שרשור תגובות: רוצים לקבל מסך OLED בגודל 55' של LG, ככה סתם בהשאלה הביתה
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5304
- שם מלא: tomer953
התרשמות ראשונית זריזה.
את הטלויזיה התקינו כאשר הייתי בעבודה, בנוכחות בת הזוג שלי, שאומרת שהכל עבר חלק ובמהירות.
ההתקנה היא על המזנון, כאשר על הקיר תלויה אצלי sony w828 בגודל 50".
חזרתי מהעבודה במהירות, והאפקט הראשוני של כניסה לבית עם כזה מסך - זה "וואו איזה יופי".
הטלויזיה מרשימה מאוד חיצונית, והצבעים והבהירות הגבוהה שהתמונה מפיקה בולטת לחיוב בין-רגע.
לאחר-מכן ישר הגדרתי את אפליקצית נטפליקס, ויוטיוב והתחלתי לצפות בתכני 4K ו DV (דולבי ויז'ן) להתרשמות.
התוצאה לא פחות ממרהיבה.
הדמואים ביוטיוב של 4K מספקים תמונות יוצאות דופן, כאשר על המסך פשוט גורמים ל- "וואו" בכל פעם שרואים חיה אחרת או נוף עוצר נשימה.
בשיטוט מהיר בנטפליקס ראיתי כמה תכנים של נפלאות האוקיינוס אשר גם הם לא איכזבו, ומגוון תכני DV בהם איכות התמונה גבוהה במיוחד.
ההתעסקות הייתה ממש זריזה שכן יש לי עוד סידורים להיום, אבל בגדול - רמה אחרת, לגמרי משהו שאני לא רגיל מהצפייה הטבעית שלי בבית.
הבהירות, הצבעים, פשוט פנטסטי.
אגב משהו אחד שכן מפריע לי, אבל זה בכל הטלויזיות החדשות, זה אפקט החלקת התמונה, קרי "אופרת סבון" - שאוטומטית אני מבטל אותו בכל מסך שאני רוכש, כאן ספציפית ב-LG מפאת קוצר הזמן- לא מצאתי את ההגדרה, ואשמח אם מישהו שמנוסה יוכל לכוון אותי כדי לחסוך זמן.
תמונות, באמת בזריז, באמצעות אייפון 5S ולא מקצועיות:
[imgur-album]G9kzS[/imgur-album]
את הטלויזיה התקינו כאשר הייתי בעבודה, בנוכחות בת הזוג שלי, שאומרת שהכל עבר חלק ובמהירות.
חזרתי מהעבודה במהירות, והאפקט הראשוני של כניסה לבית עם כזה מסך - זה "וואו איזה יופי".
הטלויזיה מרשימה מאוד חיצונית, והצבעים והבהירות הגבוהה שהתמונה מפיקה בולטת לחיוב בין-רגע.
לאחר-מכן ישר הגדרתי את אפליקצית נטפליקס, ויוטיוב והתחלתי לצפות בתכני 4K ו DV (דולבי ויז'ן) להתרשמות.
התוצאה לא פחות ממרהיבה.
הדמואים ביוטיוב של 4K מספקים תמונות יוצאות דופן, כאשר על המסך פשוט גורמים ל- "וואו" בכל פעם שרואים חיה אחרת או נוף עוצר נשימה.
בשיטוט מהיר בנטפליקס ראיתי כמה תכנים של נפלאות האוקיינוס אשר גם הם לא איכזבו, ומגוון תכני DV בהם איכות התמונה גבוהה במיוחד.
ההתעסקות הייתה ממש זריזה שכן יש לי עוד סידורים להיום, אבל בגדול - רמה אחרת, לגמרי משהו שאני לא רגיל מהצפייה הטבעית שלי בבית.
אגב משהו אחד שכן מפריע לי, אבל זה בכל הטלויזיות החדשות, זה אפקט החלקת התמונה, קרי "אופרת סבון" - שאוטומטית אני מבטל אותו בכל מסך שאני רוכש, כאן ספציפית ב-LG מפאת קוצר הזמן- לא מצאתי את ההגדרה, ואשמח אם מישהו שמנוסה יוכל לכוון אותי כדי לחסוך זמן.
[imgur-album]G9kzS[/imgur-album]
- borisaZZ
-
- טרול

