שרשור תגובות: חם חם מהתנור - ה- Popcorn Hour A-400 בידינו!
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
nat5050,
העובדה שאתה רואה באיכות התמונה בין נגני תוכנה שונים במחשב, לא קשורה לאיכות הטלויזיה. היא קשורה לעובדה שהנגנים האלו לא מוציאים ערכים תקניים ומצריכים כיול שונה לכל נגן. לאחר כיול כזה, אני בספק אם תראה הבדל באיכות התמונה בין נגנים שונים, כל עוד אין בהם באגים שונים בהצגת התמונה.
העובדה שאתה רואה באיכות התמונה בין נגני תוכנה שונים במחשב, לא קשורה לאיכות הטלויזיה. היא קשורה לעובדה שהנגנים האלו לא מוציאים ערכים תקניים ומצריכים כיול שונה לכל נגן. לאחר כיול כזה, אני בספק אם תראה הבדל באיכות התמונה בין נגנים שונים, כל עוד אין בהם באגים שונים בהצגת התמונה.
No place like home.......... Theater
תודה,שי-כ כתב:אם הקבצים תקינים, זה קשור לקידוד שלהם.
נסה לבדוק את הפורמט והקידודים בפנים עם תוכנה כמו MediaInfo....
להלן הפלט ומעניין אותי אם לקבצים האלה לא תהיה בעיה ל A400 לנגן אותם:
קוד: בחירת הכל
General
UniqueID/String : 183743321928986718575115798043475198096 (0x8A3BAD343E536581B4298D67B7624090)
CompleteName : \\Pch-a110\usb_drive_b-1\Video\Sci Fi\The Lord of the Rings\The.Lord.of.the.Rings.The.Fellowship.of.the.Ring.Extended.Editions.2001.1080p.BluRay.x264.DTS-WiKi.mkv
Format : Matroska
Format_Version : Version 1
FileSize/String : 23.0 GiB
Duration/String : 3h 48mn
OverallBitRate/String : 14.4 Mbps
Encoded_Date : UTC 2011-06-09 15:12:51
Encoded_Application : mkvmerge v2.2.0 ('Turn It On Again') built on Mar 4 2008 12:58:26
Encoded_Library/String : libebml v0.7.7 + libmatroska v0.8.1
Video
ID/String : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format_Profile : [email protected]
Format_Settings_CABAC/String : Yes
Format_Settings_RefFrames/String : 5 frames
CodecID : V_MPEG4/ISO/AVC
BitRate/String : 12.9 Mbps
Width/String : 1 920 pixels
Height/String : 800 pixels
DisplayAspectRatio/String : 2.40:1
FrameRate_Mode/String : Constant
FrameRate/String : 23.976 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bits
ScanType/String : Progressive
Bits-(Pixel*Frame) : 0.350
StreamSize/String : 20.1 GiB (88%)
Encoded_Library/String : x264 core 114 r1913 5fd3dce
Encoded_Library_Settings : cabac=1 / ref=5 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x113 / me=tesa / subme=10 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=48 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=0 / chroma_qp_offset=-4 / threads=6 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=0 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=8 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=3 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=23 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=60 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=12895 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=38000 / vbv_bufsize=30000 / nal_hrd=none / ip_ratio=1.40 / aq=1:0.80
Language/String : English
Default/String : Yes
Forced/String : No
Audio
ID/String : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Format_Profile : ES
Format_Settings_Mode : 16
Format_Settings_Endianness : Big
CodecID : A_DTS
BitRate_Mode/String : Constant
BitRate/String : 1 509 Kbps
Channel(s)/String : 7 channels / 6 channels
ChannelPositions : Front: L C R, Side: L R, Back: C, LFE / Front: L C R, Side: L R, LFE
SamplingRate/String : 48.0 KHz
BitDepth/String : 24 bits
Compression_Mode/String : Lossy
StreamSize/String : 2.41 GiB (10%)
Default/String : Yes
Forced/String : No
- nat5050
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 339
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
הי זיו,ziv_r כתב:nat5050,
1. סטרימרים כמו של Dune או ה- Popcorn Hour C-200 או ה- Popcorn Hour C-300 מסוגלים לנגן כותרים וריפים של Blu-ray עם תפריטים והתאמת FPS מעל רשת תקינה. ביקורות על הסטרימרים הללו ניתן למצוא בדביק.
