מדריך : פתיחת נתב TP LiNK WDR4300 שנקנה בארץ לקושחה הגלובלית

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Aleksey
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8

שליחה

מה, הפורום הזה כבר מת ? משתמשים מנוסים, איפה אתם ???

danielk27
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33

שליחה

@tall101
·אצלי בבית התשתית בזק הספק הוטנט,
הרוואטר של בזק מוגדר כמודם(רוואטר יחסית ישן(יש לי מהירות 15 כרגע)) ,
האם אני יכול לפתוח את הנתב לקשוחה גלובלית?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

danielk27 כתב:@tall101
·אצלי בבית התשתית בזק הספק הוטנט,
הרוואטר של בזק מוגדר כמודם(רוואטר יחסית ישן(יש לי מהירות 15 כרגע)) ,
האם אני יכול לפתוח את הנתב לקשוחה גלובלית?
...
נכון להיום זה אמור להיות אפשרי לפתוח כל נתב מהדגם הזה. עם זאת מקריאה באתר של TP-Link נראה שבקושחה האחרונה של הנתב הזה הם התחילו להצפין את הקושחה ולהגן על ה-Bootloader ככה שמהרגע שהיא מותקנת אי-אפשר לעבור לשום קושחה אחרת (כולל לחזור לגרסה הקודמת) למעט ע"י סריאלי (דורש פתיחה פיסית של הנתב והלחמת כבל) - לכן נכון לעכשיו אני ממליץ לא להתקין את הקושחה הגלובלית האחרונה על הנתב הזה בשום מקרה.
אפשר להשתמש בקושחה הקודמת (מיוני 2013), אבל במקרה כזה זה לא קריטי באמת כי הקושחה הישראלית האחרונה מבוססת עליה ולא ידוע לי על באגים מהותיים שקיימים בקושחה הישראלית ולא בגלובלית. ההגבלה היחידה שיש בקושחה הישראלית היא ביטול תדרים בתחום ה-5GHz שאינם מותרים לשימוש בארץ, וגם אחרי הפתיחה אנחנו ממליצים לא לנצל את האפשרות הזאת, זאת עבירה על החוק וגם התדרים המותרים לשימוש בארץ יחסית פנויים אז אתה גם לא מרוויח הרבה.

בקיצור פתיחה של הנתב מומלצת רק אם אתה באמת נתקל בבעיות עם הנתב וחושד שזאת בעיה של הקושחה הישראלית או אם אתה מעוניין לעבור לקושחת צד-שלישי (OpenWRT או DD-WRT) ובכל אופן מומלץ בחום להישאר על התדרים המותרים לשימוש בארץ.

tall101 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 239

שליחה

המדריך נערך
תודה NegativeIQ

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
שם מלא: רפי ב

שליחה

שלום,

אני מנסה להבין האם ניתן לעדכן את הנתב גם באמצעות חיבור עם חייגן. לפי מה שהבנתי, החיבור לאינטרנט נדרש בשני מקומות:

1. בתחילת שלב ג' לצורך הבאת הקושחה (פקודת wget...)
2. סוף שלב ג' לצורך התקנת LuCI (פקודת opkg...)

הבנתי שאפשר להוריד את הקובץ הנדרש בשלב 1 למחשב ולטעון אותו לנתב ע"י pscp.
לגבי שלב 2 , ישנו קישור להתקנת אופליין של LuCI , אבל אין שום הסבר מהיכן מורידים את ה packages ולא הצלחתי למצוא אותם בשום מקום.

בנוסף, ישנו קישור להגדרת חייגן עבור L2TP אבל לי דווקא יש ADSL ולא מצאתי איך מגדירים חייגן PPPOE...

אשמח לקבל קצת עזרה.
תודה,

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4316

שליחה

rafib65 כתב:שלום,

אני מנסה להבין האם ניתן לעדכן את הנתב גם באמצעות חיבור עם חייגן. לפי מה שהבנתי, החיבור לאינטרנט נדרש בשני מקומות:

1. בתחילת שלב ג' לצורך הבאת הקושחה (פקודת wget...)
2. סוף שלב ג' לצורך התקנת LuCI (פקודת opkg...)

הבנתי שאפשר להוריד את הקובץ הנדרש בשלב 1 למחשב ולטעון אותו לנתב ע"י pscp.
לגבי שלב 2 , ישנו קישור להתקנת אופליין של LuCI , אבל אין שום הסבר מהיכן מורידים את ה packages ולא הצלחתי למצוא אותם בשום מקום.

