כן נכנסת לאיזה מצב שינה כלשהו ולא מתעוררת ממנו.. אשמח לשמוע חוות דעת שלכם בעניין-תודה רבה

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #171 

יש הגדרה של החזרה לברירות המחדל

firebird
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1488
שם מלא: firebird
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #172 

oferlaor כתב:יש Image retention בכל מסכי OLED. זה חלק מהטכנולוגיה. LG הצליחו לשפר את המצב מאוד, אבל עדיין המסכים יכולים לצבור תמונה (retention) או להצרב (burn-in). צריך בגדול להמנע מתמונות סטטיות, אם כי כאמור יש מנגנוני הגנה כנגד צריבה בתוך המסך כולל רוטציה, וגם מנגנון שחרור צריבה שקיים במודלים האחרונים.
...
·

עופר BURN-IN קיים בOLED?

עד היום אני מתבאס על הפלזמה שלי בגלל זה.
אין מסך מושלם! כן, אני יודע שפעם היה ......
:wink:

bixente
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #173 

jacko-il כתב:@bixente
·
...
תודה על התגובה, אבל אשמח להדרכה מדוייקת יותר, ראה בתמונה:
האם להגדיר אחת מהאופציות שהן לא ״משתמש״ או לבחור משתמש ואם כן איזה ערכים לתת(שוב - ראה תמונה)?
תודה רבה על העזרה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #174 

@bixente
·
בגדול זה עניין של טעם אישי. לפי מה שנראה לך הכי טוב, אם בכלל.
מה שהתכוונתי לומר קודם בהפעלה ידנית זה למעשה בחירה ב- "משתמש". ערך של 1 או 2 בערך מתייחס ל- Dejudder. ה- Deblur כנראה גם עושה משהו, רק שאני לא יודע להגיד כל כך מה. גם לא מפורט בשום מקום שאני מצאתי. התנסתי איתו תקופה די ארוכה, גם עם המסך הקודם שלי של LG ולא הצלחתי למצוא אפקט בולט לעין. הרבה מכיילים וחברים בפורום רבים בעולם ממליצים על Dejudder על סביב 1 או 2 מתוך 10 ואת Deblur על 8 עד 10 מתוך 10. תתנסה עם זה בעצמך ותראה מה עוזר לך ומה נראה לך. תתחיל עם Deblur על 0 ותשחק רק עם ה- Dejudder (שאחראי על הוספת פריימים מלאכותיים) ואחרי שתהיה מרוצה (או לא) מהתוצאה, הגדר את ה- Deblur.
בהצלחה

bixente
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #175 

oferlaor כתב:מנסיוני זה עובד רק במקרים מסויימים. פעמים רבות זה פשוט לא עובד או שיש לזה תופעות לוואי כגון מעבר לא מכוון לכנסות מסויימות... הבעיה היא חיבור לא מובן בין hdmi-CEC (מנגנון שמיועד לסנכרן בין מכשירים בכדי שאחד מכובה, כל השרשרת תכבה, וכאשר אחד נדלק הוא יכול להדליק את כל השרשרת ולוודא שהכניסות כולן מכוונות נכון).

גם כבל אופטי וגם hdmi-arc לא תומכים בפורמטים המתקדמים. הטלוויזיה תוציא DD+ מקסימום.
...
אחזור ברשותכם לנושא ה ARC - חיברתי את ה hdmi 2 בטלוויזיה (קראתי איפשהו שזו היציאה שתומכת ARC) ליציאה ברסיבר שתומכת ב ARC. ועדיין אני לא מצליח למצוא איך לשמוע תוכן נטפליקס שמנוגן דרך הטלוויזיה ברמקולים.
שניסיתי להפעיל ARC ברסיבר זה הפך ל ON אבל מראה לי את ההודעה הזו:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #176 

זה אומר שלא הדלקת cec במסך

כאמור המלצתי זה לרדת מזה ולהשתמש ביציאה האופטית

bixente
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #177 

oferlaor כתב:זה אומר שלא הדלקת cec במסך

כאמור המלצתי זה לרדת מזה ולהשתמש ביציאה האופטית
...
1. אכן הדלקתי את ה CEC
2. האם לא מפריע לך החוסר בפורמטים מתקדמים? אחי למשל כן שולח סאונד לרסיבר שלו (ימאהה כלשהו מלפני מספר שנים) דרך HDMI אז כן מוזר לי שברסיבר וטלוויזיה חדשים יותר זה לא מתקיים.
3. האם היציאה האופטית לא מתנתקת לך בכל פעם ? אני זוכר שכאשר השתמשתי בכבל אופטי זה היה כל כך עדין ועם נטייה אינסופית להתנתק מהחיבור (וכן גם החלפתי 4 כבלים וזה לא השתנה)

תודה רבה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #178 

הבעיה ש CEC לא עקבי בין כל היצרנים ועושה המון בעיות. לדוגמא, הרסיברים שלי ספונטנית מחליטים לעבור לכניסה של ה kodi רק כי הוא מחובר לרסיבר וכולל תמיכה יותר חזקה ב cec משאר המכשירים.