2. משתמשים בסוויץ.
3. חבר הכל דרך הרסיבר ובטל עיבוד תמונה ברסיבר. המדריך למשתמש של הרסיבר יעזור בהגדרות אלו.
4. העובדה שהמסך הוגדר כמסך גדל, לא מחייבת כי יצאו עבורו הרבה עדכוני קושחה. חשוב להבין שקיום עדכוני קושחה מהווה אסמכתה לצרכנים כי המוצר שהם רכשו במיטב כספם נרכש כאשר הוא במצב קלוקל או לא מיטבי, זאת למשל אחת הסיבות שלא תמיד החברות הגדולות מעוניינות להוציא עדכונים שכאלה.
בכל מקרה פנה ליבואן, אולי הוא יוכל לעזור....
בוקר טוב,
בנוגע להצעתך לרכוש את הC200 או C300
מצאתי את הC-200 במחיר סביר - כ-500 ש" ח. לא כל כך הבנתי מהביקורת, אם הוא מכשיר טוב ואת ההבדל בינו לבין C-300. מה שאני כן רואה זה שהוא מכשיר יחסית ישן -2009.
רציתי לשאול: בהנחה שאני לא הולך לצפות בתלת מימד (יש SV685 טושיבה וAVR260) אבל כן להשתמש בפורמטים החדשים וכן לצפות בקבצי בלו ריי מלאים, האם הC200 יעשה את עבודתו בצורה טובה - ינגן חלק?
מה שכן חשוב לי זה מעבד תמונה, כי עד עכשיו אני רואה את הפרימיים קופצים או נמרחים, האם מנסיונך ובדיקתך הA-400 המעבד תמונה שלו החדש (כפי שציינת) , מציג תמונה יותר טובה ואיכותית בצורה מהותית מהC200?
מדוע ה-C200 עלה כל כך יקר בזמנו? מה ההבדל באיכות או במעבד התמונה בין הסדרות של הA והC? (הוא מתומחר עדיין באתר של היצרן ב-300$ והוא מכשיר בין כ-4 שנים בזמן שA400 שהינו מכשיר חדש הינו רק 250$ - כיצד זה יתכן?
סליחה על כל השאלות ויום טוב,
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46349
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
nat5050,
1. ה- C-200 סטרימר מצויין עבור ניגון Blu-ray. מכיל אפשרות של שתילת תרגום SRT חיצוני, חף מבעיות גמגומים, מציג תפריטים כהלכה ויציב.
2. ה- A-400 בהשוואה, לא מציג תפריטי Blu-ray, פחות יציב כרגע מסדרת ה- 200 & 300 של Popcorn Hour. עיבוד התמונה ב- A-400 טוב יותר מהקיים בסדרות הקודמות. עד כמה זה משמעותי? בביקורת שתתפרסם בקרוב ניתן יהיה למצוא השוואה.
3. תמחור.
1. ה- C-200 סטרימר מצויין עבור ניגון Blu-ray. מכיל אפשרות של שתילת תרגום SRT חיצוני, חף מבעיות גמגומים, מציג תפריטים כהלכה ויציב.
2. ה- A-400 בהשוואה, לא מציג תפריטי Blu-ray, פחות יציב כרגע מסדרת ה- 200 & 300 של Popcorn Hour. עיבוד התמונה ב- A-400 טוב יותר מהקיים בסדרות הקודמות. עד כמה זה משמעותי? בביקורת שתתפרסם בקרוב ניתן יהיה למצוא השוואה.
3. תמחור.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
nat5050,nat5050 כתב: מה שכן חשוב לי זה מעבד תמונה, כי עד עכשיו אני רואה את הפרימיים קופצים או נמרחים, האם מנסיונך ובדיקתך הA-400 המעבד תמונה שלו החדש (כפי שציינת) , מציג תמונה יותר טובה ואיכותית בצורה מהותית מהC200?...
אני שוב קורא שאתה זוקף את הפריימים הקופצים והנמרחים למעבד תמונה. מעבד תמונה טוב יגרום לתמונה להיות חדה יותר. הוא לא יתקן מצב של פריימים קופצים או נמרחים
מצב של פריימים קופצים או נמרחים יכול להיווצר מנגן דפוק, מקור חלש שלא מסוגל להריץ סרט במשקל מסוים או מקודדים לא נכנים להרצת הסרט.
