יש סיכוי לארגן רכישה קבוצתית ל LG B6 55/65 [עדכון: יש הנחות]

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #161 

אפשר גם פשוט לקנות מסך "ביניים" - שמקדם אותך ל4K עם HDR וכד' - אבל לא ישבור את הכיס. חשוב מזה - לא יהיה שווה 2000 ש"ח עוד מספר שנים.
מסך כזה בגודל 55" יעלה כ-4,500 ש"ח.
ברגע שהכל "יתייצב" - אפשר לשקול להתקדם לציוד יקר ושווה - שעד אז גם יעלה במחיר נמוך יותר.

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6599
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #162 

avihuli כתב:ה- OLED שלי עדיין לא בת שנה וכבר בא לי לשדרג אותה ל- C6
ואם תבוא הצעה מתאימה - אני אעשה את זה.
...
·
אני שמח בשבילך שאתה יכול להרשות לעצמך להתפנק כך עם אצבע קלה על ההדק + אישה מפרגנת .

אבל לא כך המצב בבית ספרינו . אני לא משדרג טלוויזיה כל שנה וגם לא כל שנתיים

יותר לכיוון ה 5-6 שנים - ולא יכול להשאיר שום מקום לספקות !

כרגע המסך היחיד שנראה שהוא "חף מכל פשע" הוא ה DX-900 של פנסוניק

(אחרי ההתרסקות המשפילה של הסמסונג 9500)

אבל עוד לא ראיתי בפורום שירשור "התחדשתי" על המסך הזה

עם בן-אדם שמבין עניין ועשה בדיקה יסודית וגם אפשר לשאול אותו שאלות

שוב : איני יכול להשאיר מקום לספקות :D

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #163 

@pessik
·

ברור שלא תראה, עם תמחור הזוי של 25K צריך להיות מלא כסף או ריק משכל.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

miki775
טרול
טרול
תגובות: 1844
נתן תודות: 107 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #164 

jacko-il כתב:@pessik
·
רשמתי גם קודם בפוסט - כל עוד מתאפשר לחכות אז זה עדיף.
כמובן שאם פתאום מתקלקל המסך ו/או עוברים דירה וכו' אז אין בדרך כלל אפשרות לחכות ו"חייבים" לקנות מה שיש.
רשמתי כבר כמה פעמים בעבר שעד לפני כשנתיים בערך זה לא היה כזה משנה לחכות או לא - המסכים לא הציגו חידושים מלהיבים ופורצי דרך בהיבט הטכנולוגי. אלו היו שנה אחרי שנה אותם מסכים באותן טכנולוגיות רק שלפתע הציעו מסכים גדולים יותר ופתאום אחרי תקופה מסויימת נכנס תלת מימד ואז הציגו סמארט ואחרי זה הציגו מצלמה ושליטה עם קול/ידיים וכן הלאה. (לא רשמתי את החידושים בסדר כרונולוגי בהכרח אלא סתם בשביל ההסבר). בקיצור, לא היו יותר מידי חידושים בהיבט של תמונה נטו. אלו היו אותם מסכי FHD שמתכוננים עם אותה תקינת Rec709 הוותיקה ובשום מקום אפילו לא דיברו על עצמות הארה וכיסוי גאמוט הצבע וכן הלאה פשוט כי זה כבר היה אותה הגברת בשינוי אדרת. אין חדש.

לא כך הדבר בתקופה האחרונה. כל כמה חודשים רואים שיפורים (לפחות באבי טיפוס היותר בכירים בשוק) די מהותיים כשבנוסף מגיעות ונכנסות טכנולוגיות חדשות, מ- OLED דרך QD וימשיך ב- QLED ו- CLED (לשעבר CLEDIS) ועוד. ומכאן בדיוק גם מגיעה ההמלצה שלי - אם מתאפשר, לחכות.

למי שיש מסך שהוא די מרוצה ממנו אין לאן לרוץ. תנו לדברים להתבשל, גם ככה זה עדיין עסק לא כזה טריוויאלי למצוא תכנים ועסק לא כזה טריוויאלי לנגן אותם. שלא לדבר על היערכות מבחינת שאר הציוד - מנגן ועד רסיבר שתומכים בכל מה שהולך. ומה שנכון לגבי היום לא בטוח שיהיה נכון מחר. שיטת ה- HDR10 חוותה לא מעט חבלי לידה ובעיות טכניות וכבר קראתי לא מעט ביקורות על ציוד (מהתכנים עצמם, היינו הסרטים בבלו-ריי, ועד לנגנים ומסכים) שלא עובד נכון בכלל עם השיטה הזו.