- תגובות: 5
·Huber כתב:היא הגיעה:...
תגיד הובר,
[behave] נערך על די עפר: נגד חוקי האתר [/behave] .
- borisaZZ
-
- טרול

- תגובות: 5
·tomer953 כתב:התרשמות ראשונית זריזה.
התוצאה לא פחות ממרהיבה.
מהתרשמותך הראשונית איך המסך בהשוואה למסכי ההיסנס המהוללים שמדברים
עליהם ומשבחים אותם ללא הפסקה בפורום מסכים למטה?
[imgur-album]G9kzS[/imgur-album]...
מהתרשמותך הראשונית איך המסך בהשוואה למסכי ההיסנס המהוללים שמדברים עליהם ומשבחים אותם ללא הפסקה בפורום מסכים למטה?
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73425
- שם מלא: ערן
מישהו יודע איך מסננים תוכן בנטפליקס לפי 4K? לא מצאתי דרך ויש כ"כ הרבה תוכן שפשוט יהיה בעייתי לעבור אחד אחד ולבדוק ידנית.
- keyser
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
איזה יופי.
לא משנה אם ההתרשמות שלכם תהיה חיובית או שלילית, מחמם לי את הלב שהפרוייקט הזה יוצא לדרך.
אולי סימן לבאות
תהנו חברים.
לא משנה אם ההתרשמות שלכם תהיה חיובית או שלילית, מחמם לי את הלב שהפרוייקט הזה יוצא לדרך.
אולי סימן לבאות
תהנו חברים.
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

·Huber כתב:מישהו יודע איך מסננים תוכן בנטפליקס לפי 4K? לא מצאתי דרך ויש כ"כ הרבה תוכן שפשוט יהיה בעייתי לעבור אחד אחד ולבדוק ידנית....
אני משתמש בקטגוריה של Ultra HD 4k (לא זוכר בדיוק איך זה כתוב, כי כבר יצאתי, אבל משהו כזה).
שם כל התכנים הם באיכות 4K.
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