בהצלחה
- nat5050
-
- חבר פעיל מאוד

נשמע אחלא, אני מצטער שאני מציק, אני פשוט צריך לקבל החלטה היום, אחרת אני אפספס את המחיר הנ"ל ואתה הגורו לענייני סטרימרים, אז המון המון תודה...
תוכל לכתוב מה בדיוק הערך המוסף של העיבוד תמונה של ב- A400 על פני הסדרות הקודמות (זה חדות יותר חזקה? חלק יותר בצילום נוף נע? יותר אמיתי?) או שזה בפריימים מסוימים וקשים להבחנה כמו שכתב אחד החבר'ה פה?
תמיד חשבתי שבמסך איכותי, יש למסך בעצמו מעבד תמונה והוא מעבד את התמונה לפני התצוגה. זה לא נכון? חשבתי שזה כמו רסיבר שמקבל אות אודיו דיגיטלי (למשל DTS-HD) והוא מעבד / מוציא את הפורמט.
אני יודע שטרם הוצאת את הביקורת, אבל בגדול ממה שכתבת, אתה הולך לכתוב ביקורת על התלת מימד. זה בעצם הערך המוסף המרכזי של המכשיר ה-A400 - התלת מימד? כלומר, הוא פחות מביא בשורה בדו מימד מהדגמים הקודמים?
תוכל לכתוב מה בדיוק הערך המוסף של העיבוד תמונה של ב- A400 על פני הסדרות הקודמות (זה חדות יותר חזקה? חלק יותר בצילום נוף נע? יותר אמיתי?) או שזה בפריימים מסוימים וקשים להבחנה כמו שכתב אחד החבר'ה פה?
תמיד חשבתי שבמסך איכותי, יש למסך בעצמו מעבד תמונה והוא מעבד את התמונה לפני התצוגה. זה לא נכון? חשבתי שזה כמו רסיבר שמקבל אות אודיו דיגיטלי (למשל DTS-HD) והוא מעבד / מוציא את הפורמט.
אני יודע שטרם הוצאת את הביקורת, אבל בגדול ממה שכתבת, אתה הולך לכתוב ביקורת על התלת מימד. זה בעצם הערך המוסף המרכזי של המכשיר ה-A400 - התלת מימד? כלומר, הוא פחות מביא בשורה בדו מימד מהדגמים הקודמים?
- nat5050
-
- חבר פעיל מאוד

אוקיי שאלת טירון - מה הכוונה? כיצד הוא יכול להוציא יותר מ1080P? ואיך הוא יכול להוציא יותר חד ממה שיש על הקובץ וידאו? הוא עושה אפ-סקלאינג או שהוא מכוון צבעים וכו', תוכל להסביר מה זה עושה בעצם ומה זה שונה מהמעבד תמונה של הטלווזיה עצמה?kingikra כתב:nat5050,nat5050 כתב: מה שכן חשוב לי זה מעבד תמונה, כי עד עכשיו אני רואה את הפרימיים קופצים או נמרחים, האם מנסיונך ובדיקתך הA-400 המעבד תמונה שלו החדש (כפי שציינת) , מציג תמונה יותר טובה ואיכותית בצורה מהותית מהC200?...
אני שוב קורא שאתה זוקף את הפריימים הקופצים והנמרחים למעבד תמונה. מעבד תמונה טוב יגרום לתמונה להיות חדה יותר. הוא לא יתקן מצב של פריימים קופצים או נמרחים
מצב של פריימים קופצים או נמרחים יכול להיווצר מנגן דפוק, מקור חלש שלא מסוגל להריץ סרט במשקל מסוים או מקודדים לא נכנים להרצת הסרט.
בהצלחה...
ziv_r כתב:nat5050,
זיו מדובר על חוסר תמיכה נכון לעכשיו בתפריטים כי גם הA200/210 לא תמכו בתפריטים אבל בגרסאות האחרונות
נוספה התמיכה אז יש עדיין תקווה בנושא לא ?...
גיא דווקא כן קראתי ולפי מה שהבנתי שכרגע זה נושא של רישיונות ולא נושא חומרתי,אבל אותו דבר גם היה עם הA200/210 .guyezra כתב:Netstat,
נראה לי שלא קראת את הדיונים בנושא...