ואפילו לא דברתי על ירידות המחיר האגרסיביות שיש כיום בשוק. השחקנים הסיניים החליטו בשנה הוקדמת לתקוף גם שווקים בינלאומיים בתמחור מאד תחרותי (הייסנס מישהו?). התחרות רק תתעצם בשנים הבאות ואיכות ומגוון הדגמים שהם יציעו רק תעלה. זה משהו שהיצרנים הקוריאנים (ובטח ובטח היפנים) יצטרכו לקחת בחשבון ולתת מענה אחרת הם יעבדו נתח שוק חשוב או אפילו לפרוש. גם ככה היצרנים היפנים בקושי שורדים כיום בתחום.

קיצור, אני יכול להמשיך להרחיב עוד ועוד ולתת דוגמאות וסיבות, אבל הבנתם את הכיוון לדעתי.
א :wink: :wink: ז בקצרה - מי שיכול להמתין שימתין. מי שחולה בשדרגת ומדגדג לו להחליף ולהתקדם כל הזמן - אז אין מה לעשות, כמו הרבה תחביבים אחרים השגעונות האלה עולים כסף. מנסיון - החלפתי שלושה מסכים בארבע שנים.
...
·
צודק בכמעט כל מילה שרשמת
מלבד..
ההייסנס האלו לא מתאימים לסוג המסכים שעליהם אנחנו מדברים..
מי שמסתפק בהייסנס-לא משנה בכלל אם יקנה עכשיו או בעוד שנתיים :wink:

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #165 

@miki775
·

לא ברור לי מאיפה הזלזול הזה בהייסנס, בזמנו(לפני 10 שנים) היה את אותו זלזול על סמסונג ו-LG כי אז רק פיוניר ופנאסוניק נחשבו, ותראה איפה הן היום.

תראה כמה קנו את המסכים של מסדרות K ו-M והרוב מרוצים, בטח ובטח לתמורה למחיר.

אני עברתי מפיוניר להייסנס, אני לא מתבייש להגיד, אז נכון שהמסך לא מושלם, אבל אפילו ה-OLED של LG גם לא.
בטח שב-10K עבור 55 אינץ'.
ביננו, היית מוכן לרכוש היום מסך 32 אינץ' אבל מושלם? אני בטוח שלא.

אני היום סופר נהנה עם 75 אינץ' שעלתה לי 13.5K עם 4K ואפילו HDR אפילו שלא ב-100%.

אם אתה מספיק "עשיר" אז תשקיע כבר ב-OLED 77 ואז אין ויכוח. אבל לשלם על 55 10K נשמע לי לא כלכלי.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #166 

למי שלא ברור - ככה זה תמיד - הLOW END - תמיד מתקדמים קדימה בצעדי ענק.
מישהו היה מעז לפני כמה שנים לשים את יונדאי וקיה באותה שורה עם רכבים אירופאים/יפנים/אמריקאים? היום הם נחשבות למשל למאוד אמינות, ורבים אוהבים מאוד רכבים אלו (לא מדבר על חולי רכב).
היום הרכבים הסיניים מאחור, אבל הם מתקדמים בקצב, והפערים הולכים וקטנים ככל שמתקדמים.

זה בדיוק כמו שאף אחד לא היה קונה כאן VIZIO, כי זה "סתם מוצר" - אבל היום אנשים מוכנים להזמין.
חוץ מזה - כמות האנשים שמבינים מה אנחנו רוצים מעננות, צריבות, זליגות וכד' - הוא לא רב.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #167 

@miki775
·
לא הבאתי את ההייסנס כאן כדוגמא למסך שמתחרה כרגע במסכי ההיי-אנד בכלל וב- OLED בפרט. הבאתי את הייסנס כדוגמא ליצרן סיני שהחליט לפני כשנה שהוא מתחיל להיכנס למערב. אז לפני כמה שנים הם הוציאו מסכים ברמה מגוחכת והיום הם כבר מעל לסבירים בכמה דגמים. בטח אם משקללים את התמחור. השנה הם (כמו כמה יצרנים אחרים) כבר צפויים להציג גם מסכי OLED ב- CES2017 וגם דגמי היי-אנד מעניינים יותר ב- LCD. אז שנה-שנתיים ואולי הם יהיו כבר שחקן רציני שלא יוכלו להתעלם ממנו בהינף יד.

