Adix כתב:...נפל לידי טורנס לתקופה של כמה חודשים ששימש כפטיפון "ב'" וכל זה גם עם ראש פשוט יותר. הצליל עדיין היה מענג ומצוין. פשוט קסם.
...
תודה על המילים החמות. אתה צודק. השרשור הזה מופיע בגלגולים שונים גם באתרים בינ"ל כ-Vinyl Engine וגם ב-Audio Karma. גם לי היו גלגולים שונים של טורנס מתחילת שנות ה-80' והם הוחלפו או שודרגו בפטפונים אחרים, טובים יותר וטובים פחות, אבל הם תמיד שבו לסלון. אני לא מכיר פטפונים אחרים שהם כל-כך כריזמטיים וריתמיים. הסוד שלהם (TD-160 ושכמותו) הוא בפשטות שלהם. הם פשוט כל-כך טרוויאליים שקל היה ליצרן להתמקד ולמקצע כל חלק קריטי. בשורה התחתונה הם פשוט בנויים נכון והמעט שהוזנח, הוא בר-שיפור בקלות.
Adix כתב:מעבר לכך, כנראה שעד היום לא המציאו משהוא שיחליף את הצליל האנלוגי.
...
אני לא בטוח שזה נכון... קל יותר, לעניות דעתי (יתקנו אותי המומחים) להגיע לערך ה'קדוש' של נאמנות למקור בציוד דיגיטלי - לפחות מבחינת רמות עיוות נמוכות יותר. יש ציוד דיגיטלי לא רע בכלל וביחס לציוד אנלוגי - במחירים סבירים.
לדעתי הטעות העיקרית בקידוש המונח 'נאמנות למקור' בחלק מהקהיליות ה'אודיופיליות' נובע מהתרגום הקלוקל לעברית של המונח. hi-fi - פירושו high fidelity, כלומר נאמנות 'גבוהה' למקור. לא מדובר בנאמנות 'מוחלטת' למקור כמו שמשתמע מהתרגום. לדעתי מי שסבור שפטפון מייצג את ה'מקור' בנאמנות רבה יותר מציוד דיגיטלי איכותי טועה משום שרמת העיוות או השגיאה בציוד אנלוגי, ככל הנראה, גבוהה יותר. עם זאת...
יצרנים רבים גילו, מי בטעות ומי במחקר מדוקדק, שנאמנות גבוהה מידי למקור - לא ממש ערבה לאוזני המין האנושי ברובו - בדיוק כפי שמזון 'בריא' מדי, לא ממש מספק את רוב הציבור. התאווה לסוכר ושומן, פחמימות וגלוטמין טבועה גנרית בדי.אן.איי של המין האנושי ורוב ההסברים המלומדים, למורת רוחן של ממשלות ושירותי הבריאות, נופלים על אוזניים ערלות בחלקן.
אותו עיקרון תופס גם במוזיקה. חוש השמיעה של המין האנושי שטווח הרגישות שלו נע בממוצע בין 20 ל-20KHz מחבב את הקיצוניות שבתדרים הללו. באסים מודגשים, מידים מתגלגלים וגבוהים חדים - פשוט עושים את זה לרובינו למרות שישנם כאלה שטורחים להסביר לנו כל הזמן שאין בזאת מן ה'נאמנות למקור'.
אלה הן בדיוק הסיבות לחיבה הגדולה של קהיליות שלימות לציוד מנורתי (שבו רמת העיוות גדולה בהרבה מציוד טרנזיסטורי), להעדפת הפטפון לעומת ה-DAC וה-CDP, על אחוזי השגיאה הרבים יותר שלו, ולהעדפת הציוד הטרנזיסטורי הוינטאז'י שמחמת הטולרנסים הגבוהים שלו - 'מזייף' הרבה יותר.
טורנס, כמו גם יצרני ציוד אודיו רבים ונוספים, כ-JBL למשל, הבינו את העיקרון הזה מזמן, עוד במחצית הראשונה של המאה ה-20. הקונספציה של פטפון 'כריזמטי' וסאונד West Coast נוגדת בהגדרתה את עיקרון הנאמנות הגבוהה למקור. Who Cares? מצידי תספרו לי עד מחר שסוכר ושומן זה לא בריא. אני על הסאנדיי עם הפאדג' והשוקולד של מקדונלד'ס - לא מוותר, ואני גם רוצה אקסטרה קצפת. זה אולי לא בריא - אבל זה ת-ע-נ-ו-ג! !!!Viva La Thorens