תפריטים ל-A400 זה סיפור אחר לגמרי....
תקן אותי אם אני טועה
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

תשמע, לא מבין גדול בעיבוד תמונה אבל יש פה מספר מאמרים בפורום שמסבירים את הנושא (נדמה לי שעופר לאור כתב).nat5050 כתב:אוקיי שאלת טירון - מה הכוונה? כיצד הוא יכול להוציא יותר מ1080P? ואיך הוא יכול להוציא יותר חד ממה שיש על הקובץ וידאו? הוא עושה אפ-סקלאינג או שהוא מכוון צבעים וכו', תוכל להסביר מה זה עושה בעצם ומה זה שונה מהמעבד תמונה של הטלווזיה עצמה?kingikra כתב:nat5050,nat5050 כתב: מה שכן חשוב לי זה מעבד תמונה, כי עד עכשיו אני רואה את הפרימיים קופצים או נמרחים, האם מנסיונך ובדיקתך הA-400 המעבד תמונה שלו החדש (כפי שציינת) , מציג תמונה יותר טובה ואיכותית בצורה מהותית מהC200?...
בהצלחה......
עיבודי תמונה שונים אחד מהשני באלגוריתם שבו הם עובדים. אם אין לך רקע במחשבים אני לא אתחיל לבלבל לך את המוח מה זה אלגוריתם אבל מה שבטוח הוא שאני לא יכול להסביר לך מה בתכלס עושה האלגוריתם לשיפור התמונה. אפ סקיילינג זה בעצם יכולת מעבד התמונה לקחת רזולוציה X ולהעלות אותה לרזולוציה Y. כלומר, אם לטלוויזיה שלך יש רזולוציה טבעית של 1080P והסרט שאתה מנגן הוא 720P, משהו יצטרף לעשות את ההמרה מ 720P ל 1080P. מי זה המשהו הזה? הטלוויזיה יכולה, מעבד תמונה יעודי יכול, הרסיבר יכול והנגן יכול.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35087
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
http://www.httv.co.il/article03914Netstat כתב:גיא דווקא כן קראתי ולפי מה שהבנתי שכרגע זה נושא של רישיונות ולא נושא חומרתי,אבל אותו דבר גם היה עם הA200/210 .guyezra כתב:Netstat,
נראה לי שלא קראת את הדיונים בנושא...
תפריטים ל-A400 זה סיפור אחר לגמרי....
תקן אותי אם אני טועה...
סדרת ה- A תמיד היוותה האח הצעיר של סדרת ה- C, לכן הגיוני כי ה- C-400 גם כן בדרך, אך מתברר כי היכולת לנגן תפריטי Blu-ray, הינה יכולת שכנראה לא תגיע לעולם עבור סדרת המעבדים של SMP8910 ובשל כך, אין ממש הגיון בהוצאת ה- C-400. יש לציין כי אחד ההבדלים שהיו עד כה בין סדרת ה- A לסדרת ה- C היה היכולת לנגן תפריטי Blu-ray מעל סדרת ה- C, אך מכיוון שכאמור היכולת הזאת כנראה לא תהיה בפיתוח אצל חברת Sigma Designs, אין טעם בהוצאת דגם C-400. יש לציין כי ה- A-400 הינו הסטרימר היחידי אשר הוכרז כבעל מעבד ממשפחת ה- SMP8910, אף חברה אחרת לא ביצעה הכרזות על שימוש במעבד הזה, כולל Dune....
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

כמה פעמים נתקלת במצב כזה לעומת מקור חלש? יותר מזה, אם הבחור מנגן מסטרימר למסך טלויזיה או ממחשב למסך טלויזיה בלי מעבד יעודי, מה הסיכוי שזה מעבד התמונה של הסטרימר\מחשב\טלויזיה?opv כתב:kingikra ,
מצב של פריימים קופצים, יכול גם להיגרם מאלגוריתם המרת קצבי רענון (בין המקור למסך) לא מוצלח.
בבעיה כזו מעבד וידאו בהחלט משנה....
נערך לאחרונה על ידי kingikra ב 14/11/2012 11:05, נערך פעם 1 בסך הכל.