בסוף שנות התשעים-תחילת שנות האלפיים כולם הרימו גבה על כל המותגים הקוריאנים. מי בכלל קנה פלאפונים של סמסונג ו- LG בזמנו? הם היו בדיחה. היה לנו מוטורולה, אריקסון וכמובן נוקיה. גם במסכים הם היו "עוד חברות" בהתחלה. היו מותגים יפניים הרבה יותר גדולים ורציניים כמו סוני, פנסוניק, טושיבה, היטאצ'י, NEC ועוד. שלא לדבר על רכב בכלל.. זוכרים את היונדאי וקיה של שנות התשעים תחילת האלפיים? רוב הסיכויים שגם הבעלים של המותגים האלה רוצה לשכוח את המוצרים שיצאו להם מהמפעל בשנים הללו.
והופ, תראה איך הגלגל התהפך לו.
זה רק עניין של זמן עד שסין תיקח את ההובלה. ועד אז הם ימשיכו להתחרות בתמחור אגרסיבי שגם אם לא קונים את המוצרים מהם, הם די כופים הורדות מחירים על כל השוק.

עריכה,
טוב, נראה שעד שסיימתי לרשום את ההודעה נרשמו שתי הודעות כמעט זהות. :lol:
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9000
נתן תודות: 1566 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #168 

pessik כתב:
...
...
אני שמח בשבילך שאתה יכול להרשות לעצמך להתפנק כך עם אצבע קלה על ההדק + אישה מפרגנת .

אבל לא כך המצב בבית ספרינו . אני לא משדרג טלוויזיה כל שנה וגם לא כל שנתיים

יותר לכיוון ה 5-6 שנים - ולא יכול להשאיר שום מקום לספקות !

כרגע המסך היחיד שנראה שהוא "חף מכל פשע" הוא ה DX-900 של פנסוניק

(אחרי ההתרסקות המשפילה של הסמסונג 9500)

אבל עוד לא ראיתי בפורום שירשור "התחדשתי" על המסך הזה

עם בן-אדם שמבין עניין ועשה בדיקה יסודית וגם אפשר לשאול אותו שאלות

שוב : איני יכול להשאיר מקום לספקות :D
...
אחדד את מה שרשמת ומה שרשמתי אני - אין פה שום אצבע קלה (ועניין האישה המפרגנת, זה נתון לפרשנות).
כנ"ל גם לעניין הלהרשות לעצמי - כאמור, תלוי בהצעה מתאימה וכדאית לי.
אגב ההחלפה של המסך הזה באה לאחר 7-8 שנים עם המסך הקודם, אם אני זוכר נכון.

פשוט רציתי להעביר מסר שלחכות תמיד אפשר ותמיד יהיה משהו שיצוץ, אבל מתישהו צריך גם ללחוץ על ההדק.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #169 

תשמעו - להוציא 9K על 55״ הכי קרובה לשלמות שיש לעולם הטכנולוגיה להציע זו בחירה לא פשוטה.
ספק שמוכר מוצר ב-30% יותר זול מהמחיר הכי נמוך שיש (ואפילו יותר זול מהמחיר בארה״ב !)
עקב טעות סופר - זה מבצע מעולה.
אני מכיר אחת שקנתה במוצ״ש לפני שהם גילו את הטעות והרוויחה הנחה יפה מאוד של כמה אלפים טובים

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #170 

Itay_Pollak כתב:אפשר גם פשוט לקנות מסך "ביניים" - שמקדם אותך ל4K עם HDR וכד' - אבל לא ישבור את הכיס. חשוב מזה - לא יהיה שווה 2000 ש"ח עוד מספר שנים.
מסך כזה בגודל 55" יעלה כ-4,500 ש"ח.
ברגע שהכל "יתייצב" - אפשר לשקול להתקדם לציוד יקר ושווה - שעד אז גם יעלה במחיר נמוך יותר.
...
·לגמרי, זה מה שאני עושה וזה מה שאני ממליץ לכולם. אחרי זה מעבירים אותו חדר אחר.

idanh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #171 

המחיר באמת יתייצב?
כאילו.. מוכרים את ה OLED שלפני שנתיים ב 8K (גרסת 55 אינץ') ואין לו בכלל 4K, ואני גם לא בטוח שיש לו HDR - זה עדיין יקר טילים...
זו הטכנולוגיה השולטת בשוק, ואין מתחרים היום... זה למה המחירים כאלה גבוהים ונשארים גבוהים.