בנוסף, ישנו קישור להגדרת חייגן עבור L2TP אבל לי דווקא יש ADSL ולא מצאתי איך מגדירים חייגן PPPOE...

אשמח לקבל קצת עזרה.
תודה,
...
הדרך להגדרת PPPoE WAN באמצעות UCI היא:

uci set network.wan.proto=pppoe
uci set network.wan.username='yougotthisfromyour@isp'
uci set network.wan.password='yourpassword'
uci commit network
ifup wan

ו SCRIPT מוכן :

config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option _orig_ifname 'eth0.2'
option _orig_bridge 'false'
option proto 'pppoe'
option password 'PASS'
option username 'USER@014'

מיקום חבילות של LUCI הוא :

https://downloads.openwrt.org/snapshots ... ages/luci/
אבל ברגע שיש לך קישוריות לאינטרנט אין צורך בהתקנות OFFLINE . חוץ מזה מזה את ה FirmWare של OpenWRT ניתן לשמור במחשב לפני זה ישירות מהאתר של Openwrt , למשל TRUNK מכאן :
https://downloads.openwrt.org/snapshots ... actory.bin
או את גרסת release שכבר כוללת את ממשק LUCI מכאן :
https://downloads.openwrt.org/barrier_b ... actory.bin
את ההתקנה של ה OpenWRT ניתן לבצע ישירות ממשק WEB של הנתב ללא תסבוכת מיותרת עם הדברים שלא מבינים בהם, בסך הכל בוחרים את אחד הקבצים שצירפתי וזה כל הסיפור .

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

NegativeIQ כתב:
...
...
נכון להיום זה אמור להיות אפשרי לפתוח כל נתב מהדגם הזה. עם זאת מקריאה באתר של TP-Link נראה שבקושחה האחרונה של הנתב הזה הם התחילו להצפין את הקושחה ולהגן על ה-Bootloader ככה שמהרגע שהיא מותקנת אי-אפשר לעבור לשום קושחה אחרת (כולל לחזור לגרסה הקודמת) למעט ע"י סריאלי (דורש פתיחה פיסית של הנתב והלחמת כבל) - לכן נכון לעכשיו אני ממליץ לא להתקין את הקושחה הגלובלית האחרונה על הנתב הזה בשום מקרה.
אפשר להשתמש בקושחה הקודמת (מיוני 2013), אבל במקרה כזה זה לא קריטי באמת כי הקושחה הישראלית האחרונה מבוססת עליה ולא ידוע לי על באגים מהותיים שקיימים בקושחה הישראלית ולא בגלובלית. ההגבלה היחידה שיש בקושחה הישראלית היא ביטול תדרים בתחום ה-5GHz שאינם מותרים לשימוש בארץ, וגם אחרי הפתיחה אנחנו ממליצים לא לנצל את האפשרות הזאת, זאת עבירה על החוק וגם התדרים המותרים לשימוש בארץ יחסית פנויים אז אתה גם לא מרוויח הרבה.

בקיצור פתיחה של הנתב מומלצת רק אם אתה באמת נתקל בבעיות עם הנתב וחושד שזאת בעיה של הקושחה הישראלית או אם אתה מעוניין לעבור לקושחת צד-שלישי (OpenWRT או DD-WRT) ובכל אופן מומלץ בחום להישאר על התדרים המותרים לשימוש בארץ.
...
אף אחד לא התחיל להצפין שום דבר ולא צריך לבלבל סתם את האנשים, בסך הכל בגרסא הנוכחית של FirmWare מ TP-Link פתרו חלק מהבעיות אבטחה שהיו קיימות בגרסאות הקודמות וללא התיקון הזה הנתב המדובר הוא פירצת אבטחה אחד גדולה . גם חשוב לזכור שאחרי העידכון יש צורך בלבצע איפוס של הנתב למצב של הגדרות ברירת מחדל ולהגדיר אותו מחדש . כמו כן כמו שהוסבר כבר לפני זה, בשום שלב אין לבצע שום הלחמות בנתב גם לא לצורך של חיבור הממשק TTL , כי קיים על הלוח של הנתב אמצעי חיבור בידיוק למטרה הזו . בקשר ל FirmWare הישראלי, מדובר על גרסא מלפני שנה שכוללת בתוכה את כל הבעיות אבטחה האפשריות שהיו בתקופה ההיא, וכפי שאפשר לראות מלוגים של תוכנות ids , כמו SNORT למשל , כבר מספר חודשים נרשמות סריקות לגילוי וניצול של הפרצות האלה בידיוק .