ARC לא יעביר לך פורמטים מתקדמים. אני לא מכיר אף טלוויזיה שתומכת או מעבירה ביציאת hdmi פורמט מתקדם לרסיבר...

הדרך הנכונה לעבוד זה לחבר הכל לרסיבר (ואז מקורות עם אודיו מתקדם יעבדו בלי בעיה). כשרוצים אודיו מהטלויזיה מעבירים את הרסיבר לכניסת טלויזיה ושם מחובר החיבור האופטי.

למה שזה יתנתק?

bixente
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #179 

oferlaor כתב:הבעיה ש CEC לא עקבי בין כל היצרנים ועושה המון בעיות. לדוגמא, הרסיברים שלי ספונטנית מחליטים לעבור לכניסה של ה kodi רק כי הוא מחובר לרסיבר וכולל תמיכה יותר חזקה ב cec משאר המכשירים.

ARC לא יעביר לך פורמטים מתקדמים. אני לא מכיר אף טלוויזיה שתומכת או מעבירה ביציאת hdmi פורמט מתקדם לרסיבר...

הדרך הנכונה לעבוד זה לחבר הכל לרסיבר (ואז מקורות עם אודיו מתקדם יעבדו בלי בעיה). כשרוצים אודיו מהטלויזיה מעבירים את הרסיבר לכניסת טלויזיה ושם מחובר החיבור האופטי.

למה שזה יתנתק?
...
אוקיי אז ככה :
*אחרי שהערת על ה CEC שמתי לב שהוא אכן נכבה לי (כנראה שעברתי לשמע רגיל שוב וזה כיבה את ה CEC) ואז הדלקתי אותו שוב ולא קיבלתי את ההודעה מהפוסט הקודם. אבל עדיין ללא הועיל, רעש לא יצא מהרמקולים דרך הרסיבר.

*לא התכוונתי שהARC מוציא לאחי פורמטים מתקדמים אלא פשוט ARC דרך HDMI אבל עזוב פשוט פירשתי קצת לא נכון את דבריך אני חושב.

* הכל אצלי אכן מחובר לרסיבר : ממיר, PS4 PRO, מחשב. אז לא ממש הבנתי את הכוונה. ובכל הרכיבים שציינתי אכן אני יכול לקבל פורמטי סאונד מתקדם, הכוונה שלי הייתה שכאשר אני מנגן לדוגמה תוכן מהנטפליקס מהטלוויזיה או מ DOK שמחובר לטלוויזיה (בקיצור כל תוכן שמגיע ישירות מהטלוויזיה) אני לא יכול לשמוע סאונד מהרמקולים שמחוברים לרסיבר, ויותר מכך לא רואה אפשרות שבה אשמע את התוכן הזה בפורמטים המתקדמים.

*אחרון חביב: לגבי "למה זה יתנתק?" - חשוב לציין שהתכוונתי פיזית, החיבור תמיד היה רופף ומתנתק לי מכל מגע קל. למה? לא יודע , אולי פשוט בנוי ככה שהוא עדין מדי

ותודה רבה לך על התגובה !

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20188
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #180 

oferlaor כתב:הבעיה ש CEC לא עקבי בין כל היצרנים ועושה המון בעיות. לדוגמא, הרסיברים שלי ספונטנית מחליטים לעבור לכניסה של ה kodi רק כי הוא מחובר לרסיבר וכולל תמיכה יותר חזקה ב cec משאר המכשירים.

למה שזה יתנתק?
...
·

זה נכון שאין תמיכה מלאה, אבל יש מספר מסכים שיודעים להוציא DD+ ו-ATMOS (לא לוסלס) דרך ARC לרסיבר (שתומך בזה).
אני מניח שה-LG לא אחת, מהן, רק מצויין שזה קיים.
באופן כללי, אתה צודק, זה לא פיצ'ר שמוצע במרבית הטלויזיות שיש בשוק הישראלי. במצב שהמסך לא תומך בזה, מן הסתם של-ARC אין הרבה חשיבות, במיוחד כשלוקחים בחשבון את כל הבעיות שיש עם זה.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”