·keyser כתב:איזה יופי.
אולי סימן לבאות![]()
תהנו חברים....
האמת, שאני לא יודע מה הלך מאחורי הקלעים, אבל בפועל ההתנהלות מולי הייתה פשוט יעילה ומהירה.
קיבלתי את המסך יותר מהר מאשר מסך שרכשתי מכספי, כך שלגבי כל הלוגיסטיקה, האספקה, והשירות - אין מילים.
כל הכבוד לאתר ולמי שעומד מאחורי היוזמה.
אין לי ספק שאני הולך להינות מהשבוע הזה, להזמין חברים, לצפות באיכות גבוהה, ומקווה שכל הצדדים ירוויחו מהעניין.
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4593
גם הספקתי להתרשם התרשמות זריזה.
תחילה, נושא ה- ARC התסדר. הייתי צריך להפעיל HDMI CEC גם בטלוויזיה, ולא רק ARC.
לאחר מכן עבד, אבל בשני ערוצים בלבד. תוך כדי הטלוויזיה עשתה איזה עדכון גרסה, הדלקתי כיביתי מספר פעמים, פתאום הופיעה האפשרות ל- 5.1. אין לי מושג למה, לא עשיתי כלום.
הממשק- WEB OS 3.0 מהיר ונוח יחסית, אבל יש מעט באגים לעיתים.
כאשר עברתי לכניסת HDMI של הרסיבר כדי להגדיר כמה הגדרות ברסיבר, פתאום התחיל לנגן סתם כך תכנים מה- DOK. פעמיים שלוש קרה לי. לא יודע למה.
האפליקציה של נטפליקס פשוט גרועה.
מופיעים על המסך כל מיני סימנים מוזרים כאשר מנסים לבחור תוכן. לדוגמא (החיצים האדומים מכוונים לתופעות המוזרות):
קישור לתמונה:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/15893839/LG/ss1.jpg
[img2=800x600]https://dl.dropboxusercontent.com/u/15893839/LG/ss1.jpg[/img2]
מעבר לכך, מסך הצפייה בסרט מכיל איזה אפקט רקע שהופך את הטקסט לקריא בקושי.
קישור לתמונה:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/15893839/LG/ss2.jpg
[img2=800x600]https://dl.dropboxusercontent.com/u/15893839/LG/ss2.jpg[/img2]
בחלק מהתפריטים דווקא סימונם הופך אותם לאפור כהה במקום לבן, כך שקשה לקרוא את שורת התפריט אותה מנסים לסמן.
מעבר לכך, הכתוביות הלבנות לעיתים מסנוורות.
-------------------------------------------------------------------
עתה לדברים הטובים:
העברתי למצב ISF.
התמונה פשוט מעולה. נקודה. סוף פסוק. סטופ.
הפלזמה המסכנה בחדר השינה (פנסוניק V20), שהיא אמנם היתה מכשיר מעולה לזמנו, יושבת בפינה ולא מסוגלת לתת שום פייט כלשהו למסך של LG.
אולי אני פשוט רגיל לפלזמה שהיא לא מכשיר בהיר במיוחד, אבל הטלוויזיה הזו כל כך בהירה שזה לעיתים מסנוור.
תוכן 4K HDR כמו מרקו פולו בנטפליקס נראה מהמם. אבל עד כמה שהוא נראה מהמם, במבט מקרוב יותר רואים ארטיפקטים של דחיסה. אין להם מספיק רוחב פס כדי להוציא את המקסימום מהטלוויזיה.
הדגמות ה- HDR שסופקו בשרשור המקביל מראות כמה חסר ביטרייט לתוכן בנטפליקס 4K.
ה-DOK הראשון שחיברתי מעט גמגם למרות שהוא USB 3 מהיר של סאנדיסק. חיברתי אחד עוד יותר מהיר והתוכן הפסיק לגמגם.
הלסת של בת זוגי נשמטה.
אנחנו רגילים למקרן SXRD בסלון, עומק התמונה במכשיר של LG נותן תמונה בסצנות מסויימות שהמקרן פשוט לא יכול להתחרות בהן בשום צורה.
מבחינת הגודל, אנחנו צופים ממרחק כ- 3.3 מטרים. ה-55 אינצ' כמובן מעט קטנה, במיוחד ביחס למסך ה-96" של המקרן.
יש סצנות מסויימות שמאמצות את המכשיר שבהן רואים שהוא מעט מתקשה. למשל, סופת חול שחוסמת את כל האור בסצינה כהה, מתחיל להיות מעט Black Crush. הסצינות בהן הוא מתקשה מעטות מאוד לטעמי.
תוכן ה-720p שלי (סדרות) בביטרייט של 7/8 מגהביט לשנייה מתגלה בעליבותו.
תוכן נטפליקס 4K נראה משמעותית יותר טוב, תוכן FHD לא בהכרח.
זהו בינתיים.
אם יש למישהו תובנות בנוגע לצורה המוזרה של האפליקציה של נטפליקס - אשמח.
עריכה:
אגב, בכל הקשור להערות על צפייה בחדר מואר והשתקפויות:
1. יש לי את דגם ה- B6 השטוח. השתקפויות צידיות לא נורא, השתקפויות שבאות בדיוק מול הטלוויזיה די מורגשות כאשר התריס בסלון סגור. אולי הדגם המעוגל פחות רגיש.