·

rafib65
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 464
שם מלא: רפי ב

שליחה

sys_admin כתב:
...
...
הדרך להגדרת PPPoE WAN באמצעות UCI היא:

uci set network.wan.proto=pppoe
uci set network.wan.username='yougotthisfromyour@isp'
uci set network.wan.password='yourpassword'
uci commit network
ifup wan

ו SCRIPT מוכן :

config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option _orig_ifname 'eth0.2'
option _orig_bridge 'false'
option proto 'pppoe'
option password 'PASS'
option username 'USER@014'

מיקום חבילות של LUCI הוא :

https://downloads.openwrt.org/snapshots ... ages/luci/
אבל ברגע שיש לך קישוריות לאינטרנט אין צורך בהתקנות OFFLINE . חוץ מזה מזה את ה FirmWare של OpenWRT ניתן לשמור במחשב לפני זה ישירות מהאתר של Openwrt , למשל TRUNK מכאן :
https://downloads.openwrt.org/snapshots ... actory.bin
או את גרסת release שכבר כוללת את ממשק LUCI מכאן :
https://downloads.openwrt.org/barrier_b ... actory.bin
את ההתקנה של ה OpenWRT ניתן לבצע ישירות ממשק WEB של הנתב ללא תסבוכת מיותרת עם הדברים שלא מבינים בהם, בסך הכל בוחרים את אחד הקבצים שצירפתי וזה כל הסיפור .
...
·
כלומר, בשלב א' אפשר כבר להתקין את גרסת release שכבר כוללת את ממשק LUCI ואז אפשר לדלג ישר לשלב ד'? לא צריך להתעסק אם putty והתקנת LUCI???

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

rafib65 כתב:
...
...
·
כלומר, בשלב א' אפשר כבר להתקין את גרסת release שכבר כוללת את ממשק LUCI ואז אפשר לדלג ישר לשלב ד'? לא צריך להתעסק אם putty והתקנת LUCI???
...
·בשביל להגיע למצב של OpenWRT מותקן וגישה לנתב בממשק WEB זה מספיק . את PUTTY או כל לקוח SSH אחר נדרש לצורך חיבור לממשק CLI של הנתב, אם אתה צריך אותו או לא זה כבר תלוי במה שאתה רוצה לעשות בהמשך עם הנתב, למשל, אם אתה רוצה להגדיר את ה WAN לתצורה של PPPoE דרך WebInterface , אתה לא צריך את PUTTY .

arik3k
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44

שליחה

אני מעוניין לרכוש נתב כזה - השאלה היא האם יש עדיין משמעות לגרסאות 1.0 - 1.7 או שבמצב היום זה הפך להיות חסר חשיבות ?
במידה וכן האם יש מקומות מומלצים שניתן להשיג את הנתב ?
אגב היות וIVORY מבצעים ייבוא משלהם הסבירות היא שהוא מגיע ללא ה Firmware הישראלי ?

Aleksey
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8

שליחה

sys_admin כתב:
...
...
·בשביל להגיע למצב של OpenWRT מותקן וגישה לנתב בממשק WEB זה מספיק . את PUTTY או כל לקוח SSH אחר נדרש לצורך חיבור לממשק CLI של הנתב, אם אתה צריך אותו או לא זה כבר תלוי במה שאתה רוצה לעשות בהמשך עם הנתב, למשל, אם אתה רוצה להגדיר את ה WAN לתצורה של PPPoE דרך WebInterface , אתה לא צריך את PUTTY .
...
זאת אומרת שפשוט נכנסים לממשק עדכון קושחה, בוחרים קובץ OpenWRT Barrier Breaker שכולל את ממשק LUCI, ולאחר מכן באותה צורה מתקינים גירסת קושחה גלובאלית? אני הבנתי נכון?
·

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485

שליחה

נכון לעכשיו כל גרסאות הנתב אמורות להיתמך. אם כבר מה שיש לחשוש כרגע זה מהאפשרות שנתבים חדשים יגיעו עם הקושחה הגלובלית האחרונה, שכמו שאמרתי קודם "נעולה" ואי-אפשר להחליף אותה בקלות.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

arik3k כתב:אני מעוניין לרכוש נתב כזה - השאלה היא האם יש עדיין משמעות לגרסאות 1.0 - 1.7 או שבמצב היום זה הפך להיות חסר חשיבות ?
במידה וכן האם יש מקומות מומלצים שניתן להשיג את הנתב ?
אגב היות וIVORY מבצעים ייבוא משלהם הסבירות היא שהוא מגיע ללא ה Firmware הישראלי ?
...
·