אפשר לקנות מסך ביניים ולפרוס אותו ל 36 תשלומים ולשלם עליו 120 שקל בחודש.. או לקחת מסך פצצתי, שיא האיכות ולשלם עליו 270 שקל בחודש ל 36 חודשים.. לא שווה לשלם 150 שקל יותר בחודש בשביל לקבל משהו באמת טוב? אני עשיתי את החשבון שלי ואמרתי - יאלללללה!

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #172 

@idanh
·זה לא רק המחיר זה גם העובדה שטכנולוגיה במעבר. צריך לתת לה כמה שנים להתיצב. מצד שני, זה עניין מאוד אישי ויש אנשים אשר אוהבים לעמץ טכנולוגיות חדשות ויש כאלה שלא.

תתחדש חביבי :D
מה קנית?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #173 

אפשר גם לקנות בית ולשלם עליו כל החיים.
ומרצדס...
ייקח עוד זמן, חוץ מזה - שלאור העובדה שבשנתיים האלה - אין תחרות - אין סיבה לשום חברה להוריד מחירים.

idanh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #174 

@Itay_Pollak
אפשר גם לקנות טלוויזית ביניים ולשלם עליה 36 תשלומים ולהתבאס שלא היית מוכן לשלם עוד 100 שקל וקצת בשביל לקבל משהו פצצה...
הכל אפשרי :)

@BUGY
את ה B6 דרך הבלאק פריידי כמובן... סמסונג לא הורידו מחירים וה KS שלהם כבר לא רחוק מבחינת כסף ל B6 במחיר בלאק פריידי.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #175 

זה לא עוד 100 ש"ח.
זה עוד 100% למחיר.

idanh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #176 

@Itay_Pollak
תראה... אפשר גם לקנות 7 טלוויזיות של Muller 50 אינץ' בגרופון בסכום הזה... אז? האם 7 טלוויזיות Muller שוות ל OLED?

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #177 

idanh כתב:@Itay_Pollak
תראה... אפשר גם לקנות 7 טלוויזיות של Muller 50 אינץ' בגרופון בסכום הזה... אז? האם 7 טלוויזיות Muller שוות ל OLED?
...
·קודם כל, תתחדש זה אחלה מסך (l)

אבל אני חושב שאתה משלה את עצמך עם התשלומים, כמו שכולנו עושים לרוב :wink:

idanh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #178 

@BUGY
אני לגמרי מודע לכמה שילמתי עבור הטלוויזיה. אין פה שום אשליה, אם כבר לחשוב שטלוויזיה בינונית מגיעה לרמה של OLED - זו האשלייה.
ידעתי מראש שאני הולך להשקיע עבור טלוויזיה ולקחת משהו פצצתי... ואין ברירה, כשאתה הולך על הכי טוב בשוק - אתה משלם.

minime
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1626
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #179 

הקיבעון של החלפת טלויזיה כל 6-7 שנים או עשור כבר לא תקף בשנים האחרונות ואולי תקף רק למי שהולך על הדגם המתקדם ביותר בשיא הטכנולוגיה.
ה-4K גמגם בשנתיים האחרונות ובצדק. רק עכשיו עם הקפיצה הטכנולוגית והנישה שנוצרה לאחרונה (כותרים, נטפליקס, אמזון, קונסולות וסטרימרים) מצדיקות רכישת מסך והחלפתו.
בשנה הבאה, ה-4K יהיה בשיאו מבחינה טכנולוגית וכבר ב-2020 יחל עידן ה-8K (יריית הפתיחה ביפן 2020) שבאמת מהווה קפיצת מדרגה מה-FHD.
לטעמי ה-4K הינה טכנולוגית ביניים שנכפתה עלינו כתוצאה מההתפתחות האיטית של המחשוב בעשור האחרון. כמו הקפיצה מ-HD ל-FHD זניחה משהו.
אם נשווה את הקפיצה הטכנולוגית בצילום בניידים הרי שהקפיצה מ-1MP-2MP ל-8MP היתה מהירה בהשוואה למסכים.
מה שהכי יפה ב-4K, הוא שכבר לא צופים בערוצים הציבוריים שיש לנו בארץ בגלל איכות התמונה.

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #180 

ישנה חנות כלשהי איפשהו שאפשר עדיין להשיג דרכה את ה-B6 בפחות מ-10?

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”