2. לטלוויזיה בחדר מואר מאוד (כל החלונות פתוחים) אין ירידה באיכות התצוגה כמובן, אבל צמצם העין נסגר, וגם השחור הפחות כהה של LCD רגיל נראה פתאום שחור יותר, והיתרון של ה- OLED מצטמצם.
תחילה, נושא ה- ARC התסדר. הייתי צריך להפעיל HDMI CEC גם בטלוויזיה, ולא רק ARC.
לאחר מכן עבד, אבל בשני ערוצים בלבד. תוך כדי הטלוויזיה עשתה איזה עדכון גרסה, הדלקתי כיביתי מספר פעמים, פתאום הופיעה האפשרות ל- 5.1. אין לי מושג למה, לא עשיתי כלום.
הממשק- WEB OS 3.0 מהיר ונוח יחסית, אבל יש מעט באגים לעיתים.
כאשר עברתי לכניסת HDMI של הרסיבר כדי להגדיר כמה הגדרות ברסיבר, פתאום התחיל לנגן סתם כך תכנים מה- DOK. פעמיים שלוש קרה לי. לא יודע למה.
האפליקציה של נטפליקס פשוט גרועה.
מופיעים על המסך כל מיני סימנים מוזרים כאשר מנסים לבחור תוכן. לדוגמא (החיצים האדומים מכוונים לתופעות המוזרות):
קישור לתמונה:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/15893839/LG/ss1.jpg
[img2=800x600]https://dl.dropboxusercontent.com/u/15893839/LG/ss1.jpg[/img2]
מעבר לכך, מסך הצפייה בסרט מכיל איזה אפקט רקע שהופך את הטקסט לקריא בקושי.
קישור לתמונה:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/15893839/LG/ss2.jpg
[img2=800x600]https://dl.dropboxusercontent.com/u/15893839/LG/ss2.jpg[/img2]
בחלק מהתפריטים דווקא סימונם הופך אותם לאפור כהה במקום לבן, כך שקשה לקרוא את שורת התפריט אותה מנסים לסמן.
מעבר לכך, הכתוביות הלבנות לעיתים מסנוורות.
-------------------------------------------------------------------
עתה לדברים הטובים:
העברתי למצב ISF.
התמונה פשוט מעולה. נקודה. סוף פסוק. סטופ.
הפלזמה המסכנה בחדר השינה (פנסוניק V20), שהיא אמנם היתה מכשיר מעולה לזמנו, יושבת בפינה ולא מסוגלת לתת שום פייט כלשהו למסך של LG.
אולי אני פשוט רגיל לפלזמה שהיא לא מכשיר בהיר במיוחד, אבל הטלוויזיה הזו כל כך בהירה שזה לעיתים מסנוור.
תוכן 4K HDR כמו מרקו פולו בנטפליקס נראה מהמם. אבל עד כמה שהוא נראה מהמם, במבט מקרוב יותר רואים ארטיפקטים של דחיסה. אין להם מספיק רוחב פס כדי להוציא את המקסימום מהטלוויזיה.
הדגמות ה- HDR שסופקו בשרשור המקביל מראות כמה חסר ביטרייט לתוכן בנטפליקס 4K.
ה-DOK הראשון שחיברתי מעט גמגם למרות שהוא USB 3 מהיר של סאנדיסק. חיברתי אחד עוד יותר מהיר והתוכן הפסיק לגמגם.
הלסת של בת זוגי נשמטה.
אנחנו רגילים למקרן SXRD בסלון, עומק התמונה במכשיר של LG נותן תמונה בסצנות מסויימות שהמקרן פשוט לא יכול להתחרות בהן בשום צורה.
מבחינת הגודל, אנחנו צופים ממרחק כ- 3.3 מטרים. ה-55 אינצ' כמובן מעט קטנה, במיוחד ביחס למסך ה-96" של המקרן.
יש סצנות מסויימות שמאמצות את המכשיר שבהן רואים שהוא מעט מתקשה. למשל, סופת חול שחוסמת את כל האור בסצינה כהה, מתחיל להיות מעט Black Crush. הסצינות בהן הוא מתקשה מעטות מאוד לטעמי.
תוכן ה-720p שלי (סדרות) בביטרייט של 7/8 מגהביט לשנייה מתגלה בעליבותו.
תוכן נטפליקס 4K נראה משמעותית יותר טוב, תוכן FHD לא בהכרח.
זהו בינתיים.
אם יש למישהו תובנות בנוגע לצורה המוזרה של האפליקציה של נטפליקס - אשמח.
עריכה:
אגב, בכל הקשור להערות על צפייה בחדר מואר והשתקפויות:
1. יש לי את דגם ה- B6 השטוח. השתקפויות צידיות לא נורא, השתקפויות שבאות בדיוק מול הטלוויזיה די מורגשות כאשר התריס בסלון סגור. אולי הדגם המעוגל פחות רגיש.
2. לטלוויזיה בחדר מואר מאוד (כל החלונות פתוחים) אין ירידה באיכות התצוגה כמובן, אבל צמצם העין נסגר, וגם השחור הפחות כהה של LCD רגיל נראה פתאום שחור יותר, והיתרון של ה- OLED מצטמצם.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