קניתי בתחילת השבוע באייבורי את הנתב.
רשום על האריזה V1.7 וכשנכנסים לממשק הנתב ללשונית הקושחה רשום באדום שמדובר בקושחה ישראלית ולא ניתן לעדכן אותה בקושחה עדכנית מאתר הייצרן.
אני לא מבין גדול בראוטרים אבל הוא עובד פיקס עד כה והאמת לא מבין למה צריך לנסות ולשנות בו משהו .
שאלתי את פותח השרשור ,בהודעה פרטית ,אבל הוא מסיבותיו החליט לא לענות,זכותו

עד כה הנתב עובד פיקס.

arik3k
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

כלומר אם אקנה ב IVORY ואקבל 1.7 קושחה ישראלית - אוכל לעבור ל DD-WRT ?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

arik3k כתב:כלומר אם אקנה ב IVORY ואקבל 1.7 קושחה ישראלית - אוכל לעבור ל DD-WRT ?
...
·

אין לי מושג.

Ymac
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
שם מלא: יואב

שליחה

היי..
קניתי את ה-WDR4300 שלי מאייבורי.
אלה הפרטים:
[img2=993x142]http://i1052.photobucket.com/albums/s45 ... bf5e27.png[/img2]
אני לא מצליח לעדכן שום קושחה.
לא מ-TP-LINK האתר בארץ, לא האתר הגלובלי, הכל אותה שגיאה:
[imgbig]http://i1052.photobucket.com/albums/s45 ... d4a43b.png[/imgbig]

מה אני עושה? העדכון האחרון מאוד משמעותי ומתקן הרבה בעיות אבטחה ומחזיר לי תמיכה ל-Tether

sharmelin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1

Re: הצלחתי לפתוח את גירסה 1.7 לכל התדרים ולהתקין DDWRT

שליחה

@avrahamb
·שלום. האם הקובץ עבור גירסה 1.7 עדיין זמין?
זה קובץ להתקנת קושחה גלובלית, נכון?
מטרתי הסופית להתקין קושחה של dd-wrt
תודה
שי

arik3k
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

רכשתי את הנתב ולמען האמת אני מאוכזב מאוד
1. על האריזה עצמה יש הבטחות ליכולות כגון: אפליקציה ועוד (לא ניתן לממש ללא קושחה אחרונה) אחריות יבואן ?
2. איך יכול להיות שלא ניתן להשתמש בתוויים מיוחדים כגון !@#$% בסיסמאות כניסה לנתב
3. בשימוש בפועל - הנתב אכן עומד בעומסי עבודה כלומר - 7-8 מכשירים מחוברים וצורכים מידע בו זמנית
4.הגרסה שקיבלתי 1.7 עם גרסת קושחה 3.15.33 Build 131016 Rel.53333n, היבואן מחזיק עדיין גרסת קושחה ישנה באתר (לא כך נותנים שירות למוצר שאתה כיבואן מתיימר לייבא)
5. האם אני מעוניין לעבור לגרסה גלובאלית התשובה הקצרה : כן! אבל לצערי לא כי מעניין אותי טווחי ה 5GHZ אלא בגלל שהגרסה הישראלית לא מעודכנת כחודשיים+ אחרי שיצאה הגרסה החדשה 16.9.2014 מביאה איתה תיקונים רבים - אחד מהם משמעותי מאוד - גישה ל Encrypted External Storage שלא עובד!!

הייתי שמח לדעת אם למישהו יש פתרון כיצד אני יכול לשדרג את הנתב לגרסה הבינלאומית (סטנדרטית) ולשמר את פונקציונליות החייגון מהנתב ?

arik3k
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

ללא כל קשר השדרוג נדרש: http://packetstormsecurity.com/files/12 ... rvice.html
יש דרך להריץ Javascripts על הגרסה הישראלית האחרונה וייתכן גם מטה

code_blue
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10

שליחה

arik3k כתב:כלומר אם אקנה ב IVORY ואקבל 1.7 קושחה ישראלית - אוכל לעבור ל DD-WRT ?
...
לא הייתי ממליץ איכשהו נתקע לי שם משהו בתהליך בנסיון להתקנת DD-WRT
מצד שני יש לך את OPENWRT שהיא פשוט מעולה אם בא לך סתם אקסטרות שאתה לא מקבל מהקושחא הקיימת .

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”