ניסיתי להפעיל את ה ARC ללא הצלחה, מה אני מפספס?
חיברתי כבל HDMI מיציאת ה HDMI2 של הטלוויזיה בצד (זו שרשום לידה ARC בסוגריים), לכניסת IN1/DVD ברסיבר. נכנסתי להגדרות בטלוויזיה ושיניתי ל"יציאת שמע (אופטית/ HDMI ARC). אמור לעבוד, לא?
הרסיבר שלי הוא מדגם Yamaha RX-V863.

חיברתי כבל HDMI מיציאת ה HDMI2 של הטלוויזיה בצד (זו שרשום לידה ARC בסוגריים), לכניסת IN1/DVD ברסיבר. נכנסתי להגדרות בטלוויזיה ושיניתי ל"יציאת שמע (אופטית/ HDMI ARC). אמור לעבוד, לא?

נערך לאחרונה על ידי Huber ב 29/09/2016 21:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

·tomer953 כתב:·......
אני משתמש בקטגוריה של Ultra HD 4k (לא זוכר בדיוק איך זה כתוב, כי כבר יצאתי, אבל משהו כזה).
שם כל התכנים הם באיכות 4K....
לא מוצא קטגוריה כזו, תוכל לצלם היכן זה בבקשה ולהעלות לפה?
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

·Huber כתב:·......
לא מוצא קטגוריה כזו, תוכל לצלם היכן זה בבקשה ולהעלות לפה?...
תסתכל תגובה מעלייך, Nemesis פרסם בתמונה הראשונה, רואים שם בבירור UltraHD 4k
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

אגב Nemesis ,
אני לא רוצה לזרוק לאוויר סתם לפני שאני אבדוק - אבל ממבט מהיר, נראה כאילו הבעיה היא "אצלך", מהשעה-שעתיים היום ששיחקתי בנטפליקס, לא נתקלתי בכלום מוזר.
בטח לא בתמונות שהעלת, עדכנת גירסה? גם ל- OS וגם לנטפליקס (שניהם דרשו עדכון ישר עם פתיחת הטלויזיה אצלי)
אני לא רוצה לזרוק לאוויר סתם לפני שאני אבדוק - אבל ממבט מהיר, נראה כאילו הבעיה היא "אצלך", מהשעה-שעתיים היום ששיחקתי בנטפליקס, לא נתקלתי בכלום מוזר.
בטח לא בתמונות שהעלת, עדכנת גירסה? גם ל- OS וגם לנטפליקס (שניהם דרשו עדכון ישר עם פתיחת הטלויזיה אצלי)
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

·Huber כתב:ניסיתי להפעיל את ה ARC ללא הצלחה, מה אני מפספס?
![]()
![]()
...
אתה לא אמור לחבר לכניסה אלא ליציאה. המטרה של ARC היא להיות פרוטוקול פשוט שמחזיר את השמע "נגד הכיוון" בחיבור רגיל בלי לחבר כבל נוסף לכניסה.
תחבר את הטלוויזיה כרגיל ליציאה 1 ברסיבר.
תפעיל ברסיבר (תחת Setup אם אני לא טועה, HDMI CONFIGURATION) תמצא שם HDMI-CEC ו-ARC.
תפעיל בטלוויזיה בתפריטי שמע גם HDMI-CEC (נקרא שם SimpleLink) למיטב ידיעתי ותעביר את השמע ל- ARC/OPTICAL.
אמור לעבוד.
עריכה:
עצור! אל תטרח.
קבל תיקון, אני לא רואה במפרט של הרסיבר שלך Audio Return Channel.
כנראה לא תומך.
מוזר מאוד, היאמאהה שלי בן ה-3 בערך (775) תומך, שלך לא חדש יותר?
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
Huber
כל ההדגמות עם מסך מפוצל בעייתיות. יש ברשת כמה קטעי HDR שיש להם עותק זהה ב sdr.
@nemesis
תמחור את האפליקציה ותתקנו מחדש או שנאפס את המסך. משהו ספציפית אצלך ממש השתבש.
@nemesis
תמחור את האפליקציה ותתקנו מחדש או שנאפס את המסך. משהו ספציפית אצלך ממש השתבש.
- tomer953
-
- חבר מכור קשה

·Huber כתב:טוב,הורדתי מכן כמה דמואים וצפיתי בהם:
http://www.hometheater.co.il/vp2466552#2466552
למסקנות:
1. ללא ספק איכות תמונה מדהימה, פשוט עושה חשק.
2. בחלק מהדמואים מראים לך תמונה "רגילה" ללא HDR לצד תמונה עם HDR. אני משוכנע לחלוטין התמונה ה"רגילה" עברה הנמכת איכות רצינית, אין מצב שתמונה באיכות שכזו אני רואה בטלוווזיה הנוכחית שלי ביום יום. קצת מעצבן שצריכים לרדת לשפל שכזה בשביל לדחוף את המוצר, בעיניי זה לא פחות מהונאה.
3. שוב - בהחלט האיכות הכי גבוהה שיצא לי לראות עד היום בכל מסך בכל מצב.
עכשיו נרשם לנטפליקס ונראה מה יש שם להציע....
הדמו של השח-מט (chess) פשוט מטורף לקראת הסוף! גם עומק, גם שחור, גם איכות - השמיט את הלסת.
והאמת שמבחינת צבעים, יש ביוטיוב מלא יפים. אומנם לא HDR, אבל עדיין 4K עם צבעים מהממים:
- Huber
-
- חבר במועדון HT

Nemesis - הדגם שלי וותיק יותר. כנראה שאיאלץ להסתפק השבוע ברמקולים המובנים של הטלוויזיה, יעזור לי להעריך את הרמקולים שלי שוב 
- Huber
-
- חבר במועדון HT

·oferlaor כתב:Huber
@nemesis
תמחור את האפליקציה ותתקנו מחדש או שנאפס את המסך. משהו ספציפית אצלך ממש השתבש....
עופר - יש לך אולי לינק?
nemesis - גם אצלי הכל תקין. תנסה מה שעופר הציע ואם לא תתקשר לשירות לקוחות שלהם.
- Nemesis
-
- חבר מביא חבר

ניסיתי להתקין מחדש, הפך את המצב לגרוע יותר.
איפוס מוחלט של הטלוויזיה והגדרה מחדש פתר את הבעיה.
איפוס מוחלט של הטלוויזיה והגדרה מחדש פתר את הבעיה.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
·אין לך איזה כבל אופטי בבית? יעשה אותה עבודה כמו ARC...Huber כתב:Nemesis - הדגם שלי וותיק יותר. כנראה שאיאלץ להסתפק השבוע ברמקולים המובנים של הטלוויזיה, יעזור לי להעריך את הרמקולים שלי שוב...